icon

Ako vybrať šaty na svadbu pre 14-ročnú dcéru?

13. apr 2024

Baby, poraďte prosím. Tento rok sme pozvaní na 3 svadby, ideme po x rokoch. 14rocna dcéra ale netuší, aké šaty. Chcela by k tomu tenisky, klasické Nike. To si neviem k tomu nič predstaviť... Prosím, dajte rady, možno nejaké linky, co sa hodí na takú príležitosť pre takú slečnu...aby sme neboli na tej svadbe za bláznov.

autor
13. apr 2024

@lalenka33 ťažko hľadať šaty k tomu. A najlepšie, ze ona vie, co všetko si neoblecie, ale čo by chcela, to nevie.

mikasa_ackerman
13. apr 2024

Tie tenisky sú nádherné, podľa mňa sa hodia k hocičomu😄
Ja stále nosím tenisky k šatám, sukni atď. na všetky príležitosti, nikdy sa nad tým nikto nepozastavil, pretože väčšina ľudí to už v dnešnej dobe robí rovnako. Jediný kto by s tým mohol mať problém budú nejaké staré tetušky na tej svadbe a tých názory môžete viete kde mať😁

vkatush
13. apr 2024

Ja som mala na mnohých svadbách tenisky, na stužkovej som mala tiež plátenky a aj na vlastnej svadbe Conversky, od začiatku do konca.
U mňa sú už na to všetci zvyknutí a nikto nerieši.
Viacero ľudí mi povedalo, že by boli sklamaní, keby som na svadbe mala lodičky 😂

autor
13. apr 2024

Ďakujem baby, ja sama mam 38, s dcérou si objednávame bez problémov spoločne oblečenie a požičiavame si ho, nie som v tomto nejaká konzerva. Ale fakt sme na svadbe neboli strašne dlho, netuším, co sa toleruje a co je už cez. Hlavne tými teniskami, myslím tento štýl, tým som si nebola istá. Ok, tak ideme hľadať sukňu 😊

reanda
13. apr 2024

@mamamasama no ked si tu niekedy vsimam tie temy, kde da baba celkom pekne normalne saty a tie komentare, ze ci sa zblaznila, ze to sa na svadbu vobec nehodi a je to neslusne sa tak obliect, dokonca aj balerinky sa zhejtuju, ako uplne nevhodne na taku prilezitost, tak mi to dost kontrastuje s tym, obut si tenisky.. tak ale ak je to moda, tak to je potom ine, to sa uz moze 😀 .. fakt si ale neviem predstavit ten styl siat potom.. hlavne svadobnych.. ved tie tenisky musia byt k tomu ako past na oko

lalenka33
13. apr 2024

Kludne by som k nim dala tilovú sukňu vo farbe fajky na teniskách a k tomu biely top. Bude to pekné pre 14 ročnú.

lalenka33
13. apr 2024

Alebo top a suknu vo farbe fajky a k tomu tie tenisky. Aj to bude super vyzerať. Presne ako na fotkách, čo ti tu kočka dala. Mne sa tá kombinácia páči.

123kika1234
13. apr 2024

Akože robíte tu z 14 ročnej batoľa..ja som v 14tich išla na svadbu v 9cm štekloch 😂

petamich
13. apr 2024

tenisky su uplne v pohode na 14-rocnej kocke, ktora je host na svadbe 🙂 sla by som do nejakych jemnych neznych siat, napr. s tylovou suknou, presne ako sem uz niekto dal fotky, k tomu pokojne nejaka bundicka

je to tinedzer, predpokladam, ze nejde na svadbu nejakemu monarchovi, kde by si to vyzadovala etiketa

pribinak
13. apr 2024

@123kika1234 si trochu nepochopila diskusiu….ona stekle nechce

kristiii
13. apr 2024

@123kika1234 ale ona môže byť úplne iný typ než ty. Ja by som v takých štekloch nešla ani dnes a to mám 38, neznášam to a neviem v tom chodiť.

autor
13. apr 2024

Ja som lodičky na viac ako 10 cm opatkoch nosila denne do prace niekoľko rokov. A teraz mi za to môj chrbát aj kríze denne "ďakuju". Takže touto cestou určite nepôjde, a ani sama nechce.
Ale ta predstava tylovej sukne a topu, to sa aj jej veľmi páči, takže už si hľadá sukne 😊Joj baby, dakujem ešte raz ❤️

anavianavi
14. apr 2024

Tenistky urcite ano. nepodlahni stereotypu. taku dobu uz nezijeme. zvolila by som nejaku farbu, ani cierne, ani biele. nech si vyberie sama. znacky HM, Mango, Zara, Asos a ine maju siroky vyber.

simca06022011
14. apr 2024

Vyberiem a oblečie si co poviem, a kľudne sa môže o zem.smarit. ak tenisky tak tiež také co bušu slušne. Moja skúšala lebo máva koncerty v ZUS, nepochodila. A nezaujíma ma am, ze sú rodicia co na také niečo pošlú dieťa.v sortkach a teniskách, lebo nechce sa slušne obliecť. Nebudem nikdy taka tolerantná aby som nehľadela na nejaký drescode, slušne obliekanie sa atď. Čiže tenisky jemne biele, ok. A šaty majú krásne made tade. Dievčatám.sa.hodia aj jednoduché veci, moja bola na jednej svadbe v tričkových obsiahnutých šatách:D sme zhodnotili ze vyzerajú na nej dobre :D páčia sa mi aj tie tylove ale to by si zase moja nedala.na seba. Ma puzdrove čierne, krátke na univerzálne použitie. A zväčša s pubertou na svadbe sa aj tak.pocas zábavy prezliecť idu :D

daniela2202
14. apr 2024

Tie tenisky nie sú len váš problém... minule som videla auto na parkovisku, všetci vybehovali von z auta v čiernom - išlo sa na pohreb, najprv babka, potom dedko, ich dcéra, jej syn ..... chlapec mal k tomu obleku čiernemu tenisky .... babka skoro skolabovala 😁😂😁😂😁😂👉👉👉👉

ibrunova
14. apr 2024

Sranda, že ja to vnímam práve naopak, už viackrát mi tak udrelo do očí, že deviatačky končiace základku sa tak vedia poobliekať ako 25 ročné, samé obtiahnuté mini šaty a k tomu všetky 12cm štekle, sž smiešne boli niektoré. A to vidím už pár rokov, ako chcú vyzerať ako dospelé. A potom baba, ktorá lodičky ani za svet, aj keď na svadbu by sa práve hodili 😃

vyrovnanaosoba
14. apr 2024

@mamamasama predstav si, že mám 40r, ale toto by som nedovolila ani synovi. Prezuť áno, ale na obrad nie. Asi som stará 🤣

vyrovnanaosoba
14. apr 2024

Kamoškina dcéra 13r odkazuje tvojej dcére, že čipkované body a áčková sukňa 🤣 👌

lasona
14. apr 2024

Pre 14 ročnú úplne v pohode telová sukna, pekný vrch a tenisky. Oveľa lepšie akoby mala ísť v minisatoch ledva pod rit a v topánkach v ktorých nevie chodiť. A nohy sa jej poďakuju.

letfenixa
14. apr 2024

Má 14, nech má tenisky.

titla
14. apr 2024

Ak vyslovene nie je predpisany dress code (aj pre svadby moze byt), tak pre 14 rocnu k nejakym peknym satam mozu byt aj tenisky. Ale snazila by som sa ju ukecat na nejaku "elegantnejsiu" verziu, aj ked tie Niky co si tu dala su pekne.

Ale osobne nie som zastancom toho, ze dnes sa uz mozes obliect ako chces na hocijaku prilezitost. Svadba je vynimocna udalost a svojim odevom to davam najavo. Vyjadrujem tym urcitu formu ucty. Minimalne na obrad by sa mala etiketa dodrzat. Potom uz ked zacne zur, nech sa baby prezuju (aj ja to robim), chlap da dole to sako a pod., ale je to svadba, tak raz za cas sa mozem premoct a obliect si aj nieco, v com sa necitim na 100% pohodlne. Navyse dnes je tolko moznosti a taky vyber oblecenia, ze furt sa da nieco vhodne najst.

lucia13022023
14. apr 2024

Ja neviem, keď som bola na svadbe a to som už bola viac x, nikdy som sa nejak nepozerala na to co majú ľudia oblečené a co majú na nohách. Aj ja som išla v teniskách na svadbu keď som bola mladšia, na stekloch som chodiť nevedela a radšej si dám tenisky ako sandalky alebo balerinky pre babku 🤣 a pritom tie tenisky co si posielala sú pekné, k tomu by som dala baby blue šaty, ako je tá fajka, pekný jemný Makeup..

cimage
14. apr 2024

Podla mna sa nikto nebude pozastavovat nad tym co ma oblecene a obute mlada baba. Ja som nikdy neriesila hosti a keby sa ma aj opytali, tak neviem co mali. Nevesta a zenich su stredobodom a im to bude uplne jedno. Moj muz bol v kozenych flip-flopkach na svadbe, bolo leto a on sa nebude potit v topankach. Ide aj o to aby sa citila pohodlne a uzila si to.

seahorse27
14. apr 2024

Skusila by som sa s nou dohodnut na kompromise - na obrad baleriny a potom nech sa prezuje. Tvrdohlava moze byt, ale odtial potial 😃 Su iste situacie, kde sa musi naucit prisposobit.

natall113
14. apr 2024

Podľa mňa sa na obrad tenisky nehodia..tú chvíľu by vydržala v niečom inom, veď si nemusi hneď dávať lodičky, sú rôzne sandálky, balerínky ale tenisky sa podľa mňa nehodia, potom nech sa kľudne prezuje

thoughtfulweirdo
14. apr 2024

Ale veď to sú jemné decentné tenisky. Ja som si predstavila také tie kikiriki kopytá 😄 ale svetle tenisky sú úplne v pohode pre 14 ročnú. Dala by som jej takú väčšiu ackovu sukňu v nejakej zaujímavej farbe a nejaký jemný vrch vo farbe tenisiek.

rybkoava
Autor odpoveď zmazal
jaskolka
14. apr 2024

Mme osobne to pripadá hrôzostrašné, celkovo tenisky k sukni ci šatám. Proste nie, nie a ešte raz nie. Je kopec topánok, ktoré sú vhodné, a nemusia to byť podpätky ani balerinky. A to nehovorím o neveste, úžasné šaty, doplnky, závoj, mejkap účes a "zabiť" to teniskami. Môžu byť neviem ako vyzdobené vždy to budú tenisky, teda (za mňa) nespolocenska obuv na voľný čas.
To, ze teraz sa to tak nosí, neznamená ze tak to aj je vhodné. Podľa mňa by mal byť zachovaný určitý bonton, co sa kde hodí a do akého prostredia. Teraz je úplne to pomiešané, človek chodí doobliekany ako "halabala" aj na príležitosti, ktoré vyžadujú aspoň trochu elegantný výzor.
Možno je to len môj "staromódny" pohľad, ale ja napríklad už aj deti učím, ze sú okolností a príležitosti, kde sa treba obliect primerane. To znamená, že nepôjdu von skákať po dvore vo veciach, ktoré nosíme trebárs do mesta, na svadbu nepôjdu zase v tom, co na bežný deň a rovnako aj primeraná obuv.

anavianavi
14. apr 2024
benit
14. apr 2024

Mali xme teraz slavnost na skole a uvadzali to deviatacky. Jedna mala dlhe sigonove saty a biele tenisky. Vobec to nebolo zle.