Čo nosia oblečené vaši prváci?
Ahojte . Syn bude nastupovať do prvého ročníka ZŠ . Do školky stále nosil teplácky a mikina . Nohavice minimálne takze nie je nejak naučený a prekážajú mu . Je vhodné mu nakupit nejaké teplakove súpravy ? Vôbec nemám aktualne prehľad čo teraz detičky nosia . Kedysi sme nosili len rifle a menčestráky tak preto sa pýtam 😅 vďaka
@saxana000 a ake pismenka pisali v polke oktobra na tom diktate?
@hopatko vsetky ktore prebrali.. samozrejme sme to hned riesili v centre a zistili u malej poruchy ucenia ale pani ucitelka mohla zvolit iny pristup nie zapisat rovno pätku medzi štyri jednotky po mesiaci v skole.to je motivacia pre dieta jak hrom.mne skoro oci vypalilo ked som zbadala ten edupage
@hopatko vsetky ktore prebrali.. samozrejme sme to hned riesili v centre a zistili u malej poruchy ucenia ale pani ucitelka mohla zvolit iny pristup nie zapisat rovno pätku medzi štyri jednotky po mesiaci v skole.to je motivacia pre dieta jak hrom.mne skoro oci vypalilo ked som zbadala ten edupage
@saxana000 ved sa pytam ake vsetky pismenka sa naucili, ked min mesiac kreslia ciarky a vlnky...
@saxana000 tiež podobne. Hneď v prvom ročníku. Moja ide do 3 ročníka a odvtedy školu nemá rada, nech sa snažím.
@saxana000 no presne. Take znamky podla mna do prveho rocnika nepatria. Moj mal zo slovenciny 23 znamok kazdy polrok🤦 aj tak nam hrozila ucka komisionalkami, lebo bol casto chory. Nakoniec chodil chory bez teploty uz do skoly a okaslaval ju cely den, ked neverila. On pravidelne v diktatoch ignoroval bodky na j ci i a sem tam uskocil dlzen. Kazde jedno znamienko samostatna chyba. A hodnotenie uz 1chyba 1, 2 chyby 2, 5 chyb 4. Takze na konci roka samozrejme v prvom rocniku nedostal 1 ako by clovek ocakaval🤷
@saxana000 no presne. Take znamky podla mna do prveho rocnika nepatria. Moj mal zo slovenciny 23 znamok kazdy polrok🤦 aj tak nam hrozila ucka komisionalkami, lebo bol casto chory. Nakoniec chodil chory bez teploty uz do skoly a okaslaval ju cely den, ked neverila. On pravidelne v diktatoch ignoroval bodky na j ci i a sem tam uskocil dlzen. Kazde jedno znamienko samostatna chyba. A hodnotenie uz 1chyba 1, 2 chyby 2, 5 chyb 4. Takze na konci roka samozrejme v prvom rocniku nedostal 1 ako by clovek ocakaval🤷
@aceris prečo by mal človek pri 5 známkach očakávať len tu najlepšiu keď ten výkon nie je najlepší? A ako sa majú cítiť žiaci ,ktorym ten daný predmet ide v ten konkrétny rok lepšie ? To je ako keby ste chcela od lekára ,ktorý zachráni ťažkými operáciami xy ludi ročne ,aby chcel plat ako pán čo kope napr kanály. 🤷 Stále sa mi potvrdzuje,že deti len tak vnímajú školu ako to vidia a cítia od svojich rodičov.
@anonym_df078a spodné prádlo? A kam prosím ťa? Na lyžovačku? Ono skôr ti kole oči keď je štíhle žieňa s peknou postavou a má.leginy🤣lebo je to normálny,častokrát aj dráhy kus oblečenia,jasne,že pokiaľ si dá nejaká neforomnejsia dáma krátke k legínami,nie je to nič moc,prípadne zase aj stihla telovej farby,zarezané až do maternice s tavou vpredu,ani,to uznávam,že nič moc. Ale zase nie je to úplne bežné skôr sa nosí ako bežné oblečenie a nie ako spodné prádlo.
@gabrielabydzo áno, mám zateplené legíny a nosím ich len s dlhými svetrami, resp. pulovrami. Pre mňa to proste nie je náhrada nohavíc.
@maciatkolulu hej, mne 50-kilovej to strašne kole oči 🙄
@aceris prečo by mal človek pri 5 známkach očakávať len tu najlepšiu keď ten výkon nie je najlepší? A ako sa majú cítiť žiaci ,ktorym ten daný predmet ide v ten konkrétny rok lepšie ? To je ako keby ste chcela od lekára ,ktorý zachráni ťažkými operáciami xy ludi ročne ,aby chcel plat ako pán čo kope napr kanály. 🤷 Stále sa mi potvrdzuje,že deti len tak vnímajú školu ako to vidia a cítia od svojich rodičov.
@barbie2023 porovnavas neporovnatelne veci. Zaspominaj si na svoj prvy rocnik. Ako ta hodnotili? Ja som dostavala este len peciatky vcelicky alebo nic. Na konci roka sa davala len "absolvoval". Znamky boli az od druheho rocnika🤷 Podla mna menej stresove pre dieta. A ja som nepisala o 5tich znamkach. Moje dieta malo z kazdeho predmetu cez 20znamok! A to mal za ten polrok skoro 200hodin vymeskanych. Cize deti co chodili do skoly pravidelne mali aj cez 30🤦
@barbie2023 porovnavas neporovnatelne veci. Zaspominaj si na svoj prvy rocnik. Ako ta hodnotili? Ja som dostavala este len peciatky vcelicky alebo nic. Na konci roka sa davala len "absolvoval". Znamky boli az od druheho rocnika🤷 Podla mna menej stresove pre dieta. A ja som nepisala o 5tich znamkach. Moje dieta malo z kazdeho predmetu cez 20znamok! A to mal za ten polrok skoro 200hodin vymeskanych. Cize deti co chodili do skoly pravidelne mali aj cez 30🤦
@aceris ako učiteľka som zažila aj slovné hodnotenie, známky aj pečiatky. Všetko závisí od rodičov a za tým si stojim. Deti sú ich zrkadlá a to ako prijímajú svoje úspechy či neúspechy, hodnotenia a pod vyslovene závisí od toho akú emocionálnu výbavu dostávajú z rodiny. A keď tebe sa nepáči hodnotenie či pricaste hodnotenie tak to ries s danou učiteľkou. Veď predsa každá máme svoj štýl práce.
@gabrielabydzo áno, mám zateplené legíny a nosím ich len s dlhými svetrami, resp. pulovrami. Pre mňa to proste nie je náhrada nohavíc.
@maciatkolulu hej, mne 50-kilovej to strašne kole oči 🙄
@kristiii ale však hanby som v svetry bez nohavíc nešla,ty hej? Tak to potom nie je spodná bielizeň. A keď ma niekto fakt pekný oeatavh,pekne legíny môže kľudne na seba dať k legínami aj kratšie,mne to oči nekole. A najmä,nie je to spodná bielizeň a dievčatá úplne v pohode môžu tak do školy. A aj chlapci.
@kristiii ale však hanby som v svetry bez nohavíc nešla,ty hej? Tak to potom nie je spodná bielizeň. A keď ma niekto fakt pekný oeatavh,pekne legíny môže kľudne na seba dať k legínami aj kratšie,mne to oči nekole. A najmä,nie je to spodná bielizeň a dievčatá úplne v pohode môžu tak do školy. A aj chlapci.
@maciatkolulu písala som, že je to podľa mňa alternatíva k pančucham, v tých by som tiež s krátkym svetrom alebo tričkom von nešla. Ty choď ako chceš, nemusíme mať rovnaký názor. Chápem legíny napríklad v posilke, keď chcú ženy vidieť progres alebo či správne cvičia. Ale na ulicu s krátkym topom za mňa proste nie.

@aceris deti na proces ucenia prechadzaju postupne. Prvy mesiac maju uplne adaptacny. Maju vela hier a aj oddych. Ked ucitelka vidi, ze su deti unavene tak meni cinnost…A postupne si na skolu zvykaju. Znamkovanie je tiez postupne a pokial z neho nerobia vedu rodicia tak nebudu ani deti. Ked vsak rodicia frflu pred detmi na skolu, system a ucitelov vstepuju negativne nastavenie aj svojim detom. Nepomahaju tym sebe, ucitelom a v prvom rade stazuju cely proces adaptacie svojmu dietatu.
@pehavcek u nas bolo postupne znamkovanie asi take ze mala dostala gulu z diktatu bez pardonu presne v polke oktobra..