icon

Deti na ihrisku v daždi - oblečenie

27. júl 2025

Ahojte, v poslednom čase si vo veľkom všímam na ihriskách to, že rodičia oblečú dieťa nevhodne vzhľadom na to, kam idú a potom mu zakazujú si sadnúť do piesku alebo na zem - lebo je mokro, alebo pršalo, alebo je chladno, alebo sa zašpiní. Chcem sa spýtať, čo vás (nemierim to na všetky MK mamičky) k tomu vedie? Prečo keď idete von a viete že nedávno pršalo, nedáte dieťaťu šušťáky ale tepláky? A s tým súvisí aj moja druhá otázka. Prečo keď je škaredo alebo prší nikto nie je vonku? V týchto dažďoch sa po vonku prechádzame sami, naše dieťa má nepremokavý overal, ja mám nepremokavú bundu, chodíme na prechádzky, aj do piesku, bez ohľadu na počasie.

Strana
z2
anonym_6085b0
27. júl 2025

@anonym_autor my sme za noci prejsť aj dnes,syn má mepremokavu súpravu a čižmy, takže mláky asi všetky odskusal

biba_18
27. júl 2025

🤷‍♀️ tak nechcú ísť do dažďa. som nevedela že je to povinnosť…

anonym_10d697
Autor odpoveď zmazal
oceanahory
27. júl 2025

@anonym_autor Robim presne to co vy, ale nikdy ma nenapadlo sudit inych, co to nerobia...ich dovody mozu byt rozne. Napr. mozno prvotne ich cielom nebolo ist na ihrisko a nemali pri sebe vhodne oblecenie. Vy sa mozete potlapkat po pleci, ze chodite von za kazdeho pocasia a ostatni nech sa rozhodnu tak, ako uznaju za vhodne 👍☺️

autor
27. júl 2025
@oceanahory

@anonym_autor Robim presne to co vy, ale nikdy ma nenapadlo sudit inych, co to nerobia...ich dovody mozu byt rozne. Napr. mozno prvotne ich cielom nebolo ist na ihrisko a nemali pri sebe vhodne oblecenie. Vy sa mozete potlapkat po pleci, ze chodite von za kazdeho pocasia a ostatni nech sa rozhodnu tak, ako uznaju za vhodne 👍☺️

@biba_18 Ja nehovorím že je to povinnosť, pýtam sa čo ich vedie k tomu, že radšej sedia doma a sťažujú sa potom, že deti sú nervózne z toho, že sú len doma, akoby vyšli von. Vychádzam z toho čo počúvam na ihrisku keď sa matky medzi sebou bavia. Ísť von nechcú, ale nervné nevybehané deti im tiež vadia.

@oceanahory Bola by som rada, keby to bolo tak, že len idú okolo, ale sú to tie isté deti každé ráno / poobedie, tie isté deti si nesmú sadnúť atď. Takže pochybujem že vždy idú len okolo.

anonym_addfd1
27. júl 2025

@anonym_autor tiež sme chodili von aj v daždi, ale kto ti dal právo riešiť ostané mamičky? Nie je to náhodou voľba každej mamičky? Ty netušíš, či jej práve mladšie dieťa po hodine uspávania nezaspalo, alebo nemá migrénu, alebo neznáša prechádzky v zlom počasí. A že niektoré deti maminy nevhodne oblečú a potom ich okrikujú? A čo s tým chceš urobiť? Ži a nechaj žiť

anonym_e69571
27. júl 2025

My sme dnes boli vo velkej hernicke, kde sa deti teda vedia ozaj vyblaznit. A deti tam bolo naozaj velmi vela. Takze to, ze vy ste von v dazdi je len na vas. Su rodicia co v dazdi vezmu deti nepr. do herniciek.

oceanahory
27. júl 2025
@anonym_autor

@biba_18 Ja nehovorím že je to povinnosť, pýtam sa čo ich vedie k tomu, že radšej sedia doma a sťažujú sa potom, že deti sú nervózne z toho, že sú len doma, akoby vyšli von. Vychádzam z toho čo počúvam na ihrisku keď sa matky medzi sebou bavia. Ísť von nechcú, ale nervné nevybehané deti im tiež vadia.

@oceanahory Bola by som rada, keby to bolo tak, že len idú okolo, ale sú to tie isté deti každé ráno / poobedie, tie isté deti si nesmú sadnúť atď. Takže pochybujem že vždy idú len okolo.

@anonym_autor Tak niektori rodicia maju zjavne ine preferencie, ako vy, ci my. Je to uplne v poriadku.

biba_18
27. júl 2025

ale hádam sa nesťažujú všetky 🤷‍♀️ neviem, nemám malé dieťa a už nepamatám ako sme to robili my… ale na ihrisku mohol robiť čokoľvek - aj keď on to nejak nerobil aby bol špinavý - neznášal špinavé ruky…

dskjhfdlkdjhl
27. júl 2025

@anonym_autor My sme chodili za kazdeho pocasia a vzdy boli deti vhodne oblecene. Ale bolo mi uplne jedno, ako to maju druhi. Ja som sa do cudzich deti nikdy nestarala a to doporucujem aj Tebe, venuj sa svojim.

lucia13022023
27. júl 2025

Ja svoje dieťa obliekam do nude farieb napr, často je v bezovom, bielom, sivom, hnedom... Ale vôbec neriešim, či sa zaspini alebo nie, ved je to dieťa a tie tepláky sú 7e zo Zary ktoré mu budu dobre tak tri mesiace.
Práveže som sa stretla s tým, že cudzie ženy lamentovali, že jaaaj, to bledé oblečenie, bude špinavé.. A ja sa stále len usmejem a poviem, že pracku doma máme 🙂
A k tomu sa dostávame k tebe, nechápem, načo cudzie ženy riešia druhé deti. Ved to nie su vaše deti, či sa zaspinia, zamokria je len a len vec tých detí a a ich matiek. A aj to, či budú v daždi vonku alebo nie 🤗

zuzanockamt
27. júl 2025

@anonym_autor Aaaa, tetka klebetka 🤦🤦🤦 Joj, tetka, chcela by som mať tvoje starosti.

jesenzima
27. júl 2025

@anonym_autor autorka a teba prečo trápi, čo robia iní? Cítiš sa, že si lepšia, ako iné matky, alebo ťa treba pochváliť, alebo???

really8
27. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor sedime doma lebo chceme. Lebo aj doma sa vieme hrat a vieme robit veci co vonku nie. Ked neprsi sme von kazdy den. Ked prsi sme pre zmenu doma. A navyse v takomto pocasi by sa mi zkuceravili vlasy a to je no go.

anonym_e69571
27. júl 2025

Pani si myslela, ze jej tu vsetky zatlieskame, aka je skvela, ze dnes v tomto dazdi a burkach bola von s dietatom 🤭.

really8
27. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor btw tiez sa mozem pozastavovat na co lezies von ked prsi, ci mas problem obsediet na zadku alebo neznesies byt iba tak doma s dietatom. Citis sa lepsia lebo chodis von?

anonym_d8f085
27. júl 2025

Tak ja napr. nedávam teraz nepremokavé oblečenie, lebo je v tom teplo. To nosia na jar a na jeseň. Mne je skôr zvláštne, keď vidím dieťa v overali teraz v lete. Ale samozrejme závisí od lokality, u nás je napriek dažďom teplo.

lucia13022023
27. júl 2025
@really8

@anonym_autor btw tiez sa mozem pozastavovat na co lezies von ked prsi, ci mas problem obsediet na zadku alebo neznesies byt iba tak doma s dietatom. Citis sa lepsia lebo chodis von?

@really8 ty co si za matku, keď nechodíš von s dieťaťom keď prší, len kvôli tomu, že sa ti zkuceraveju vlasy? Načo si si ho robila? Idem o tebe napísat temu, toto nemá obdoby takéto správanie

really8
27. júl 2025
@lucia13022023

@really8 ty co si za matku, keď nechodíš von s dieťaťom keď prší, len kvôli tomu, že sa ti zkuceraveju vlasy? Načo si si ho robila? Idem o tebe napísat temu, toto nemá obdoby takéto správanie

@lucia13022023 ano mas pravdu. Je mi hanba. Nesetri ma. Nezabudni ju napisat ako anonym😂

lucia13022023
27. júl 2025
@really8

@lucia13022023 ano mas pravdu. Je mi hanba. Nesetri ma. Nezabudni ju napisat ako anonym😂

@really8 ako inak predsa😆 však keď chcem ohovárať a súdiť tak jedine pod anonymom lebo ja MaM Na tO prAVo✨

anonym_19bd64
27. júl 2025

Ja som sa dnes prechádzala v daždi.. prečo som ťa nestretla ? 😃... Nenapadlo ti, že sa ľudia prechádzajú v inom čase? Na inom mieste...A aj keby sa neprechádzali , noa? Nemáme všetci deti, z ktorých nám vlasy dupkom stoja keď sú v bdelom stave doma dlhšie ako hodinu.. starší si dnes staval doma burker miesto prechádzky, bola som len s mladšou a nezdivel za ten čas. Inak keď už odpočúvaš tie mamičky na ihrisku jak stará tetka tak sa ich rovno spýtaj prečo nedajú dieťaťu šušťáky..

anonym_39376a
27. júl 2025

@anonym_autor esteze ma nezaujimaju ine deti a ine matky.pozeraj na seba a svoj tanier.

oblecenie99
27. júl 2025

Tak lebo mne sa nechce chodiť vonku v debilnom počasí. Ani s deťmi, ani bez. Prečo by som to vôbec robila, chodiť po daždi, blate, vetre a hmle?
Pre mňa za mňa iní nech chodia, mne to žily netrhá. Brala som ich dnes na menšiu prechádzku a nákup so sebou, a syn mal obyčajne tenisky, tak som mu dokonca zakázala skákať do mláky, aby nepremokli. Vyslovene, nahlas a explicitne som mu to zakázala. Mala som pred odchodom v hlave, že mu vyhrabem gumaky, ale úprimne netuším, kde sú a a nechcelo sa mi s tým babrať. Prežil, nemá traumu, že nemohol sa boriť v mláke.

dory11
27. júl 2025

@anonym_autor mi napríklad nechodíme teraz vonku lebo bola malá chorá a ešte nieje úplne fit .
Mám síce oblečenie do dažďa ale niekdy má svoj náladu a nechce si ho obliecť a trvá na Tom že chce bundu inú tak jej dám inú .
Niekdy je problém v Tom že niekam idem napríklad do mesta a obliekam jej len legíny tričko mikinu Max beriem tenkú bundu a čiapku/čelenku.
A rovno z mesta chce ísť občas na ihrisko preto jej ne dovolí jej sadnúť do piesku aby nebola špinavá .

ivetta1234
27. júl 2025

My sme boli dnes na zahrade kym nezacalo prsat,mrholenie mi osobne nevadi ani dcere ale dazd uz ano,najma preto ze fakt nemam rada mokre gate nalepene na nohach, a mam este tyzdnove babo takze prechadzky v dazdi fakt nehrozia
S tym oblecenim na ihrisku suhlasim,ale niekedy asi su na to dobre dovody napr. ze este niekam idu po ihrisku a nechcu aby boli spinave atd. neviem...ja nedbam ked ideme na ihrisko

jaskolka
27. júl 2025

Tak nie vždy je plán ísť s dieťaťom na ihrisko, trebárs ide sa len na prechádzku,či nákup a skončí sa na ihrisku.Taize nemusí mať dieťa vždy nutne gumáky,či nepremokavé veci. Takisto trebárs v noci prší,ráno je už slnko,ale je mokrá tráva,tak deťom nedám gumáky,ale tiež ich nepustim lietať po tráve v botaskach. Alebo ešte trebárs niekde chce mamička s dieťaťom ísť,po tom ihrisku,tak preto nechce,aby bolo totálne premočené.
No a čo sa týka dažďa..Tak ja som z tej skupiny, ktorá ide von v daždi,len ak musí (lekár, nutný nákup)inak nie. Naozaj nechápem a nevidím absolútne dôvod sa trepať von v daždi, len aby sa šlo von. Ak prší trebárs pár hodín z dna,tak ok ,keď prestane, ideme.Skakat v mlake môžu aj bez toho,aby som pri nich stála v daždi.No ak je celý deň upršaný,tak sme doma.
Ja sama neznášam ísť vonku v daždi, pršiplášť nenosím,lebo kvôli okuliarom musím mať len dáždnik.

diewcatqoo
27. júl 2025

Super, ze chodite a ze ste vzdy vhodne obleceni. Mne sa nechce ist vonku, ked prsi, lebo som leniva mrochta a radsej si v takom pocasi doma kreslime, tvorime, citame, varime a robime xy moznosti, ktore sa doma daju robit. Sem-tam idem aj v dazdi, ale ked nemusim, tak radsej nejdem.
A k tomu, ako su oblecene deti - snazim sa ich obliect primerane pocasiu, ale obcas sa stane, ze napr. ideme z vyletu alebo od lekara, ale decka chcu zajst na ihrisko, tak vtedy az tak uzasne na piesok obleceni nie sme.
A vlastne, nemam rada detske ihriska presne preto, ze tam mamicky riesia taketo kraviny. Mne je uprimne totalne ukradnute, ako su oblecene ine deti a ci chodia na prechadzky aj v dazdi, alebo ci maju na desiatu kapsicku alebo cerstve ovocie... lebo aj s tymto som sa stretla, ze jedna mamicka na ihrisku poucala inu o nevhodnosti ovocnych kapsiciek 🙄

jaskolka
27. júl 2025
@diewcatqoo

Super, ze chodite a ze ste vzdy vhodne obleceni. Mne sa nechce ist vonku, ked prsi, lebo som leniva mrochta a radsej si v takom pocasi doma kreslime, tvorime, citame, varime a robime xy moznosti, ktore sa doma daju robit. Sem-tam idem aj v dazdi, ale ked nemusim, tak radsej nejdem.
A k tomu, ako su oblecene deti - snazim sa ich obliect primerane pocasiu, ale obcas sa stane, ze napr. ideme z vyletu alebo od lekara, ale decka chcu zajst na ihrisko, tak vtedy az tak uzasne na piesok obleceni nie sme.
A vlastne, nemam rada detske ihriska presne preto, ze tam mamicky riesia taketo kraviny. Mne je uprimne totalne ukradnute, ako su oblecene ine deti a ci chodia na prechadzky aj v dazdi, alebo ci maju na desiatu kapsicku alebo cerstve ovocie... lebo aj s tymto som sa stretla, ze jedna mamicka na ihrisku poucala inu o nevhodnosti ovocnych kapsiciek 🙄

@diewcatqoo my sme pred pár dňami, keď lialo celý deň,piekli medovníky, deti chceli vykrajovat a použili vianočné formičky,lebo iné nemám 😂😂Keď som poslala fotku mužovi (je pracovne preč)tak sa pýtal,či si nepomýlil dátum,že su už Vianoce 🙈že medovníky v júli...

diewcatqoo
27. júl 2025
@jaskolka

@diewcatqoo my sme pred pár dňami, keď lialo celý deň,piekli medovníky, deti chceli vykrajovat a použili vianočné formičky,lebo iné nemám 😂😂Keď som poslala fotku mužovi (je pracovne preč)tak sa pýtal,či si nepomýlil dátum,že su už Vianoce 🙈že medovníky v júli...

@jaskolka no vidis, je tolko moznosti, co sa da doma robit, ked prsi... pre mna je prave toto vyzva, zostat doma, ked prsi a vymysliet tym detom taky program, aby ich to bavilo, aby sa nikto nehadal a aby to aj bolo poucne.

angeli121212
27. júl 2025

Vieš čo nechodím s detiskami v daždi von lebo som lenivá ako voš ich do milión vecí obliekať, trepať sa s nimi z toho jedna je ešte v kočíku a moknúť .... Nechce sa mi tak je to 😅

Strana
z2