icon

Kedy začali vaše deti riešiť značkové oblečenie?

17. aug 2025

Ahojte, kedy vaše deti začali riešiť "značky " vecí a to ako sa obliekajú/ obúvajú ? Ja som dnes bola nemilo prekvapená, boli sme so synom kupovať veci do školy, tenisky/oblečenie a on odutý, že chce Puma tenisky, Adidas ponožky a nie "obyčajné" . Má 7 rokov, u nás doma značky oblečenia vôbec neriešime , ci sa týka obuvi, tak takéto tenisky nekupujeme lebo synovi na nohu nesedia. Obávam sa, že to pochytil u otca, lebo jeho priateľka je taká, že pokiaľ nie je tip top dieťa oblečené tak ho vonku nevezme, ale neriešim. U otca chodí oblečený v tom čo kúpi on. len ma prekvapilo, že ho to tak ovplyvnilo. Som takéto správanie čakala najskôr v puberte.

Strana
z5
amonet
17. aug 2025

kde to chytil tam nech si pyta.

anonym_40c3ec
17. aug 2025

@anonym_autor mám o desať- jedenásť rokov staršie deti ako tvoje, moje deti značky neriešia, ani neriešili. Viem že spolužiaci neriešili a drahšie značky ako Puma. Citujem svoje dieťa :Zbytočnosť

doriiis
17. aug 2025

Napíš ockovi a jeho frajerke nech si pripravia peňaženky.Ze idú s dieťaťom nakupovať.Ako si ho naučili,nech majú.
U nás sa toto nikdy neriešilo a nerieši.Ked potrebujeme nové veci ideme automaticky do nášho obľúbeného sekaca

andrea_82
17. aug 2025

Mame skoro 18-rocneho a znacky nijak extra nikdy neriesil. Co som mu kupila, to nosil.

anonym_46ee98
17. aug 2025

@anonym_autor Moji tak v 14 rokoch. Botasky, ale polovicu si zaplatili zo svojich ušetrených peňazí. Ale na doma im stačia aj obyčajné.

simik22
17. aug 2025

Majú 13 a 10 a neriešia vôbec značky, im je jedno či im kúpim tenisky adidas alebo tenisky z deichmanu neznačkove

gab1sol
17. aug 2025

@anonym_autor mám 9 a 7 ročné a neriešia, lebo to extra neriešime ani my. Ale majú spolužiakov, ktorí to riešia, lebo sa to rieši u nich doma.

kris_tin257
17. aug 2025

Tak môj syn má 6 rokov a kupujeme na tréningy všetko značkové veci tam to chalani dosť riešia, do škôlky to neriešia vôbec 🤷 teraz som mu kupovala Nike Adidas a Puma veci

anonym_0a00ab
17. aug 2025

moji to neriesia, par znackovych veci dostali, tym myslim veci od lagerfelda, CC, a podobne, tenisky nam kupujem converse a tricka mustang - ale to viac kvoli mne samotnej, pride mi jednoduchsia starostlivost a tie tricka drzia tvar a su ako nove aj po rokoch nosenia.
akurat teda ked zacali nosit converse viem ze starsieho lepsie prijali spoluziaci v triede, to bol siedmak/osmak asi... kamoska znacky u dcery riesi velmi, lebo kolektiv v triede - je to smutne, ale naozaj sa vdaka obleceniu deti vyclenuju z kolektivu... ;(

tramtada31
17. aug 2025

Tak naše deti nosia barefoot topánky, ktoré sú drahsie než obyčajne adidasy😀 staršie dieťa 7,5 ešte značky neriesi, ale ja ich obliekam v podstate od narodenia do lepsieho priemeru ako lindex, Benetton, ale aj h&M, ale hlavne kvôli materialom.

sense
17. aug 2025

Moja má 12 a značky nerieši, má síce tenisky Asics aj sketchers, geox ale teda jedny kvôli funkčnosti kvôli pretekom a druhé lebo sa jej páčili ale nevadilo jej pocakt kým budú v zlave geoxi kvôli priedušnosti a oblečenie tiež len bežné h&m, c&a, chicoree

fadama
17. aug 2025

Kým syn chodil na zakladku tak mal klasiku z c&a
Od strednej som mu už začala kupovať iné veci . To sú iné kvalitou,aj tie tričká sú stále ako nové ( okrem škvŕn čo furt zaspini)
Ale syn nerieši čo mu kúpim.

autor
17. aug 2025
@doriiis

Napíš ockovi a jeho frajerke nech si pripravia peňaženky.Ze idú s dieťaťom nakupovať.Ako si ho naučili,nech majú.
U nás sa toto nikdy neriešilo a nerieši.Ked potrebujeme nové veci ideme automaticky do nášho obľúbeného sekaca

@doriiis tu nejde o chystanie peňaženiek, ja tiež nekupujem najlacnejšie veci, ale mrzí ma ten synov prístup. Lebo ja sa snažím ísť cestou udržateľnosti a funkčnosti, kúpim tričko aj drahšie, ale je to slow fashion a teda kľudne aj zo sekáča alebo druhej ruky A jeho zaujíma len to, že to nie je Puma 🤯 . Úplne ako otec kľudne handru, len nech to má značku.
Dosť ma to mrzí. Doteraz v pohode nosil čo som mu dala a teraz keď prišiel z prázdnin tak ide nos ohŕňať.

anonym_fdc13d
17. aug 2025

mam deti 13 a 10 rocne, ziadne znacky ich nezaujimaju, jedine, ci sa im oblecenie/obuv paci, a dobre sa v tom citia, my s muzom tiez nic take neriesime, ludia s napismi cez celu hrud su mi na smiech, lebo je predsa davno zname, ze naozaj bohati ludia take smejdy nenosia

zobaka
17. aug 2025

skor to videl u kamaratov, ja si na znacky nepotrpim, ani moj muz, kludne nakupim u cinaka, ale syn nosi len znackove topanky, tricka znacky, ktore bezny clovek nepozna, z cinaka by na seba nevzal nic, ale to preto, lebo sa mu tam nic nepaci, radsej bude nosit dookola 3 veci

anonym_3f111e
17. aug 2025

V 12 si vypytala ako jedine pumy tenisky.Inak vobec.Ale moja je vo vseobecnosti velmi uvedomela a nie povrchna na tieto veci.Vdakabohu 🙏😁

anonym_64ac92
17. aug 2025
@anonym_3f111e

V 12 si vypytala ako jedine pumy tenisky.Inak vobec.Ale moja je vo vseobecnosti velmi uvedomela a nie povrchna na tieto veci.Vdakabohu 🙏😁

@anonym_3f111e to nie je povrchnosť.Tiez kupuju matky deťom tričká s postavičkami z rozprávok a sú drahšie ako bežné veci.Alebo peračník, pero...kupujem značkové, lebo vydržia dlhšie pár krát som kúpila v lacnejších obchodoch, alebo v CA po chvíli zmolky, nitky.Tiez si kúpim drahšiu vec, ale moje deti začali rozprávať do výberu až okolo 10-12 r.

mane01
17. aug 2025

@anonym_autor tak ja mam starsich teenagerov a v tomto veku su znacky out. Max na sport, inak nechcu byt oznackovani vobec.

anonym_efa815
17. aug 2025

To kde vám chodia deti do škôl a akých majú spolužiakov, že nič neriešia? Moje riešia, pretože oblečenie, tenisky a mobil určujú ich postavenie vo svorke. A pre puberťákov je to aj jedna z tém na rozhovor. Aj najmladší 9r, už rieši a značky pozná, najstarší, 16 r. totálne a celá jeho partia. Keby som ich poslala do školy napríklad v spomenutých barefoot papučiach, alebo v starých handrách kvôli ekológii, tak ich natrvalo v kolektíve odpíšem. Mimochodom, Pumy a Adidas tenisky nie sú vôbec drahé, veď detské veľkosti sa dajú zohnať za 30 eur a vždy sú kvalitnejšie ako od čínaňa. Rovnako aj tričká, a tie nemusia mať ani obrovské nápisy. Keby sme boli sociálne prípady, tak chápem tento postoj, ale nie sme a neverím, že tejto téme sa stretla všetka chudoba z koníka.

anonym_e42072
17. aug 2025

@anonym_autor je to smutné naozaj ja som pred 8 rokmi končila ZŠ a u nás značky nikto neriešil. Iba keď mal niekto fake tak ho vysmiali ale keď chodil niekto neznackovy tak nebol šikanovany. Samozrejme značky chceli všetci ale bolo veľa detí ktorým to rodičia kúpiť nemohli a nesmiali sme sa im. Mám o 6 rokov mladšieho súrodenca a u nich to už bol trapas neznackove topánky. Alebo trapas boli aj značkové ktoré neboli airmax, airforce, Yeezy, lagerfeld a podobne srandy za nemalé peniaze. Bohvie či to nemá aj zo školy takýto komplex.

mandzula
17. aug 2025

Moja ma 18 a znacku neriesila ani raz, ma rovnake kamosky a aj my ako rodina sme taki. Pokojne nakupime aj v sekaci.

doriiis
17. aug 2025
@anonym_autor

@doriiis tu nejde o chystanie peňaženiek, ja tiež nekupujem najlacnejšie veci, ale mrzí ma ten synov prístup. Lebo ja sa snažím ísť cestou udržateľnosti a funkčnosti, kúpim tričko aj drahšie, ale je to slow fashion a teda kľudne aj zo sekáča alebo druhej ruky A jeho zaujíma len to, že to nie je Puma 🤯 . Úplne ako otec kľudne handru, len nech to má značku.
Dosť ma to mrzí. Doteraz v pohode nosil čo som mu dala a teraz keď prišiel z prázdnin tak ide nos ohŕňať.

@anonym_autor ....to je jedno.Tieto nezmysly o značkách vymysleli ľudia a ľudia si ich podávajú ďalej a tlačia do deti nezmysly od mala.
Mladému povedz,že značka nebude a nech ide vyplakavat otcovi,ak sa mu nepáči

olimuc
17. aug 2025

Mam 7 rocneho, co to neriesi. Skor riesim ja, aby tenisky sadli. Ale v akcii kupis adidas/ puma alebo skechers aj za 25€, co povazujem za ok. Kamoska kupila reebok za 8€ v outlete 🤷‍♀️a tricka atd nakupim aj v sekaci … a ked sa zadari mozes mat od Fendi az po neviem co za par slupakov.

minenkaa
17. aug 2025

@anonym_autor nikdy toto decko neriešilo a čím je staršie tým viac uteká od značiek

anonym_52be83
17. aug 2025

Znacky ako adidas/puma/nike nepovazujem za nejake extra znacky - dokonca ich kupujem radsej ako nejake biele znacky supermarketove alebo dokonca decathlonove tie najlacnejsie - z jedneho jedineho dovodu, lebo vydrzia dlhsie. Ja som mala vzdy cenovy strop - urcite by som za tenisky pre 7-8r dieta nedala 50+ eurov. A ani za nejake teplaky 50€ len preto ze maju urcitu znacku. Deti o tom vedeli a vedia a nikdy nepytali oblecenie alebo topanky za prehnane ceny a teda vobec si nezakladaju na znackach. Skor ked vidia nieco velmi drahe tak sa im pretacaju panenky. Obcas na nejaky sviatok ako vynimocny darcek som im potom kupovala aj obcas nejake drahsie znacky, ale su uplne schopne prezit bez znackovych a na stastie maju okruhy kamaratov kde im fakt nezalezi na tom akej znacky maju veci, ale ocenuju uplne ine veci na cloveku, ktore sa kupit nedaju

anonym_4102c6
17. aug 2025

Bolo by mi to jedno. Kúpila by som mu to, čo chce. Načo vôbec takéto veci riešiť alebo na to upozorňovať? Chce značku, bude mať značku. Mám dosť iných problémov a nie sa ešte dohadovať s deckom čo si oblečie.

binarypete
Autor odpoveď zmazal
autor
17. aug 2025
@binarypete
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_4102c6 tak ja našťastie nemám až toľko problémov, že si pomedzi ne nenájdem čas a energiu na vlastné dieťa . Kupovať deťom to čo chcú lebo ja nemám čas je také , no ...

@binarypete ja si napríklad nepamätám, že by sme toto ako deti či pubertiačky riešili 😀 ako áno, oblečenie sme riešili, ale nie značky, ale to ako vyzeralo , či bolo moderné a to tiež až na strednej škole... No prekvapilo ma to, priznám sa, že nemilo myslela som si, že iné hodnoty v ňom budujeme..

cecilia29
17. aug 2025

Naša ma 7 a značky nepozna. Ale ani od nás ako rodicov také niečo nepočula. Napr chodíme spolu nakupovať do sekača, poteší sa keď niečo podedi. Vie ze je to ekologické

vevesh
17. aug 2025

@anonym_autor ako 7 rocny neriesili znacky, zacali az v puberte, ale aj to s mierou. Jedine, co naozaj chceli a ziadali, boli nike aie jordansy. Zvysok oblecu aj noname, viac ficia monochromne farby a nejaki ti spevaci na mikinach...

Strana
z5