Kedy začali vaše deti riešiť značkové oblečenie?
Ahojte, kedy vaše deti začali riešiť "značky " vecí a to ako sa obliekajú/ obúvajú ? Ja som dnes bola nemilo prekvapená, boli sme so synom kupovať veci do školy, tenisky/oblečenie a on odutý, že chce Puma tenisky, Adidas ponožky a nie "obyčajné" . Má 7 rokov, u nás doma značky oblečenia vôbec neriešime , ci sa týka obuvi, tak takéto tenisky nekupujeme lebo synovi na nohu nesedia. Obávam sa, že to pochytil u otca, lebo jeho priateľka je taká, že pokiaľ nie je tip top dieťa oblečené tak ho vonku nevezme, ale neriešim. U otca chodí oblečený v tom čo kúpi on. len ma prekvapilo, že ho to tak ovplyvnilo. Som takéto správanie čakala najskôr v puberte.
V 7r. ZŠ.. Keď prišla puberta...
@anonym_autor ešte to neriešia (dcéra 11 rokov, syn 7 rokov). Keďže to ani my - rodičia neriešime a mám na to svoj názor.Nebudem zo seba robiť bilbord a ešte za to platiť drahé peniaze. Potrpím si na materiáli,nie na značke.
Tak mam 11 a 14 ročne a nepýtaj si značkové. Ale chodíme kupovať botasky co bývajú v akcii značkové aspoň nech nohu nosia v lepšom. To že mu nesadne to isto pochybujem . Ponožky by som isto nekupovala takému malému. Ale za mna nech si kupuje teda jeho otec a ty si kup to co uznáš za vhodne a za ďalšie na tých par mesiacov kým príde zima mu stačia obyčajné a na jar kúpiť lepšie. Viac výnosia
Ja teda neviem no, mám tento rok 35 a teda už za našich čias sa veru riešilo kto čo značkové ma, koľko má, aké má a aké nemá.. A veru deti ktoré mali menej alebo neznackove, boli z kolektívu veľmi rýchlo vylúčené žiaľ 🙄 týkalo sa to hlavne prvého stupňa, od 5 triedy už deti mali viac menej svoj rozum a vedeli si povedať.. Aspoň teda u nas.. Tiež deti oblečené,, luxusne,, boli a vždy budú aj v očiach učiteľov tie lepšie.. Ale tiež si myslím, že práve značky ako puma, adidas sa cenovo už rovnajú čínskym obchodom 🙏 malého obliekam v indexe a teda jeho otec v športovom obchode nakúpi viac veci malému, jak ja veru 🤣
No neviem môj bude mať 15rokov ale značkové tenisky nosí od mala. Značky rieši tak rok určite tento rok si kúpil sám na dovolenke 2botasky,jedny Adidas a druhé Nike za svoje peniazeztqk isto rieši tričká ale jasne dá si aj neznackove keď sa mu páči. Áno riešia to v partii oblečenie,mobil proste pre nich je to teraz dôležité v puberte. Keď bol taký malý vôbec neriešil značky ale čo má na tričko keď začalo ficat. U nás to není o Tom,že by ho s partie vyhodili proste tak sa mu to páči.
Nikdy, majú 15 a 18, nepotrpia si na značke, ale aby boli veci pohodlne
Prosím ta,ideš do Parndorfu,kúpiš tam Puma,Adidas na 7 ročne dieťa tenisky okolo 25 eur.Lacnejsie ako tu Deichmann.A jasne deti riesia značky,ale mne to je jedno,potrpia si jedine na kvalitu.Moj 11 ročný syn chcel len Nike Air,kúpili sme a pokojne ide von v tričku za 3 eurá z caa,je mu úplne jedno aké rifle,hlavne nech sú do gumy a mäkká riflovina
Prosím ta,ideš do Parndorfu,kúpiš tam Puma,Adidas na 7 ročne dieťa tenisky okolo 25 eur.Lacnejsie ako tu Deichmann.A jasne deti riesia značky,ale mne to je jedno,potrpia si jedine na kvalitu.Moj 11 ročný syn chcel len Nike Air,kúpili sme a pokojne ide von v tričku za 3 eurá z caa,je mu úplne jedno aké rifle,hlavne nech sú do gumy a mäkká riflovina
@jankadr úplne jedno je čo tie tenisky stoja. Aj zadarmo by ich mohli dávať. Už som opakovane písala, že to nie je o peniazoch.
@binarypete ja mám peňazí dosť, o to sa báť nemusíš. A mám aj prehľad o cenách.
@anonym_4102c6 nebojime sa,internet znesie vela 😀
@anonym_autor moja ma 17 a nerieši žiadne značky 🤷
@anonym_autor na MŠ - ZŠ, vek si nepamätám, podľa možností som kupovala kvalitnejšie veci, obyčajné z Tesca, Kik, Takka mali po vonku...
Adidas, Nike mali obľúbené... a Pumpu veľmi nechceli....
Drží ich to dodnes a obľúbené značky majú už dávno iné
Okolo 7. ročníka ZŠ obaja. A teda neboli to Adidas a puma 🙊. Teraz nosia limitky tenisiek. Tričká a tepláky majú tiež vždy nejaké decentné malé logo, nikdy nie veľké, to je také ehm sedlacke
@jankadr úplne jedno je čo tie tenisky stoja. Aj zadarmo by ich mohli dávať. Už som opakovane písala, že to nie je o peniazoch.
@anonym_autor tak keď ti je jedno,čo stoja,tak mu ich kúp,ak mu dobre sedia.Sama si pamätám,ako som sa ako dieťa tešila,keď mi kúpili rifle,lebo som po nich túžila.Ved je dôležitá,aby boli na nohe dobre topánky.A normálne s ním o Tom treba hovoriť,ja mojom deťom kúpim,ale nie všetko.Hranice su nastavené.A za mňa,aj to dieťa vie,v čom sa mu dobre chodí.A ešte k tomu značkové mu,nie všetko značkové je kvalitné.Zober si fakt bohatých ľudí,občas ich vidíš na fotkách v obyčajnom čiernom tričku a rifliach.proste Basic,nepotrebujú mať fakt nápisy cez celé oblečenie.Skor ako hovorím investujem do kvality.
@anonym_autor tak keď ti je jedno,čo stoja,tak mu ich kúp,ak mu dobre sedia.Sama si pamätám,ako som sa ako dieťa tešila,keď mi kúpili rifle,lebo som po nich túžila.Ved je dôležitá,aby boli na nohe dobre topánky.A normálne s ním o Tom treba hovoriť,ja mojom deťom kúpim,ale nie všetko.Hranice su nastavené.A za mňa,aj to dieťa vie,v čom sa mu dobre chodí.A ešte k tomu značkové mu,nie všetko značkové je kvalitné.Zober si fakt bohatých ľudí,občas ich vidíš na fotkách v obyčajnom čiernom tričku a rifliach.proste Basic,nepotrebujú mať fakt nápisy cez celé oblečenie.Skor ako hovorím investujem do kvality.
@jankadr veď píšem, že nesedia 😀 a on ich aj tak chce lebo " značka"
Môj má 7, teraz pôjde do 2. ročníka a rieši skôr, aby to bol Minecraft. V ZŠ už, ale sem tam riešili značkové oblečenie.
U nás chce všetko Minecraft, Lego, teraz sem tam Bluey, ale aj to skôr preto, že svokor mu iné nechce ani len ponožky.
@anonym_autor náš syn má 7 rokov, doma značky neriešime, ale pochytil to v škole ...
@anonym_autor moji majú 14 a 11 a žiaľ, značky riešia, lebo to riešia spolužiaci,kamaráti, veľmi 😠...vraj im hneď kukaju na nohy, že čo majú, že či to není náhodou Decathlon alebo nebodaj Lidl,nebodaj fejk.....🤦🏻♀️poraziť ma ide ,decká sú blbé (niektoré)
Moja je siestacka a vobec neriesi
A prave som sa dozvedela, ze Decathlon nie je v trende 🤣🤣 neviem, v Tunise je to drahy obchod. hahaha
@anonym_autor niekde je chyba. Moja skoro 9rocna nič podobne nerieši.
Od 11 tich musel mať značkové 😭futbalista,ináč by ho iní futbalisti vysmiali,teraz sú druhé deti protivne, ja som mala prvú značkovú vec keď som začala pracovat.
@anonym_autor moji majú 14 a 11 a žiaľ, značky riešia, lebo to riešia spolužiaci,kamaráti, veľmi 😠...vraj im hneď kukaju na nohy, že čo majú, že či to není náhodou Decathlon alebo nebodaj Lidl,nebodaj fejk.....🤦🏻♀️poraziť ma ide ,decká sú blbé (niektoré)
@skippy7 presne druhí sa potom smeju
@anonym_autor no a počkaj, keď ti v skole začne riešiť, ze musí mať najnovší IPhone, a to každý rok, inak sa s nim v triede nebudú baviť. A ze vraj sa mame zle... no iste. 👌
@anonym_autor niekde je chyba. Moja skoro 9rocna nič podobne nerieši.
@anonym_9e1a0e chyba sa stala niekde v rodinách,deťom treba dať zdravé hranice.A žiaľ kamaráti a spolužiaci ovplyvňujú.
A ja ze sa tu riesia Iphon, Guess, Karl Lagerfeld atd. a tu sa jedna "len" o bezne sportove znacky 😁 ja som dcere(7r) na telesnu rovno kupila adidas supravu a puma tricko, nech ma nieco kvalitnejsie, co je robene na sport. ale ona nastastie este netusi, ze to je nejaka "znacka". inak presne tam podla mna tieto znacky ako nike, puma, adidas,... patria. na telesnu.
s nou mam skor problem, ze pyta kazdu hracku, co je teraz v mode. lebo spoluziacky to nosia do druziny.
autorka ved rovno napis, ze sa ti jedna o vymenu Bf obuvi za klasicku a ze toto sa ti nepaci. ked si otvoris znamu skupinu na Fb, tak to tam mamy casto riesia, ze deti v istom veku sa seknu a zacnu sa za bf hanbit. ja by som to nesilila, zas az tak mu konvencna obuv neublizi. inak mne bf topanky sposobili problem na lavej slape a este cakam na vysledky mri, ze co mam s pravym kolenom. lebo chodit v bf po betone a tvrdych podlahach tiez nie je bohvie co...
@jankadr veď píšem, že nesedia 😀 a on ich aj tak chce lebo " značka"
@anonym_autor moje deti sami vidia,či im teniska sedí/nesedí.mohla by to byť akákoľvek značka,čo dávajú do popredia spolužiaci,ak by im na nohe nesedela,nechceli by to.Dcera chcela tiež nejaké tenisky a keď videla,že na nohe nie sú ok,povedala,že v takých chodiť nemôže.Ved mu treba povedať,že jeho v tom budú bolieť nohy a nie spolužiakov.
To kde vám chodia deti do škôl a akých majú spolužiakov, že nič neriešia? Moje riešia, pretože oblečenie, tenisky a mobil určujú ich postavenie vo svorke. A pre puberťákov je to aj jedna z tém na rozhovor. Aj najmladší 9r, už rieši a značky pozná, najstarší, 16 r. totálne a celá jeho partia. Keby som ich poslala do školy napríklad v spomenutých barefoot papučiach, alebo v starých handrách kvôli ekológii, tak ich natrvalo v kolektíve odpíšem. Mimochodom, Pumy a Adidas tenisky nie sú vôbec drahé, veď detské veľkosti sa dajú zohnať za 30 eur a vždy sú kvalitnejšie ako od čínaňa. Rovnako aj tričká, a tie nemusia mať ani obrovské nápisy. Keby sme boli sociálne prípady, tak chápem tento postoj, ale nie sme a neverím, že tejto téme sa stretla všetka chudoba z koníka.
@anonym_efa815 to skôr kde chodia tvoje deti ,keby ich vylúčili z kolektívu kvôli značkám?Nie všetci pubertiaci a ich rodicia su taki povrchni , ani môj to neriesi , jedine chcel batoh vans namiesto topgal tašky na 2. Stupni, co som chápala, lebo mal tašku s minecraft postavičkami.Praveze značkové oblečenie riešia hlavne tí sociálne slabšie, co si všímam.
Mám tri deti a oblečenie ako také staršie začali riešiť okolo 10tich rokov.. nemyslím že by boli na značky nejakí vysadení ale na druhej strane sú radi ak ich topánky majú nejakú značku - zväčša puma.. nejde to úplne mimo nich a najstarší syn si rád oblečie tričko Puma, aj keď nie je to zase extrém, že ine si neoblečie.. občas si proste zoberie značkové čo pár ma a často nie.. nosia aj barefoot a ten je značkový, keďže to je drahé riadne..
Ja mám tiež len pár značkových veci, zväčša tenisky.. nosím belenka, premna najdrahšie topánky aké som kedy mala, ale veľmi pohodlné.. ale nie je to u nás tak že sme na značky vysadeni, len deti sa potešia ak nejaké majú.. premna to nikdy nebolo dôležité, ja som dieťa z mileticky.. 🤪

Ja idem tu v uk do kolien z módy biele ponozky a cierne šľapky ale hlavne ze nike 😁 A dcéra má 13 a zatiaľ ju značky netrápia.