icon

Môžem dcére obliecť do škôlky oblečenie po synovi?

5. sep 2025

Pekný deň, zaujímajú ma vaše skúsenosti, ak máte chlapca a dievča, či ste dcéram obliekali do škôlky veci po bratovi? mám plno zachovalých veci po synovi, niektoré typické chlapčenské s bagrami napr. ale aj plno neutrálnych napr. hnedé so zvieratkami a pod...ja osobne oblečenie neriešim, kľudne by som jej dala aj tričko s bagrami 😃 ale keďže ide o deti, tak ma zaujíma aj iný pohľad

Strana
z4
akvi
8. sep 2025

Pozri, urcite sa ludia budu menej pohorsovat nad dievcatom s bagrom, ako sa pohorsovali nad ruzovymi papucami mojho syna.. On miloval ruzovu, ked bol maly a vyberal si ruzove veci sam.. V skolke nikomu ani len nenapadlo sa nad tym akokolvek pozastavovat.

bubuzu
8. sep 2025

Moja dcéra si dobrovoľne vyberá synove tričká a nosí ich. Keďže sú jej väčšie, má to ako šaty. Uvidíme, dokedy ju to bude baviť.

anonym_09395c
8. sep 2025

U nas v nemecku nosia chlapci ružove tričká s kvietonkami ci dievcenke onlecenie ocerali nemaju s tym problem . Ja osobne by som dala neutrálne farby a obrázky

henka123123
8. sep 2025

Ja sice nam 2 chalanov..ale keby man dievca urcite by som nedala po bratovi veci..mozno esye dake zvieratko ano ale cisto chlapcenke isto nie...ved ani synovi neobleciem barbinove tricko

anonym_be5070
8. sep 2025

@anonym_autor Ako učiteľka to ja osobne neriešim, mala som kolegyne, ktoré riešili opačný prípad, keď chlapec nosil po dievčatku, občas to bolo možno na hrane (nie, neboli to šaty či sukne), ale ja nie som rozhodne typ, ktorý za to odsudzuje. Proste to oblečko rodičia chceli využiť, lebo peniaze potrebovali inde (to, žiaľ, kolegyniam nedochádzalo). Na druhej strane, väčšie deti (okolo 5r.)už tieto veci riešia a vedia byť dosť nepríjemné. Rýchlo poukážu na to, čo sa vymyká z ich predstavy. Jedno dievčatko vyčleňovali napríklad z hier ostatné dievčatá preto, lebo malo krátke vlásky a nebolo dosť dievča. Inokedy ak dievča nemalo sukienku, len legíny, ale partia nosila sukne, tak každé dievča ich muselo nosiť, ak chcelo do partie. A boli to rozmaznané dievčatá, bolo dosť ťažké im to vysvetliť, keď to zrejme videli doma - ten dôraz na parádenie sa, posudzovanie okolia a pod. Takže kvôli tomuto a kvôli učiteľkám, či rodičom, ktorí potrebujú riešiť, čo má dieťa na sebe, namiesto toho, čo má dieťa v hlave, by som dávala zdedené len fakt neutrálne veci. A na ihrisko, či v prostredí, ktoré to nerieši, potom hoci aj tričko s bagrom... Pritom je to stále iba tričko, ale čo sa okolo toho niektorí ľudia "nariešia", vie byť smiešne, až zraňujúce, však? Kam ako ľudstvo spejeme... robíme si to sami.

anonym_d499c3
10. sep 2025

@anonym_autor ja jednoznacne nie. Mam doma dceru a syna, a kazdy ma nakupenu plnu skrinu svojich veci... samozrejme ak dieta chce samo nejaku vec na seba a velmi na tom trva tak vas chapem.. ale ja som nikdy nechcela aby moje deti chodili ako ubožiatka ze proste ine nema a nekupi sa lebo sak načo 😃

Strana
z4