Nakupovanie nových veci na oblečenie pre deti
Ahojte ..zaujima ma to čisto zo zaujímavosti .,.preco mamičky nakupujú deťom nové oblečenie ? Ja mám napríklad dvojročného syna zarábam slušne aj ja aj muž môžme si dovoliť nakupovať nové veci aj drahé značky ale ja kupujem synovi výlučne z bazárov ..proste ja nechapem významu načo mám pre dieta kúpiť nové veci ktoré jednak zničí a vyrastie z nich za krátku dobu ,.jasne že aj j som kúpila synovi ale to ma muselo ohúriť v obchode niečo ..ale 90percent veci je bazár kde sa dajú zohnať veci za minimum plus šetrím tým životne prostredie ..a to nie som nejaká eko aktivistka ale rozmýšľam aj tymto smerom ..vie mi to niekto vysvetlit ? 😊viem že to je každého vec ale proste keby sme aspoň z časti rozmyslí všetci takto tak by nebol svet zahltený toľkým odpadom ..plus fakt v tom nevidím zmysel aby deti mali nové oblečenie ..nechcem nikoho uraziť pýtam sa čisto zo zaujímavosti
Tolko x som sa popalila pri kupe z bazaru,flakate derave zmolkove- v popise stav ako nove,ze uz nemam chut takto nakupovat.rada podporujem slovenske znacky,alebo si davam usit-ciapky,softshellky-tie dcera nosi uz tretiu zimu a stale ako nove,urcite zostanu na donosenie pre mladsiu.
Oblecenie po detoch posuvam-darujem dalej kamaratkam.
Mám oblečenie od príbuzných, s tým som spokojná, a aj kebyže je v horšom stave, nevadí mi, vynosime na záhradu, na chalupu... Mala som aj nejaké z bazaru, ešte pre deti do 1,5-2r ok, bolo v dobrej kvalite. Ale pre väčšie dieťa, čo už tú jednu veľkosť oblečenia nosí dlhšie, už to zväčša nebolo podľa popisu, bolo to v horšom stave, nepekné, a o moc lacnejšie ma to nevyšlo, keďže platím poštovné alebo sa po to trepem osobne a väčšinou jedna predávajúca nemá všetko to, čo chcem zohnať v konkrétnej veľkosti. Pri dvoch deťoch už nemám čas prehľadávať bazár, rovno kúpim nové a zaberie mi to menej času a nervov. A taktiež nie vždy to z bazaru poslali rýchlo, keď mám čakať 2-3 týždne, kým sa niekto uraci ísť na poštu, tak si fakt radšej idem hneď kúpiť nové. Bazarove miestne predaje sa mi tiež neosvedčili, lebo tie veci boli viditeľne obnosené, ale cena akoby som kúpila nové v pepcu alebo v tescu/lidl, tak to už radšej nové z Tesca ako obnoseny lindex, čo môžem dať akurát na záhradu na donicenie 🤷
Asi máš nejaké komplexy a možno toľko peňazí nemate keď o tom musíš zakladať tému ;)
Vieš aj veci ktoré ty kúpiš na bazári musel niekto predtým kúpiť nové...🤦🏻♀️
Ja nakupujem nové a potom smer charita, pripadne posúvam známym... Nemám pocit, že by som bola horšia, akurát som na opačnej strane reťazca ako ty.
Keby to nikto nekupi nove, tak ty si potom kupis co? Ziadne oblecenie pre tvoj styl nakupu by neexistovalo a uz vobec nie v dobrom stave po sto detoch...
Ja kupujem vsetko nove... ano pozeram si zlavy, oblubene znacky viem kupit za polovicu, dohliadam na kvalitu a nemam problem zaplatit viac, ano mozeme si to dovolit a aj si kupime - alebo detom kupim drahsie veci, moja vec... kupujem aj vela funkcneho oblecenia, funkcne topanky, plus detom veci na sport, sportuju aktivne a rozne sporty, ono sa to nazbiera... co sa tyka nicenia planety - po synovi a dcere si berie veci moja sestra, po jej dcerke to dava kamoske a po jej synovi to dava mojim dalsim dvom malym synovcom... o to viac mi zalezi na kvalitnom obleceni, aby to vydrzalo az po toho posledneho synovca...
Ja kupujem v bazároch hlavne, keď som si pozrela filmy ako a kde sa oblečenie vyrába- je mi zle. Každý život by mal mat rovnakú cenu a nie malé dieťa spiace pod šijacím strojom, kým jeho mama za deň tvrdej prace zarobí pár eur niekde v Bangladéši- veľmi smutne. Deťom v bazári nekupujem len spodné prádlo a topánky- to nie je otazka penazi, ale aj nejakého pocitu zodpovednosti aj voci iným ľuďom aj voci planéte. Ale chápem, že niekto napr. má problém s nosenymi vecami- je to každého osobná voľba ako a kde kupuje- toto je len môj názor a dôvod prečo ja kupujem v bazári.
Ja detom kupujem oblecenie vacsinou v tescu. Vo vypredaji nakupim isto lacnejsie, ako pytaju mamicky na bazaroch za obnosene veci. Veci po synovi nosi na doma dcera a po dcere potom davam kamoske, drahe veci hodim na fb a ked sa nepredaju tiez dam kamoske alebo ked su jej napriklad uz kratke leginy tak ich skratim na kratasy a ma na doma, popripade na chatu 👌 tie odstrihnute casti pouzijem na handry. A ked uz fakt nic az potom vyhadzujem. Z bazara som kupila naposledy balik veci ked sa narodil starsi a polovica mi prisla uplny grc takze nevyuzivam velmi tuto moznost.
Ja som radšej kúpila nové z vypredaja ako značkové z bazarika. Vyskúšala som asi 3krat,vzdy to bolo sklamanie z toho že popis bol vždy priklasleny oproti skutočnosti. Ale každý nech si robí ako chce.
Pre mňa napríklad niesú cesta ani balíky oblečenia....lebo sa mi páči určitý štýl (farba, strih, značka, stav aj vonka obliekam oblečenie ktoré vyzerá pekne a neni poškodené) . Takže aj keby kúpim balík tak je pre mňa použiteľných možno 40%. A potom to už stráca akú koľvek výhodu kúpiť z druhej ruky akurát zase musím riešiť čo s vecami ktoré nevyužijem.
Povedzme si úprimne veľa krát ľudia inzerujú veci ktoré sú súce do koša za neúmerné ceny. Alebo veci 5 a viac rokov staré - na ktorých to aj vidno. A prehrabávať sa tým v bazároch je strašné.
Takže za mňa jednoznačne obchod 😊.
Ja osobne občas niečo od ruky vezmem, ale úprimne, málokedy mi čosi padne do oka, keďže preferujem jednoduché vzory a oblečenie bez veľkých potlačí a divokých farieb. Najčastejšie kúpim od ruky vetrovky, nohavice do dažďa, lyžiarske nohavice a podobne. Čo by som z hygienických dôvodov nikdy nekupovala z bazáru sú body, spodná bielizen, topánky a vlastne všeobecne veci pre malé bábätko.
Musím ale povedať, že minimálnen 4/5 detského oblečenie predávame ďalej a to vrátane toho, čo by som ja takto nekúpila.
Ja to mám s dcérkou zatiaľ tak 50 na 50. Polovica sú bazárové veci alebo od kamošiek/rodiny (rozumej nosené) a druhá polovica sú nové. Doma mi nevadí jej dať bazárové, ale zasa keď niekam ideme, tak chcem nech je pekne oblečená. Predsa mám dievčatko, tak ju chcem čančať 😃☺️
Ja som pár krát kúpila z bazaru a väčšina veci mi prišla zlá. Vytahana, roztrhnuta. Navyše bazarove ceny nie sú také super. Nakupujem prevažne vo výpredajoch. Napr. Aj dnes. Kúpila som o číslo väčšie tricka za 2,50 aj 2€ saty dcere 2,50€. Nové. Za to nekúpim ani v tom bazari
Ja milujem balíky z ebay, ale som rada ze ich niekto kúpil nove 😅
Moja dcéra má Vždy všetko nové a je mi jedno kto si čo myslí. Nenakupujem bezhlavo a paradoxne veci po nej drahšie kúsky predám a lacnejšie ale zachované posúvam ďalej. Pozri ja zas nevidím dôvod prečo ma moje dieťa nosiť o nosené veci keď ja si kúpim nové. A vo výpredaji nájdeš často za lepšie ceny ako použité bazarove a vieš ze dostaneš vec novú v záruke a nekupujes mačku vo vreci Plus teda ci tu človek číta skúsenosti s bazarom tak ďakujem neprosím. A ty rob ako uznáš za vhodne.
@autor všetky maminy čo mám vo svojom okolí používajú pre deti aj oblečenie z druhej ruky. Ja som voľakedy kupovala pre deti nové len spodné prádlo a topánky, všetko ostatné z bazára. Ale teraz kupujem prevažne nové, keďže syn nosí číslo 140/146 a to sú už veľkosti, ktoré na bazáre ťažko nájdeš v dobrom stave, keďže ich deti nosia cca rok. A tie nové veci potom ponosí mladší syn...
starší syn ma zvacsa nove veci - ale z pepca a lidla, lebo nemá veľmi po kom dedit. ked nieco neviem zohnat v obchode, kupim na bazare. po starsom to dedi mladsi a potom to predavam alebo darujem. lebo ano, aj ked su to veci z pepca - su stale v dobrom a pouzitelnom stave. a snazim sa nekupovat vela. lebo ano, nechcem túto planetu ani moj byt zaplnat velkym mnozstvom haraburdia.
tiez nerada vyhadzujem zbytocne peniaze za nieco, co potrebuju deti chvilu a aj tak to zoderu, pritom mame aj na to, aby sme ich obliekali do drahych znaciek. naco, je to zbytocne!
Moje dieťa má tiež mnoho vecí z druhej ruky. Aj do škôlky sme mali také veci, niektoré nové. Presne ako píšeš, autorka, deti rastú rýchlo. A sebe tiež takto kupujem.
Autorka- aby si ty mohla kupit uz obnosene, niekto to musel kupit nove.... a netusim, co za smejdy nakupujete, ked vam to jedno dieta znici. Veci po mojich 3-4 detoch presli este dalsimi 4-5 detmi.
Ps: tiez nakupujem AJ v bazari z druhej ruky, ale kvalitne znackove malo nosene/nenosene veci, aby sa este vynosili...
Niekto si na oblecko potrpi u seba aj deti. Ja som nieco kupila aj z druhej ruky, nieco mame aj darovane. Kazdopadne musi to byt bez dier a flakov. A nove kupim len preto, lebo chcem aby bolo aj cosi pekne, moderne (najma lindex) a zdravotne nezavadne
@mandzula
Mne veci po iných ľudoch nevadia. Všetko sa dá oprať/dezinfikovať. Ďalšia vec je, že som nikdy nekúpila z bazáru nič, čo by bolo nejakým spôsobom hnusné. Veci mi prišli väčšinou opraté, voňavé, v pár prípadoch ožehlené! Žiadny žmolky, diery, fľaky, nič. Ja si s kamoškami posúvam veci roky! Oblečko nám vynosilo 9 detí, stále sme ho točili dookola podľa pohlavia a veku. Veci pre bábatká sú ako nové aj teraz. Čistota je jeden aspekt. Ďalší faktor je odevný priemysel, ktorý neskutočným spôsobom zotročuje ľudí a znečištuje životné prostredie. Áno, aj ja kúpim veci normálne v obchode, ale snažím sa to minimalizovať ako sa len dá. Ide o to, že obrovské množstvo handier je úplne OK, nič im nie je, ľudia napriek tomu furt kupujú nové veci, preto radšej uprednostním bazár/výmenu/posunutie od známych ako kúpiť nové. Môj najstarší syn má 11 rokov, tam už kupujem aj nové oblečko, lebo to sa ničí, ale potom posúvam ďalej kamoškám, ktoré posúvajú ďalej svojim. Ide o to, udržať nezničené oblečko čo najdlhšie v obehu.
Ja by som po cudzom človeku nedala ani sebe ani deťom, ale to neznamená, ze si v rodine a s kamoskami veci nepoduvsme, samozrejme kúpim aj nove
@yoxinka zamerala som sa vyslovene na to, co si pisala o tej banladesskej hygiene, a to v tom zmysle, ze tiez sa ti zrejme dostanu tie veci, akurat nosene este aj dalsimi ludmi. Inak s tebou suhlasim, ani ja nemam problem nakupit v sekaci, rovnako si presuvame veci v ramci rodiny.
Ja napr stále pozriem prv bazár, ale poväčšine kúpim nové veci vo vypeedaji (tepláky/tričká) lacnejšie ako niekto ponúka po 2detoch... Záleží samozrejme čo hľadám..lebo zájdem aj do sekaca
Veci potom posuvam kamoške/ sestre ,tak sa to ešte použije viac krát
Nakupujem nové veci, aj v bazári, ak ma niečo osloví a je mi absolútne u prdele ako to robia iní.
Ja z bazára tiež kupujem,ale minimálne lebo v second hande väčšinou detské veci sú vysípane na jednu kopko a ja nemám čas sa tam hrabať pol dňa aby som pár kusov vylovila.Cez internet z bazara zas keď chcem viac kusov (máme dvojičky chlapček+dievčatko) tak musím pokupovať od viacerych mamičiek a to zas neoplatí kôli poštovnému.Pojdem do obchodu a na jednom mieste nakupím čo potrebujem a hotovo,netreba riešiť poštu,kuriera.....Alebo keď z obchodu kupujem online tak väčšinou poštovné mám zadarmo.
Ale ja nemám problém obliecť detom aj oblečenie z druhej ruky.Aj teraz pri dvojičkách som dostala veľa nosené oblečenia a bola som strašne vďačná veď na začiatku keď deti všetko ovracaju,pokakajú som mala vždy po ruke čo im obliecť.

Lebo sa mi nechce preklikavat inzeraty, dopisovat si s niekym (a ak je to nejaka truba, ktora ma oslovi napr. pani zlata alebo pise uplne odveci, tak zbohom), cakat na balik, riesit platbu a pod.
Nemam problem dat dietatu aj obnosene oblecenie - ak sa napr dohodnem s niekym znamym a osobne si pomenime oblecko alebo chodim obcas aj na nejake burzy oblecenia, ale riesit to cez bazarky a posielat, cakat na balik a dufat, ze to bude naozaj v takom stave ako na foto, tam na toto fakt nemam nervy, cas a ani chut. To radsej skocim do tesca a kupim par triciek, ktore potom, az dieta vyrastie, rozdam kamoskam a znamym.