Nosia vaše deti tielka v zime?
Mam 30, vtedy sme tielka nosili komplet všetci ešte aj počas ZŠ.. Neviem ci sa to vytratilo úplne alebo len ja som prestala nosiť, ale obliekať ich vašim deťom, aspon počas zimných mesiacov?
Áno, nosia.
Tie biele nie, ake ak mam hrubsi vrsok, vzdy si davam top na ramienka. Casto sa mi stava, ze niekde riadne prekuruju a je mi horuco, npr na navsteve v kancelarii- tak sa tam nebudem potit ako v saune a vyzleciem sa. A spodnu vrstvu s kratkym rukavom davam aj detom.
@katy2015 a nosia ich celý rok? Aké staré máš detičky prosím?
Lebo naprklad môj syn má 2r, doma chodi oblečený tak ze ma tricko a krátkym rukavom a na tom má teplakovy súpravu, cize dlhý pulóver a tepláky.. Vždy vždy ku kašem to tričko do teplakovy aby mu nevybehoval holy chrbát pri hre, co aj celkom pomáha.. Tak neviem ci tielko by už nebolo moc.. No neviem
Nosi
Moji nenosia. My žijeme na západe, podľa mňa ho vôbec nepotrebujú. A doma tiež len v tričku, bez bundy ani im tričko nepchám do gatí😉
Nie, jeden ich prestal nosiť asi v tretej triede, lebo sa mu to nepáčilo, ani tričká s dlhým rukávom nenosí od piatej triedy, druhému je teplo, tielko neznesie a aj na lyžovačke nosí len jednu vrstvu hore plus bundu.
nenútim, oni musia vedieť, ako sa cítia.
Ja nosím merino tielka. Ja zas neznesiem odhalený chrbát v zime.
Tielko nenosím vôbec. Maximálne keď je veľká zima alebo viem, že budem dlhšie vonku dám si letné tričko pod oblečenie.
Tvoje dieťa má tiež tričko namiesto tielka. Ak doma kúrite normálne netreba ďalšie oblečenie. Ale riaď sa vlastným dieťaťom.
mam 30 a nikdy som tielka nenosila
nenosi (3,5r).. ja tiez nenosim 😊
Samozrejme, že nosi. Má 11 rokov, je to súčasť
spodnej bielizne a v zime to má určite opodstatnenie. Ale viem, že sú aj deti, ktoré nenosia. Majú holé kríže, sú často choré a potom sa mamičky sťažujú, že majú poruchu imunity, čo vôbec nie je pravda. Ja osobne si neviem predstaviť dať hrubý pulover bez tielka.
@trema ta, ja som z východu, tam všetko máme tak nejak pozdejšie alebo tradičnejsie 😂
@trema ja som ich neznášala. Nosím ich iba v lete ale také tie podpulovrové nie,
Davam jedine ked uz strasne mrzne ale aj vtedy radsej davam termopradlo aj na sankovacku alebo take kladicke gulanie valanie po snehu.
@stanulienkat Presne
Syn nechce uz je pubis, ale nosi pod mikiny tricka s kratkym a pod svetre kosele
Dcera v zime nosi, nechcem aby mala holy chrbat, v lete nie
Nemame v satniku ani jedno... len teda termopradlo na lyzovacku, inak "tielko" pri u nas v zemepisnych sirkach max -6 stupnoch vonku a +20 stupnoch v triede, asi by v tom umreli... nie, chori nebyvaju, to s tym 0.0 suvisi... kazdopadne pod mikinou maju kratke tenucke bavlnene tricko, zas na hole telo si mikinu nedaju to je jasne...
Nenosi ani tielko ani pancuchy. 4.5 roka
Ja môjmu 4r. synovi počas zimy obliekam
nenávidela som tielka už ako dieťa... ako puberťáčka som si vybojovala, že už ich nosiť nebudem a nenosím. Moje deti 10r. a 12r. tielka nikdy nemali, je to zbytočnosť podľa mňa. Keď je vonku zima, keď ideme na lyžovačku, dajú si merino tričko, na to mikinu a bundu. Pančuchy som im prestala dávať odkedy začali chodiť, lebo to bolo nepraktické. Iba spodky nosili od cca roka
Chorí nebývajú
Nie, nenosi tielko, ani nikdy nenosil. Nenosi ani tricka s dlhym rukavom. Ma 10r. Ak ideme lyzovat, dostane termopradlo.
Pod tricko urcite nie, ved to musi zavadzat.. normalne ma syn tricko s dlhym rukavom doma aj v skolke. Na vonok mu tricko zakasem a navrch mikina. Ja nosim v zime tielko pod sveter/mikinu, nikdy nie pod ine tricko. To iste pancuchy, syn nosil par kusov, co zdedil, ked bol malicky, potom uz len leginy/teplaky a na vonok navrch softshellky.
Nie
Nosi 4 rocna do skolky v zime. Je stihla a vysoka, takze ak su jej na tricku dobre rukavy a dlzka, tak casto ho ma take volnejsie, cize je fajn, ze pod nim na to obtiahnute tielko aj ked sa v skolke blaznia, cvicia atd, tak nema hole krize 🤷🏼♀️ ja som vobec netusila ze je taky hate okolo tielka :D
ked bola dcera mala, vzime som jej davala tielko, terza uz nenosi. ja tiez nenosim, pokial mi nie je velmi zima. cize len na zahriatie, ked treba, priapdne nim nahradim tricko pod mikonou a pod.
kedysi sa sice nosili tielka viac, ale cez leto a pocas horucej jari, ci jesene som nenosila nikdy tielko ako spodne pradlo.
mama tiez nenosila, dokonca neviem, ale asi v zime moc neosila, otec nosil.
podla man take to spodne tielko je ako kus spodneho rpadla, teraz mam namiesto toho podprsenku.
Ked bol maly, tak syn nosil tielka. Od 4 rokov, odkedy chodi do skoly, tak iba kratke rukavy a Bez tielka. Tricka su dlhsie, takze ma zakryte krize
Ked bol syn uplne maly, tak nosil pocas zimy tielko. V predskolskej triede sme presedlali na tricka - bud mu davam upnutejsie tricko s kratkym rukavom ako spodnu vrstvu alebo s dlhym, podla toho, ako velmi je chladno.
Dcéra (10) a syn (5) nosia v zime. Dcéra si už sama vyberá zo srinke automaticky aj tielko a syn keď mu nedám tak si ho pýta.
Decka nosili len v skolkarskom veku, potom uz nie. Deti treba otuzovat, nie ich prehnane obliekat a prekurovat byt.
Mna zaujalo, ze autorkino dieta chodi doma v tricku a na tom pulover. To sa mi zda prehnane. My sme v zime davali max tricko s dlhym rukavom a teplaky. Ziadne mikiny, pancuchy, a pod. Tielko na sankovacku a pod. Vtedy nejak nebolo termo pradlo.
Teraz su uz velki, kurime na 19-20 st a chodime doma v kratkych rukavoch, bez ponoziek, 3/4 gate. Chori nie sme.
nenosi a tusim ani nikdy nenosil, teraz je predskolak, takze uz asi ani nebude🙂 v zime nosi tricka s dlhym rukavom, v lete s kratkym. aj tak mu je teplo. ale vidim obcas decka, ked sa prezliekaju na spanok, ked pridem po syna, a niektore maju tielka, aj ked je vonku nad nulou (byvame v BA).

nemáme tielka v šatníku - pre mňa absolútne zbytočný kus oblečenia