icon

Nosia vaše deti topánky po súrodencoch?

4. aug 2024

Ahojte aký máte názor na topánky po súrodencovi, poprípade kúpiť po nejakom dieťati? Dakujem

Strana
z2
pribinak
4. aug 2024

Že tým môžem poškodiť to druhe dieťa. Každé dieťa má inú nohu, inú chôdzu

really8
Odpoveď bola odstránená
autor
4. aug 2024

@really8 áno aj ja tam pozerám, hľadám v dobrom stave, poprípade ako nové, raz obuté.
@pribinak Áno toho sa bojím. Švagriná mi doniesla papučky po jej malom ale tie topánočky sú tak malo nosené (myslím veľkosť 21) kedy ešte ani nechodia poriadne

really8
4. aug 2024

Podla vlozky vidis v akom stave je topanka. Ak nie je vychodena ta, zosuchane pismena, bude aj bota dobra

deedol
4. aug 2024

Na topankach nesterim. Kludne oblecko z druhej ruky, ale topanky nie.

pribinak
4. aug 2024

Ja by som sa poďakovala a posunula ich ďalej. Take topánočky pre malé dieťa zas nestoja majland a proste toto je vec kde ja oeniaze nesetrim

really8
4. aug 2024

Ale teda dodam zw ja momentalne riesim boty pre 1,5 rocneho. Takze su to boty ktore niekto nosil mesiac a pravdepodobne tolko vydrzia aj nam. Ine by to bolo keby ma 10 rokov. To nie. Ved ani sebe nekupujem po druhych.

really8
4. aug 2024

@pribinak detske protetiky stoja 40-50 eur. Vydrzia max 2 mesiace. To je celkom majland.

autor
4. aug 2024

@really8 náš má rok, nedávno sme mu kupovali z protetiky (asi mesiac) a už sú mu ltt.

pribinak
4. aug 2024

@really8 keby som mala 4-5 deti, tak áno, mam 1 tak ako autorka

anavixy
4. aug 2024

Pri barefoot ok, pri klasickych pozor na zosmatlanie (pri 12kg detoch s rychlo rastucimi nohami skor nepravdepodobne, ale moze sa stat). Pri vacsich detoch uz skor nie. Ja davam bf z druhej ruky ako doplnkove k 1-2 cisto novym parom, podla sezony.

really8
4. aug 2024

No to poznam. Preto nemam nic proti. Ale teda ma jedny nove a jedny z druhej ruky. Take na ihrisko a na odrazadlo. Lebo to ma hned zodrane spice. A kupovat 10 topanok rocne za 50e… miniem tie peniaze radsej na vylet.

anjelicek26
4. aug 2024

Snehule a gumaky áno. To je vec, co obuli 5x a je malé...normalne bezne nosene nie.

petamich
4. aug 2024

nie, topanky nie, kedze kazdy ma inu nohu, inak doslapuje...veci z druhej ruky pokojne, topanky nie

pininka1
4. aug 2024

Niektoré áno, ak ich mali max raz dvakrát, ale väčšinou sa im presne míňa číslo, takže väčšinou posúvam aj ja ďalej.

sisska96
4. aug 2024

Keď je v dobrom stave, prečo nie

nika23t
4. aug 2024

Prvej dcérke som kupovala všetko nové, mladšia podelila nejake, ale boli v top stave. Tak do 2 rokov, kým boli topánky nosené naozaj minimálne, tak keď veľkosť bola dobra, nosila aj mladsia.

gabriela2952
4. aug 2024

Oblecenie kupujem aj z druhej ruky ale topánočky nie, používané by som nekúpila ani sebe nie ešte mojej dcérke. Stačia nejaké 2 poriadne ,nemusí mať 30 párov🙂

lucia13022023
4. aug 2024

Nikdy by som nekúpila alebo nedala topánky po niekom. Ja neviem, asi som čudná ale ved každé dieťa, človek, ma inú nohu, vlastnú chôdzu, môj 1,5 rocny syn má už vychodene tenisky, môžem ich umyť, môžu vyzerať stále pekne, ale už sú vychodene...

veronicka1901
4. aug 2024

Mám tri deti a všetky kupujem nové. Snažím sa vždy vychytať nejakú akciu a vždy stačia dvoje na sezónu. V lete plus sandále. V zime mamu len jeden pár poriadnych nepremokavych topánok (väčšinou Superfit).

veto
4. aug 2024

Pri barefoot topankach alebo podobnych druhoch so sirokou podrazkou to nevadi. Tam neexistuje nic ako vychodene topanky.
A pokial mam kvalitne kozene siroke topanky lepsich znaciek, kludne ich nechavam surodencovi. Je to lepsie nez kupit tvrde a umele kopyta z CCC ci Deichmanna napriklad.

zoja1234
4. aug 2024

@autorka kazdy clovek a kazde dieta ma unikatne chodidlo. Unikatnu klenbu nohy, nart, sirku, velkost prstov, atd. Absolutne sa neodporuca dat dietatu uz raz nosene topanky druhym dietatom. Oblecenie kludne, to sa vyprat da a nema ziaden vplyv na nic (pokial je ciste), ale topanky? Nikdy. Ani len po surodencovi. Viem, ddstepy stoja cca 50€,ale s tym mali rodicia ratat. Ked nemaju na poriadne a nove topanky pre jedno dieta, nech si nerobia dieta druhe. A okrem toho, v neskorsom veku sa im dieta podakuje za krivu chrbticu, bolestive klby, skoliozu, ploche nohy atd...

beata_k
4. aug 2024

Topanky nikdy. A neviem kde sa vzal mytus, ze BF sa vycaptat nedaju. Kupujem detom BF lebo musim, maju siroke nohy. Starsi ma vpadnute clenky a normalne to je vidiet aj na podrazke.

kikusenka1
4. aug 2024

Ja som sa na to pýtala pediatricky a ta povedala , ze aj nie sú veľmi vychodene tak v tom problém nevidí

katica06
4. aug 2024

@zoja1234 ak sú ploché nohy z zdedených topánok tak neviem ako som k nim prišla, ako najstaršie dieťa v rodine po nikom som obuv nenosila. A ako k nim prišli moje deti, otec alebo dedko ktorý aj v školskom veku chodil všade bosí

zoja1234
4. aug 2024

@katica06 ploche nohy bol len priklad..... Jeden z mnohych problemov, ktore MOZE dieta ziskat nosenim nespravnej obuvi.. Ja viem ze ploche nohy sa dokonca aj dedia, nic to ale nemeni na tom, ze proste obnosene topanky su jednoducho skodlive a nevhodne. To je cele..

zoja1234
4. aug 2024

@kikusenka1 to povedala jedna doktorka.. Dalsich 300 doktoriek moze mat iny nazor..

dannieja
4. aug 2024

Zase bu bu bu, nedávajte topánky po inom dieťati. 🤦 Jasné, že dávam, veď tu nikto nehovorí o vyšmatlaných topánkach, ale keď sú v super stave tak čo ich vyhodím, aby nedajbože, mesiac nosené kvalitné Protetiky niekomu neuškodili? Ach jaj, ďalší z XY dôvodov, prečo sa na Zemi kopí zbytočný odpad.

kiki68
4. aug 2024

Nie, jedine, ze by neboli nejak pouzivane, ale tie boty su tak rozmlatene na srot, ze to leti do kosa. Ako mozno tri za cely cas by boli pouzitelne, ale to vobec nenosil. To, co nosi, uz nikto nosit nebude. To je okopane total, odrete, pritom je to koza a za cca 70 eur. Ale clovek si nepomoze

ankare
4. aug 2024

Nie, nenosia. Každý máme iný "nášľap".

Strana
z2