Škaredo obliekané deti
Pozorujem už dlhšiu dobu, že niektoré deti obliekajú ich rodiča strašne škaredo, nemyslím na deti zo sociálne slabších rodín. Ale take, kde maminy a tatkovia chodia ako módne ikony a deti pri nich vyzerajú ako keby ani neboli ich. Úplne staré vyžmolkované a nemoderné veci. Alebo nekvalitné oblečenie (napr. Pepco a Kik a ine) Všimli ste si to aj vy? Prečo to robia? Podľa mňa aj škôlkarske deti veľmi vnímajú, kto sa ako oblieka a aj deti na prvom stupni ZŠ. Nemyslíte, že tie deti sa potom môžu cítiť zle? Moj 7 ročný sa hanbi na ihrisko ísť v starších teplákoch, neviem si prestaviť že by som ho tak poslala do školy.
@lianka123 Nemusí to byt hneď pekným oblečením, ale tzv. sponzorstvom.
@misinka0611 ani nie... akoze darmo sa tu vsetci budu ohanat pepcom, h&m... ale ked pride mamka na gckovom mercedese s dietatom, ktore je cele znackove a je jej hedno, ze si roztrha, vsak kupi dalsie, tak urcite je toto dieta milsie vsetkym ako to pepcove dieta. Je to hrozne, ale je to tak.
Ja myslím že sú ľudia ktorí neprikladajú taký význam oblečeniu svojich detičiek a možno aj nemajú taký vkus ako máš ty. Ja som ešte na strednej nosil len flanelových košele a jedno dievča keď mi dávalo kopačky, tak spomenula aj to že sa neviem obliekať. To iste aj na výške, manželka sa z toho doteraz smeje ako mi rodičia nevedeli kúpiť pekne oblečenie a ja tiež nie. Pritom moja mama sa obliekala perfektne aj moderne. Deti svoje obliecť vedela, ale nie moderne a vkusne. Teraz ma oblieka manželka a vynahradzuje mi moje mladé roky.
Nečítala som celú diskusiu, len koniec, no osobne sa mi veľmi páči, že tvoji susedia učia svoje deti, že nemôžu mať všetko, čo chcú a že nič nie je zadarmo.. možno aj, že si treba veci zaslúžiť? Že keď sami niečo dosiahnú budú môcť mať čo chcú.. tipujem, že ich deti sa v škole neposmievaju chudobnejším deťom, lebo asi ani nevidia medzi nimi rozdiel a to mi príde TOP... mne napríklad pridu horšie deti, ktoré sú vyobliekane akoby ani neboli deti a cítia sa akoby boli niečo viac práve vďaka ich rodičom, ktorí ich to tak naučili... ale su to deti tak este je to pochopiteľné..smutné, že niekto dospelý si tiež všíma a súdi takéto veci 😔
@lianka123 áno veru je to pravda, a podľa mňa si to ženy aj veľmi dobre uvedomujú, preto tu tak agresívne reagujú, lebo neviem z čoho vyčítali v mojom úvodnom príspevku že sa hrám na “extra” a tak hneď sú vytočené. 😂. A aj keď sa nepovyšujem a vysvetľujem, že tiež som obyčajný človek, čo si len všíma dianie okolo seba, tak div že ich nejde od jedu roztrhať. Lebo hodnotím 🙈. Hlavne že oni nehodnotia, nežiarlia, každému doprajú 🤣🤣. Určite 99% žien tu ani náhodou sa ani nepozrie na ľudí okolo seba, vôbec neohovárajú, a nevšímajú si žiadne dianie okolo seba.👏🏻👏🏻👏🏻 A hlavne nehodnotia nikoho. A tu na fóre urážajú a hodnotia ľudí, na základe jedného príspevku, z čistej lásky, spolupatričnosti a dobroprajnosti. 🤣 A idu ma linčovať za blbe H&M a Mayoral, lebo sa hrám na paničku 😂👏🏻👏🏻. A je jedno koľko krát som písala, že tiež nekupujem extra veci, a jedine na čom mi záleží pri obliekaní dieťaťa je, aby mal pekné, pohodlné, príjemné a slušne oblečenie, za čo sa nemusí hanbiť v škole pred deťmi.
@lianka123 áno, toto je bohužiaľ pravda. Vždy to tak bolo a nech mi nikto netvrdí ze nie. Vždy bol iný prístup k tzv. Zazobanym deťom z lepšich rodín. Vždy! Aj pri znamkovani sa prizmurili oči. Nikto ma nepresvedčí o opaku. Aj si viac dovolili nie len k deťom, ale aj k rodičom sociálne slabších rodín.
A áno, kľudne aj puknite od hnevu dievčatá, aj ja som si všimla že ľudia hodnotia výzor, aj váhu, aj správanie sa iných detí, a aj keď sa budú tváriť tu všetky, že to nie je pravda, tak už len tým, že tu hodnotia mňa na základe príspevku, je dôkaz, že ľudia iných hodnotia, či už si to priznajú alebo nie.
A čo tu píšete mamičky, že keď je dieťa čisté - keď nie je čisté je snáď horšie ? Dieťa si snáď samo vie oprať? Akože naozaj? A potom že si všímate správanie? A viete, že to dieťa čo vystrája môže mať poruchu? Alebo mohlo niečo zlé zažiť v živote? Naozaj vám príde nie v poriadku, že ja si všímam, keď vyobliekaní rodičia škaredo oblečú deti, tak že sa kvôli tomu deťom posmievajú. Ale to, že vy idete odsudzovať cudzie deti za správanie, a crop-top a neviem čo všetko ste tu popísali ešte. Tak to je akože už v poriadku hej?
Poznám xy žien lekárky pravničky čo nakupujú v sekaci( a vozia sa na drahom aute) a nie preto, že je to lacne ale ten kúsok je tam iba jeden a chcú byť originálne. A pekne sa oblečú za pár € čo je bonus. Ja to tiež tak robím zároveň podporujem slow fashion.
Mne sa ešte nestalo žeby niekto riešil oblečenie mojich detí v škole škôlke chodia úplne bežne ako väčšina čo si všímam.
@blackcat8885
Píšeš: “Nikdy by mi nenapadlo riešiť kto ako oblieka deti alebo seba preboha. To fakt? ”
Noooooooo a potom píšeš: “Poznám xy žien lekárky pravničky čo nakupujú v sekaci a vozia sa na drahom aute, moje deti v škole škôlke chodia úplne bežne ako väčšina čo si všímam”
Noooo žasnem. Najprv mi napíšeš, že našťastie v okolí nemáš takých povrchných ľudí čo by si všímali, kto sa ako oblieka 😂😂😂. A potom, že si všímaš ako chodia iné deti. 👏🏻👏🏻👏🏻 no tak najprv som bola sklamaná, že diskusia sa iným smerom pobrala, a riešili sa značky a nie to o čom som chcela písať. Ale musím priznať, že ma baví čítať toľko nonsensov a to ako si tu sami sebe protirečíte niektoré.
@blackcat8885 ale musím uznať , že veru , svet má teda veľké šťastie, že po ňom nechodia iba take povrchné existencie ako som ja, čo si všímajú, že dobre situovaný rodič, oblečie svoje deti do 20-25 rovných handier, a je mu jedno, či sa hanbia potom v škôlke/ škole. Alebo im dá nevhodnú obuv, a nerieši, že dieťaťu tým môže uškodiť, hlavne že ušetril a môže investovať do nového auta. 😏
Ako naozaj fuuuj, čo som to ja za človeka. 🙈😂😂
je tricko z pepca pekne? ano je. je prijemne tricko z pepca? ano je. je tricko z pepca slusne? ano je. nemusi sa dieta hanbit za tricko z pepca? nemusi.
ale ty stale pises, ze zeny su tu agresivne.
a ako som pisala ja si nevsimam, a ked si vsimnem, ako tie pripady co som spomenula, vypustim z hlavy a neriesim. a croptopy su fakt nevhodne pre dieta do skoly. ja zase nechapem ludi co maju nutne potrebu obliekat do znackovych veci. tenisky vans za 40 eur, vyzeraju uplne ako tie z cinana za 15.
takze stale nechapem kde je problem? ak ty poznas ludi v okoli ktori obliekaju deti nemoderne, to neznamena ze taki su vsade. ja takych nestretavam, ja si to fakt nevsimam.
@blackcat8885 faaakt? Ja ani jednu. Dieta je Tvojim obrazom a vacsinou aj obrazom Tvojho zivotneho stylu
Zeny tu su zle zakomplexovane a tie normalne uz savno odisli. Najhorsie ze niektore poznam osobne a ked ich stretnes na ulici tak realita je na mile vzdialena od toho co tu vypisuju. Kazdy prispevok a jeho vypovednu hodnotu musis vydelit minimalne dvomi. Vsetky su mudre prestudovane a vsetko vedia, maju potrebu sa vyjadrovat k veciam, ktore sa ich naozaj nijak netykaju a na vsetko maju nazor. Tiez uz spejem do stadia odpojit sa od sieti.
Ja neviem ale ked sa pozriem na dieta co ma tricko, tak sa vobec netusim ci to tricko je pepco, Hm, takko alebo nieco ine. Pri mojej zaneprazdnenosti nesledujem letaky ani aktualne kolekcie, ak syn nieco potrebuje tak obeham obchody a kupim kde sa mu paci, kedze moj 5 rocny si najradsej sam vybera v obchode co sa mu paci. Ak sa mu paci pepco tricko tak kupim tam, ak sa mu paci HM kupim tam. Ja toto nejako neriesim, ved to je na max sezonu. Klobuk dolu ak rozoznate ten ktory fashion retazec na prvy pohlad 🙂
Ja nechápem čo tu riešite kto kde nakupuje . Myslím si že je to každého vec a to že vy dávate drahé veci alebo podobné a neobliekate deti s pepca alebo kiku je váš problém nie náš. Tak nechapem čo tu riešite druhých kto ako chodí oblečený .

@lianka123 tak toto prvý krát počujem že učiteľky majú radšej pekne oblečené deti. To vážne? A to máš odkiaľ prosím?