Škaredo obliekané deti
Pozorujem už dlhšiu dobu, že niektoré deti obliekajú ich rodiča strašne škaredo, nemyslím na deti zo sociálne slabších rodín. Ale take, kde maminy a tatkovia chodia ako módne ikony a deti pri nich vyzerajú ako keby ani neboli ich. Úplne staré vyžmolkované a nemoderné veci. Alebo nekvalitné oblečenie (napr. Pepco a Kik a ine) Všimli ste si to aj vy? Prečo to robia? Podľa mňa aj škôlkarske deti veľmi vnímajú, kto sa ako oblieka a aj deti na prvom stupni ZŠ. Nemyslíte, že tie deti sa potom môžu cítiť zle? Moj 7 ročný sa hanbi na ihrisko ísť v starších teplákoch, neviem si prestaviť že by som ho tak poslala do školy.
ja si to nevsimam, ale tak ako si ty povrchna, rovnako ucis svojho syna. Moj sa nehanbi ist v starsich teplakoch lebo kolkokrat sadaju na zem aj popada kade tade. Maju veci na dvor a do skolky. A to ze si povrchna srsi z uvodneho prispevku. Mne osobne sa veci ako si spomenula nepacia, radsej kupujem zo severskych znaciek ale je to kazdeho osobna vec a fakt ma nenapadlo riesit v com je spoluziak mojho dietata v skolke.
Ty si strasna sliepka!Ucitelky v nasej skolke prizvukuju aby sme deti neobliekali ako na modnu prehliadku,ze sa potrebuju pohodlne hrat a vonku aj pocas obeda sa aj zaspinia.Ja sa rada obliekam pekne a malemu kupujem do skolky tricka a teplaky z Pepca,lebo na to kolenkovanie,valanie sa po zemi a zaspinenie sa je to tak akurat.Ale vzdy je obleceny pekne,slusne a cisto.
Autorka, ty si tak biedna osoba. Urazas a kopes okolo seba. Vraj ty sa nepovysujes! Bo ha ha ha. Co prispevok, to urazas ludi.
Bie nevidim rozdiel v kvalite Pepco a HM. Zjavne ty vobec netusis, co je to kvalita. Avsak na rozdiel od teba ti tu ziadna z nas nepise, kde nakupujeme. U mna si sa teda vobec netrafila. Ja a ani moje dieta napr teplaky vibec nemame a nenosime ich ani von ani doma.
Poznam vsak chlapca, ktory bezne na sebe len tricka za 500 eur a viac. Dnes uz dospely a stale spomuna, ako zavidel spoluziakom obrazkove tricka z TAKKA. On , chlapcek v obleku od Armaniho. Ale rozumu ma nastastie viac nez ty. Neriesil spoluziskov v tricku z Pepca.
Ps: Ak budes mat cestu okolo, stav sa. Dam ti 100eur za kazdy kusok z Pepca, ktory u nas v skrini najdes. ;)
nehnevaj sa ale aj ja nakupem detom v pepco a kik, a ano, zarabame s manzelom nad bezny standard, ale nebudem peniaze minat na hluposti. radsej ich investujeme do volneho casy, vyletov, zazitkov. na co su detom znackove saty ked v nich doma pozeraju telku?
@bessie12 aký som ja človek? Poznáš ma? A ľudia ako ja??? Toto by ma zaujímalo teda, že aká som. Lebo to rozhodne vie zhodnotiť najlepšie nejaká podráždená žena tu, však. 🤭 môj život je krásny 🙂, aj napriek tomu, že nemám potrebu agresívne reagovať na náhodných ľudí na diskusnom fóre 🙃, dúfam že aj tvoj je lepší než ako mám pocit že je.
autorka - vieš čo? Človek ťa nemusí poznať, niekedy stačí, keď sa človek písomne vyjadrí.
presne veď deti rýchlo rastú a potom keď budú staršie sa bude kupovať odtiaľ ak budú chcieť ....
Ja sa najviac smejem na komentaroch, hlavne, ze su oblecene a ciste 😀 moje mladsie dieta vydrzi ciste asi 2 minuty po odchode z domu. Potom je cely ako prasiatko. Ludia si o mne musia mysliet, ze neperiem a zanedbavam deti.
@alice8mi malasom pár vecí z týchto predajní, ale mám pocit, že sa nejako zhoršili a ponúkajú viac umelín. Aspoň pre dospelých. Detské neviem, to už roky nemusím kupovať.
@amelie2017 no počkaj, dala si autorke námet na ďalší príspevok. Potom sa k tomu môžeš vyjadriť 😉
Tak ja kupujem v pepcu a kiku .malý chodi do školy len 8dni a chodí mi domou ako prasa .takže kupovať značkové veci len aby sa ,,ukázal,, je načo dobre? Oblečenie sa dá vybrať aj pekné ,a pokiaľ sú tie deti čisté neriešim ... čo to je toto ako doba povrchná? 🤦🤦🤦
A nie je to ich vec?? Asi ze dieta sa v skolke/na ihrisku zaspini a aj znici to oblecko, tak naco investovat do draheho? Ak idu niekam na nejaku oslavu alebo len prechadzku, ok.. Ale zjavne na rozdiel od teba pochopili, ze drahe oblecenie sa znici rovnako ako lacne a radsej tie peniaze zan usetria a pouziju rozumnejsim sposobom.
@amelie2017 presne to aj moja dcéra keď bola malá, syn on doteraz - asi keď raz sa fakt zašpinil to až veľa. Ale čo chcem - tak to stále vyzeralo, že ju sme zanedbávali a starali sa iba o syna 😀 - teraz ten syn: akurát včera sme mu šli kúpiť jordany, bo zase mu vyrástla noha a to pred letom chcel novinku , ak bol malý mu stačili z dechmanu - čo šiel kupovať s babinou / mojou maminou /
Hlásim s k matkám, čo deťom "nedoprajú". Sebe kúpim vetrovku za 100ku od nemeckej eko značky, deckám Pepco a Sinsay. Ja svoju vetrovku ponosím tak 10 rokov. Minulý rok som jednu vyhodila po 13tich rokoch. Deti majú veci na jednu sezónu, ak sa pošťastí tak aj na dve. Z domu odchádzajú vždy čisté. Mala som aj Lindex mániu, že veď je to kvalitné, potom predám. Zašpinili sa od paradajkovej, tekvicovej polievky, nestihla som oprať hneď a fľaky už dole nezišli. Už to môže ísť do kontajnera, body 3x drahšie ako v pepcu. Ďakujem pekne. Veď tam sa dá tiež vybrať kvalitnejší materiál a nie syntetická umelina. A neviem ako iní, ale moji do 2 min na ihrisku sú celí špinaví, rovnako aj väčšina detí tam a ani za svet nevidno, kto mal Hilfigera, kto HM, kto Pepco. Ušetrené peniaze za handry vrážam do zážitkov. Lebo moje deti si viac cenia, že ich vezmeme kdesi 300km ďaleko na zraz veteránov než že majú drahé tepláky.
mne staci to co pises. Si povrchny clovek, ktory riesi cudzich ludi. Zrejme nemas dost vlastnych problemov. Je to kazdeho vec ako sa oblieka alebo co si kupuje. A so svojim zivotom som spokojna. Nie je dokonaly, lebo to nie je nic a nikto, ale na rozdiel od teba som vyrovnany clovek, ktory NEMA potrebu riesit inych. A mimochodom, keby som bola agresivna, tak by to vyzeralo uplne inac ..
@almia pepco mava obcas akcie na organicku bavlnu a pod, suhlasim ze je to 90% smejd, ale da sa tam najst par perliciek. A ak si citala moj prispevok, tak teplaky za 5 alebo 50€ u mna skoncia derave po 1-2 pouzitiach. Takze nie, nepredam a nie mladsie urcite nevynosi, navyse obe deti maju uplne inu postavu.
Ja sa nebudem stazovat na znackovych rodicov, lebo vdaka nim sa na burzach a second handoch vyskytuje znackove oblecenie ako nove za par supov. Hodne vyuzivam najma skandinavske znacky, ktore maju prijemne a kvalitne oblecenie
@autorka a čo tak sa v prvom rade zamyslieť nad sebou? Ukazovať dieťaťu že jedno má kvalitné oblečenie a druhé nie?.. Sú to deti ktoré by sa mali medzi sebou hrať a nie že nepáči sa mi tvoje oblečenie, tak s tebou sa hrať nebudem 🤦🏼♀️šak to dieťa to nasáva všetko od rodiča.. Ak budeme aj my k ostatným milý a pokorný, bude také aj naše dieťa, nebude rozlišovať povrchnosť, ale prijme človeka takého aký je..
Ono takto Vám poviem .Keby ste sa zaujímala iba o seba a neriešila druhých a nevšímala si ich a keby si toto zapamätal každý jeden človek na svete a dieťa .Tak by sa na svete žilo dokonale !!!.Neexistovala by šikana na školách a už žiaľ aj v škôlkach .A Keď deti počúvajú doma toto,čo ste tu písala ,tak ani sa nečudujem že sa medzi deťmi potom vysmievajú druhým a robia zle .Čo je zle na pepco oblečení .Veď keď chcete vy svoje deti obliekate aj do zlata ale do iných detí sa nestarajte.Ludia by sa mali naučiť tolerancii a vy máte čo na sebe zlepšovať ako pozerám .Tak sa zamerajte na seba nie na druhých .
Možno si tie deti nezaslúžia pekné drahé oblečenie, môj syn zabudne hocikde mikinu, roztrhá tepláky na kolene, zafŕka tričko...minule som mu kúpila drahšiu mikinu, stratil ju v parku... takže odteraz veci podedené alebo pepco, kik, f&f.. a čudujte sa svete vo veľmi peknom stave ich ešte posúvam pre sestrine deti, možno ich zle periete...
@autorka ja Ti poviem tak, mojej staršej dcére (6r.) je teda úplne ukradnuté či ide do školy ráno v mikine Adidas alebo H&M... z pepca toho veľa nemá, ale má veľa zo sinsay, čo je asi na rovnakej cenovej úrovni. Nikdy neriešila značky a keby ju neupozorním tak je schopná ísť do školy v tričku ktoré má na doma, lebo ho má rada. A teda musím tiež povedať, že nikdy neprišla domov s tým, že niekto z ich triedy bol v škaredom oblečení... takéto porovnávanie sa v takomto skorom veku určite nie je z hlavy detí, ale možno by nebolo odveci zamyslieť sa nad tým, čo to dieťa doma počúva od dospelých. Nechcem vedieť čo budete robiť keď príde do puberty keď už teraz má takéto "problémy"
No ale to skor tie deti sa tak obliekaju.Ja mam dcery ktore sa tak doobliekaju ale tak co,hl ze su oblecene a maju ponozky,ostatne ma nezaujima.Len jedina dcera este si oblecie co jek nachystam ja pekne a vkusne,Tie dve otrasne ale je to ich vkus a nevadi mi to.A ty si vsimas debiliny,Co je zle na veciacj z pepka?Ved toe deti to zderu a vynosia za sezonu.To chces kazdy polrok kupovat veci gap,versace a ine drahoyony?Ja nie,tozmyslam ekonomicky a ekolovicky a kale vela veci podednych aj co zasa dalej posuniem.
@amelie2017 pridavam sa do klubu spinavych stastnych deti
@nekonecna_katastrofa hej a potom vidis inzeraty na predaj Lindex veciciek typu, kupila som strasne draho, nami nenosene 🙂
@maminkadeticiek u nas v jaslickach chodili chlapci v cigaretovych rifliach, na plienke, chuda v kuse si ich potahoval lebo to samozrejme nedrzalo a padalo mu a ani si pariadne sadnut na zem nemohol, lebo nepustilo. A jedno dievcatko chodilo ako vystrihnute z modneho casopisu. Vychovavatelky cez den priezliekali do erarneho bodycka a teplacikov, lebo tylova suknicka ci trblietkave pancusky a hunate cizmicky nie su idealne na dvor. Nastastie to bolo len jedno, lebo predstava, ze to musia robit pre viac deticiek :( to radsej von nebudu chodit
@timilv presne, ja mam skoro 6 rocnu, je prvacka, pred tym 3 roky v skolke a o znackach nema ani sajnu. Celkovo som nepostrehla, ze by to medzi sebou nejak riesili, kto ma co oblecene a nie este, kolko to stalo. Maximalne, ak ma niekto nieco rovnake, ze aj Daniela ma tricko ako ona alebo Beth saty.
Nečítala som komentáre, ale do školy sa v teplákoch nechodí. A na oblečení z Pepca, alebo Kiku nič hrozné nevidím, deti rastú, nemá zmysel kupovať drahé značky, keď z toho za pár mesiacov vyrastú.
Tak my s muzom tiez nosime drahsie oblecenie, my uz nerastieme a nosim to niekolko sezon… a deti bezne nesia z pepco, kik, hm, reserved, nieco malo z next…. Naco mam decku kupovat tricko za 50€+ alebo nohavice… naco? Roztrha, zaspini a vyrastie z toho rovnako… jedine co si potrpim su topanky aj pri detoch… ale teda, neviem. Ja si na detoch absolutne nevsimam znacky… to mi ani nenapadlo. A uz vobec riesit co maju rodicia oblecene a co deti 🤦♀️
No a? Aj tak sa hned zaspiny, tak naco.
@abbey1 no neviem teda, kto kope okolo seba a uráža, prečítaj si moje a svoje príspevky a možno zbadáš, kde sú urážky. Ja slušne odpisujem na neslušné komentáre, ďakujem za pozvanie, obavám sa, že na kávu skočím radšej do kaviarne 😂. A nebudem ti naozaj kontrovať skrine. Maj si v nich čo chceš. Naozaj ti nebudem za to nadávať do biednych osôb , ani tvojim deťom. Ako nadávaš ty mne.
@cookie29 Ja som presne taká bola, kúpim drahšie, kvalitnejšie, potom to predám. Áno, tá látka bola kvalitnejšia (aj keď tie posledné kúsky sa mi začali aj z Lindexu párať hneď, takže tiež išli dolu kvalitou). Ale niektoré škvrny proste neoperieš. A furt som premýšľala či ideme niekam, kde sa vyváľajú v blate, či im to môžem vôbec dať, aby nezničili. No prdím na to. Majú lacné a neriešim, minule dcéra behala na záhrade v ponožkách, tie by nevypral nikto, rovno do koša putovali. Starší má mániu na Labkovú patrolu a autá, istý čas bol u nás cirkus, toto tričko áno, toto nie. Kašlem na to, vyberie si sám a že nie je zladený? Je šťastný a nerieši to, hlavne že má policajné auto na tričku.

@kristiii ja mam v skrini veci este zo strednej ktoru som ukoncila v 2009 😂😂😂 to je už vela pocitat.
Mam tam aj saty ktore mi dala svokra ktore nosila ona-ešte ako bezdetna a to muz uz ma 37.
A mnohe kusky ktore už maju svoje roky ale ozaj nemam dovod dat prec.