icon

Škaredo obliekané deti

13. sep 2023

Pozorujem už dlhšiu dobu, že niektoré deti obliekajú ich rodiča strašne škaredo, nemyslím na deti zo sociálne slabších rodín. Ale take, kde maminy a tatkovia chodia ako módne ikony a deti pri nich vyzerajú ako keby ani neboli ich. Úplne staré vyžmolkované a nemoderné veci. Alebo nekvalitné oblečenie (napr. Pepco a Kik a ine) Všimli ste si to aj vy? Prečo to robia? Podľa mňa aj škôlkarske deti veľmi vnímajú, kto sa ako oblieka a aj deti na prvom stupni ZŠ. Nemyslíte, že tie deti sa potom môžu cítiť zle? Moj 7 ročný sa hanbi na ihrisko ísť v starších teplákoch, neviem si prestaviť že by som ho tak poslala do školy.

anjelikdianka
13. sep 2023

Keď bol syn malý vtedy ešte nebol (aspoň ja som nevedela že je pred 17 r.)pepco,kik,sinsay.....tak som musela oblečenie kupovať v detských obchodoch kde tie nohavice,tričká boli dosť drhé.Moj syn ich zničil do týždňa.Na všetkých nohaviciach mal na kolene dieru,tričká mal od jedla,fixky,pera čo by som vtedy dal za lacné oblečenie z Pepca..... do školky/školy.Teraz tam kupujem skoro všetky oblečenia pre dcéru aj pre dvojičky lebo sú tam aj pekné a lacné oblečenie a keď ich deti zničia nevadí lebo práve preto tam nakupujem aby my nebolo lúto keď dieťa príde zo školy s dierou na kolene,alebo dvojičky majú celé ibedové menu na body.Teraz keby som mala za nohavice dať 30 eur a za jedno trička 15 tak by ma asi šlak trafil pri štyroch detoch.1
r.dvojičky denne prezliekám minimálne 3x a je rozdiel kúpiť v Lindex jedny body za 15 eur alebo v pepcu 5 ks za 10 eur.A nie nehodia naše deti v žmolkovaných vecí lebo keď vidím že sú už viac nosené alebo flakaté tak im oblečiem iba na doma a do školy,k lekárovy kúpime nové.
Pre syna ktorý má už 17 r.už kupujeme kvalitnejšie aj drahšie veci lebo on už vie na nich dávať pozor,nezničí ich a už ani tak rýcho z nych nevyrastie.

lulana79
13. sep 2023

@anjelikdianka Inak sranda... ja mam 14rocneho syna a on nici veci viac ako 7rocna dcera... ale ked bol maly, tak nic neznicil. Raz prisiel zo skolky v teplakoch s dierou, to som mu tam nasila zaplaty smajlikov a tie teplaky boli bomba spica... inak teraz sa uz vela teplakov a legin robi tak, ze na kolenach su zhrubnute prave pre to, aby to v skolke, ked sedia na koberci, hraju sa a posuvaju po kolenach, neznicili...

autor
13. sep 2023

@siska53 u nás sa máločo zničí, a naozaj nemám dieťa vystavené vo vitríne, práve mne príde ekologickejšie kúpiť také, čo vydrží a potom to ešte posuniem ďalej a pomôže to aj iným deťom. Než ako kupovať šmejd, čo je max na 1 dieťa a potom už len smer kôš na odpad.

janaolas332
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
13. sep 2023

@lulana79 moja dcéra si zase potrpí na oblečenie - v tom zmysle, že sa stará o neho. (asi tak od druhého stupňa na ZŠ) Niektoré veci má aj 5 rokov. Za posledné roky veľmi nevyrástla a ani nepribrala, tak sú jej veci dobré. Iba nohavice kupuje nové. Tričká, blúzky, všetko nosí už roky. Kupuje si pekné, aj elegantné veci - v bežných obchodoch Gate, H&M. Orsay, Tesco, Takko , a keď sa jej niečo páči, nechce si to zničiť. Ja fakt netuším ako jej niečo môže vydržať 5 rokov keď to pravidelne nosí. Niektoré tričká sa vyťahali, vyprali a niektoré sú ako nové.

autor
13. sep 2023

@bessie12 áno a odpisuješ mi tu preto, lebo si vyrovnaný človek, čo nemá potrebu riešiť iných ľudí. 🙏 ako píšeš - “A mimochodom, keby som bola agresivna, tak by to vyzeralo uplne inac .. “ no tak to potom ešte máme veľké šťastie, že nie si agresívna.

janka2000
Odpoveď bola odstránená
konikmodry111
13. sep 2023

Ja len dúfam že takýchto povrchných matiek ako si ty, na svete nie je priveľa 🙈 ty obliekaš svoje deti do Gucci a spol. ? Hádam vieš že menšie deti majú na háku si dávať pozor na veci, a chodia domov každý den zababrany či s dierkou na veciach 🤷‍♀️ dam ti príklad, ja ked si kupim tenisky za 260.- tak ich ponosim ešte dobrých 5-6rokov minimálne. Keby kupim synátorovi podobne drahé keď bol mensi tak o pár mesiacov ich vyrastie a budú mi na nič 🤷‍♀️ keď bol mensi kupovali sme mu bez problému h&m, C&A, Okaidi a hocičo iné. Teraz ma 16, samozrejme sa jeho nároky už kus zmenili. Napríklad on si teraz potrpí práve na tých teniskách 😂 ale našetrí si na ne sám keďže sa ceny pohybujú cez 200, ale ešte stále nemá problém vybrať si nejaké neznackove obyc keď sa mu zapáčia. A ešte dodám že v skole sa nikto nesmeje nikomu za to čo nosí či nenosí. Keby si videla tie deti ako chodia oblečené tak by hádam aj infarkt chytila 😂oni majú v prdeli, nie ešte aby podľa oblečenia súdili spolužiaka / spolužiačku 🙈

petka552
13. sep 2023

Nenosim znackove handry, max. Topanky. Ale proste nevidim dovod kupovat napr. Skolkarovi oblecenie za majland penazi ked pomaly za dva tyzdne je mu to male alebo je dietatko “džaboš” ako moja dcéra a hned vsetko nove oblecenie zakyda. Zaklad je aby chodilo ciste. A uz vobec nie na ihrisko v novych veciach. Ved to ich mozem rovno vyhodit ked sa zacne valat v piesku.

bessie12
13. sep 2023

ano som vyrovnany clovek. Neriesim na verejnom fore ako sa kto oblieka a co nakupuje .. A aj toto je jeden z dovodov preco som odisla za hranice. Ta mentalita Slovakov sa nezaprie. Porovnavat sa s inymi, komentovat vsetko a vsade, nariekat a zavidiet si dokonca aj nevyliecitelnu chorobu to je take slovenske. Cest vynimkam.
Odpisujem ti, lebo si na mna zareagovala. Apropo robila som nieco zmysluplnejsie ako je dopisovanie si s tebou. Napr. vycistila som akvarium, poliala som kvety a zachvilu idem nieco navarit na veceru.

cookie29
13. sep 2023

@janka2000 to nie je uplne pravda. Lindex urcite nie je cisty, ale ani typicky fast fashion.

misinka0611
13. sep 2023

Najprv som si myslela, že píšeš o tom, ako majú deti staré vyblednuté oblečenie s vyšúchanými obrázkami, alebo vyťahané.

Ale ono je vlastne problém oblečenie z Pepca, alebo Kiku. Moje deti nosia Decathlon, Tesco, Lidl alebo C&A, ale kupim aj v Pepcu a teda mám aj 6 ročného syna ktorý sa nehanbí ísť na ihrisko 🤨 Syn je predskolak a do škôlky nosí Decathlon, Tesco a teda nestretla som s s tým že deti vnímajú značky oblečenia. Ak áno tak to majú od rodičov, lebo samé dieťa v škôlke nemá ako vedieť ktorá je aká značka. Pre mňa je podstatné aby bolo oblečenie čisté a nebolo zničené a aby som obliekala dieťa do Lindexu keď sa mi doma hrabe v hline? 😀 Ináč Pepco nepredáva len svoju značku, ale napr. aj iné značky ktoré sú kvalitnejšie takže nie hneď všetko je tam naprd, len si treba vybrať. Ja mám pre deti softshellky Bekkin a teda nemôžem na ne povedať ani krivé slovo. Žiadne zmolky, drzia tvar aj farbu a hlavne svoj účel plnia.

A hlavne ja sa vždy čudujem ak niekto pozera po druhom čo ma oblečené. Ja som asi totálny ignorant, ale ja keď idem na nákup, na vylet a vrátim sa, ja ani neviem čo mali ľudia oblečené. Nepozerám po ľuďoch 😃

tarvika
13. sep 2023

napriklad moja dcera uz od 2r si sama vybera co si oblecie, od 5 rokov som jej nemohla kupit co ja som chcela, ale sama si vybera. takze ano, aj pepco, aj kik aj mickey atd :D totalne nedolezita a nepodstatna vec pre mna 🙂

kittykat22
13. sep 2023

Ano, tak to vypada u nas. Ja doma satnik ktory si pomaly ludia fotia a dieta chodi v obycajnych veciach z HM a este ich ani nezehlim :D teraz som zabudla vybrat tricka zo susicky tak syn chudak pokrceny :D:D:D Ale nevnima to este. Ma 10 rokov. nevnima ani oblecenie spoluziakov. Chodi cisty, veci halabala co sa k sebe nehodia, vlasy strapate na vsetky strany. To co tu riesis, vobec nechape. Nevnima. Nikdy som ho k hodnoteniu deti cez oblecenie neviedla a nikdy som ziadne dieta neohovorila co sa tyka veci. Na to, aby sa prezentoval vzhladom ma cas. Dieta na prvom stupni nema co riesit co na seba. Teraz teda oznamil, ze uz nechce obrazkove veci, tak si vyberie tricko bez nich. Farebne nahodi cervene tricko a zelene nohavice a do toho modre ponozky 😅 este sa pochvali, ako pekne to vybral 😀 tak fajne - moze do skoly. Jeho myslienky su co dnes kamarati, ci bude pisomka a co bude na desiatu. Spravne problemy maleho dietata.
Viem, ze niektore mamicky riesia vzhlad. Ale mna sa to netyka. Riesit to co pises je velmi stresujuce pre rodicov a limitujuce pre deti.

viestta
13. sep 2023

Najprv vypisujes o zdedemych veciach, potom posúvas ďalej. Aký je rozdiel v tričku po sesternica a tričku kúpenom od nejakej tety na bazári?

anonymous87
13. sep 2023

A este dodam: pepco, kik, primark a tomu podobne nie su kvalitovo nejak pod hm a reserved (reserved mikiny vsetky do radu maju po 2 prani zmolk)… cize nerozumiem. Riesis inych a pritom deti obliekas do urovnovo rovnakych “znaciek” (nie hm nie je omnoho kvalitnejsie ako pepco, mozno tak pred 6 rokmi bolo)…. Vsetky znacky co si vymenovala su pre mna absolutne rovnake co sa tyka kvality (nieco kvalitnejsie, niece menej, nieco handra)…. Z tych nizsich znaciek su kvalitne Lindex a next… ale tam su aj ceny trosku vyssie… takze 🤷‍♀️

lucilaines
13. sep 2023

Myslim, ze som sa nasla v tvojom prispevku, tak ti odpoviem, nech mas dusu na mieste. Mala by som na to, kupovat drahsie znackove veci. Ale po prve, hm a podobne co si tu vymenovala za znackove nepovazujem, je to rovnaky brak ako pepco. Moje deti su skolkari a asi 90% veci maju podedenych, z bazaru alebo z lidla, tesca, hm, aj pepca. Preco? Pretoze pre mna je oblecenie uplne nepodstatne. Za to napriklad v zime mozem zobrat celu rodinu na dovolenku do karibiku, pretoze sa mi dari na nu setrit mozno aj vdaka tomu. Mojim detom na tom zatial nezalezi, vacsinou si veci vyberaju sami, takze aj tak nosia tri oblubene tricka dokola, aj ked uz su sprate a vyblednute. Pokial sa oni citia dobre a chcu si to obliect,je to ciste a bez dier, je mi to srdecne jedno. A to chodia do sukromnej skolky, kde bezne stretavam najdrahsie auta a deti a rodicov oznackovanych od hlavy po paty. Nikto sa im zatial nevysmieval ani nic podobne, nikto ich oblecenie neriesi. Ak im zacne na tom zalezat a zacnu sa citit nepohodlne, potom samozrejme to budem riesit inak. A ano, mna by si stretla pri tom mojom dietati oblecenom v Pepcu napriklad s Valentino kabelkou. Pretoze mam dokopy dve kabelky uz asi styri roky, lebo sa mi nechce mat viac a tak investujem viac, nech vydrzi. A k tomu by som mala na sebe napriklad rifle z Kiku a tricko z HM. Na ihrisku ma stretnes v no name teplakoch, pretoze som na ihrisku a nepotrebujem na niekoho robit dojem. Uplne bez problemov. Pre teba je priorita oblecenie, pre mna absolutne nie. Tak isto vedies ty svoje dieta, tak isto zase ja moje.

elmivelmi
13. sep 2023

o lindeInak ked uz spominas tie znacky tak h &m to je tiez shit oblecenie kvalitovo nic moc ale aj vyzorovo.Lindex je drahy hlvne ked musis lupovat 3x.Ale ak mas jedinacika tak sa to lepsie dat,kludne mozes ist aj do versace ,lego a podobn drahych veci.Inak ja povazujem zbytocne davat za sveter ci saty 59-60€ ked to bude tak na rok.Do coho investujem su zimne boty nepremokave a poridny overal alebo zimna bunda.Inak tricka a teplaky uplne aj z pepca su ok.
A inak ja mam vela a vela veci podedenych z pepca a normalne to vydrzi,praveze kvalita co spominas h&m a pepco je rovnaka.

minenkak
13. sep 2023

A ty čo riešiš druhých ľudí,moje decko tiež chodí horšie oblečené ako ja a je to moja vec

because
13. sep 2023

Ja sa snažím moje dieťa viesť tak, aby bolo šťastné a veselé. V 6 rokoch absolútne netuší ze nejaké značky su, v živote o nich od nas nepočul. Oblečenie je len čisté /špinavé, do škôlky /na doma, nechám ho nech sa na kombinuje ako chce a paci. Takže počítam ze keby si stretla moje dieťa po ceste zo škôlky so zelenými kolenami na ozmolkovanych teplakoch z kiku a cudesnou far. kombináciou a mna vedľa neho nastajlovanu opatkoch, tak mi si ma prebehla módnou biblou po krizoch😅 a vieš ci ti poviem? Ze je mi je to vysoko ukradnuté😄ja si seba a svoje dieťa budem obliekať ako ja chcem a tebe ani iným vysvetľovať nic nemusím. Len jedno ti poviem, ze ma vždy vysoko vytáča, ked decká takych tupých rodičov sikanuju iné deti. Len si daj pozor aby svojmu dieťaťu v puberte stačila zarábať na jeho vysoký fashion životný štýl.

lulana79
13. sep 2023

@kvetinka75 lebo su kvalitne... ja mam jednu koselu zn. Retro, mam ju asi 16rokov. Stala 1500 korun a je ako nova...

almia
13. sep 2023

@cookie29 sori ako pepco neuznávam už roky...však kúp tepláky a po dvoch vyprstiach výhod to je pepco...ale kúp iné HM , reserved.alebo Zara Nike alebo iné prestížne značky ...teda kvalitnejšie od pepca a min.eok vydržia Zlatko...

simona20201309
13. sep 2023

Je mi ta ľúto. Najhoršie na tom je, že taký bude zrejme aj tvoj syn - ak už nie je. A asi ra sklamem, ale deťom je úplne u prdele co nosia v škôlke, pokiaľ nesmrdia a nie sú špinavé.
Ja tiež kupujem kvalitnejšie oblečenie ale ani by mi nenapadlo sa preto povysovat a odsudzovať iných.
To by bol čo za svet, keby všetci chodili rovnako obleceni?
Poznám veľa bohatých rodičov ktorí nemienia vyhadzovať peniaze za handry ktoré ich dieťa aj tak zničí. Dokonca som poznala deti manazerov usteelu ktoré chodili v postopkanych ponozkach a teplákoch so zaplatami. Mali úplne iné hodnoty a šetrili na úplne iné veci. A určite ich vedia obliecť značkovo tam, kam uznajú za vhodne.

Takže pamätaj- základ je byť čistý a voňavý. A radšej mať tričko z pepca ako v hlave prazdno

simona20201309
13. sep 2023

@almia tak mne poradili legíny z pepca kvôli tomu ze sú úzke a mam naozaj problém kúpiť na chudé dievčatko niečo, čo nepadá. Tie legíny už boli prane minimálne 10x a stále sú úplne v pohode. Naopak, o HM mam veľmi nízku mienku a okrem sponiek tam určite nič nekúpim. Práve HM, či next mi príde kvalitou úplný smejd...
Autorka spomína značky ktoré okrem lindexu majú od kvality fakt ďaleko. Princezná sa hrá na dolezitu ale coccodrilo je poľský smejd kde si vieš kúpiť bežné tričko za 3,99.... rovnaká umelina a krive strihy ako kdekoľvek inde.

thoughtfulweirdo
13. sep 2023

Mne sa zas zdá úplne strašné, keď vidím, že rodič stále zahriakuje a upozorňuje dieťa, ktoré sa správa ako dieťa, lebo by si mohlo náhodou zašpiniť oblečenie. Ja síce kupujem väčšinu vecí z druhej ruky sebe aj deťom, ale keď už kupujem nové, tak s čistým svedomím kúpim deťom legíny z Pepca za 2€ a nechám ich na ihrisku hrať preteky po kolenách a váľať sudy dole kopcom, než legíny neviemakejznacky kus za 20€ a potom ich ešte aj na tom ihrisku stále len "nerob toto, nerob tamto, nerob hento".
Inak, mám 5 ročnú a áno, deti v škôlke si všímajú oblečenie, ale všímajú si to, akých superhrdinov kto nosí a nie akú značku 🤣 u mojej by rozhodne zmolkove tričko s Harry Potterom tisíckrát vyhralo nad funglovkou akejkoľvek značky bez obľúbeného obrázku.

aurora33
13. sep 2023

@almia za mňa pepco a kik sú najhoršie obchody na svete. Absolútny otras

iwesska
13. sep 2023

Hm je lepsie ako Kik ci Pepco? Roztahane handry uz na vesiakoch s 3x takou cenou z rovnakej Ciny farbene rovnakymi skodlivymi farbami. Ale tak hlavne,ze tvoje dieta nechodi ako spodina so stitkom Pepco. Inak skolkari maju vacsinou prehlad,co je z ktoreho obchodu. 😂 Hlaska roka toto👌

samkolea
13. sep 2023

No YSL teplaky mu na ihrisko veru nedam 🙈.. a ani do skoly veru, ked ma SKD, tak sa vala ako prasiatko. Nie vsetky deti stoja v kute ako metla! Mila autorka. To co je za prispevok 🤣

simona20201309
13. sep 2023

@iwesska bo výpredajoch vieš kúpiť aj v hm za takú cenu ako v kik

autor
13. sep 2023

@bessie12 zasa píšeš “ Ta mentalita Slovakov sa nezaprie. Porovnavat sa s inymi, komentovat vsetko a vsade, nariekat a zavidiet si dokonca aj nevyliecitelnu chorobu to je take slovenske.” no prosím sama si si zas odpovedala. Mentalita Slovákov sa nezaprie, môžeš ísť za hranice, ale ta mentalita ide asi s tebou. Keďže komentuješ práve tu a teraz, nie snáď ? Iba sa mi zdá, že ma tu komentuješ už niekoľko krát? Ty nie Slovenka, lebo žiješ za hranicou 🙈. Kde nariekam, čo závidím? A ty sa snáď neporovnávaš práve tu somnou? Aj keď neviem v čom sa môžeš, kdeže nevieme o sebe nič.