Škaredo obliekané deti
Pozorujem už dlhšiu dobu, že niektoré deti obliekajú ich rodiča strašne škaredo, nemyslím na deti zo sociálne slabších rodín. Ale take, kde maminy a tatkovia chodia ako módne ikony a deti pri nich vyzerajú ako keby ani neboli ich. Úplne staré vyžmolkované a nemoderné veci. Alebo nekvalitné oblečenie (napr. Pepco a Kik a ine) Všimli ste si to aj vy? Prečo to robia? Podľa mňa aj škôlkarske deti veľmi vnímajú, kto sa ako oblieka a aj deti na prvom stupni ZŠ. Nemyslíte, že tie deti sa potom môžu cítiť zle? Moj 7 ročný sa hanbi na ihrisko ísť v starších teplákoch, neviem si prestaviť že by som ho tak poslala do školy.
Pri talychto temach si spomeniem na moju dceru, ktora sa od 2 rokov oblieka zasadne sama a teda Lady Dogabana 🤣 vzory, ciarky, farby, hotova modna ikona.
A syn? Ma oblubene teplaky, aj oblubene tricko, ktore spolu absolutne neladia. takze ano, aj ja som matka, ktora ich nemoderne oblieka, lebo sa tak obliect ani nenechaju 🥰 a je mi prednejsia ich dusevna pohoda, ich vlastny nazor.
som Slovenka, ale ta mentalita u mna sa aj dosledkom toho, ze som odisla zit do inej krajiny a vidim ako tu ziju ludia, sa zmenila. Porovnavat sa s tebou ?? A akoze v com ?? Neporovnavam sa s nikym, lebo v tom zmysel nevidim. Mozem si dovolit kupovat veci zo svetoznamych znaciek, ale naco mi to bude ?? Na obleceni mi nezalezi. Radsej dam 5 000€ za nejaku dovolenku ako za nejake handry, kabelky ci topanky .. Viac na mna nereaguj. S takou prizemnou a povrchnou osobou sa viac bavit nemienim. Pekny den.
@autorka Pani autorka strašne mi pripomínaš bývalú kolegyňu z práce. Väčšne sa ma pýtala, prečo kupujem synovi oblečenie v Sinsay a v Pepcu, keď môj manžel dobre zarába. Odpoveď: "Lebo peniažky sme odložili synovi na naše spoločné zážitky, či už cestovanie, alebo vzdelávanie." A dobre sa mi žije 😀 chodím oblečená ako tá "módna ikona", keď idem pre syna do škôlky (ale nikomu to nehovor, nakupujem tu na MK) a on ti príde ufúľaný zo škôlky ako prasiatko, lebo že plastelinovali a bola paradajka na raňajky 😀
@bessie12 ja súhlasím s tebou dokonca ja v cudzine keď počujem slovákov tak rozmýšlam či sa prihovorím lebo tolkáti hneď hore nos a nebavia sa stebou a nechápem za čo?!mám viac známich cudzincov ako slovákov.A stačí mi tu čítať komenty a fakt sa nečudujem čo rastie z detí-ako sa chovajú neúctivo a vez rešpektu.Ja sa bavím z každým slušne
Jedna vec je to, ze ludia sa dnes snazia byt ekologicki a ked raz si kupili znackove oblecenie a im je dobre, budu ho nosit nadalej, nevyhodia ho len preto ze maju deti uz. A ked pre dieta maju podedene oblecenie, tak mnohi z ekologickeho hladiska nebudu kupovat nove. Alebo kupia len par extra dobrych kuskov na specialne prilezitosti, nie na bezny den.
Druha vec, moze byt, ze kdekolvek ich vidis, rodic ide priamo z prace, kde musi byt elegantne obleceny a dieta rovno zo skolky ci z ihriska, kde veci znici a musi byt funkcne oblecene. Mozno aj malo rano nieco krajsie, ale sa olialo, zaspinilo, museli ho prezliekat.
No a tretia vec, deti tiez maju svoj nazor, ja som darmo nakupila mojej malej aj krajsie veci, 2 a pol roka ma, ale uz teraz si dost vybera co si oblecie. Ked jej je nieco nepohodlne, darmo je to pekne, vadi jej to, vymysla. A pokial nejdeme na nejaku specialnu udalost, tak ju necham vybrat si oblecenie, nech ma radost. A este ked viem, ze sa cestou zastavi na ihriskach a zaspini sa, tak radsej nech vezme nieco starsie. Ale to neznamena, ze ja sa nemozem upravit, pokial mam chut. Nebudem chodit vo vytahanych teplakoch, ja sa v pieskovisku na ihrisku zase extra nehram.
@jovan236 aspon niekto pochopil to co som napisala. Tiez som bola taka kedysi, ale moje zmyslanie sa nastastie zmenilo. Stretla som sa so Slovakmi aj tu kde zijem a teda dost ma zarazilo ich spravanie. Mysleli si o sebe, ze su boh vie co, pretoze su za hranicami. Komunitu Slovakov nevyhladavam, radsej sa snazim zapadnut medzi domacich. Presne tak ako pises hore nosy, namyslene, drze a protivne. Ale vidim, ze toto nie je len moja osobna skusenost. Samozrejme su aj vynimky.
@pbra40 lady dogabana 🤣
@simona20201309 Mozno tak veci pre babatka a skolkarov. Pre skolakov to stoji vela aj v zlave a vyzeraju niektore tie veci ako 20x oprane.
Bože daj mi silu aby ma ne.e.lo z týchto zvratkov čo tu vie niekto vytvoriť ako tému...
Autorka,ked ti dieta urobi po prvom noseni na tricku dieru, alebo si pomaluje novu mikinu acrylovymi farbami,tak je uplne jedno,ci je to Lindex,Cocodrillo slebo handmade, lebo to aj tak bude nosit akurat tak doma. O kvalite a dlhodobom noseni nemoze byt u deti ani rec.
Autorka ja zasnem nad osobami ako si ty🙈 fuj normalne mam pocit ze niekde vonku ked budem nahodou pekne oblecena a moje dieta nebude mat znackove oblecenie nebodaj to tebou nenavidene Pepco, uz citim tie nenaviste pohlady a nechapacky trubkou ako si ty. A este napise o tom temu na MK, fakt uzastne 👍👍
No niekedy sa to dieťa dogabe aj same. Napr som dcere kupila 3 sandal (baby bare, takze nie 5 eurové srandy) a stále nosila len jedny, ktoré sa jej farebne nehodili k väčšine oblečenia, rovnako niekedy protestuje a nechce take gate k onakemu tricku. Alebo si zladiť gumicky. Potom ide radšej s nezladenym dietatom ako urevanym. Ale suhlasim, tiež nekupujem značky ako pepco, Kik, sú to hrozne umeliny. Vo výpredajoch sa daju najst aj lacné kusky lepších znaciek
@hladamematku este si da normalne namahu a zalozi o tom temu😄 asi cakala vacsiu podporu ze tiez sa budeme pohorsovat spolu snou 😄 som rada ze tu nieje vela plytko uvazujucich zien ako ona.
S oblečením z Pepca pre syna mám tie najlepšie skúsenosti, bavlna, nič nebledne, veselé farby a vzory, a za nízku cenu.
Ja mám shop so škaredým, lacným oblečením a mne sa darí.
chvala bohu za cistu decku dusu... je mi luto, ze existuju povrchni ludia a ze tito ludia vychovavaju deti k debilizmu...
@natalia_r nemyslím si, že si iná, než ako si myslíš o mne že som. keďže ty si dávaš námahu to čítať. A zjavne sa cítiš urazene a ukrivdene, keďže ti to nedá a ešte sa máš potrebu povyšovať , nie len nadomnou ale aj nad podobne zmýšľajúcimi, čo nekupujú pepco. Pritom ja neurážam nikoho. Nemusíš vôbec cítiť tie “nenávistné pohlady” od “trubky” ako som ja. Lebo ja sa na nikoho nenávistne nedívam. Mám ti napísať snáď, že ja sa bojím, že budem cítiť keď pôjdem na prechádzku s dieťaťom tie nenávistne pohľady od trubiek ako si ty? Za to, že moje dieťa nebude vo vydretych, ošúchanych teplákoch ? Ja som písala už niekolko krát, že nedsudzujem nikoho. To len vám v hlavách behaju vlastne príbehy. Prečo asi? Podľa seba sudim teba efekt???
Ako naozaj ženy, môžete si všimnúť, že ja neurážam ani nenapadam nikoho. Len na niektoré, už ozaj škaredé komentáre mi nedá nezareagovať. Ale aj to reagujem slušne. Neosočujem a nehodnotím naozaj žiadnu. Ani tie čo tu takto útočia. Lebo názor napísať je Ok za mňa, aj keď ho máte iný než ja. Ale útočiť a urážať sa nepatrí, ani keď nesúhlasíte. 🤷🏼♀️
@natalia_r neboj nebude posudzovaná, mnou určite nie, tebou si tak istá nie som. Ak náhodou bude mať dieťa pekne a čisté veci, hocakej značky, len aby si ju potom neprebodávala pohľadom za to. 😏
@natalia_r môžeš sa pozrieť, @letfenixa mi pekne slušne odpísala, že ma inú skúsenosť s pepcom ako ja. A ja to akceptujem, a ďakujem za slušnú odpoveď. Môže byť, že ja mám takú skúsenosť, lebo tam nechodím, možno ozaj sú aj dobre veci ako ste viaceré pisali, len treba hľadať. Ale @natalia_r ty mi nadávaš, a to je rozdiel poriadny, a veľmi vidno kto je slušná a rozumná osoba a kto nie.
Asi ti rodicia nie su sprosti, a vedia, ze sa neoplati kupovat drahe veci decku, ktore ich nosi tyzden a potom je mu to uz male.
@natalia_r no ja zas nie som tá, čo niekomu nadáva na fóre, tak aj ty sa zamysli nad sebou.
@natalia_r ja nepohŕdam nikým, ty pohŕdaš mnou, v priadku, ale slušnosť čakať môžem, lebo si na fóre, nie v krčme.

Keby si napísala že diera,dotrhané to by bolo na zamyslenie prečo ale z akého obchodu?Veď to je jedno.Ja práveže vidím deti až moc vyobliekané a prehnane.Ja všade pozeram zlavy a to kúpim a aj z Pepca máme veci a nám sa nerozpadli ani raz.Dokonca tie veci-najme šaty má dcéra niektoré iž tretí rok a nosí to-nieje to zbehnuté ani vyblednute ani vyžmolkované.Možno zle perieš🤔.Keď tá vec z dobrého materialu tak je jedno odkial je.V každom obchode to tak je aj v H&M kde chodím predsa nekúoim všetko aj keď je v zlave keď je to material že škriabe a umelina.Možno si to tak nemyslela neviem ale pôsobí to tak asi na všetky že si trocha povrchná prepáč.