icon

Škaredo obliekané deti

13. sep 2023

Pozorujem už dlhšiu dobu, že niektoré deti obliekajú ich rodiča strašne škaredo, nemyslím na deti zo sociálne slabších rodín. Ale take, kde maminy a tatkovia chodia ako módne ikony a deti pri nich vyzerajú ako keby ani neboli ich. Úplne staré vyžmolkované a nemoderné veci. Alebo nekvalitné oblečenie (napr. Pepco a Kik a ine) Všimli ste si to aj vy? Prečo to robia? Podľa mňa aj škôlkarske deti veľmi vnímajú, kto sa ako oblieka a aj deti na prvom stupni ZŠ. Nemyslíte, že tie deti sa potom môžu cítiť zle? Moj 7 ročný sa hanbi na ihrisko ísť v starších teplákoch, neviem si prestaviť že by som ho tak poslala do školy.

anonymous87
13. sep 2023

@mironka fakt? Ja si mena velmi nepamatam. Prepac 🫣🤭 toto ake fooo paaa 😅

jana121212
Autor odpoveď zmazal
janaolas332
13. sep 2023

@janka2000 presne tak to je.

zuzuliatko18
13. sep 2023

Ja som zatiaľ len ľutovala na ihriskách deti, ktoré rodičia pokrikovali, Že majú nejaké extra oblečenie a nesmi na piesok, alebo preliezku alebo niečo podobné.
Moje dieťa si niekedy oblečenie vybera podla.seba, keďže mám veľmi aktívneho chlapca, veci nakupujem najmä sinsay a Lidl, aby mi nebolo ľúto, ked to niečím ocape a nejde to za ten svet vyprať. Do škôlky nosí čisté veci, nie vždy zladené, keďže má svoju hlavu, ale zase dosť často na ňom poznať, čo mal v ten deň na práci a na jedenie🙂 podstatne je, aby bolo deťom pohodlné, nie či sú jak z časopisu

palicka
13. sep 2023

Ani nečítam vyjadrenia, myslím, ze 90% je rovnakych odpovedí...teba fakt len toto trapi? A.kto urcuje, co je vkusné, pekné...co ak tvoje deti pridu inym velmin skaredo oblečené? Co ak aj ti3 tvoje takto ľutujú?

fantaghiro21
13. sep 2023

Ja nemam slov,co dokazu niektore matky riesit...

A potom preco je velmi tazke najst mladez ,ktora by uprednostovala prave hodnoty cloveka,uctu,cestnost,lasku ,pochopenie k druhym,ked taketo individua tlacia kapusty do hlav od utleho veku a nenechaju dieta uzit si destvo....
Potom tak seju egoizmus,vyvysovanie sa,predbiehanie, zlodejstvo ...

Hlavne ze opat nejaka primadona,ktora sa dala radsej anonym.Na co ti je potom tvoje poserinkane blecenie,ked nemas ani hrdost,ani sa nevies sama postavit za svoj nazor? Lebo pod tym oblecenim vzduchoprazdno....

No moje 6 a 4 r deti riesila akurat ktoreho plysaka si vezmu do skolky ,len v aute na rozlucku( uz maju zakaz ) ako sa budu hrat, a co mi nakreslia.oblecenie riesia akurat ked je im zima/teplo aby uspokojili svoje potreby...

autor
13. sep 2023

@lulua15 píšeš ako píšeš, lebo si nečítala nič okrem prvého príspevku, ja som to vysvetlila viac krát, nechcela som aby sa zvrtla týmto smerom, že značky diskusia, ale tak už to asi o inom nebude. Tak nevadí, najbližšie dám väčší pozor čo napíšem v úvode. Tak už nebudem vysvetľovať, kto si prečítal vie o čom píšem, kto nie odsudzuje. 🤷🏼‍♀️ no ale škoda, lebo téma by to bola celkom zaujímavá podľa mňa, keby maminy neriešili od začiatku len značky.

kykusik
13. sep 2023

Presne pre takéto "mamičky" existujú deti už v škôlke a nehovoriac na ZŠ ktoré odsudzuju tie "chudence" deti ktoré sú oblečené iba z pepca atď. A vznikajú šikany a podobne . Keby radšej venovali deťom čas a učili ich pokore, dobrosrdečnosťi, rešpektu,vzájomnej úcte že nemusí mať detsko na sebe značkové veci ale záleží aké má ❤️ a správanie 😉.

madeline1
13. sep 2023

Strasne hlupa diskusia.

Akokeby to nebolo jedno, ci ma z HnM al. z Pepca, ved to prichadza z jednej fabriky v cine.

Autorka, ja nemam deti, ale kupovala som minule v pepcovi pohare a vsimla som si detsku cast s naozaj peknymi vecami a co viem, tak tam maju aj veci cisto z bavlny, po tejto stranke kvalitnejsie.

rebellefleur
13. sep 2023

Komentare som necitala, to po prve.
2. Ano, si povysenecka
3. Deti mi nosili na ihrisko teplaky, lebo sa tam idu hrat, blaznit a nie predvadzat modnu kolekciu
4. Xkrat som videla na ihrisku situaciu - dieta vymodene, az na taky detail, ze matka na neho zapiala, vzdy ked sa priblizilo k pieskovisku - do piesku nechod, mas nove tricko 🤣🤣🤣🤣 ze wtf, nech ti ne.rbe som si myslela
5. Top bol moj zazitok s asi podobnou materou akou si ty, ked male deti v skolke mali poldenny program v skolke vies aky? Hladali po zemi padnute trblieky z tricka spoluziacky,lebo jej matka sa stazovala u riaditelky, ze dcerenka dosla do skolky v novom nie lacnom tricku a poobede bola tretina trblietok z tricka prec 🤣🤣🤣
6. Oblecena chodim pekne, moje deti nechodia pri mne jak vandraci, ale nevidim vyznam kupovat neviem ake drahe oblecenie na ihrisko alebo celkovo, ked zachvilu im je vsetko male. Radsej investujem peniaze do spolocnych zazitkov

autor
13. sep 2023

@madeline1 ani nevieš ako veľmi súhlasím 😂

lienka.7
Odpoveď bola odstránená
katrin69
13. sep 2023

Moje deti chodia so mnou nakupovať do Pepca, Kik... a iných lacných vecí. Máme ich dosť, dostávame od druhých. Načo budem kupovať vyumelkované veci, v ktorých sa v škole nemôžu pováľať po zemi, sadnúť si kde chcú, liezť po strome, či po iných preliezkach? Idú v teplákoch. Keď sa ušpiní, operiem, no nie vždy to ide a všimnem si špinu až keď už sme v škôlke. Budem rýchlo utekať domov po ďalšie veci? Nie... Proste snažíme sa žiť s tým, čo máme a to nie sme zo "sociálne" slabšej rodiny. Len nemáme peniaze a míňanie volovín. Nechcem moje deti učiť pýche, ale radosti zo života. Ale je to samozrejme na každom 😉

kubkovamama
13. sep 2023

Mňa by zaujímalo z akého dôvodu sa tvoj syn hanbí ísť v starších teplákoch na ihrisko..bo moje decká v 7r riešili dosť iné veci.😏

bessie12
13. sep 2023

@rebellefleur nieeeee zartujes s tym hladanim trblietok vsak ? 😨 co by urobili s tymi najdenymi trblietkami ?? prilepili spat na tricko ?? 😂😂😂

autor
13. sep 2023

🥲 Tu sa snažiť niečo vysvetliť, je ako hádzať hrachom o stenu, nečudujem sa, že autori tém, opustia diskusie ešte na začiatku, lebo ja sa snažím už cez 8 strán dať na správnu mieru, o čom píšem, ale väčšina žien to ignoruje a idu si svoje o tom, aká som povrchná a zlá a neviem čo. Pritom značky som jednou vetou spomenula, všetko ostané vyťahovali iné ženy. A dokonca som sa aj ospravedlnila a slušne sa snažila vysvetľovať. Ale nestíham sa čudovať , koľko agresie, urážok a odsúdenia, sa mi dostalo od žien čo tu striktne odsudzujú povýšeneckosť a aroganciu. Začínam premýšľať o čom vlastne to diskusné fórum je, lebo nemám pocit že o diskutovaním na nejakú tému, ale skôr ako keby to bola súťaž, kto viac naloží autorom. 🙁 Nechcela som opustiť diskusiu ktorú som začala, ale ani žiadne snahy o jej usmerňovanie nemajú efekt. Tak teda ešte raz sa ospravedlňujem každému, koho sa moja téma dotkla. A nebudem už písať k tejto téme. Aj keď som sa tešila, že si vypočujem rôzne názory. Dostala som tu minimum názorov od ľudí k téme, ale za to odsudzovania by bolo na rozdávanie. Ale veľmi dúfam, že je to len “koník efekt”, a v ozajstnom živote sa správate k ľuďom slušne a pekne ženy. 🙂

abbey1
13. sep 2023

Nie spoločnosť. Ty si tak nastavená a šíriš to ďalej. V kľude si sadni, prečítaj si svoje príspevky a reakcie na ľudí. Zamysli sa. Skús potom ešte prejsť svojimi príspevkami, opraviť si chyby, doplniť interpunkčné znamienka. Možno budeš časom prekvapená, že nie spoločnosť treba meniť a rovnošaty zavádzať. Niekedy stačí popracovať na sebe.
Behám po detských ihriskách už 26 rokov, aj v školách sa často vyskytujem, ale veru deti v zanedbanom oblečení vidím minimálne.

janulik2008
13. sep 2023

Mala keď bola malá mala 3/4 veci HM a potom Pepco atď lenže my sme zaťažení na Disney 😁 trz chodí mix sem tam lindex, Sinsay ale prišli sme na chuť vin.ed a tam kupujeme. Pokiaľ dieťa nechodí špinavé je jedno čo má na sebe ... Či je to Pepco alebo Karl Lagerfeld (snáď som dobre napísala) a deti také nie su. Robia to z nich rodičia že ak je niekto oblečený v neznačkovom. Chodí dokonca v legínach z Lidla a?

janulik2008
13. sep 2023

@abbey1 autorka si myslí že deti prídu a povedia nehrám sa s tebou lebo máš tepláky z Pepca 😁😁😁 inak neviem u nás napr tepláky (mala má 8) máme trz menšiu spotrebu kedze mala ich tak nezašpiní ako niekedy za to tričká to je furt nejaká fixka alebo temperová farba ( netuším po kom je taká že stále niečo vyrába 🤣🤣🤣)

bimbina
13. sep 2023

Áno, patrím aj ja k tej matke , ktorá dieťaťu nakúpi oblečenie , značkové botasky … pekne dieťa oblieka . Lenže dieťa je tvor, ktorý vníma už , čo sa páči jemu a nie mne . Veľakrát nechávam rozhodovanie na svojej 3 ročnej dcére čo chce si obliecť na seba . Nemusí byt ikona a zaoberať sa vzhľadom už v tak útlom veku. Nech si buduje sama osobnosť . Nech si oblieka to , čo sa páči jej , a nech sa vyvíja. Nepozeraj po iných deťoch , pozeraj po svojich . Teraz ich môžeš pekne obliekať. Ale dôjde puberta a stane sa z nich EMO alebo štýl ktorý teraz letí - ktorému zas ja už nechápem . Ale tie deti sa vyvíjajú tak ako sme museli aj my .

zuzulka558
13. sep 2023

Deti si to nevšímajú ale taky sprostý rodicia co ich to učia odmalička 🤪🤪 mne zas lezu na nervy matky co maju značkové veci a vonku len počúvaš nezašpin sa, nerotrhaj si veci, tam nechoď budeš špinavý, urobíme fotku a ideme ďalej moja odpoveď malej je len neboj práčku doma máme operieme🤣🤣🤣🤣

zuzulka558
13. sep 2023

@bimbina presne staršiu som obliekala ako ikonu a teraz na seba natiahne volne tričko, legíny alebo 3 štvrtaky a veľkú mikinu jak pre chlapa 🤣🤣 druhu neriešim tu mam za dve deti značkové veci by sa pri nej rýchlo zničili

fineta
13. sep 2023

Seba aj dcéru obliekam z outletov, sekacov a aj inzerátov na MK. Mám opačný problém. XY outfitov do 10 eur a okolie má vníma tak, že už neviem čo od dobroty a som náročná, márnotratná, dokazujem si a pod., pretože oni ani netušia o mojich zdrojoch. Proste ľuďom nevyhovieš a ani toto vlastne nie je cieľ. Takže nerieš ani ty. Ži a nechaj žiť. Ono nie je vždy všetko tak ako sa javí na prvý pohľad. 😊

mandarinka555
13. sep 2023

Už sa konečne ukľudni a prestaň riešiť ostatných...To tvoje povýšenecké správanie nemá obdobu...Robíš sa taká dôležitá, že sa to až zle číta...Ideš "úžasným" príkladom svojim deťom 👎

kristiii
13. sep 2023

"Ono spoločnosť je takto nastavená, nie ja." Keby to bola pravda, tak by ti tu 99,9% žien nenapísalo v podstate to isté. Nie, drvivá väčšina malých detí oblečenie druhých absolútne nerieši čo sa týka ceny, kvality alebo obnosenia, maximálne tak nejaký obrázok na ňom a ani drvivá väčšina dospelých očividne našťastie nie. Takže uzavrime to tým, že ešteže žijeme v inej spoločnosti než ty. Ja som si fakt v živote nevšimla, či malo nejaké dieťa na ihrisku zmolkove tepláky, či nejaké vyblednuté tričko a pod. Skôr som si všimla, keď bolo protivné alebo rozmaznané či drzé. Ale oblečenie fakt asi nikdy.

aga_aga
Autor odpoveď zmazal
aga_aga
Odpoveď bola odstránená
nazli24
13. sep 2023

Boze ty si riadne povrchná...
Radšej roes iné problémy v živote ako sa pozerať na oblečenie cudzích deti omg...
Čo stále ľudia majú s oblečením?????

denithestrange1993
13. sep 2023

Vies pre niekoho je oblecenie len oblecenie a nie znamka spolocenskeho statusu. Moje dieta sice nenosi na totalku znicene veci,ale najdu sa kusky z druhej ruky a su kolkokrat kvalitnejsie ako tie nove. Ved praveze je super ked deticky donosia tie veci,ktore sa aj tu predavaju na donosenie.

rebellefleur
14. sep 2023

@bessie12 - no nezartujem 🙈 toto mi vravela poobede ucitelka so slzami v ociach, ze taky cirkus tam ta mater narobila spolu so staznostou, ze hladali vsetky deti trblietky 🙈🙈🙈 netusiiim, ci tie trblietky chcela ta matka nalepit spat na to drahsie tricko 🤣🤣🤣🤣 kazdopadne, tu sa mi uz fakt rozum zastavil