icon

Škaredo obliekané deti

13. sep 2023

Pozorujem už dlhšiu dobu, že niektoré deti obliekajú ich rodiča strašne škaredo, nemyslím na deti zo sociálne slabších rodín. Ale take, kde maminy a tatkovia chodia ako módne ikony a deti pri nich vyzerajú ako keby ani neboli ich. Úplne staré vyžmolkované a nemoderné veci. Alebo nekvalitné oblečenie (napr. Pepco a Kik a ine) Všimli ste si to aj vy? Prečo to robia? Podľa mňa aj škôlkarske deti veľmi vnímajú, kto sa ako oblieka a aj deti na prvom stupni ZŠ. Nemyslíte, že tie deti sa potom môžu cítiť zle? Moj 7 ročný sa hanbi na ihrisko ísť v starších teplákoch, neviem si prestaviť že by som ho tak poslala do školy.

bessie12
14. sep 2023

@rebellefleur moj ty boze 🙈😂 az mi prislo ľúto tej učiteľky. Mám pocit, že niektorým ženám odišiel počas pôrodu aj mozog 🙈🙈

elenka.k
14. sep 2023

Baby veď AUTORKA nás všetky urazila ... wtf?
NIE JE NORMÁLNA !!!

heln
14. sep 2023

no zjavne zmysel tvojho prispevku malokto pochopil,
lebo sa pytas ci sme si to vsimli. ja som odpovedala, ze nie, lebo si to fakt nevsimam. a ak si vsimnem, neriesim a vypustim z hlavy.
potom kritizujes pepco a kik ako nekvalitne, co ta je do toho? ty vidis ludom do rozpoctu? vela ludi musi pocitat kazde euro a je rozdiel kupit zimnu bundu v pepku za 10 eur, ktore vyzeraju fakt dobre a ine je kupit v h&m za 40, ktora aj tak po zime bude mala.
a este tvoj syn sa hanbi za starsie teplaky na ihrisko....
kazda ti tu povedala svoj nazor, ale ty si vsetky oznacila za arogantne, povysenecke a neviem co, lebo asi si cakala ze budu vsetci s tebou suhlasit a rozoberat to.

jovan236
14. sep 2023

@heln súhlasím s tebou a chcem doplniť aj Lidl veci-mám velmi vela aj pre seba aj pre deti a tie veci sú super ako aj sekáče😉.A ešte doplním,že aj keď viac ľudí má na to kúpiť deťom značkové/drahšie tak to nekúpi lebo majú zdraví rozum.Ja na jedle nešetrím ale čo sa týka hračiek a oblečenia velmi.Moje deti sú tak pekne oblečené-hovoria mi to preto to píšem a nakupujem v zlave.Kik,Pepco,Lidl,H&M,C&A ale keď je olná suma a zdá sa mi to drahé nekupujem.Tak isto aj topánky-len v zlave kupujem deťom a tie im treba často-lebo dotrhajú a zničia úplne a vždy nájdem hlavne v Deichmane za 9,12-15€ max.Ako sa čudujem autorke,lebo keby napísala že tie deti mali dotrhané veci tak ako súhlasím ale inak ja si nevšímam fakt kto čo má a už vôbec nie u detí a na preliezky čo tu sa stretávame mamičky majú všetky deti hore dole neladiace čo najstaršie veci lebo chodíme domov ako prasiatka.

brazil
Autor odpoveď zmazal
jankak055
14. sep 2023

Mat tak tvoje problemy...

bosorkabb
14. sep 2023

Môj chodí bežne do škôlky oblečený vecami z Pepca. A čo. A chodia tak všetky deti. A iných je do toho prd.
Napadlo ťa vôbec že dôvod je práve tá škôlka a aktivity v nej?
Poznám bohatu babu a nosí tepláky a ani nie značkové. A jej dieťa je oblečené úplne normálne neznackovo. Za to má pochodeny svet a super plat. Proste nerieši kraviny.

tamitamitami
14. sep 2023

Ja rada doprajem svojmu dieťaťu bežne kúpim Lindex, Adidas a podobne. Ale tak isto zbehnem raz za čas do Pepca, Sinsay a keď je niečo fajn tak kúpim aj tam.

Môže byť že aj moje dieťa občas vyzerá nie zrovna dobre lebo samozrejme veci zničí (hneď diera, fľak) + ich ešte aj suším (to tiež na materiáli vidno) 😂 a to naozaj každé 2-3 mesiace mením komplet šatník.

Ja si kupujem veci pár krát za rok a mám ich kľudne aj dve sezóny a stále vyzerajú ako nové.

Takže môže byť že aj my pôsobíme presne tak ako ľudia na ktorých narážaš 😅🙈.

mima1608
14. sep 2023

Moja dcérka má 3 mesiace, investujeme aktuálne do veci ako vajíčko, pokračovacia autosedačka, kontrastné a stimulačné hračky. Za tie 3 mesiace narástla z veľkosti 56 na 68, takže nie, veci jej nekupujeme drahé a značkové. Má 3 body z Lindexu, mne sa tie veci proste nepáčia a ani mi nepripadajú hodné toľkých peňazí. Je to zbytočne nadhodnotené. Mám rada Next. Inak bežne nosí Pepco, Kik alebo Primark, HM, F&F. Veci nemá vôbec zničené ani vyžmolkované, práveže nám vždy všetci na prechádzke chvália, že chodí vyobliekaná ako princezná. A tie veci predsa nekričia na 100 km kde sme ich kúpili.
Takéto povrchné nezmysli riešiť - to sa ani nedivím, že niektoré deti sú tak namyslené a nevychované, keď majú takýchto rodičov 🙄

poppy22
14. sep 2023

lebo realita nie je instagram...ja mam pod balkonom skolku-a ked vidim tie deti,ako sa nemozu poriadne vyblaznit na dvore,lebo su vyobliekane do duhovych sifonovych sukniciek atd...v tom sa tazko pojde dieta suchat na smyklavku alebo lozit v tuneli...navyse autorka nezabudaj,ze niektore deti /aj dospeli/ maju oblubene svoje napr. tricko,hoci je uz v polcase rozpadu-a aj tak ho radi nosia...niekedy si dieta chce rano obliect neskutocny mismas-dobra matka mu to dozici-lebo aj o tom detstvo...uprimne,netusim preco sa stale niekto navaza do pepca a kiku-a uci to aj svoje deti...ja som videla tolko znackovo vyobliekanych deti-ale vyzerali strasne,gycovo,nedetsky....a nepytala som sa ich rodicov,preco robia zo svojho dietata pajaca...
teba trapi ten nepomer medzi kvalitne oblecenym rodicom a dietatom-ale pokial nie si milionarka,tak ak chces dieta nechat vonku blaznit,tak mu kupis lacnejsie-co na tom nechapes netusim...niektore deti vonku len tak posedkavaju.ako to vidia u svojich rodicov-ine sa blaznia...tak sa kazdy oblieka podla svojej natury...ale hadam sa rodic nemusi prisposobovat...
a k tomu co nakupujes-vies,ze vela mamiciek ohrna nos aj nad hm?...

valeria_h
14. sep 2023

To aký nudný život musíš mať, keď Ťa zaujíma čo si obliekajú iné deti? 🤭😁 A ešte o tom zakladať tému. No mať tak Tvoje problémy a majetok Rockefellera 🙈

17alexis
14. sep 2023

@jan510 mal už nejaký príspevok v diskusii viac lajkov ako ten tvoj? 👏 Úplne parádne si to napísala. Každý nech oblieka čo uzná za vhodné.

janulik2008
14. sep 2023

@poppy22 s tým tričkom máš pravdu ja som mala jedno Michael Jackson tričko a hoc malo na chrbte dierky a bolo nie biele ale sivé aj tak bolo moje naj až raz zmizlo 😁😁😁

estellas
14. sep 2023

Ja si myslím to isté čo písali v komentároch predomnou. Do škôlky im dajú staršie veci, lebo tam sa často zašpinia a rodičom je ľúto keď zašpinia, poškodia nové pekné tričko.

culienka
14. sep 2023

Tiež mám pocit že sa to tu zvrhlo na súťaž, ze kto viac nalozi autorke 🤣. Ja si niekedy všímam ako mamičky obliekajú deti (a áno mam aj iné starosti🤣). Sú také co oblečú seba pekne a aj dieťa pekne a nevadí ze dieťa zničí alebo vyrastie potom také co síce dieťa pekne oblečú ale dieťa sa ani pohnúť na ihrisku nemôže pre istotu aby neznicilo alebo nezaspinilo. Potom sú také co deťom kúpia lacnejšie oblečenie bud lebo nemaju na drahšie alebo nechcú lebo dieťa vyrastie alebo zničí. No a teda sú aj také co kúpia len sebe a na dieťa neostane. Poznám aj takú co v nákupnom záchvate ( ked asi sebe nakupovala) kúpila neprakticku drahu vec a na normálne veci na oblečenie neostalo tak si ani dieťa nemalo poriadne co obliecť a ani ju to netrápilo 😞

minenkak
14. sep 2023
autor
14. sep 2023

@culienka jeeej, pekne si to opísala, tak aspoň nie som sama, čo si všimla.
@brazil áno, aj ja radšej dieťaťu než sebe, aj ma viac teší kupovať jemu, úplne si to užívam, keď mu môžem urobiť radosť, a tiež mi je dôležité, aby to nebolo niečo zdraviu škodlivé, čo sa prakticky samo rozkladá na dieťati a ešte aj farba z toho ostane na tele.

iwesska
14. sep 2023

Tak preco potom nakupujes v HM,ked ti vadia skodlive latky na dietati?

katuskamala1
14. sep 2023

Proste rodicia pochopili co ty zatial asi nie, ze deti sa rychlo zaspinia a znicia co maju na sebe,tak nekupuju drahe veci.. a ze neladia?mozno sa deti obliekaju same...

My byvame na dedine,som za to stastna,lebo sme zdedili mnoheee veci alebo recyklujem (odstrihnem teplaky a mame kratasy a pod) a deti nemusia pri hre davat pozor,su ako take cigančata z osady. Do mesta si ich alebo do skolky pekne obleciem,i do znaciek ako mas ty,ale aha dnes, 1 den v skolke a leginy,reku kvalitme,pevne,material priiijemny a za cenu min piatich z pepca vykolienkovala! Za 1 den!No tak oplati sa kupovat drahe?no nie.

autor
14. sep 2023

@katuskamala1 ale to nie je chyba legín, že si ich tvoja dcéra vykolienkovala. Aj ja poznám deti, čo dokážu zničiť aj “nezničitelne” gumáky. Je iné keď sa zničí oblečenie doslova samo, alebo keď ho zničí dieťa. Moje dieťa si vie vážiť veci, neničí všetko ako mu príde, jasne, stane sa, spadne, šmykne sa do blata, potrhá kabát, lebo sa mu zasekne niekde na ihrisku. Ale to nie je chyba oblečenia. A nekričím za to na nikoho. Ale naozaj on neničí náročky veci, väčšina toho čo on nosil, je ako nová aj po roku. Niečo koluje v rodine po ňom a stále je to ako nové, teda ja si nedokážem vysvetliť, že sa niekomu ničia veci po 2 použitiach ničím iným, než ako tým, že sú to asi nie dosť kvalitné veci. Alebo že deti obliekali odmala do starého a zničeného, a potom sa deti nenaučili vážiť si veci.

katuskamala1
14. sep 2023

Hm.. akoze to to je prepac ale velmi od veci reakcia lebo sa pokusam zamysliet.. ale povedz mi,tvoje dieta ma zakazane hrat sa po kolenacky na koberci v skolke?ci ako to mam chapat? Mala oblecene prvy x leginy, nepredpokladam,ze v nich klacala cely den... ci ty symovi povies,ze bacha koberec,na neho kolena nepatria??? 😆

autor
14. sep 2023

@katuskamala1 no netuším ako to robí, ale ani raz neprišiel domov s deravými kolenami, ani vydretymi. Ja neveim či sa šmýkaju deti po kobercoch v škôlkach, alebo sa hádžu o zem, alebo ako dokážu ničiť veci.ani batoľa mi nezničilo nohavice, a to štvornožkovalo po tráve.

thoughtfulweirdo
14. sep 2023

Po autorkinych komentároch som pochopila, prečo má pohľad, aký má 🙂 sú deti, ktoré sa hrajú, a potom sú tie, ktoré sa HRAJÚ a podľa toho vyzerá aj ich oblečenie 😅 takže ani možno nemusí byť povrchná, len niektoré veci nemá na vlastnej koži zažité, mnohé skúsenosti sú proste neprenosné.

autor
14. sep 2023

@abbey1 chyby si prechádzať nebudem, verím že každá predýchate pár preklepov a vynechaných písmen, tiež interpunkčné znamienka si domysli keď ti to vadí, ja mám dysortografiu.
Nechcelo sa mi kontrolovať po sebe každú vetu, i tak verím, že sú aj škaredšie napísané príspevky aj od ľudí bez mojich problémov. A vieš čo? Napriek tomu som zvládla aj ZŠ, aj SŠ a aj VŠ a fungujem si s tým v pohode v živote. 😉

janulik2008
14. sep 2023

@iwesska ja sa napr čudujem Lindexu 😁 keď bola malá maličká tak sme jej kúpili pyžamko. Ráno ako sme dali dole pyžamo mala bola celá modrá od neho a my najprv že to čo a to pyžamo zo slávneho Lindexu púšťalo farbu. Top bolo keď mi jedna nemenovaná herečka ktorá má spoluprácu s Lindex napísala že som ho mala ísť reklamovať 😁😁😁

culienka
14. sep 2023

@katuskamala1 my takto recyklujeme na chalupe. Voláme to chaluparske ooblečenie a musím povedať že ze sme určite najhoršie oblečení v celej dedine 🤣🤣🤣. Aj keď teraz jak sú deti väčšie tak už nie všetky odstrihnute tepláky sú dobré 😂. A je pravda ze takto oblečená by som doma ani smeti nešla vysypať a deti by som takto ani na ihrisko nepustila. Niekedy si aj vravím ze co si o nás ti dedinčania myslia 🤣. Ale inak mam rada pekne veci aj deťom ked kupujem tak sa snažím pekne im kúpiť co najlepšie na čo vyjde rozpočet.

autor
14. sep 2023

@thoughtfulweirdo môže byť, že je to tým, že to len môj tak neničí veci, uznávam, lebo ja som nikdy nechápala ako niekto vie ničiť, ani ja som nezničila nič ani ako malá.

Nesudila by som nikdy žiadne dieťa za oblečenie, váhu, správanie, výzor, národnosť, slovnú zásobu, …. Ani za nič iné. Sama viem, aké je, keď si z vás robia ľudia posmešky, napríklad pre problémy s písaním, keďže mám “poruchu” a mam s tým problém.
Verím, že každé dieťa je jedinečne a výnimočne a môže v živote dosiahnuť všetko čo bude chcieť, a môže byť štátne či nosilo Gucci alebo kik tepláky. Väčšina rodičov sa určite snaží dať prvé posledné svojim deťom. A naozaj som nechela uraziť rodičov týmto príspevkom.

culienka
14. sep 2023

Tu sa tvária ze si nevšímajú ze kto ma co oblečené a ani ich to nezaujíma, ale ja tomu moc neverím. Napr u nás v robote majú kolegyne prehľad kto je ako oblečený, vedia aj kto ma koľko oblečenia aj akej cenovej kategórie 🤣. Mne je to jedno kto co ma na sebe, ale nebudem sa tváriť ze som si nevšimla ci je to z pepca alebo to ma z Adidas.

thoughtfulweirdo
14. sep 2023

@culienka Vieš čo, mňa napríklad oblečenie vôbec nezaujíma. Ja naozaj z pohľadu na človeka neviem, či má oblečené Pepco alebo super značku. Zrovna tie Adidas pásiky poznám, ale zas nikdy v živote nerozoznám originál od fejku 🤭 a dokonca ani neviem, akých značiek oblečenie mám doma, lebo 99% vecí mám z lokálnych swapov a búrz, vymenené od kamošiek, zo sekáču alebo z bazáru. Na značku na ceduľke na chrbte väčšinou nepozerám, lebo keďže ma móda skutočne nikdy nezaujímala, tak po prečítaní názvu ani neviem, či je to "in" alebo "out" značka 🤣

kristiii
14. sep 2023

@culienka si predstav, že sú aj takí ľudia. Ja mám napríklad v šatni v práci okolo seba asi 10 kolegýň a keby sa ma teraz niekto spýta, čo mala ktorá hodinu dozadu na sebe, tak prisám vačku netuším. Zato viem, že sme si rozprávali vtipy a dobre sa nasmiali 😅.