4. štádium rakoviny pľúc
Ahojte niekto osobne skúsenosti s rakovinou pľúc? Aká je doba prežitia a aké máte skúsenosti s liečbou rakoviny pľúc v 4 štádiu? Zatiaľ dávajú chemo caka nás 4. Naco sa pripraviť? Ďakujem.
môj tatino mal....od určenia diagnozy to trvalo niečo cez dva roky a zomrel....najskôr bral chemo...potom ožiare...bolo dobre, žiadne bolesti. Až kým ho nezačal bolieť chrbát. Potvrdili sa naše obavy, dostal metastázy do kostí. Potom prišli postupne veľké bolesti...to trvalo asi pol roka.... Veľa síl prajem 🙏
@dada13288 a potom ti povedia, preventivne prehliadky ťa zachránia a jemu nedokázali , pritom bol u lekárov stále .
@mooonika1975 vsak to, jeho aj dlhodobo ruka bolela, v januari bol s nou aj na operacii, aj mri aj rtg mal urobene a nic vtedy nenasli ako brutal. Nasledne dostal covid co mu asi to uskodilo aj ked on mal uplne pohode priebeh a v septembri zomrel.
@dada13288 ale chápeš ? Róntgen, mri a nič ??? Tak načo je prevencia ? Keď na nič nepridu ? Otras .
Nam za 20 dni o 1 cm narastol. Ide to rychlo a este rychlejsie u mladsich pre rast buniek, starsi maju spomalenejsie.
@mooonika1975 my to iste ocino chodli pre trombozy na krv stale na quick test, tam mu zistoli clm chronicku leukemiu, co bol len na tabletkach a dobre reagoval a 2,5 roka na to mal raka pluc, do vtedy som nevedela, ze je mozne mat raka viacnasobneho sucasne. A tiez chodil k internistovi, diabetologia a nikde ani naznak, ze je zle len bol slabi, ale stale chodil robil si svoje hobby,pripisovali sme slabost leukemie vsak priznak toho a to boli uz pluca.
@mooonika1975... Naša babuška na UP s hyperventiláciou, zdala sa MUDr. s dg. ľahký prípad😃, ze nález na pľúcach na 100 % a rtg mala ako batoľa. Tak odznova a blbli obličky, čomu nič nenasvedčovalo. Skončila s nefrostomiou, ale zije😄
@alickapusinka Mám kamarátku žije s rakovinou pľúc 10 rokov má aj metastázy a žije. Ale ONA má okrem rakoviny na pľúcach aj chorobu nevyliečiteľná optimistka. Veľmi pozitívny človek
Ahoj..kamarátka sa aj liečila ?
@silviaeli jasne tiež viac ako 10 rokov.
@alickapusinka to je super, nech sa drží este veľmi dlho 🙏🏻..koľko má rokov? a prosim ťa nevies, ci to mala aj vyoperovane?a kde má ešte metastázy?
Dakujem
@silviaeli už teraz toho roku v máji zomrela.
@alickapusinka Ach, tak to má veľmi mrzí😢
kolko vydrzala mamina? teraz sa to týka tej mojej ☹ priebeh ako u vas ☹
@anonym_autor prosim vas, mate niekto skusenost s niekym, kto odmietol liecbu, je doma a dalej fajci a pije? Bolest tlmi alkoholom. Aky bude priebeh?

Ano medicina pokrocila ale take stadium je uz velmi zle
Bohuzial medicina ma vsak aj svoje hranice