icon

4. štádium rakoviny pľúc

13. aug 2023

Ahojte niekto osobne skúsenosti s rakovinou pľúc? Aká je doba prežitia a aké máte skúsenosti s liečbou rakoviny pľúc v 4 štádiu? Zatiaľ dávajú chemo caka nás 4. Naco sa pripraviť? Ďakujem.

Strana
z2
taktotedanie
14. aug 2023

Ano medicina pokrocila ale take stadium je uz velmi zle
Bohuzial medicina ma vsak aj svoje hranice

janulienka78
14. aug 2023

môj tatino mal....od určenia diagnozy to trvalo niečo cez dva roky a zomrel....najskôr bral chemo...potom ožiare...bolo dobre, žiadne bolesti. Až kým ho nezačal bolieť chrbát. Potvrdili sa naše obavy, dostal metastázy do kostí. Potom prišli postupne veľké bolesti...to trvalo asi pol roka.... Veľa síl prajem 🙏

miriam11
Odpoveď bola odstránená
ewita5000
14. aug 2023

@tesa.3 😢🙏

mooonika1975
14. aug 2023

@dada13288 a potom ti povedia, preventivne prehliadky ťa zachránia a jemu nedokázali , pritom bol u lekárov stále .

dada13288
14. aug 2023

@mooonika1975 vsak to, jeho aj dlhodobo ruka bolela, v januari bol s nou aj na operacii, aj mri aj rtg mal urobene a nic vtedy nenasli ako brutal. Nasledne dostal covid co mu asi to uskodilo aj ked on mal uplne pohode priebeh a v septembri zomrel.

mooonika1975
14. aug 2023

@dada13288 ale chápeš ? Róntgen, mri a nič ??? Tak načo je prevencia ? Keď na nič nepridu ? Otras .

tesa.3
14. aug 2023

Nam za 20 dni o 1 cm narastol. Ide to rychlo a este rychlejsie u mladsich pre rast buniek, starsi maju spomalenejsie.

tesa.3
14. aug 2023

@mooonika1975 my to iste ocino chodli pre trombozy na krv stale na quick test, tam mu zistoli clm chronicku leukemiu, co bol len na tabletkach a dobre reagoval a 2,5 roka na to mal raka pluc, do vtedy som nevedela, ze je mozne mat raka viacnasobneho sucasne. A tiez chodil k internistovi, diabetologia a nikde ani naznak, ze je zle len bol slabi, ale stale chodil robil si svoje hobby,pripisovali sme slabost leukemie vsak priznak toho a to boli uz pluca.

ahhola
14. aug 2023

@mooonika1975... Naša babuška na UP s hyperventiláciou, zdala sa MUDr. s dg. ľahký prípad😃, ze nález na pľúcach na 100 % a rtg mala ako batoľa. Tak odznova a blbli obličky, čomu nič nenasvedčovalo. Skončila s nefrostomiou, ale zije😄

silviaeli
15. okt 2024

@tesa.3 😭😭😭

silviaeli
17. okt 2024

@alickapusinka Mám kamarátku žije s rakovinou pľúc 10 rokov má aj metastázy a žije. Ale ONA má okrem rakoviny na pľúcach aj chorobu nevyliečiteľná optimistka. Veľmi pozitívny človek

Ahoj..kamarátka sa aj liečila ?

alickapusinka
17. okt 2024

@silviaeli jasne tiež viac ako 10 rokov.

silviaeli
19. okt 2024

@alickapusinka to je super, nech sa drží este veľmi dlho 🙏🏻..koľko má rokov? a prosim ťa nevies, ci to mala aj vyoperovane?a kde má ešte metastázy?
Dakujem

alickapusinka
19. okt 2024

@silviaeli už teraz toho roku v máji zomrela.

silviaeli
19. okt 2024

@alickapusinka Ach, tak to má veľmi mrzí😢

kathy7337
23. okt 2024

kolko vydrzala mamina? teraz sa to týka tej mojej ☹ priebeh ako u vas ☹

anonym_eebef7
24. nov 2025

@anonym_autor prosim vas, mate niekto skusenost s niekym, kto odmietol liecbu, je doma a dalej fajci a pije? Bolest tlmi alkoholom. Aky bude priebeh?

Strana
z2