icon

Abstinenčné príznaky po fajčení

090379
24. aug 2014

Ahojte. Asi pred mesiacom a pol som prestala naraz fajčiť po 20 rokoch. Cítim sa ale teraz veľmi zle. Točí sa mi v hlave, cítim úzkosť a nervozitu až v rukách a nohách, niekedy nemôžem ani zaspať. Môže to byť tým, že som prestala fajčiť? Máte niekto skúsenosti s absťákmi?

Strana
z4
barboritta
26. júl 2017

@bibickak 6 rokov,s malymi prestavkami.napr.dovolenka naposledy.nechcem si uz ani predstavit tu nocnu moru.cigarety som musela mat aj keby co sa dialo.prvu este pred ranajkami😖a😖uz mi to tahalo na vyse skatulky denne

danulienka66
3. mar 2018

Kto má zvyšné nicotette zuvacky? Ďakujem

danulienka66
3. mar 2018

@salomke ahoj
@salomke ahoj mám záujem 0940856929

danulienka66
3. mar 2018

@marinushka17 mňa pľúca boleli cca-2.mesiace

danulienka66
3. mar 2018

@marinushka17 áno to je normálna bolesť ja som až musela kľaknúť od bolesti po 2.mesiacoch ustúpilo úplne ,a to som fajčila 36.rokov po 49ks

gabriela326
17. máj 2018

Ahojte asi tak 5 deň nefajčím ale zobrala som si na pomoc e.cigaretu.... dnes dom vynechala aj ju lebo tlak na pľúcach a nedá sa mi vôbec nadýchnuť na plné pľúca....neviem či to je abstak alebo čo...

silvi1984
17. máj 2018

@gabriela326 ano je to abstak.
Mna dlho boleli pluca ale stale som myslela na to ze sa cistia.
Po 2 mesiacoch sa to vratilo znova.
Teraz uz nefajcim skoro rok a som uplne bez chute na cigaretu 😉 a je to uzasny pocit 😉

anulienkalenka
2. apr 2019
Používateľ anulienkalenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anulienkalenka.

@gabriela326 podarilo sa ti prestat fajčit pomocou e-cigarety?

gabriela326
2. apr 2019

Áno už asi pol roka nefajčím vobec

stanulka1971
20. máj 2020

Ja som prestala fajčiť na veľkú noc a mám problém sa niekedy nadýchnuť musím veľmi zhlboka

gabriela326
21. máj 2020

@090379ahoj myslím že to môže byť abstak...len vydrz bude to lepšie...zober si niečo na pomoc žuvačky cukríky čokoľvek....ja nefajčím 2 roky a tiež som mala problémy...držím palce!!!

monmj
13. sep 2020

Ahojte, nefajcim uz treti mesiac,
Prve dni som bojovala s chutou na cigaretu.
Po dvoch tyzdnoch som si zapalila ale strasne som zo seba ostala sklamana a tak som si uz nezapalila..
Ked to porovnam, tak prvy mesiac bol len boj s chutou a zvladanie nervov... no druhy a treti mesiac bojujem s psychickymi problemami a bolestami na hrudi, zaludku, hrdla, hlavy no celeho tela asi
Kade tade citam ze sa telo cisti
Ja uz nevladzem ale fajcit nezacnem ani za nic... mam asi tiez nejaky blok aktivovany...pride mi hnusne davat si dym do pluc. Nevzdavajte sa, tiez mam take stavy ze radsej zacnem fajcit ako sa takto deptat..fakt mam uzkosti a rozmyslam nad psychologom... ale cim skor prestaneme tym lepsie 😜 neskor to budeme este horsie zvladat...
Trocha ma zaskocilo ze som na nete nenasla odborne clanky o abstinencnych fajciaroch... ked sa clovek nedocita o tom co preziva tak sa moze psychicky zrutit aj 🙈 je dolezite sa o tie pocity podelit ale aj mat si ich s kym/cim porovnat

monmj
25. sep 2020

Chcem este dodat, ze ked prestavate fajcit, treba si davat pozor na prechladnutie a podobne...
Clovek si mysli ze nefajcim uz tak budem lepsie zvladat choroby ale opak je pravdou... mozno je telo silnejsie no precitujeme to ovela vyraznejsie nakolko ako fajciary mame cele dychacie cesty akoby znecitlivene, omamene dymom alebo ako by som to nazvala...
Teraz ako nefajciary sa nam ci uz na plucach prebudili tie vlasocnice ktore vsetok bordel vyhanaju...
pochodila som dost lekarov ale rada by som sa docitala od niekoho z vas ci nieco podobne prezivate...

stronza
26. sep 2020

@monmj ano je to uplne normálne, ja som mala niekolko krát aj návrat k fajčeniu a okrem m ineho som sa vzdy rozteiasla po cigarete, tak som s tym skoncovala úplne radsej.... Aj ked chut prichadza občas...

marca12
26. sep 2020

@monmj presne tak. Vsade sa pise,ake je fajcenie skodlive,ale malokde sa docitam,co sa deje s telom v case odvykania. Snazim sa prestat,moja vola je slaba. Nezvladnem tu nervozitu. Ja som doslova zuriva boze ako sa da prestat? Pri kazdej cige si nadavam,aka som krava. Ja napr.cely en vydrzim,ale vecer to uz nezvladnem a dam aj pol krabicky. Strasna pii.... som. Sama som zo sba zufala. Uz mam aj strach,ze umriem na rakovinu,mam pred ocami deti,rodinu,ze co ak umriem a budu smutni,no aj tak sa toho neviem vzdat

monmj
27. sep 2020

@marca12 strach samotny ta neprinuti ak si na tom takto... ja som si nasla v hrdle nejaky pluzgier a tak som sa vystresovala ze som vracala z toho
Myslela som ze mam rakovinu hrdla 🙈
Ale ono sa k tomu pridruzili aj ine okolnosti...
Ja som si povedala ze to uz nedam do ust, pri predstave ze mi nieco skodlive vnika do pluc ani nemam chut... asi to ma drzi od tych cigariet... a aj strach o vlastne zdravie.
Ak by som vlastnou vinou nejak vazne ochorela asi by som si to kvoli rodine neodpustila... oni by trpeli najviac...
Vobec to nieje jednoduche a nemusis si nadavat za to ze to nedokazes.
Najviac som bojovala asi z abstakom z nikotinu.
Ale nechcela som ho nahradzat naplastami a zuvackami. Chcela som sa zbavit nikotinu z tela uplne a som nadsena ze sa mi to stale dari. Ta radost zo seba samej je uzasna, ten pocit slobody lebo musim povedat ze ako fajciar som bola otrokom cigariet...

matesko89
31. dec 2022

Ahojte môžu bit priznaky ked nefajčím už asi mesiac aj pol nevoľnosť točenie hlavi taká nervozita v tele fut si namislam že mi je na nič

michaela2000
17. feb 2023

@matesko89 podľa mňa to je cele o hlave ja sama fajčím ešte stále bohužiaľ🤣 a nikotínová abstinencia nema vplyv na telo ale na hlavu.

bullovabronislava
23. jan 2024

@stronza aj ja som to tak mala presne...týždeň som nefajčila potom som si zapálila polku cigarety q myslela som ze dostanem infarkt od vtedy už ani jednu cca týždeň

lilizzachy
25. jan 2024

Ahojte ako sa všetci máte? Ja nefajčím cca 3 týždne...Panické ataky,mám, občas neviem v noci spať a potom ísť do práce, často má zužuje nervozita a strach, úzkosť na hrudi mali ste niekto takto? Už som rozmýšľala či nemám ísť za psychiatrom ... 😥 Už viac krát som skúšala prestavať fajčiť ale až takéto stavy som nikdy nemala.

bullovabronislava
8. feb 2024

@lilizzachy ahoj ja tiež už nefajčím asi 3 týždne..tvoje stavy môžu byť spôsobené aj tým ze si prestala fajčiť ale nemusí to byť tým keď píšeš ze predtým si to nemala...mne to skôr pripadá na začínajúcu panicku poruchu...treba si to odsledovat a ak to bude horšie tak určite ist k lekárovi alebo psychologovi

anonym_ka
18. feb 2024

@lilizzachy ahoj. Tiež som na tom podobne. Lepšie sa mi dýcha, pľúca ma nebolia, ale čo sa týka psychiky je to katastrofa. Furt sa mi toci hlava, mám zavrate a dokážem sa tak vystresovat až mi je zle...kedy to už prejdeeeee

kacma
26. mar 2024

@anonym_ka Ahoj, narazila som teraz na tvoj príspevok. Ešte máš tie stavy? Lebo to mam rovnako, a ešte aj problémy asi s trávením.
Ako si to vyriešila?

anonym_ka
22. apr 2024

@kacma ahoj 🙂
Nuž došlo to až do stavu kedy mi kolisal krvný tlak, busilo mi srdce až tak, že som ho cítila v krku, pichalo má srdci....Začala som behať po doktoroch....neurológ, internista, imunolog, rehabilitácie...všetci (nezavazne na seba) sa ma pýtali či som nemala nejakú závislosť. Keď som povedala, že fajčenie tak povedali, že tým pádom je to jasné. Pre moju spokojnosť som si ešte dala spraviť testy na krvný obraz, štítnu žľazu, hormonálny profil (áno, rozprávam ako hypochonder, ale toto fakt pochopí len ten, čo má takéto stavy z abstinencie fajcenia)
Z jednej strany mi síce zistili neurologicky problém, ale vraj to bola kombinácia oboch veci.

Ako zázrakom presli 4 mesiace nefajčenia a ako som sa začala zo dňa na deň cítiť zle tak som sa zo dňa na deň začala cítiť úžasne 🙏 stojí to za to 💪

anitu
23. dec 2024

@anonym_ka ako sa teším,že som našla tvoj príbeh.Hoci ja som prestala fajčiť,lebo mám ASI astmu...A teraz už aj arytmiu,neviem či kvôli symbicort spreji.Ale už rozmýšľam,či moje problémy nie sú abstinenčné aj.Bolesti hlavy,arytmie,tlak na hrudi,panika už,krv som mala +- všade dobrý...Naozaj si mala také stavy po skončení fajčenia?

marinushka17
27. apr 2025

Ahojte všetci, ako sa máte? Pozerám, že som svojim príspevkom k veľkej bolesti pľúc prispela ešte v roku 2017. No a s tymi cigaretami som potiahla až do 2022!! Neuveriteľné, ale fakt ma to držalo až do novembra 2022! Teraz v máji to budú 2.5 roky čo nefajčím a každým dňom ďakujem a pochvaľujem si toto rozhodnutie 🙏bola som už na tom tak, že som v posledných dvoch rokoch fajčenia už ani nedokázala vybehnúť na Súľovky či dať prechádzku v nizučkých Malých Karpatoch. Až som sa hanbila pred ostatnými ako fučím pri prevýšení 150 metrov 😕
Odkedy nefajčím, zdravie sa mi výrazne zlepšilo ale okamžite som začala cvičiť, najmä kardio, kvôli nulovej kondičke, a postupne aj iné cvičenia. Inak chuť na cigaretu som odvtedy mala iba dva krát (prvý krát v apríli 2023 a druhý krát v máji 2023), v moc krízových psychických situáciách, a to som za tie dva mesiace vyfajčila dokopy 29 cigariet, a povedala som Dosť koniec stačilo. Odvtedy ani pomyslenie a už ma aj napína z toho smradu.
Postupne som vyradila kávu, lebo to bola tiež závislosť, a teraz to mám tak aj s alkoholom, že abstinujem, a je mi celkom dobre, až na tie občasné stavy úzkosti sprevádzané plačom, ale našťastie zlepšuje sa to 🙏akákoľvek závislosť ma robí neslobodnou, a ja chcem byť predsa slobodnáááá
Je fakt super nefajčiť a nepiť, je to veľmi oslobodzujúce.
Držím palce všetkým, netreba to vzdávať ❤️

bibickak
27. apr 2025

Dobrý večer všetkým. Ja som skúšala prestať fajčiť od roku 2017 kedy som nefajčila 3 mesiace, ešte 3 krát. Naposledy som prestala fajčiť v septembri 2024 a odvtedy som si ani raz nezapálila. Abstinenčné príznaky som už mala miernejšie. Rozhodla som sa prestať fajčiť kvôli tomu, aby som konečne zvíťazila nad závislosťou od cigariet. Ptibrala som 10 kg, ktoré teraz zhadzujem. Kávu pijem, ale alkohol som od vtedy, ako nefajčím, ešte nepila, stratila som naň úplne chuť. Aj sa bojím, aby mi to nevyvolalo chuť na cigaretu. Občas sa mi sníva, že fajčím. Už ani nemám chuť si zapáliť. Cigaretový dym mi nevadí, hoci niekedy keď ho zacítim, ma až zadúša. Chcerm vydržať nefajčiť, mám 62 rokov a fajčila som od 14-tich rokov. Cítim sa zdravotne výborne.

Strana
z4