icon

Abstinenčné príznaky po fajčení

090379
24. aug 2014

Ahojte. Asi pred mesiacom a pol som prestala naraz fajčiť po 20 rokoch. Cítim sa ale teraz veľmi zle. Točí sa mi v hlave, cítim úzkosť a nervozitu až v rukách a nohách, niekedy nemôžem ani zaspať. Môže to byť tým, že som prestala fajčiť? Máte niekto skúsenosti s absťákmi?

livia18
2. máj 2017

Ja som zlyhala..asi po mesiaci.zase fajčim😔neodolala so. Na oslave.dala som si jednu.po troch dňoch zase a teraz som tam kde som bola.ale skusim to zase.tak sa potom ozvem...😉

nanulka24
3. máj 2017

@livia18 ja som vydrzala 32 dni, uz mesiac zase fajcim

marcelatje
3. máj 2017

@livia18 @nanulka24 dievcata nevzdavajte sa. Ja som to dala zo 40+ na nulu, nefajcim uz niekolko rokov. Drzim vam palce ✊

salomke
3. máj 2017

ahojte:o) ja nefajčím tiež už mesiac ale priberám. stále by som niečo jedla ked už nemôžem fajčiť. máte podobné skúsenosti? 😕

nanulka24
3. máj 2017

@marcelatje tíško ti závidím 👏

marcelatje
3. máj 2017

@salomke pribrala som 10 kg to poriesis ked sa telo prestane branit tomu ze nefajcis 👍

marcelatje
3. máj 2017

@nanulka24 netreba, aj ty to dokazes ✌

galib
5. máj 2017

4 mesiace bez potiahnutia. Baby som na seba hrda. No od kedy som prestala mam bolesti hlavy taka tupa bolest v zahlavi. Myslite ze je to z toho? Segra mi vravi ze od kedy som prestala je to so mnou katastrofa. Som nervozna a vybuchnem za vsetko. Neviem dobre zvladat stres. Predtym som stres zvladla pri cige. Teraz som nervna aj hodinu :(

marinushka17
19. jún 2017

Ahojte, chcem sa opytat ako dlho vas boleli pluca po skonceni s fajcenim? Mne je dnes 15 dni ako nefajcim a ta bolest je NESKUTOCNA!!! Zacalo sa to asi v desiaty den, a kazdy den sa bolest pluc stupnuje... je to normalne? Ako dlho asi trva kym sa clovek zacne konecne citit lepsie po tom ako prestal fajcit? A tie hlieny rano... no neco strasneeee Vopred dakujem za nazory

bg2014
19. jún 2017

@marinushka17 no 12 rokov uz nefajcim a hlieny este stale su,a tak po roku uz to bolo fajn, uz som aj vybehol po schodoch🙂

marinushka17
19. jún 2017

@bg2014 Vdaka fest za odpoved! Dava mi to nadej, uz som sa bala ze som stratena, pocit ako ked clovek umiera ☹(( aj ta bolest v plucach sa zda byt normlana?? V zivote ma pluca neboleli kym som fajcila. Teraz vsak lutujem, ze som s tym neprestala skor, teda ze som vobec zacala fajcit, je to fakt hnus, a toto co teraz prezivam je bes a des.

bg2014
19. jún 2017

@marinushka17 prejde len treba vydrzat, ja uz teraz ani do krcmy nemozem vojst kde sa fajci tak mi to vadi,

marinushka17
19. jún 2017

@janula2511 Ahoj, muzovi uz presli tie dychacie problemy? Mne sa hrozne tazko dycha, nefajcim iba 15 dni... tlak na hrudi, bolest pluc, problem s nadychnutim sa... snad to casom prejde, postupne....

marcelatje
19. jún 2017

@marinushka17 ja som memala ziade bolesti, asi je to individualne

salomke
19. jún 2017

ahojte:o) no ja nefajčím asi 70 dní, a boleli ma plúca keď som fajčila. teraz už oveľa menej.
inak zostali mi cukríky niqvitin aj nejaké žuvačky ak by mal niekto záujem

janula2511
20. jún 2017

@marcelatje aj od toho závisí ako dlho kdo fajčí.

marcelatje
20. jún 2017

@janula2511 asi ano

silvi1984
3. júl 2017

Ahojte...
Nefajcim 3 tyzden. Dneska ma chytil paradny abstak. Boli ma hlava a nie a nie prestat. Ani tabletka nepomohla. Taky hlupy tlak v hlave. Viem ze je to z toho ale aj tal som vyplasena a hlavne nervozna 😐

ursul
17. júl 2017

Ja nefajčím 15 mesiacov,mám chuť a mám pocit,že som furt chorá a hlavne mám pocit ,že to vzdám 😳😳😳

bibickak
24. júl 2017

@ursul , vydržte, to by bola škoda. Fajčila som od 14-tich, 40 rokov, najviac krabičku denne. Prestali sme pred 3 týždňami aj s manželom. Zatiaľ som si zapálila jednu cigaretu na návšteve. Tiež som mala hrozné bolesti v pľúcach, nemohla som spať, sústrediť sa na niečo sa mi nedalo, stále som musela niečo robiť, riadiť byt, atď. A chuť na cigaretu mám stále hroznú, neviem, kedy to prestane, ale prvý krát v živote chcem ozaj prestať fajčiť. Môjmu mužovi nebolo nič, len bol nervózny, ale chuť na cigaretu vraj nemá, ak si nevymýšľa. Tu píšu, že ťažkosti pominú tak po roku, je to poriadne dlho. Držím všetkým, čo chcú závislosť na cigaretách poraziť a aj sebe veľa síl, nech sme už len zdraví.

barboritta
25. júl 2017

@bibickak fuuuuuha,40 rokov? Co vas s manzelom motivovalo prestat po takej dlhej dobe?👏

bibickak
26. júl 2017

@barboritta Máme chalupu na dedine, kde v nedeľu nedostať ani v krčme cigarety, len Marsky. Keď nám došli cigarety, manžel šiel slimky kúpiť na benzínku. Uvedomila som si, že moja závislosť ma robí neslobodnou, keď sme začali fajčiť poslednú škatuľku, už som bola nervózna, že treba ísť kúpiť novú. Manžel často prestával fajčiť, ale keď videl mňa, neodolal a zapálil si. Fajčiť som začala v 14-tich, jednu, dve, päť až skoro do 15 -20 denne. Keď som si dala cez víkend vínko, aj viac. A samozrejme aj otázka peňazí, 100 € mesačne som isto prefajčila. No a mám 54 rokov, to je najvyšší čas myslieť aj na zdravie. Zatiaľ som vydržala, v nedeľu bude mesiac. Cítim sa úžasne, ráno ma nič nebolí, do schodov vyjdem ako nič, čo predtým bolo pre mňa obtiažne. Veľmi chcem vydržať nefajčiť.

majaxy
26. júl 2017

@bibickak Práve tie schody zvládam dosť zle ...

silvi1984
26. júl 2017

Ahojte.... Nefajcim uz mesiac aj pol 😉
Hlava ma este pobolieva ale da sa to vydrzat... A ten pocit slobody...

barboritta
26. júl 2017

@bibickak musim dat asi toto precitat aj manzelovi.no najlepsie vo vasom pripade je ze sa podporujete navzajom.ked som prestavala ja,fajcip aj mm aj mamka.takze moc podpory som nemala☹

bibickak
26. júl 2017

@barboritta Keď sme začali s mojím mužom spolu chodiť pred 35 rokmi, ako športovec bol aj odporca fajčenia, ja som fajčila a nemienila s tým prestať, tak si niekedy zapálil aj on, lebo sa za mňa hanbil, že fajčím sama. Nikdy nefajčil toľko čo ja. Svokor bol tuhý fajčiar a zomrel na rakovinu pľúc. Takže som mala dosť dôvodov, aby som s fajčením prestala. Skúšala som prestať viac krát, najdlhšie som vydržala 3 mesiace. V práci fajčia všetky moje kolegyne, aj môj starší syn s nevestou. Už prestali fajčiť mnohí naši známi, tiež tuhí fajčiari kvôli zdravotným problémom. Fajčili aj moji rodičia. Keby Váš manžel prestal, bolo by Vám ľahšie. Ja mám stále chuť na cigaretu, len teraz by mi z nej asi bolo zle, tak neskúšam. Ale najviac sa obávam, keď pôjdem na návštevu k synovi, to bude najťažšie odolať, lebo sme mali taký zvyk, ísť si na balkón s nevestou zapáliť.

barboritta
26. júl 2017

@bibickak ja som odporca fajcenia.stale ho prehovaram nech sa na to vykasle ale to musi clovek sam chciet.ja som si povedala jedneho dna ze nechcem,aby ma moje deti niekedy videli s tym svinstvom v hube🙂 ale muza nikdy nevideli tiez

barboritta
26. júl 2017

@bibickak a este som zabudla dodat,ze vas oboch urcite pochvalia aj deti aj vnucence.to bude najkrajsia motivacia.bola by hlupost porusit to pre kusok smradu,ci?

amyqce
26. júl 2017

Ahojte. Prestala som fajcit pred 15 rokmi. Spoznala som manzela a on to nezniesol a ani nebol dovod v tom pokracovat. Dodnes mam chut aj sny, ze si zafajcim a je mi to prijemne. Ale v skutocnosti, ked is dam cigaretu k ustam, stiahne mi hrdlo, dokazala som si aktivovat nejaky blok alebo co, proste mi je proti srdsti ten dym vdychnut. Je to asi ako keby som chodila po parkovisku a cakala, ktore auto odide, lahla si k vyfuku a fetovala 😅 je to vsetko v hlave a presvedceni. Drzim palce 😝
Mne sa to podarilo tak, ze ked som mala chripku, aj tak som fajcila, aj ked mi to nechutilo a bolo mi zle. Az som si vytvorila odpor. Tak sa to da aj s kavou ci inymi vecami. Treba si dat tolko vela, az pride cloveku zle a prezije to 🙂

bibickak
26. júl 2017

@barboritta koľko už nefajčíte?