Aké lieky si mám dávať pri Covide?

klip0
8. feb 2021

Ahojte, prosim od soboty som covid pozitivna. Mam bolesť hlavy, klbov, kosti, hrdla, unavu, suchy kasel ktory mi stahuje priedusky/pluca (mam astmu a po kasli to ide smerom k stavu - astmaticky zachvat). Plus mi nepravidelne busi srdce. Nedobije a potom silno preskočí. Uzivam C, D, Zinok, kozie kolostrum a omega. Co si mam este dalej davat? Teplotu nemám tak neviem ci si mam ci nemam davat paralen. (na brufen mam alergiu). Plus ten kasel nieje extremne casty, ale ked sa rozkaslem tazko sa mi dýcha, neviem ci davat nato nieco (co je vhodne/povolene pri astme, niektore sirupy sa nemozu). A este to srdce, davam si magnezium a neviem ci si este inak mozem pomoc.
Dakujem vopred veľmi pekne ak mi niekto poradi ❤️

vulka
8. feb 2021

Na Tvojom mieste zavolám svojmu obvoďákovi.

klip0
autor
8. feb 2021

@vulka obvodak poradil len vitaminy a vela pit, tak sa chcem poradit aj ake skusenosti mali ostatni, ci mi nieco este nemôže pomoct

oliviakatka
8. feb 2021

Na kašeľ erdomed, keď som sa dusila (tiež astma) tak ventolin. Ešte by som doplnila kalobu 3x denne. Dčko aspoň 4000IU

hradnapani
8. feb 2021

obvodak na to nepravidelne srdce a tvoju astmu poradil len vitaminy? nemozes zavolat do odbornej ambulancie, kde ta sleduju na astmu? To by som sa pokusila, predsa len, a astmou nie je sranda v kombinacii s covidom. PAralen si mozes dat na bolesti.

hradnapani
8. feb 2021

a nasla som, ze existuje aj Covid linka, kde sa mozes poradit o liecbe a priznakoch, tu mas aj viac info o tazkostiach atd:
https://bratislavskykraj.sk/ako-postupovat-v-li...

aniele
8. feb 2021

Pred časom som tu našla link na príspevok jedného lekára. Je to o opatere seniorov, ale myslím si, že si tam rady nájdu aj iní. Prečítaj si aj diskusiu:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fb...

marseillefan
8. feb 2021

Na COVID lieky neexistujú (aspoň nič, čo by už bolo schválené), prakticky sa liečia len symptómy, takže rob to, čo by si robila pri klasickej chrípke. Ďalej užívaj vitamíny, ak budeš kašľať, tak určite niečo na báze acetyl cysteínu (napr. acc long), ak horúčka, tak paralen, atď... lež, pi teplý čaj a čakaj... zatiaľ to vyzerá na celkom dobrý priebeh (až na tú astmu), tak držím palce... Dva týždne buď doma, vetraj, izoluj sa od ľudí, aby si ich nenakazila a aj po vyliečení dávaj pozor a radšej používaj respitátor FFP2 pri styku s inými ľuďmi. Vírus v tele môže ešte nejaký ten čas zostať.

snehulak77
8. feb 2021

Ak máš potvrdenú astmu, tak volaj svojej alergologicke alebo pneumologicke, podľa toho kto ťa rieši. Poradí ti, či nemáš niektoré lieky na astmu zvýšiť alebo vymeniť.

maximilie
8. feb 2021

@klip0 och skore uzdravenie prajem!!!
Slus si niecim natierat hrudnik. Mne veľmi pomáha vaporizing (z lekatne) to je mentolovy krem. Alebo nech vám niečo poradia v lekarni( urcite ti ma kto zbehnut) nejakú mast na priedušky.

lenka3105
8. feb 2021

Možno by som zvážila podľa financií oxymeter, ktorý by zmeral saturáciu kyslíka v krvi. My sme za to dali cca 60 eur, neviem, či je to veľa alebo málo, možno sú aj lacnejšie. My sme mali chorého otca v nemocnici, mal ťažký zápal pľúc (tiež astmatik), ale on ten zápal pľúc nespoznal, bolo to iné ako obvyklý zápal pľúc. Oxymeter sme kúpili až keď bol v nemocnici, keby ho mal skôr, možno by si aj skôr volal sanitku. Saturáciu mal okolo 70 percent pri príjme, takže veľmi zlú. A podľa mňa užívaš všetky vitamíny, čo treba, nenapadá mi, čo ešte by bolo dobré. Prajem skoré uzdravenie

lucia851
8. feb 2021

@klip0 ahoj na kašeľ erdomed, aj ventolin aby sa ti lepšie dýchalo ten je na predpis, ak ta boli hlava aj klbx a kostí tak si dávaj paralen každé 4 hodiny alebo si daj predpísať novalgin

ctrl
8. feb 2021

@klip0 https://biozdravie.sk/obchod/nosne-doplnky/brea...
Breathe - esencialny olej , ak máš difuzer aj difuzovat.

leeo
8. feb 2021

@klip0 na kasel neviem co, kedze mas astmu. Ale ak sa ti nahodou nedaj Boze zdvihne teplota, ktora bude trvat 4 dni. Tak si daj antibiotika. Len sa porad s doktorom ake.

klip0
autor
9. feb 2021

Dakujem za rady, nevladzem vsetkym odpisat ale este mam otazku ak niekto viete prosim. Mame oxymeter doma, ake by mali byt hodnoty? Respektíve ake su hranicne. Mam teraz 95-96, ale mala som aj 92, to uz mi naozaj nebolo dobrr, ale potom sa to trocha zlepsilo.

katka708
9. feb 2021

@klip0 95 kyslík nie je ideálne ale do nemocnice to nie je. Ak by to klesalo často na 92 tak volať záchranku a poradiť sa s nimi.
Okrem vyššie spomínaných rad určite odporúčam každodenné užívanie anopyrinu alebo acylpirinu na riedenie krvi. (1xdenne)Ak sa viete dostať ku fraxiparinovym injekciam, tie by boli najideálnejšie ale aj ten anopyrinu je prvá pomoc.
Covid zhustuje krv a hrozí trombóza a/alebo ešte horšie okyslicenie krvi. Viem co hovorím. Muž užíval injekcie mesiac a teraz ma na ďalší mesiac anopyrin... A nemá a tým prestať. Za normálnych okolností nemá problémy s krvou....

leeo
9. feb 2021

@katka708 presne tak, nezabudat na riedenie krvi.
@klip0

hradnapani
9. feb 2021

@klip0 hranica je 90, ale to uz naozaj volat do nemocnice