icon

Aké následky bude mať vyoperovanie štítnej žľazy?

mimka54
25. aug 2009

Ahojte, mam znizenu funkciu SZ a uzliky na nej, moja lekarka hovori ze ju treba vyoperovat. Ale neviem si predstavit ake dosledky to moze mat. Preto sa obraciam sem, ci sa tu nenajdu podobne "pripady" 🙂 Dakujeeeeem

ingrid56
8. apr 2018

je tu niekto koho operovali v Martine?

ingrid56
9. apr 2018

@lowinqa ahoj, kdr ta prosim operovali?

ingrid56
9. apr 2018

@erika2210 ahoj, dala si si vybrat ten lavy lalok v Za?

lowinqa
10. apr 2018

@ingrid56 v Ružomberku

sonka12323
10. apr 2018

Mna operovali v Bratislave na onkologiji Hajdukova

nikol193
Autor odpoveď zmazal
erika2210
16. apr 2018

@ingrid56 Ahoj. Áno , ale vzali mi celu ŠŽ, lebo to bol zhubný nádor. Ale operoval má výborný lekár na štítne žľazy MUDr. Kubačák. Zda sa mi že pôsobil v RK. Ale boli tam dve baby z východu , ktoré si zaplatili aby ich operoval on. Mna tam objednal môj endokrinológ.
Ak máš otázky, kľudne mi napíš na : erika.simaskova@gmail.com

ingrid56
16. apr 2018

@erika2210 supeeer 🙂 akurát som sa dnes k nemu objednala u nás v Žiline na 15.5. 🙂 robili ti aj odber na cytológiu? Mne robili z toho odber a zatiaľ to podľa výsledku vyzerá byť nezhubné... ale úplný presný výsledok z histológie bude až pri operácií, na základe toho sa rozhodnú... zatiaľ mám naplánované, že pôjde vonku len ľavý lalok, no podľa mňa pôjde vonku celá, lebo keď prehltnem, ja tam vidím ďalšiu menšiu hrčku...

ingrid56
16. apr 2018

@erika2210 zle som si prečítala , mňa odoperuje Kubačka 🙂 ale asi myslíme toho istého 🙂

katy31
17. apr 2018

@ingrid56 tak to si v tých najlepších rukách, on je skúsený.... mal operovať aj mňa, je to naša rodina, ale vzhľadom na to, že som mala bábätko, ktoré trebalo kojiť a v Žiline by to nešlo, tak som sa dala operovať v Košiciach... a nosilli mi maličkú do nemocnice na kojenie...

ingrid56
17. apr 2018

@katy31 počúvam na neho samé chváli 🙂 ako som sa veľmi bála a mala strach z krčného oddelenia v MT, tak som tam zrušila termín, a som úplne šťastná a rada že idem do ZA. Sestričky boli milé, vysmiaté , urobili na mňa taký dobrý dojem, že sa na tú operáciu už teším 🙂

ingrid56
17. apr 2018

@katy31 aj ti ju celú vyberali? A prečo vlastne? Aké si mala ťažkosti?

katy31
18. apr 2018

@ingrid56 áno, celú, mne pri pôrode malej náhodou našli uzol... po pol roku sledovania mi urobili biopsiu a zistili, že je to zhubný karcinom, tak som do týždňa bola pod nožom.... a už som po dvoch jódoch... Nemala som žiadne ťažkosti... úplná náhoda, inak by som s tým behala... možno dodnes....

katy31
18. apr 2018

@ingrid56 nič sa neboj, všetko bude ok, ani bolesti po nie sú veľké, ako po angíne, dá sa to zvládnuť... a áno, Dr. Kubačka je super odborník, budeš naozaj v dobrých rukách....

ingrid56
18. apr 2018

@katy31 tak to mi je ľúto, že vám to takto vyšlo ☹ mňa hneď upozornili, že ten karcinóm môže byť pod tým uzlom ☹ veľa zdravíčka vám prajem 😘😘😘

katy31
19. apr 2018

@ingrid56 dakujem a kedy ideš na operáciu?

ingrid56
19. apr 2018

@katy31 15.5. ma operujú 😉

erika2210
26. apr 2018

@ingrid56 Ahoj...☺️ Tak áno je to ten istý...🤓 No , mne mali vziať tiež len ľavý lalok, ale ešte v Ľubochni na ultrazvuku povedal lekár , že je to na 80 % zhubné. A tak keď má operovali , vybrali ľavý lalok , poslali hneď na patológiu o približne určenie tej hrčky. A telefonicky im povedali že je zhubný, tak hneď vzali aj pravý. A potom to ešte posielali niekam do Blavy a tiež sa po mesiaci potvrdil papilarny karcinóm 1. stupňa. 😔 Inak, je to výhoda že to určujú pri operácii. Lebo potom som o mesiac išla do Martina na rádioterapiu ( teda rádiojód ) , čo je ožarovanie zvnútra po užití takej kapsule ( no tam to bolo o držku 🤯 ) . Boli sme 4 pacienti, každý na samotke, žiadne vizity, ani sestričky . Olovené dvere, oloveny paravan. Nikto tam nesmel 5 dní. A 10 dni som ešte vyžarovala rádioaktivitu. Aj doma mohli byt so mnou na 10 metrov.
A keď sme sa v piatok stretli na chodbe a čakali na sanitky, jedna pani hovorila že v BB jej vzali ľavý a poslali na cytológiu a keď bol výsledok zhubný, o dva týždne išla na operáciu druhého laloka. Tak to je nepríjemné. Ale operácia je v pohode. Rýchlo som sa zotavila. Len pred tým ožarovaním som nemohla začať užívať Euthyrox. Tak 6 týždňov bez žľazy a liekov.... Sodoma ! Po troch týždňoch som sa ledva doplazila na WC. Energia nulová. Inak Euthyrox dávajú pri nezhubnou hneď, asi 🤔.
Fúha, ale som sa rozpísala...😃
Takže mám rakovinu. 🤨
Ale idem ďalej. ✊

ingrid56
26. apr 2018

@erika2210 fuuuuha ☹ a tebe keď našli hrčku tak ti nerobili cytológiu? Lebo mne cytológiu robili a odtiaľ zistili , že je to nezhubné ... bože, až mi slza pri tvojom príspevku vybehla 😢

katy31
26. apr 2018

@erika2210 ahoj, uz ju nemas, uz je von a je nas tu viac takych....uz si po jode, to najhorsie je za Tebou...🙂

ingrid56
17. máj 2018

Operácia je za mnou, 2 nezhubné uzly , zostal mi len kúsok ŠŽ...

katy31
17. máj 2018

@ingrid56 Ako sa cítiš? Blahoželám, že boli nezhubné... A som rada, že si ok.

matacha
17. máj 2018

@erika2210 prajem veľa trpezlivosti a síl. Ja mám 4 roky po poslednom radiojode. Všetko je v najlepšom poradecku. Treba len trpezlivosť. Držím palčeky 😘

ingrid56
18. máj 2018

@katy31 cítim sa celkom fajn, zajtra ma púšťajú domov, hrdlo bolí menej a menej 🙂

ingrid56
18. máj 2018

@katy31 tak chýba mi vápnik, možno domov nepôjdem ☹

katy31
18. máj 2018

@ingrid56 pytaj si Calcium sumivy...mne ho dali sestricky po operacii...

ingrid56
18. máj 2018

@katy31 už mi ho kolegyňa doniesla 🙂

lilooo13
29. máj 2018

Zdravíčko😊 Mna toto iste čaka cim ste si presli teraz len cakám na histologiu ale DR. mi už pri sono naznačila,že mám metastazu(brala biopsiu) čiže vysledok mi je jasný 🙄 Happy nie som ale nezrútim sa psychicky kvoli tomu nakoľko XYZ ludí prešli tym istym čo ja a sú tu a budú tu☝🏼
Len mi behajú otázky ohladne liečby po operácii
Chcela by som vediet koľko radiojodov ste absolvovali pri zhubnom karcio.? A v akých mesačných intervaloch ste ich mali?
Btw . ako ste riešili( kde ste boli po radiojode ked Vás prepustili?Je mi jasné,ze pri detoch sa nesmie byt😔 a kedy sa mozem vratit domov k dcerke?
Plus po operacii kedy ste zacali “normalne fungovať” okolo dietata?( v mojom prípade ročné)

katy31
29. máj 2018

@lilooo13 ahoj...ja som uz po druhom jode.... mala som prvy styri mesiace po operacii a druhy po roku... a mala mala osem mesiacov, ked som sla na prvy.... neboj, to zvladnes.... a budes ok... odkial si? Kam myslis, ze pojdes na jod? KE, MT alebo Ba? Kludne napis, co ta zaujima

matacha
30. máj 2018

@lilooo13 ahoj. ja mam 5 rokov po poslednom radiojode. Mala som 2x. Prvy 6 tyzdnov po operacii a druhy po pol roku. Mala som aj metastazy v uzlinach. Vsetko je v uplnom poriadku 🙂. Treba trpezlivost, ale vsetko bude OK uvidis. Ja som vtedy dietatko nemala, takze nemusela som to riesit, ale po mesiaci som bola fit a mohla som ist medzi ludi. Uplne normalne fungovanie bolo mozno po 3-4 mesiacoch. Vsetko su len sprievodne javy, vsetko prejde a telo sa zregeneruje 🙂. Drzim palce pri vsetkom, keby nieco pis 🙂