Aké následky bude mať vyoperovanie štítnej žľazy?
Ahojte, mam znizenu funkciu SZ a uzliky na nej, moja lekarka hovori ze ju treba vyoperovat. Ale neviem si predstavit ake dosledky to moze mat. Preto sa obraciam sem, ci sa tu nenajdu podobne "pripady" 🙂 Dakujeeeeem
Mna operovali v Bratislave na onkologiji Hajdukova
@ingrid56 Ahoj. Áno , ale vzali mi celu ŠŽ, lebo to bol zhubný nádor. Ale operoval má výborný lekár na štítne žľazy MUDr. Kubačák. Zda sa mi že pôsobil v RK. Ale boli tam dve baby z východu , ktoré si zaplatili aby ich operoval on. Mna tam objednal môj endokrinológ.
Ak máš otázky, kľudne mi napíš na : erika.simaskova@gmail.com
@erika2210 supeeer 🙂 akurát som sa dnes k nemu objednala u nás v Žiline na 15.5. 🙂 robili ti aj odber na cytológiu? Mne robili z toho odber a zatiaľ to podľa výsledku vyzerá byť nezhubné... ale úplný presný výsledok z histológie bude až pri operácií, na základe toho sa rozhodnú... zatiaľ mám naplánované, že pôjde vonku len ľavý lalok, no podľa mňa pôjde vonku celá, lebo keď prehltnem, ja tam vidím ďalšiu menšiu hrčku...
@ingrid56 áno, celú, mne pri pôrode malej náhodou našli uzol... po pol roku sledovania mi urobili biopsiu a zistili, že je to zhubný karcinom, tak som do týždňa bola pod nožom.... a už som po dvoch jódoch... Nemala som žiadne ťažkosti... úplná náhoda, inak by som s tým behala... možno dodnes....
@ingrid56 Ahoj...☺️ Tak áno je to ten istý...🤓 No , mne mali vziať tiež len ľavý lalok, ale ešte v Ľubochni na ultrazvuku povedal lekár , že je to na 80 % zhubné. A tak keď má operovali , vybrali ľavý lalok , poslali hneď na patológiu o približne určenie tej hrčky. A telefonicky im povedali že je zhubný, tak hneď vzali aj pravý. A potom to ešte posielali niekam do Blavy a tiež sa po mesiaci potvrdil papilarny karcinóm 1. stupňa. 😔 Inak, je to výhoda že to určujú pri operácii. Lebo potom som o mesiac išla do Martina na rádioterapiu ( teda rádiojód ) , čo je ožarovanie zvnútra po užití takej kapsule ( no tam to bolo o držku 🤯 ) . Boli sme 4 pacienti, každý na samotke, žiadne vizity, ani sestričky . Olovené dvere, oloveny paravan. Nikto tam nesmel 5 dní. A 10 dni som ešte vyžarovala rádioaktivitu. Aj doma mohli byt so mnou na 10 metrov.
A keď sme sa v piatok stretli na chodbe a čakali na sanitky, jedna pani hovorila že v BB jej vzali ľavý a poslali na cytológiu a keď bol výsledok zhubný, o dva týždne išla na operáciu druhého laloka. Tak to je nepríjemné. Ale operácia je v pohode. Rýchlo som sa zotavila. Len pred tým ožarovaním som nemohla začať užívať Euthyrox. Tak 6 týždňov bez žľazy a liekov.... Sodoma ! Po troch týždňoch som sa ledva doplazila na WC. Energia nulová. Inak Euthyrox dávajú pri nezhubnou hneď, asi 🤔.
Fúha, ale som sa rozpísala...😃
Takže mám rakovinu. 🤨
Ale idem ďalej. ✊
Operácia je za mnou, 2 nezhubné uzly , zostal mi len kúsok ŠŽ...
Zdravíčko😊 Mna toto iste čaka cim ste si presli teraz len cakám na histologiu ale DR. mi už pri sono naznačila,že mám metastazu(brala biopsiu) čiže vysledok mi je jasný 🙄 Happy nie som ale nezrútim sa psychicky kvoli tomu nakoľko XYZ ludí prešli tym istym čo ja a sú tu a budú tu☝🏼
Len mi behajú otázky ohladne liečby po operácii
Chcela by som vediet koľko radiojodov ste absolvovali pri zhubnom karcio.? A v akých mesačných intervaloch ste ich mali?
Btw . ako ste riešili( kde ste boli po radiojode ked Vás prepustili?Je mi jasné,ze pri detoch sa nesmie byt😔 a kedy sa mozem vratit domov k dcerke?
Plus po operacii kedy ste zacali “normalne fungovať” okolo dietata?( v mojom prípade ročné)
@lilooo13 ahoj. ja mam 5 rokov po poslednom radiojode. Mala som 2x. Prvy 6 tyzdnov po operacii a druhy po pol roku. Mala som aj metastazy v uzlinach. Vsetko je v uplnom poriadku 🙂. Treba trpezlivost, ale vsetko bude OK uvidis. Ja som vtedy dietatko nemala, takze nemusela som to riesit, ale po mesiaci som bola fit a mohla som ist medzi ludi. Uplne normalne fungovanie bolo mozno po 3-4 mesiacoch. Vsetko su len sprievodne javy, vsetko prejde a telo sa zregeneruje 🙂. Drzim palce pri vsetkom, keby nieco pis 🙂

je tu niekto koho operovali v Martine?