Aké následky bude mať vyoperovanie štítnej žľazy?
Ahojte, mam znizenu funkciu SZ a uzliky na nej, moja lekarka hovori ze ju treba vyoperovat. Ale neviem si predstavit ake dosledky to moze mat. Preto sa obraciam sem, ci sa tu nenajdu podobne "pripady" 🙂 Dakujeeeeem
@katy31 🙂, 10.10.2018 sa nam narodila zdrava dcerka, tak sa tesime. Podarilo sa rozbehnut dojcenie, tak sa tiez tesim. Po polroku od porodu sa mam hlasit na OUSA kvoli radiojodu.
@marta_sykorova Tak to sú skvelé správy, zo srdca blahoželám a obom Vám želám veľa, veľa zdravíčka... Neboj, aj ten rádiojód zvládnete, aj keď najhoršie na tom celom je to odlúčenie od bábätka, aj ja som tak bola... maličká mala 8 mesiacov, keď som šla na jód prvý krát... Tak len sa pekne dojčite, aby bolo mliečko a užívajte si jedna druhú, teším sa s Vami... 🙂
ahojte, prosim, boli ste uz na nejakych vacsich krvnych testoch po roku od ukoncenia liecby? mna cakaju v pondelok a neviem teda, ci sa mozem naranajkovat, ako ked robia obycajne odbery na stitnu? alebo nalacno?
@adka84 urcite na lacno
@sonka12323 dakujem velmi pekne
@sonka12323 ale myslim testy u endokrinologa, pochopili sme sa?
@sonka12323 lebo ja som normalne odstavena od euthyroxu 6 tyzdnov, ako pred liecbou, len ma necaka liecba ale odbery
Ved u endokrinologa sa chodi nalacno.Ja som po operaci ale viem urcite zesa chodi na lacno
Ahojte, mate niekto skusenost s nitrou? Maju mi dat prec PL ŠŽ, vaham kam....
Ak by to bolo pozitivne, co potom?
A este, ako dlho po operacii PN? Kvoli tomu, ze mam koncom aprila letiet, ci budem moct.
Je este nieco co by som mala vediet?
Dakujem pekne.
Zdravim v january tohoto roku mi zistili na sone u endokrinologa ze mam na SZ uzlik o velkosti 2,30x 1cm. Lekar mi povedal ze musim ist na punkciu kde som aj bol a vo stvrtok mam ist po vysledky. Lekar mi povedal ze to moze byt aj starsia cysta. Vysledky krvy mam dobre a v norme... SZ funguje ako ma. Lekar mi vsak hovoril o operacii a vyoperovani SZ. Zaujimalo by ma ci sa ta operacia da aj odmietnut.
Ked operovat tak urcite v Ľubochni je to národný endokrinologicky ústav kyory sa špecializuje len na to
@michalka4193 v Lubochni neoperuju, su tam odbornici, kt. posielaju do Martina, Ruzomberka, Banskej Bystrice a Dolneho Kubina, tam sa specializuju na operacie stitnej zlazy
Poraďte mi prosím ohľadom štítnej žľazy. Pred týždňom mi zistili cez sono uzliny veľké 3x2 a 2x2 cm, na ľavej strane padnutú št. žľazu do hrudníka. Endokrinologička naznačila pozitívny nález, pôjdem na krv a na punkciu pod sonograf do OUSA v BA ale ma objednali na 21.5.2019. Som pod obrovským tlakom, nemôžem jesť ani spať. Rozmýšľam ako by som mohla urýchliť nekonečné vyšetrenia. Mohol by mi aj iný lekár urobiť v inom meste to vyšetrenie, aby som nemusela tak dlho čakať? Sestra by mi vedela vybaviť u chirurga . Čo mám tak dlho robiť, asi sa zbláznim...
@hanny18 Chapem, ze mas obavu. V OUSA sa dlhsie caka na punkciu, kedze ju nerobia kazdy den. Vyhodou vsak je, ze ak by si mala ist na operaciu, tak OUSA je top miesto na to a je fajn, ak punkcia je tiez v OUSA. Dr.Kralik, chirurg v OUSA, ktory operuje stitne zlazy, je mily a sikovny chirurg. Operoval aj mna pocas tehotenstva a som za to vdacna. Nemusis sa bat dopredu.
@marta_sykorova Ďakujem za milé slová a povzbudenie. Žiaľ, tie uzliny nemám guľaté, výsledky pozeral iný chirurg, ktorý doporučil operáciu... Môžem poprosiť nejaké ďalšie informácie? Vopred ďakujem. Zúfala Hanny.
@hanny18 U mna narastol uzol na pravom laloku stit.zlazy. Na druhej kontrolnej punkcii vysiel pozitivne. Do toho prisla info, ze cakame babatko. Doc.MUDr.Podoba z OUSA, endokrinolog, mi pozeral uzliny v okoli cez sono, ci v nich neuvidi metastazy-to malo rozhodnut, ci operovat pocas teho ci az po porode. Nasiel vsak chytene uzliny, tak operacia bola pocas teho (cela stitna zlaza a prilahle uzliny z pravej strany, z 11 vyoperovanych bolo 8 s metastazami). Mala som papilarny karcinom st.zlazy, ma velmi dobru prognozu liecby. Na prvy radiojod pojdem v juni. Teraz som este dojcila pol roka po porode. Znie to hrozivo, rakovina stitnej zlazy, no aspon tento moj papil.karcinom ma efektivnu liecbu cez radiojod. Neviem, co presne mas ty. U mna riesili st.zlazu, uzliny az v druhom kroku. Na termin punkcie som cakala v OUSA vyse mesiaca, vysledky z histologie tiez trvaju potom aj 2-3 tyzdne. Moj endokrinolog mi vsak hned volal, ked dostal pozitivny nalez. Casovo to bolo u mna, 02/2018 punkcia, 03/2018 vysledky s pozit.nalezom, 04/2018 operovat ano/nie plus ak ano kde (bola som teho, na OUSA to neslo, tak Kramare s tym, ze chirurg z OUSA tam prisiel spoluoperovat), 05/2018 operacia. Cize nebolo to hned, trvalo to tyzdne. Ja som bola milo prekvapena a vdacna, ako ma riesili. Narazila som na sikovnych odbornikov.
@marta_sykorova
Ďakujem za info, mne zistili na sono veľké uzliny, oni vedia o čom to je hneď, na 1. punkciu pôjdem koncom mája t.j. koncom mája výsledky. Medzitým Dr. chce dať spraviť aj CT hrudníka. Som vydesená z toho čo ma čaká, psychicky to zle znášam tú neistotu. V noci spím iba s práškom. Musím vydržať. Ešte raz ďakujem a prajem všetko dobré celej rodinke.
ahojte, mala som hyperfunkciu s tvorbou protilatok, tak my vybrali celu stitnu von. mate nejake problemy po jej vybrati alebo zlepsenie prosim?
a chcem sa spytat, neviete v ktorych pripadoch vznika narok na preukaz ztp?
Ahojte... Tie čo už máte po operácii a jód liečbe ako sa máte? Je všetko v pohode? Mňa to čaká teraz... V 6tt mi zistili karcinóm štítnej žľazy... Babetko som do nosila mame krásneho zdravého synčeka a ešte 6 ročnú dcérku 😊 len teraz ma čaká rozhodnutie ísť teraz na operáciu s tým ze malý pôjde so mnou a dva dni bude na fľaše a potkm chcem normálne ďalej kojiť alebo počkať od kojiť ho aspoň do toho pol roka a tak ísť... Ach... Strašne sa bojím tej operácie 🙄
Ahojte, má niekto skúsenosti s retrosternálnou strumou. Mala by som pár otázok. Ďakujem.
Ahojte, je tu niekto z Vás, čo poberá plný invalidný kvôli karcinómu šž a po dvoch rokoch už Vás volala sociálna poisťovňa na prehodnotenie? Zaujímalo by ma, ako to potom riešia po dvoch rokoch?

@vavrenka ahoj ,ja som používala dettol na vyčistenie jazvy a potierala som bravčovou masťou na odporúčanie mojej endo 🙂