icon

Aké následky bude mať vyoperovanie štítnej žľazy?

mimka54
25. aug 2009

Ahojte, mam znizenu funkciu SZ a uzliky na nej, moja lekarka hovori ze ju treba vyoperovat. Ale neviem si predstavit ake dosledky to moze mat. Preto sa obraciam sem, ci sa tu nenajdu podobne "pripady" 🙂 Dakujeeeeem

evkys
26. aug 2018

@vavrenka ahoj ,ja som používala dettol na vyčistenie jazvy a potierala som bravčovou masťou na odporúčanie mojej endo 🙂

vavrenka
26. aug 2018

@evkys uzasneee, suepr, br. mast vyskusam

katy31
31. aug 2018

@hdpe Ahoj, choď k inému endokrinologovi, bez liekov nemôžeš fungovať... keď máš celú štítnu vybratú.... už si dosť dlho po operácii, mali by Ti nasadiť liečbu, inak tvoj stav bude čím ďalej, tým horší.....

marta_sykorova
15. nov 2018

@katy31 🙂, 10.10.2018 sa nam narodila zdrava dcerka, tak sa tesime. Podarilo sa rozbehnut dojcenie, tak sa tiez tesim. Po polroku od porodu sa mam hlasit na OUSA kvoli radiojodu.

katy31
16. nov 2018

@marta_sykorova Tak to sú skvelé správy, zo srdca blahoželám a obom Vám želám veľa, veľa zdravíčka... Neboj, aj ten rádiojód zvládnete, aj keď najhoršie na tom celom je to odlúčenie od bábätka, aj ja som tak bola... maličká mala 8 mesiacov, keď som šla na jód prvý krát... Tak len sa pekne dojčite, aby bolo mliečko a užívajte si jedna druhú, teším sa s Vami... 🙂

adka84
30. nov 2018

ahojte, prosim, boli ste uz na nejakych vacsich krvnych testoch po roku od ukoncenia liecby? mna cakaju v pondelok a neviem teda, ci sa mozem naranajkovat, ako ked robia obycajne odbery na stitnu? alebo nalacno?

sonka12323
30. nov 2018

@adka84 urcite na lacno

adka84
30. nov 2018

@sonka12323 dakujem velmi pekne

adka84
30. nov 2018

@sonka12323 ale myslim testy u endokrinologa, pochopili sme sa?

adka84
30. nov 2018

@sonka12323 lebo ja som normalne odstavena od euthyroxu 6 tyzdnov, ako pred liecbou, len ma necaka liecba ale odbery

sonka12323
1. dec 2018

Ved u endokrinologa sa chodi nalacno.Ja som po operaci ale viem urcite zesa chodi na lacno

katkaking
15. jan 2019

Ahojte, mate niekto skusenost s nitrou? Maju mi dat prec PL ŠŽ, vaham kam....
Ak by to bolo pozitivne, co potom?
A este, ako dlho po operacii PN? Kvoli tomu, ze mam koncom aprila letiet, ci budem moct.
Je este nieco co by som mala vediet?
Dakujem pekne.

seagle
9. apr 2019

Zdravim v january tohoto roku mi zistili na sone u endokrinologa ze mam na SZ uzlik o velkosti 2,30x 1cm. Lekar mi povedal ze musim ist na punkciu kde som aj bol a vo stvrtok mam ist po vysledky. Lekar mi povedal ze to moze byt aj starsia cysta. Vysledky krvy mam dobre a v norme... SZ funguje ako ma. Lekar mi vsak hovoril o operacii a vyoperovani SZ. Zaujimalo by ma ci sa ta operacia da aj odmietnut.

michalka4193
9. apr 2019

Ked operovat tak urcite v Ľubochni je to národný endokrinologicky ústav kyory sa špecializuje len na to

gabrielachochulka
9. apr 2019

@michalka4193 v Lubochni neoperuju, su tam odbornici, kt. posielaju do Martina, Ruzomberka, Banskej Bystrice a Dolneho Kubina, tam sa specializuju na operacie stitnej zlazy

katy31
12. apr 2019

@seagle ahoj, pockaj na vysledky punkcie a uvidis...ak budu zle, tak radsej vsetko von, ak by boli v poriadku, tak sa este da premyslat o zachovani stitnej. Drzim palce...keby Ta nieco zaujimalo, kludne napis...

seagle
13. apr 2019

@katy31 Vysledky punkcie som mal dobre. Lekar vravel ze by zobrali tu cast sz ktorou su laloky spojene, a ze by som nemusel brat ani lieky.

hanny18
14. apr 2019

Poraďte mi prosím ohľadom štítnej žľazy. Pred týždňom mi zistili cez sono uzliny veľké 3x2 a 2x2 cm, na ľavej strane padnutú št. žľazu do hrudníka. Endokrinologička naznačila pozitívny nález, pôjdem na krv a na punkciu pod sonograf do OUSA v BA ale ma objednali na 21.5.2019. Som pod obrovským tlakom, nemôžem jesť ani spať. Rozmýšľam ako by som mohla urýchliť nekonečné vyšetrenia. Mohol by mi aj iný lekár urobiť v inom meste to vyšetrenie, aby som nemusela tak dlho čakať? Sestra by mi vedela vybaviť u chirurga . Čo mám tak dlho robiť, asi sa zbláznim...

hanny18
Autor odpoveď zmazal
marta_sykorova
15. apr 2019

@hanny18 Chapem, ze mas obavu. V OUSA sa dlhsie caka na punkciu, kedze ju nerobia kazdy den. Vyhodou vsak je, ze ak by si mala ist na operaciu, tak OUSA je top miesto na to a je fajn, ak punkcia je tiez v OUSA. Dr.Kralik, chirurg v OUSA, ktory operuje stitne zlazy, je mily a sikovny chirurg. Operoval aj mna pocas tehotenstva a som za to vdacna. Nemusis sa bat dopredu.

hanny18
15. apr 2019

@marta_sykorova Ďakujem za milé slová a povzbudenie. Žiaľ, tie uzliny nemám guľaté, výsledky pozeral iný chirurg, ktorý doporučil operáciu... Môžem poprosiť nejaké ďalšie informácie? Vopred ďakujem. Zúfala Hanny.

marta_sykorova
15. apr 2019

@hanny18 U mna narastol uzol na pravom laloku stit.zlazy. Na druhej kontrolnej punkcii vysiel pozitivne. Do toho prisla info, ze cakame babatko. Doc.MUDr.Podoba z OUSA, endokrinolog, mi pozeral uzliny v okoli cez sono, ci v nich neuvidi metastazy-to malo rozhodnut, ci operovat pocas teho ci az po porode. Nasiel vsak chytene uzliny, tak operacia bola pocas teho (cela stitna zlaza a prilahle uzliny z pravej strany, z 11 vyoperovanych bolo 8 s metastazami). Mala som papilarny karcinom st.zlazy, ma velmi dobru prognozu liecby. Na prvy radiojod pojdem v juni. Teraz som este dojcila pol roka po porode. Znie to hrozivo, rakovina stitnej zlazy, no aspon tento moj papil.karcinom ma efektivnu liecbu cez radiojod. Neviem, co presne mas ty. U mna riesili st.zlazu, uzliny az v druhom kroku. Na termin punkcie som cakala v OUSA vyse mesiaca, vysledky z histologie tiez trvaju potom aj 2-3 tyzdne. Moj endokrinolog mi vsak hned volal, ked dostal pozitivny nalez. Casovo to bolo u mna, 02/2018 punkcia, 03/2018 vysledky s pozit.nalezom, 04/2018 operovat ano/nie plus ak ano kde (bola som teho, na OUSA to neslo, tak Kramare s tym, ze chirurg z OUSA tam prisiel spoluoperovat), 05/2018 operacia. Cize nebolo to hned, trvalo to tyzdne. Ja som bola milo prekvapena a vdacna, ako ma riesili. Narazila som na sikovnych odbornikov.

hanny18
16. apr 2019

@marta_sykorova
Ďakujem za info, mne zistili na sono veľké uzliny, oni vedia o čom to je hneď, na 1. punkciu pôjdem koncom mája t.j. koncom mája výsledky. Medzitým Dr. chce dať spraviť aj CT hrudníka. Som vydesená z toho čo ma čaká, psychicky to zle znášam tú neistotu. V noci spím iba s práškom. Musím vydržať. Ešte raz ďakujem a prajem všetko dobré celej rodinke.

seagle
16. apr 2019

@hanny18 Endokrinologa mam v Dubnici... posielal ma na operáciu do Ružomberka.

hanny18
16. apr 2019

@seagle Držím plce, aby operácia dobre dopadla.

lalilla
9. máj 2019

ahojte, mala som hyperfunkciu s tvorbou protilatok, tak my vybrali celu stitnu von. mate nejake problemy po jej vybrati alebo zlepsenie prosim?
a chcem sa spytat, neviete v ktorych pripadoch vznika narok na preukaz ztp?

gabilili
13. máj 2019

Ahojte... Tie čo už máte po operácii a jód liečbe ako sa máte? Je všetko v pohode? Mňa to čaká teraz... V 6tt mi zistili karcinóm štítnej žľazy... Babetko som do nosila mame krásneho zdravého synčeka a ešte 6 ročnú dcérku 😊 len teraz ma čaká rozhodnutie ísť teraz na operáciu s tým ze malý pôjde so mnou a dva dni bude na fľaše a potkm chcem normálne ďalej kojiť alebo počkať od kojiť ho aspoň do toho pol roka a tak ísť... Ach... Strašne sa bojím tej operácie 🙄

hanny18
30. máj 2019

Ahojte, má niekto skúsenosti s retrosternálnou strumou. Mala by som pár otázok. Ďakujem.

nina1313
31. máj 2019

@hanny18 mne vyoperovali strumu v roku 2017

katy31
11. jún 2019

Ahojte, je tu niekto z Vás, čo poberá plný invalidný kvôli karcinómu šž a po dvoch rokoch už Vás volala sociálna poisťovňa na prehodnotenie? Zaujímalo by ma, ako to potom riešia po dvoch rokoch?