icon

Aké sú príznaky rakoviny žalúdka alebo pankreasu?

13. feb 2025

Ahojte prosím vás poznáte niekoho alebo sami ste si prešli niečím z tohto?ide o to ze už vyše roka má boli žalúdok absolvovala som rôzne vyšetrenia pred rokom a nič nenašli.. teraz ma ale posledný čas už boli tak žalúdok ze nedokážem sa ani hýbať potom to prejde brucho mam ako tehotná, stolicu tmavú ale tie bolesti sú také ze ma aj chrbát boli a mam strašný strach...pôjdem znova k dr ale som po chrípke tak až budúci týždeň ja mam rámy strach naozaj mam brucho ako balón cierna stolica a strašne ale strašne bolesti od rána do rána...ďakujem za každé i fo:(

ivik4
13. feb 2025

Dr Ti amylazu a lipazu moze vziat kludne aj po chripke, to su pankreaticke enzymy akurat skrz zapal v tele treba pockat, to ano .

iwesska
13. feb 2025

Ked sa dlhodobo napchavas ibuprofenom,tak sa tym bolestiam nediv. Si si rozdrazdila zaludocnu stenu,ta sa zapalila, mas tam zapal/vredy,to ta boli,to ti krvaca,preto ta cierna stolica. Inak cierna stolica je na navstevu urgentu,neviem,naco cakas.

janinah
13. feb 2025

To kto ti povedal,ze ti nemozu zobrat krv,lebo si po chripke? Hned zajtra rano smer obv.dr.

henii
13. feb 2025

Ano, poznám. S takými pacientmi som sa stretávala bežne, skoro denne v práci 🤷🏼‍♀️

alickapusinka
13. feb 2025

Môj brat mal chorý pankreas a ožltla by si stolicu by si mala žltu aj pokožku.Takže asi pankreas nie a čierna stolica je ked nie dobre pracuje pečeň alebo dlhodobo sa uživa magnezium.

autor
13. feb 2025

Ďakujem vám dievčatá ja určite pôjdem k dr ale strach mi bráni viem ze som hlúpa ale mam naozaj strach veľa robi psychika ale keď každý z okolia ma z straší ze ta psychika naozaj pracuje a ja si neviem dat rady ..hovorím pôjdem urcite pondelok volať

autor
13. feb 2025

@alickapusinka nie magnézium nemám nebrem ..tu stolicu som si všimla.len dnes respektíve teraz večer ..bojím sa možno že je to naozaj z analgetiká lebo ja ich jem veľa koli bolestiam ...alebo veru aj pečeň

henii
13. feb 2025

Prečo nenavštívite psychiatrickú ambulanciu keď vám to už aj vaše okolie naznačilo?

autor
13. feb 2025

@henii naznacilo mi ze mam tu chorobu ..

henii
13. feb 2025

Takže vaši známi vám povedali že máte rakovinu?

mircalla
13. feb 2025

@autor Co su to vyhovorky, ze nemozes ist doktorovi lebo si po chripke? Ty si vymyslas hocico, aby si tam nesla....

lenka2710
13. feb 2025

No kľudne to môže byť aj pečeň, ak sa napchavas liekmi proti bolesti, možno to aj ona nemôže rozdychat! Ale moze to byť čokoľvek, prečo hneď myslíš na rakovinu??

autor
13. feb 2025

@henii v podstate ..ale skorej vyjadrili obavy a stále mi to pripomínajú ze načo čakám ze to môže byt ta choroba a podobne..a čím viac to počúvam tým viacej mam strach ísť..a je mi ľúto ze každý každého s bolesťami alebo obavami odkopne hneď k psychiatrovi mam pocit ze tak dá zbavujú ľudí ze všetkých lem k psychiatrom.. ja som človek co nemá problém ísť aj tetaz by som hneď šla bohužiaľ na naše mesto je jedna psychiatria a čaká sa dva mesiace tak ma objednali

autor
13. feb 2025

@mircalla nevymyslam nedávno som chcela ísť na krv ale mi dr povedala ze keď doberem lieky mam prísť tak som myslela ze je to aj v tomto prípade tak

autor
13. feb 2025

@lenka2710 nvm asi všetko tie príznaky dlhodobe bolesti a stolica..ach asi ze to je dlhodobé tak som začala uvažovať nad tým okolie na strasi tak preto

mircalla
13. feb 2025

@autor Ked mas rakovinu, tak ci si mala chripku je uplne jedno. Logicky sa niekomu nerobi krvny obraz, ked ked chory, ale toto je nieco ine
Takze ty mas tmavu stolicu, dlhodobo bolesti a nejdes lekarovi.
No co dodat

autor
13. feb 2025

@mircalla pisem to neviem kolky krát oddalovala.som to lebo mam.velky strach som.bohuzial taka povaha ale už mi je jasne ze som si sama.na vine no neviem sa toho strachu zbaviť.. už čo si kto o mne pomyslí nezmením a nijak mi to nepomôže počúvam to denne viem ze si sama z to môžem takže rozumiem ano co dodat

mircalla
13. feb 2025

@autor Tak strasia ta opravnene....Moze to byt cokolvek, aj rakovina. Ale asi ti je jasne, ze tvoje psychika na tom nebude lepsie, ked tam nepojdes. Kazdy clovek by bol uz davno u lekara

cukroska
13. feb 2025

Zrejme to bude psychika...keďže ste už absolvovali rôzne vyšetrenia a nič nenašli, tak to môže byť psychického pôvodu. Stach,obavy, prílišné sledovanie sa,domýšľanie spôsobujú rôzne psychosomatické príznaky rovnaké vážnej chorobe. Držím palce nech je všetko dobre.

lucia11kob
13. feb 2025

Čo si dávaš, keď ťa rozboli žalúdok?

mircalla
13. feb 2025

@cukroska Cierna stolica asi nebude len psychika

autor
13. feb 2025

@lucia11kob žalúdočných caj a mam na predpis nolpaza tabletku denne na obed inak nic

majamat
13. feb 2025

kto ti dal Nolpazu?

autor
13. feb 2025

@majamat obvodný lekár este dávnejsie ale som to nebrala pravidelne tak mi ostala

henii
13. feb 2025

A analgetiká aké?

autor
13. feb 2025

@henii ja mam od malička bolesti hlavy často hádam 5x do týždňa od malička som prešla všetkými vyšetreniach a nikdy mo nič nezistili takže beriem voľno predajne aké si len spomenieš povedzme mig flektor novalgin kadeco

henii
13. feb 2025

Železo? S toho býva tmavá stolica

lb1984
13. feb 2025

Ak si bola na gastre na "hadicke" rakoviny by som sa nebála.... ja som mala zapal pažeráka a už som si myslela ze je to konečná aké bolesti to boli 🤦‍♀️ a pritom stačila mesiac nolpaza a bolo to už OK

alickapusinka
13. feb 2025

však z ibalginu môže byť aj s pečeňou zlyhanie. Môj brat čakal na transplantaciu pečene pokazil sa pankreas dostal ťažku cukrovku a už to išlo potom s liekov dostal liekovu cirhozu a už sa nedalo nič.Pankreas to by si mala úplne ine potiaže Ibalgin však to je najväčšie zlo ake kedy bolo.

alickapusinka
13. feb 2025

novalgin je len na recept teraz už bez receptu ho nedostaneš.Ja ho beriem od lekára na migreny.