Aké sú vaše skúsenosti s operáciou očí laserom?
Ahojte,
planujem ist na operaciu oci laserom v Ba, este nie som rozhodnuta v akom centre, ci OFTUM, CMO, EXCIMER atd ..... Mam diptrie -9 a velmi sa bojim, ci uz straty zraku, alebo rozmazaneho videnia po operacii a moznych komplikacii. Velmi by mi pomohli Vase skusenosti, ci uz pozitivne alebo negativne, hlavne co sa tyka operacie pri vyssich dioptriach. Dakujem
Ahoj, manžel absolvoval operáciu oboch očí v Neovízii v BA metódou Neolasik HD v roku 2011. Dioptrie mal cca -5,0 na oboch očiach. Spomína na to ako super zákrok, nakoľko okolo 14-tej mu dali kvapky do očí na znecitlivenie. Asi o pol hodinku bol zákrok, ktorý trval do jednej minúty na každé oko. Bolo to absolútne bezbolestné, hneď po operácii videl akoby pozeral s otvorenými očami vo vode, tak hmlisto... Dali mu nejakú tabletku proti bolesti, išiel na hotel na izbu, nakoľko na druhý deň ráno mala byť kontrola. Cca do 16:30 spal. Keď sa zobudil, čítal z neviem presne ktorého poschodia ŠPZ-ky na autách na parkovisku dole. T.j. super videnie, na druhý deň ráno si po kontrole sám odšoféroval domov z BA - cca 200km. Operácia stála cca 1000,-EUR na jedno oko, no stálo to zato, bezbolestný a kvalitný zákrok...
Ja som tiez nemala ziadne bolesti. Akurat par dni obcas dvojite videnie, na ktore nas upozornili a nakoniec to bola sranda - napr. ked som tipovala, ktora z tych vidliciek priblizujucich sa k mojej tvari je ta spravna 😀 😀
zavidim kazdemu, kto sa na to dal.
ja si hovorim, ze nenecham nikoho rypat v mojich ociach. pri kazdej operacii sa mi nieco pototo a pri ociach ani nechcem pomysliet, ze by sa nieco mohlo pototo.
vyse 20 rokov okuliare, astigmatizmus a to videnie na kazde oko inak je hlavne rano strasne priserne.
Aj ja som sa bála, ale zase pri tvojich už naozaj veľkých dioptriách by som sa na to dala určite bez väčšieho rozmýšľania. Ja som mala 2, preto som spočiatku trochu váhala.
@romanovic a akou metódou z týchto http://www.iclinic.sk/typy-laserovych-operacii si bola, že si nemala žiadne bolesti?
Nechystá s niekto na operáciu do Cornea? Mohli by sme využiť skupinovú zľavu.
vedeli by ste mi poradiť? rozhodujem sa ci operacia laserom ma vobec zmysel, ci vam to nejako aj zmenilo zivot 🙂 ja som len nedavno prisla na to, ze nejako horsie vidim a na ocnom mi povedali, ze uz sa to bude len zhorsovat ze ma cakaju silnejsie dioptrie ako mam..lenze uz dlhsiu dobu na sebe badam ze mi okuliare stale viac a viac vadia :( preto rozmyslam aj nad touto alternativou laserom. Budem vdacna za kazdu skusenost.
@martina27777 ahoj, manzelovi to robili pred 4 rokmi v Neovizii a je maximalne spokojny, urcite by do toho isiel opat. Mal sice len slabe dioptrie, zle videl hlavne do dialky a v sere (pri soferovani napr. to bol problem) a teraz si to nevie vynachvalit. Precita napisy na velku vzdialenost a za volantom sa citi sebaisto. A hlavne odpadli vecne problemy s okuliarmi - ich hladanie, cistenie, rosenie, a pod. 🙂 🙂 🙂
Ahojte, nechystáte sa niekto na operáciu očí do Zlína??mama má poukaz v hodnote 5 000 Kč na laserovu korekciu očnej vady metodou XD LASIK Tripe A alebo Epi - LASIK Triple A. Ak by sa niekomu hodil, vedela by som sa dohodnut..platí ale už iba do 30.06.2016.
mama si operáciu nevie vynachváliť, teda celý prístup Zlín, žiadne problémy všetko na paráádu..
@martina27777 Pekný deň, moja mamina bola pred pár mesiacmi na operácii. Dlho zvažovala porovnávala a nakoniec išla na kliniku, na ktorej bol aj otec ale už dávnejšie. Po pravde otec ju tam musel doviesť aby do toho išla. Bála sa celej operácie a hlavne výsledku. A teraz sa nad tým akurát tak smeje, že aká bola bláznivá, že mala strach 🙂 Čiže ak ti to zdravotný stav dovoľuje tak nevidím dôvod do toho neísť 🙂
@nevestickka ahoj, ten problem s okuliarmi mam aj ja a uz zacinam mat z toho paradne nervy. Aj po tych rokoch stale vidi rovnako? 🙂 @jamnicka ja tiez uz som pozerala nejake kliniky, len je mi tazko sa rozhodnut len tak bez toho aby som vedela ako to tam chodi a podobne. Pokial mi to zdravotny stav dovoluje? co tym myslis?
Ak mate moznost - financie, určite do toho chodte. Ja som mala minus 7 slepa ako krt na 1 oko - operovali ma metodou Relex Smile a do 4 hodin som videla, bezbolestna metoda - SUPER!!! Robili mi to v Aupark Tower v iClinic.
@martina27777 ano, vidi rovnako dobre ako den po operacii 🙂 A to ho vopred upozornovali, ze casom sa to moze zhorsit, kedze mu operaciu robili vo veku 38 rokov, a tam už sa chyba môže zhoršovať aj starnutim. Na druhej strane Neovizia poskytuje dozivotnu zaruku, takze vedia operaciu aj zopakovat.
@martina27777 pokial ti to dovoluje zdravotny stav - myslim ze tym myslela ci nemas nejake zdravotne obmedzenia kvoli ktorym by si nemohla na tuto opku ist. Napriklad je nevhodny tento zakrok ked je zena tehotna, ked nema clovek stabilizovanu poruchu zraku atd 🙂 pozri si ake su tam podmienky - kto sme a kto nesmie podstupit opku
@nevestickka tak to je super to ma tesi 🙂 to vsetky kliniky poskytuju dozivotnu zaruku ci nie? @sima410 ahoj, dakujem za vysvetlenie a vies ma prosim ta navigovat, kde by som take podmienky alebo nieco take nasla? 🙂 tehotna este nie som ale snazime sa tak snad stihnem operaciu kym sa nam postasti.
@martina27777 neviem ako to maju ostatne kliniky, nezistovali sme - nechceli sme ist cez zlavove portaly a riesili sme to radsej skupinovou zlavou u Neovizie, pozbieralo sa nas viacej a absolvovali to v jeden den.
@nevestickka prosim Vas ake mal Vas manzel dioptrie? ja planujem ja jeden tiez operaciu, mam 1, 5 a 2 diptrie plus astygmatizmus , nevidim do dialky. Dakujem
Ahojte ak by ste mali niekto záujem o laserovú operáciu oči v jednej z najmodernejších kliník na Slovensku tak mam kupón na operáciu v hodnote 900€ ktorý uz nestiham využiť a predávam ho za polovicu pre viac info prosim mail na Lucka.ruzickova13@gmail.com ďakujem
Ja som bola v BA v CMO v roku 2008. dioptrie boli 6 pravé a 4 lavé. Personál je milý, chodím ešte raz za rok na kontroly. Zákrok samotný sa dal vydržať, len prvý den ma strašne rezali a pálili oči a 2 týždne mi vadilo svetlo. Hned po operácii som riadne videla, pol roka mi potom kolísala ešte tá silnejšia dioptria, ale už sa to ustálilo. Je to super zmena v živote konečne normálne vidieť bez šošoviek či okuliarov 🙂
Zdravím.Nemá niekto skusenost,mojmu manželovi bolo povedane ,že ak si da operovat oči ,nevidí dobre do dialky ....cca do troch rokov bude potrebovat okuliare na čítanie.Vraj po štyridsiatke je to tak,lekarka to povedala že s tým musí počítat.
Dobry den,
Chcela by som sa opytat ci mate niekto vyslovene zle skusenosti s klinikami Oftum - chcela by som tam ist na operaciu.
@chrisy dobry den, mozem sa spytat ? preco ste sa rozhodla prave pre dr Veseleho aj ked v oku vlastne robi rez? Ja som inac tiez rozmyslala nad nim no pobom som sa dozvedela o klinike v Karlovke Excimer a ty robia inou metodou zbrusovanie rohovky a su na trhu uz 20 rokov.. bojim sa velmi lebo neviem co bude o par rokov ked si to dam spravit a hlavne je to ze vlasnte ani neviem ktoru metodu si mam dat spravit lebo sa tomu nerozumiem .. lekar ku ktoremu idete vam samozrejme ponuka tu svoju.. prosim vas poradte mi ako ste spokojna .. ci je lepsie rezat alebo nieco ine.. mna upozornili ze na citanie budem mat aj nadalej ale na bezne nosenie uz nie.. prosim vas poradte mi som zufala .. okuliare ma obmedzuju ,, stale si ich musim prehadzovat , teraz sa mi stale zarosia lebo je vonka zima a vo vnutri teplo, v lete mi padaju okuliare , ani malovat , ani plavat.. nic nevidim.. PROSIM VAS PORADTE .. DAKUJEM
AHOJTE
PROSIM VAS PORADTE MI.. NOSIM OD DECKA OKULIARE A UZ SOM Z TOHO SMUTNA A ZNECHUTENA.. STALE SI ICH NAROVNAVAT, NEVIEM SA NAMALOVAT , NEVIEM S NIMI FUNGOVAT ,, PREHADZUJEM SI HORE DOLE OKULIARE- BLIZKO , DIALKA .. NEBAVI MA TO .. chcela by som absolvovat operaciu ale neviem kde ? pozerala som a teda aj mam kamaratku ktora bola zoperovana u dr Vseleho ale mam znameho ktory bol v klinike Excimer a to uz ma 18 rokov operaciu a nic v pohode.. ale tu zevraj rohovku zbrusuju ci co .. ja sa tomu nerozumiem.. ako sa mam rozhodnut kde a akou technikou ked som lajk? kde sa spytat, ???? lekar u ktoreho sa budete pytat vam povie ze ta jeho metoda je dobra... robit rez v oku alebo ina operacia zbrusovanie.. preco maju take rozdieli tie kliniky niekto berie 1100 za oko a niekto 450 .. prosim vas poradte mi podla coho sa mam orientovat a kde si mam vybrat operaciu aby som nespravila chybu.. dakujem vsetkym co mi odpisu.. DAKUJEM

@zamilion aj mna robil Juhas v 2001. -7,75 a -6, dnes -0,5 vylucne na nocne soferovanie. Ako bonus bol vtedy fakt fesak 😉 😉