Aké sú vaše skúsenosti s operáciou očí laserom?
Ahojte,
planujem ist na operaciu oci laserom v Ba, este nie som rozhodnuta v akom centre, ci OFTUM, CMO, EXCIMER atd ..... Mam diptrie -9 a velmi sa bojim, ci uz straty zraku, alebo rozmazaneho videnia po operacii a moznych komplikacii. Velmi by mi pomohli Vase skusenosti, ci uz pozitivne alebo negativne, hlavne co sa tyka operacie pri vyssich dioptriach. Dakujem
Ahojte, mate prosim niekto skusenost s Neoviziou v BA?
Ahoj 🙂 ja som bola v tej ďalšej, ktorú nemáš spomenutú :D:D Bola som v očnej klinike v Bartislave v iClinic. ja som podstúpila u nich relex smile. Hodinu po zákroku som vedela čítať čo som predtým nedokázala bez okuliarov. Úplne úžasny prístup, dobrá atmosféra od prvej konzultácie až po operáciu. Takže keď, tak si pozri aj ich stránku 🙂
ahojte ,, mozem sa spytat?? aj ja uvazujem nad operaciu ale bojim sa ze v buducnosti mozem oslepnut alebo mozu nastat komplikacie.. predsa je to zasah do oka.. aky mate nazor vy? mate skusenost? dakujem Monika
Podstupila som operaciu oci excimerovym laserom v BB pred 10 rokmi a som maximalne spokojna 🙂
Ja som absolvovala pred 5rokmi v neovizii. Absolútna spokojnost🙂
Ahoj baby, som desať dni po operácii iLasik u Veselého v BA. Maximálna spokojnosť, od druhého dňa som videla perfektne, bolesť prešla po niekoľkých hodinách. Ako dlho ste sa nemohli líčiť? Zastupujúca doktorka v Poprade mi povedala, že až mesiac. Zdá sa mi to nejako dlho. Čo povedali Vám. Diky.🙂
ahoj. aj mamca bola ale iba na jedno lebo druhe ma poskodene od narodenia. a nosila asi mesiac slnecne okuliare lebp videla trosku rozmazane a teraz super.neboj sa
a aj pna sa bala a ked ju zobudili tak si myslela ze ide este len na zakrok a dr povedal ze uz je davno po 😂😂
@vierazit198 ja mám presne tieto isté obavy. Už som bola aj na predoperačnom vyšetrení. Vyšlo mi,že mám suché oko. Ako takto v bežnom živote o Tom vôbec neviem. No tiež som sa zľakla možných následkov. Nosím ďalej okuliare. A asi aj budem.
@fifi284 ja na 80 percent do toho pojdem .. mam vela znamych co to absolvovali.. ale strach mam..
@sili82 ahoj ! ano veselý, je to vlatne rodina lekárov, takže je tam podla mna 100%garancia spokojnosti.sú tiež topka na trhu, ako si platila? lebo viem ze aj oni majú skupinové zlavy, ale sú tam prísnejšie podmienky, máš to naviazané na danú sk upinu v ktorej si prihlásena a ktorá musí byť uzavretá ako jeden celok, jeden to musí spravovať sú tam poplatky keď nedôjdeš v dohodnuto termíne, platíš tam pokutu, napr. ako napríklad v tej klinike co som bola ja v iclinic neplatíš nič a sama si dohaduješ deň operácie
@emmickavotka Za mna veľká spokojnosť. Operoval má Dr.Vesely. Platila som po operácii okolo 2000€. Stalo to za každý cent.👍
Som vyse 16 rokov po, z -8dpt mam teraz -0,5 dpt iba na nocne soferovanie. Operoval ma MUDr. Juhas v KE. Jedno z najlepsich rozhodnuti mojho zivota 👍
Ja som cca 4 roky po operácii (Oftum Bratislava), za mňa úplná spokojnosť. Z dioptrií -2,5 a -3,5 na nulu. Tiež jediné, čo ľutujem je, že som nešla skôr a jedovala som sa so šošovkami. 😉
Pridam sa 🙂
Do akého veku sa oplatí ísť na operáciu? Neviete niekto náhodou?
Mne tvrdili, ze do 40-45 rokov
Bola som pred mesiacom na i clinic . Som rada ze vidim perfektne najprv sa mi zdalo ze nie ale tak za mesiac uz je ti parada .Operacia samotna ok samozrejme ze troska je to citit je to neprijemne ale da sa to .Nemam ziadny problem ziadne oci suche ani nic .
Baby kedy ste zacali dobre vidiet, ja uz som skoro dva tyzdna a stale dost rozmazane, a do blizka je to hrozne
aku dioptriu uz vedia operovat?
@vierazit198 ja som bola pred nedávnom v EXCIMERI v Karlovej Vsi, mala som vysoký astigmatizmus + dioptrie na krátkozrakosť, astigmatizmus mám vrodený a okuliare nosím od malička, takže ja som si povedala, že keď mi to pomôže aj len na 10 rokov, budem za to vďačná, ale vážne také rozhodnutie pochopí len človek, ktorý ma vysoké dioptrie.
Čo sa týka vyšetrenia, sestričky a celý personál neskutočne milý a nie len na mňa, ale aj moju maminu ako doprovod, viackrát je boli ponúknuť kávu, vodu... Najprv som absolvovala sériu vyšetrení na rôznych prístrojoch a zakaždým mi všetko opísalí na čo prístroj slúži a čo sa ním sleduje. Priznám sa, že pre mňa vyšetrenie u oftamológa je ako pre niekoho zubár, pretože pri astigmatizme sa zrak väčšinou len zhoršuje a mňa to vždy desilo. Ale ich prístup voči mne zo mňa odbúral ten nepríjemný pocit. Po vyšetrení som sa rozprávala s doktorkou, ktorá mi objasnila výsledky a navrhla metódu, teda dve a možno niekto, kto si myslí, že je to len biznis, tak to nie je celkom tak. Z tychzdvoch metód, ktoré mi odporučila sa prikláňala k tej lacnejšej, pretože vraj mi tým vie lepšie vykorigovať ten vysoký astigmatizmus.
Pred operáciou mi dali anestetické kvapky, čo mi znecitlivelo oko, samostatná práca laserom trvala len pár sekúnd a celá operácia nejakých 15 minút aj s prípravami.
Prah bolesti je u každého iný a aj pocity po operácii. Mne po operácii oči veľmi slzili a pálili ma, neskutočne vysokú svetloplachosť som mala, ale na druhý deň už v pohode až na tú svetloplachosť , žiadne lieky som nepotrebovala ani v deň operácie ani ďalšie dni. Hneď po zoperovaní každého oka mi nasadili šošovky. Ako darček som k operácii od nich dostala slnečné okuliare so 100%ným UV filtrom, umelé slzy a antibiotické kvapky na týždeň, hneď na druhý deň je kontrola a približne na 3.až 4. deň vyberajú šošovky, čoho som sa tiež trochu bála, keďže som nikdy šošovky nenosila. Ďalšia kontrola je na 7.deň, a potom ak nie sú žiadne komplikácie tak o mesiac a o 3-4,potom neviem.
Treba dodržiavať hygienu a oči si kvapkať len s čistými rukami. Kvapky sa kvapkajú 5-krát denne, slzy aj viac pri suchých očiach. Okuliare treba nosiť minimálne 3 mesiace a aj viac za každého počasia, pretože UV žiarenie nemá so slnkom skoro nič, skôr je to ozónovej vrstve, resp. dierach.
Urak sa zaostruje niekoľko týždňov, u niekoho možno aj mesiacov, podľa výšky a typu operovaných dioptrií, ale najviac sa ustáluje prvé dva týždne po operácii.
Excimer som si vybrala preto, že to bolo prvé laserové centrum na SVK, má najviac operácii bez rezu za sebou, okolo 70 000, taktiež poskytujú doživotnú záruku a na základe referencií.
Iba chcem podotknúť, že prípadná reoperacia nemusí byť možná u každého pacienta tak ako samotná operácia, pretože nie každý má dostatočne hrubú rohovku.
@bobana297 záleží od druhu refrakčnej chyby, tam kde som bola ja vedia krátkozrakosť operovať do - 12, ďalekozrakosť +4,5 a astigmatizmus do + - 4
Ja mam znameho ocneho lekara a po rozhovore s nim by som si nedala urobit inu ako povrchovu metodu, tzn. ziadny Lasik a femtosekundovy laser. Vysvetlil mi to celkom jednoducho. Po takom laseku sa totiz rohovka nikdy uplne nezahoji, lebo lamelu, ktoru vam vytvoria pocas operacie na rohovke nikdy nepriraste..z toho logicky mozu byt v buducnosti problemy, najma ak napr. clovek aktivne sportuje. Staci, ze mu buchne lopta do oka a moze skoncit az s transplantaciou rohovky. Ja som preto absolvovala Lasek, co je povrchova metoda. Na operacii som bola v CMO a mozem len odporucat. Sice to po operacii 2-3 dni trochu boli, ale urcite to stoji za to.
Ja som bola v ruzoberku v r.2013. Hned po operacii som nadavala ze nikdy viac a naco som sa to dala nahovorit ale teraz spatne lutujem ze som sa na to nedala skor nahovorit. Ako popravde boli bolesti po operacii ale teraz niet nad ten pocit rano otvorit oci a vidiet. Vidiet hned ostro deti, von z okna ana hodinky a vsetko ine.... naozaj to stoji za to a sla by som do toho znova aj ked viem ake to bolo po zakroku. Mala som skoro 5ky dioptrie a kamoska co bola so mnou 8-9. A este som pol roka po zakroku otehotnela a teraz mam uz 2 deti a vaetko v pohode aj pri porode a aj po. Nic sa nezmenilo akurat ze ma tak nebolieva hlava z oci a vsetko je krajsie a jasnejsie
@emmickavotka prosím ťa to ako operujú relex smile? Laserom? A obe oči ti robili? Môžem sa spýtať koľko si platila?
@miriamka94 prosím vás môžem sa spýtať koľko ste platila?

Bola som v CMO pred 7 rokmi, stále vidím super, bez komplikácií. Dioptrie som mala -2 jediné čo ľutujem je, že som tam nešla ešte skôr na tú operáciu a dlhé roky sa trápila s okuliarmi a šošovkami 🙂 treba len prekonať strach. Tiež som sa bála, je to normálne, veď ide o tvoj zrak