Ako dlho sa môže brať B-komplex?

mariynka
5. mar 2011

ahojte, vedeli by ste mi poradit? ako dlho sa moze brat Bkomplex 100mg? moze to mat nejake vedlajsie ucinky?
vybrala som si Bkomplex 100mg od f.Jamieson.
popis:
8 základných B vitamínov. Pre trávenie bielkovín, tukov a uhľohydrátov. Špeciálne riadené uvoľňovanie aktívnej látky cez obal, zabezpečuje postupné uvoľňovanie po dobu 6 až 8 hodín.

Ako komplex, B vitamíny pomáhajú udržiavať dobrý zdravotný stav tým, že poskytujú telu látky, ktoré pomáhajú pri metabolizme uhľohydrátov, tukov a bielkovín. Taktiež podporujú normálne fungovanie mozgu a prenos medzi neurónmi, zohrávajú úlohu pri tvorbe červených krviniek, asistujú pri syntéze DNA a RNA a podporujú zdravie srdcovocievneho systému znižovaním množstva homocysteínu (nezdravého aminokyselinového vedľajšieho produktu). Zvýšené množstvá homocysteínu v krvi sú spájané s arteriosklerózou, infarktami a mozgovými príhodami.

Vitamíny skupiny B sú rozpustné vo vode a neukladajú sa v tele. Z tohto dôvodu musia byť obnovované denne. Avšak, B vitamíny sa ľahko strácajú alebo sú zničené počas skladovania potravín, umývania, prípravy a varenia. Navyše, veľké množstvo sa odstráni počas spracúvania obilných zŕn a obilných produktov. Aj keď sú niektoré z týchto živín nahrádzané v procese obohatenia, mnohé potraviny stále neobsahujú adekvátne množstvá vitamínov B.

Upozornenie a opatrenia
Začatie užívania konzultujte s lekárom, ak beriete či už predpísané lieky alebo lieky voľne predajné, ak ste tehotná alebo kojíte, alebo ak máte diabetes alebo iné poruchy pečene.

latvia
5. mar 2011

ak neprekrocis denne davkovanie tak mozes dlhodobo, nema vsak nahradzovat pestru stravu. pokial mas pocit ze potrebujes doplnit vitaminy tak mozes brat aj mesiac, podla davkovania, s tym, ze nebudes brat ine vyzivove doplnky kde uz su tieto vitaminy obsiahnute.ja som sa Bkomplexom napchavala posledny mesiac,bola som totiz unavena, vycerpana, moja strava nebola ani dostatocne pestra a vsetci v rodinne boli chori

stanca22
7. mar 2011

Ahojky, B-komplex je dobrý vitamínový doplnok ale neužívaj ho miesto stravy, je dobrý na podporu doplňovania vitamínov do tela, keď nemáš možnosť ináč jesť vitamíny, napr. ako ovocie ... keď Ti niečo chýba, v tom lieku to nájdeš 😉 Keď si unavená, troška Ťa to preberie a fičíš ďalej, ja som ho používala dlhodobejšie, tak pol roka, dajme tomu a pribrala som z neho, takže od vtedy neužívam ho, lebo chudnem a radšej jem Centrum 😉 Z neho nepriberám aspoň 😀 Ale samozrejme, každé telo je iné, každé inak prijíma vitamíny, takže veľa šťastia, nech nájdeš pri B-komplexe to čo hľadáš 😉

ivett1
7. mar 2011

ahoj...a nam ho pediatricka odporucila ako vyzivovy doplnok pre moje deturence na podporu chuti do jedla 😀 😅 ...a zatial zabera...

gabuci
24. mar 2011

mne gynekologička doporučila aby som dala dcerke bud B komplex alebo B6/pyridoxín/.Kvôli menštruácii.Je v puberte od septembra má menzes.

konik777
17. okt 2012

B-cko , ak sa predavkujes, vylucis mocom (neonovo-zlta stanka je z toho🙂