Ako dlho trvá kolonoskopia?
Ahojte, koľko trvá kolonoskopia? Lebo na papieri je napísané že až 25-40 minút🙈🙈🙈🙈🙈. Dá sa to vydržať?
@vikiiiiiiii33 ak vsetko ide hladko, tak by som povedala, ze tak 10-15 min. Tych 25-40 je s rezervou ..
Zalezi aj od skusenosti lekara.
@vikiiiiiiii33 dá sa to vydržať ešte nikto nezomrel na vyšetrenie. Trva to do 25 minút
v niektorych pripadoch je to aj po dvojitej analgosedacii s pouzitim CO2, napiesto obycajneho vzduchu zalezitost na 70 miut...a velmi bolestive ☹
skusenost spred dvpch tyzdnov...zial.
tri dni pred zakrokom hladovka, desat dni bezzvyskova dieta...vsetko dosledne dodrzane
U mna jedine v anesteze , ani injekcia mi nepomohla na bolest, museli to ukoncit. Vela zalezi na tom v akom stave mas creva
20 minút.bola som minulý mesiac, bez injekcie,bez rajskeho plynu..na moj prah bolesti nič hrozné..Dodržuj diétu, piť nápoj podľa predpisu a ak budeš mať čisté črevá,pojde to bez problémov
@kacenocka2 a hneď vám povedia, že či tam niečo máte? Alebo sa zas čaká mesiac na výsledky?
@ivik4 na tej klinike kde idem, ani nie je možna anasteza🥲
@nyusika preboha, že 70 minút. 🤦🏽♀️🤦🏽♀️. Však to je už extrém.
@kacenocka2 hneď povedia
@vikiiiiiiii33 ano, je. zial,neslo to lepsie. ale toto je naozaj velmi vynimocna situacia, standard je do 30 minut
Povedat povedia ale keby mas napr. Polyp tak potom cakas na vysledok ,ja som cakala mesiac
Oni nevedia vopred kolko to trva kedze kazdy ma inak poskrucane creva- ja som mala jednu zle priechodnu slucku a cez tu sa dlho dostavali takze som bola 40min plus. Ale po analgosedacii som necitila bolest, iba neprijemne pocity/tlaky. Urcite si ju daj ak ides prvykrat.
@vikiiiiiiii33 hneď povie,on to uvidi na obrazovke či tam máte nejaké polypy alebo iný problém.ak by bol polyp, berú z neho vzorku a vysledky neskôr..
Z makroskopického vzhľadu "polypov" vedia približne povedať ("japonská" JNET klasifikácia), na definitívny výsledok histopatologického vyšetrenia odobratých vzoriek ("polypov") sa čaká aj niekoľko týždňov.
Ide o to, akou metodou ti budu robit. Ja som bola par krat u roznych lekarov. Ak bez nafuku vzduchom, trva to kratko a je to bezbolestne. S nafukovanim vzduchu a bez injekcie to trvalo cca ako pise nyusika. Tam je nutna spolupraca, musis menit polohu podla pokynov lekara. Mne dokonca tlacila sestricka na brucho, lebo nemam ukazkovo zatocene crevo. Bolo to velmi neprijemne a zdlhave. K tomu dr uz nepojdem nikdy viac. Drzim ti palce, das to 🍀
.
Myslím že sa dá zvládnuť aj bez injekcie keď si povieš že to zvládneš .Ja som si zaplatila injekciu ale nakoniec som ju nechcela.Miestami to bolelo keď sa nemohli dostať do zákruty,a musela som sa otáčať a stlacali brucho.Trvalo nejakú polhodku mozno.Pre mňa bola najhoršia bola tá diéta predtým ,ráno som sa nevedela dočkať kedy tam už pôjdem a budem sa môcť najeeest 😆
U mna to bolo max. 15 min, bez anestezy, bez oblbovaka, doktor zasiel az do tenkeho creva pre vylucenie crohna, bolelo to miestami dost, ale prezit sa to samozrejme da.

@vikiiiiiiii33 ahoj, určite si zaplať injekciu, ja si nič nepamätám takže super to bolo😁