icon

Ako dlho vám trvalo zotavovanie po pôrode vákuom?

26. nov 2020

Ahojte. Prosím rodili ste niektorá vakum extrakt? Ako dlho ste sa dávali do kopy? Som dva týždne po pôrode a nedokážem fungovať. Bolí ma celý spodok ako keby mi každý deň niekto kopne do rozkroku. Nemôžem sedieť, dlhšie stat a ani poriadne ležať. Cikat chodím zatiaľ ešte stále do sprchy, pretože mám dole ešte aj otvorenú ranu.

ankare
26. nov 2020

Och,posielam objatie! ♥️

heidy222
26. nov 2020

Ano ja som mala pred 11 mesiacmi, prve 4 tt som Tak ako ty popisujes plus inkontinencia, po 2 mesiacoch sa dalo fungovat, uplne ok Tak po pol roku. Prve tyzdne by som bez liekov od bolesti zomrela! Brala som Panadol 500mg 1-1-1-1 a ibuprofen 600mg 1-1-1 obcas v noci k tomu este jeden Panadol. neni problem ani pri dojceni, netreba trpiet zbytocne.

lienka.7
26. nov 2020

Jezisi... Nie. Posielam aj ja objatie a vela pozitivnej energie ❤

autor
26. nov 2020

Ďakujem pekne za pozitívnu energiu

jullietka
26. nov 2020

Ano mala som pred 2 rokmi. No cele sestonedelie som krvacala,bolest riadna,tiez som mala dlho otvorenu ranu,sem tam som si striekla na vlozku Dettol aby sa mi to tam nezapalilo(dr mi tak povedal)+k tomu este inkontinencia....ale tak po 2 mesiacoch som bola fit 🙂 neboj sa to zvladnes,ochvilu to prejde a zabudnes 🙂

autor
26. nov 2020

@heidy222 aj ja si dávam ibuprofen ale len večer. Začnem aspoň dva krát denne, pretože tá bolesť je hnusná a to ja vydržím veľa

cajomila
26. nov 2020

Ahoj, aj ja som mala vacum pri prvej dcere.Akoze ešte mi do toho aj vyberali placentu...no zasita som bola ako kurča to hej, ale vyslovene ma to nebolelo.Bo to citlivé, nepríjemné ale nebolelo.Akoze už v pôrodnici my núkali lieky proti bolesti, ale vravela som, že netreba...sestrička sa veľmi čudovala , či naozaj?! Ak ti môžem poradiť...ja som si na zacelenie rany dávala sedací kúpeľ ( prípadne sa omyvaj) z dubovej kôry (kúpiš v lekárni).Má to veľmi silný sťahujúce účinok (nepreháňaj s dávkovaním).Aj slanú vodu ( z morskej soli...tiez vysušuje a zároveň dezinfikuje) môžeš používať vždy po toalete. No držím ti palce... neboj, každá bolesť raz pominie 😘.

kika2810
26. nov 2020

Nemala som nastastie. Prajem skore zotavenie. Na hojenie rany ale mne v porodnici poradili sprej Cicatridina. On ma aj prijemne chladil

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
julliska
26. nov 2020

Nemala som vaukovy, ale na zahojenie rany mi veľmi pomohol spray Cicatridine. Mam ho ešte doma, je v ňom určite ešte min. polovica. Napíš mi adresu do správy, pošlem ti ho, ja ho už nevyužijem. Nech ti pomôže k skoršiemu zotaveniu 🙏

kate_cs
26. nov 2020

Presne 2 roky dozadu. Bol to môj prvý pôrod a trauma na ďalšie roky 😞 Presne viem čo cítiš. Ale telo sa potom začalo fakt rýchlo hojit, po mesiaci od pôrodu som už fungovala ako predtým. Na kontrole po šestonedelí už všetko zahojené. Robila som výluh z repíka a obklady na ranu.
Želám skoré zotavenie a veľa síl!

maryetta
26. nov 2020

Cca 3-4tyzdne. A to som mala nastrih az neviem kde. Opuch ani nehovorim. A aby nebolo malo tak aj zlata zila 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

letinka25
26. nov 2020

Ahoj mne pomohlo sprej cicatridina a betadine.Do mesiaca bola rana zahojená.

dzina007
26. nov 2020

ahoj, mne pomohol sprej cicatridina, nasvecovanie biolampou a hlavne vzdy ak bolo mozno lezat s nohami od seba nech sa rana vetra... plus ja som este chrumala wobenzim ktory mi odporucil lekar. trvalo to cca 3 tyzdne... doteraz si pamatam ako som v kociku nosila vankus s dierou a kazdu chvilu sadala ale len do dieroveho vankusa... inak nie...

hlupy86
26. nov 2020

Ahoj, pred pol rokom som si presla tiez hroznym porodom a nie, ze som nemohla sediet, ale ani stat, bolelo ma vsetko. Ale kamaratka mi odporucila dermochlorophyl sprej a do dvoch dni mi zabral. A aj jej, ona mala tiez hrozny porod. Takze za mna urcite tento sprej a vela sil posielam. Zvladli sme to ine, zvladnes to aj ty😍👍

laura164
26. nov 2020

3 mesiace som krvácala, s malou som šla von až v 2 mesiacoch, lebo dovtedy som ledva prešla na wc. Mala som 24 stehov, proste na šalát. V intímnom živote to bol horor, až po 3 rokoch to prestalo bolieť, ale stále to není Boh vie čo. Dufam budeš na Tom lepšie

cajomila
26. nov 2020

No dobre...po všetkých hrôzach, čo si uz od nad počula, ťa chcem len povzbudiť.Druhy pôrod som mala úplne iný.Prirodzeny, bez nástrihu a dokonca som sa ani nenatrhla.

autor
26. nov 2020

Ďakujem dievčatá ste skvelé. cicatridinu som používala už v nemocnici. Tu som už jednu celú minula. Kúpele dávam na striedačku dubovu kôru a repik. Dezinfikujem betadinom. Rana sa už zaceluje, ale len vďaka môjmu doktorovi, ktorý mi ju musel vyskrabat a vyčistiť. Ja to určite zvládnem, keď som zvládla to šitie po pôrode, tak už zvládnem všetko 😂 len ma zaujímalo či je normálne pociťovať tak dlho bolesť, lebo dievky co rodili okolo mňa tvrdia, že po týždni boli ako tak fit a schopné fungovať

dzina007
26. nov 2020

noo len dievky asi nerodili vakuom a neboli pozosivane kade tade... moj manzel ked nechtiac videl tu ranu este nezasitu mal pocit ze tak toto nikdy nik dokopy uz neda....

laura164
26. nov 2020

@dzina007 presne, môj muž sa tam pozrel, lebo bol zvedavý a povedal mi, že tam mám dieru ako do kanála 🤣

cajomila
26. nov 2020

Ťažko povedať s tou bolesťou. Každý to asi inak cíti. Ja napríklad som citila, že mi to nejak krivo zašili, normálne ma to ominalo. A čo ti na to povedal DR? Pýtala som dz ho na to? Inak...na margo toho, že to chlapi videli...ja som rada, že som nevidela tu ranu pred zositim...to by ma istotne viac bolelo.Insk sa odporúča nosiť mierne vyvýšene topánky/papuče...právd kvôli tomu, aby nebol tlak na hrádzu.

henka123123
26. nov 2020

dlho dlho..dokonca 1x sex sme mali az po 8mich mesiaxoch co ma to bolelo stale dovtedy a sadala si cez pol pi..

dzina007
26. nov 2020

ale fakt je to s bolestou individualne... ako niektori pisu ze sa dostavali z toho aj rok... ja som si po pol roku bila s tehotenskym testom po hlave,... 😀
inak mne kazali vela chodit... to mi kazali aj pri cisarskom... cima viac som chodila tym to na druhy den bolo stale lepsie....

petrao2
26. nov 2020

Nezazila som nic z toho
Posita sa bola a aj ked kazdy tvrdil ze je to najhorsi zazitok ja som nic necitila
Iba ked paral steh ktory sa mu nepacil
Aaale
Vedla na izbe lezala pani ktora rodila 30 minut bez nastrihu a cely tyzden jojkala ako ju vsetko boli a vsade so sebou nosila vankus aby si mohla sadnut
Takze to ze si dala vakuovy porod a teraz sa staras o dieta zato ti tlieskam sklanam sa a obdivujem
Ale hlavne prajem skore zotavenie 😉

dankavass
27. nov 2020

Ja som tak rodila, malý mal 4.5kg a pôrod trval 20 hodín. Nedorotoval správne, ostal bokom a nedokázala som ho vytlačiť. Vytiahli ho teda vaxumextraktor ale narodil sa ležiac na ľavom boku... Nástrih neskutočný, roztrhnutá maternica, 33 stehov. Malý neurologické problémy.
O pár dní oslávi štvrté narodeniny, je v poriadku, ja nemôžem na tvrdých povrchoch sedieť doteraz, mám prolaps... A celkovo... Následky si asi ponesiem navždy... Držím palce! 🤞

anika142
29. nov 2020

môj prvý pôrod bol tiež vakuom. Rodila som 21 hodín. Natrhnuta nakrivo. tiez som tam potom mala dieru. No dajak sa to zahojilo. po mesiaci už to bolo v podstate ok. No môj druhý pôrod beriem tak celkovo horšie. Napriek tomu ze bol sekciou aj keď prv sme to skúšali prirodzene no nešlo to. Sekcia v pohode, ale bolesti v jazve neskutočne. Nehojilo sa to, hnisalo no furt problémy. Chodila som na čistenie do pôrodnice. Ta ze za mňa sekcia podstatne horšia. Kým som si vedela ako tak sadnúť bolo po 8mich týždňoch. Aj keď sitie zospodu po prvom pôrode bolo katastrofalne bolestivé, ale trvalo len chvíľu.

miriam11
Odpoveď bola odstránená