icon

Ako je to s dojčením a antikoncepciou?

kuratko
1. apr 2012

Ahoj baby. som skoro 5 mesiacov po porode a este neberiem antikoncepciu, chcela by som to odlozit na dobu, kedy to bude treba aby som ju nebrala zbytocne. v Mama a ja som citala, ze ak zena splna 3 podmienky (*dieta ma menej ako pol roka * nema obnoveny cyklus * dieta je zivene vyhradne materskym mliekom, a to aj v noci) , tak je to 98 % spolahlivost ze zena neotehotnie. no, zaujimalo by ma, ci niekto splnal tieto 3 podmienky a aj tak otehotnel. ze ci to mozem risknut. dakujem 🙂

juliagregor
1. apr 2012

stavím na tie 2 % že otehotnies 🙂

traktor
1. apr 2012

ak si pripravena na to, ze ides do rizika, ze môzes otehotniet a ak sa aj nahodou stane a otehotnies ,ale prijmes to a nebude ti to vadit, tak do toho chod..ale ak uz teraz vies, ze ti stacia tvoje dve deti a dalsie nechces, nezvladnes to atd.. a je jedno aky este dôvod, tak sa radsej chran, ..mam vela kamosiek co sa na to spoliehali , ze urcite su chranene a uz kocikuju..vzdy je tu dake percento , ze sa to môze stat a tym percentom môzes byt aj ty...

alenka600
1. apr 2012

osobne poznam dve rodiny, ktore mali kojene deti a medzi surodencami bol rozdiel u jednych 11mesiacov a u druhych 13mesiacov 🙂

marusik
1. apr 2012

všetky tri podmienky splnené, neotehotnela som. v 7.mesiaci som začala s príkrmami...cyklus prišiel v 8.mesiaci po pôrode....ale to som už očakávala, lebo sa mi menil hlien krčka maternice... nikdy som antikoncepciu neužívala, poznám svoje telo, svoj cyklus. Lieky užívam len keď som chorá, plodnosť za chorobu nepovažujem. Také umelé svinstvo by som si do tela ani nevpustila...

blanblan
1. apr 2012

ja som zas citala, ze aby toto fungovalo dieta by muselo byt kojene kazde 2hodiny a to aj v noci (alebo 3? uz si to nepamatam presne) Ja by som sa na to urcite nespoliehala, tiez poznam dost takych co otehotneli neplanovane pocas kojenia...

adkaa
1. apr 2012

Ahoj, tu je dobra odpoved na otazku, ktoru sa pytas 🙂 http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
Ma byt, resp. musi byt kojene na poziadanie, teda ziadny cumlik, flase...kazde 2-3 hodiny je dost zavadzajuce, pri dojcenych detoch neexistuju ziadne casove intervaly, babo sa dojci, ked potrebuje, tada pokojne aj kazdu pol hodku, hoci len 5min 🙂

tinafarkas
1. apr 2012

Ja som zivym dokazom, ze to je blbost!!!! Dojcenie nie je antikoncecia.

li_la
1. apr 2012

Nikdy by som sa na to nespoliehala.

olifcek
1. apr 2012

dojcenie nie je antikoncepcia. to je omyl

magic08
1. apr 2012

U každej ženy je to iné. Niektorá aj napriek splnenie uvedených podmienok otehotnie a niektorá nespĺňa ani jednu podmienku a otehu sa nedarí. Čo je aj môj prípad. Bez mrchy som bola21 mesiacov, stále kojim, 24 mesiacov, po celé tie dva roky sa nechránime vôbec a tehu nie som. Takže je to individuálne a nespoliehala by som sa na tie podmienky.

jurkovamiluska
1. apr 2012

ja som hned po sestonedeli dala antikoncepciu CERAZETTE , je pre dojciace mamicky, a babatku neublizia. Ja by som to veru neriskovala, presne ako povedali predo mnou dojcenie nieje antikoncepcia

janinah
1. apr 2012

neriskla by som to /neplán.teh. počas dojčenia/,ale neriskovala by som ani zdravie dieťatka tým,že mu budem v mat.mlieku pridávať hormoniky/aj keď lekár vraví,že neškodné/...nik nevie či to minimnožstvo z mat.mlieka nemôže niečo v malom telíčku pobabrať,ak pozorne čítate príb.leták,tak na 100% vám to nezaručia 😒 takže som v tomto prípade za antikoncepciu,ale nehormonálnu...

danusskaaa
1. apr 2012

ja by som sa urcite nespoliehala na to, ze ked kojim neotehotniem /je to vymysel, lebo sice produkujes mlieko, ale nic ine sa v tele netvori, aby to to zabranilo otehotniet/ najlepsia antika je nesexovat, ale asi to nijaka nevydrzi 😀 takze ak mozem doporucit tak tabletky Cerazette... neovplyvnuju tvorbu mlieka a ani sa nedostavaju do mliecnych zliaz, cize mozes nadalej plne kojit!pripadne ak mas nejake problemy s antikou /cize, ze ti z nej nie je dobre, pripadne zmeny nalady a ine.../ treba rozmyslat na Vaginálny krúžok a ine... skus sa poradit s lekarom!!!

minnie55
1. apr 2012

No tak to by som teda neriskovala. Môj manžel je živý dôkaz, že to nefunguje, rovnako moja sesternica tak počala 2 deti. Ak nechceš brať hormonálnu antikoncepciu, prečo nepoužívate kondómy ? Nie je to 100%-ná ochrana, ale vždy lepšia, ako nič. Ja som po pôrode brala cerazette, musela som ho prestať používať, strašne silno som krvácala. Ale je to individuálne, veľa žien si ho pochvaľuje. Alebo zváž vnútromaternicové teliesko.

sorciera24
1. apr 2012

moja dr. vravela, ze ked kojis, nemas menstruaciu a kojis aspon 10-12krat denne, tak je to ok, proste neovulujes......co sice je ok, ale riziko je prave v tom, ze nikdy nevies, kedy ti nabehne MS a vlastne ta ovulacia pred tou prvou MS po porode nevies, ekdy je, lebo neocakavas MS...takze mozes vtedy otehotniet;).......ja som kojila plne a aj tak som po pol roku dostala MS,kt. pravdepodobne predchadzala ovulacia, tkaze kebyze sa nechranim inak, pravdepodobne som v tom;).....ako ked nechces otehotniet, urcite sa poistit, ved nemusis hormony (ja by som ich do seba tiez nikdy endala)...ale to je taky problem kondom alebo pharmatex? 😉

andy1001
2. máj 2012

Ahojte, nemáte niekto na predaj cerazette?

something
7. jún 2012

Kojenie ako antik.? To je totalna hlupost...poznam vela tehotnych ktore kojili alebo este aj teraz koja :o) a su v tom

anjelicek26
7. jún 2012

Otazka polozena na prveho aprila 😀 Asi to aj tak treba brat. Su zeny, co plnne dojcia a menstruaciu dostanu hned po sestondeli, takze prva ovulacia uz v sestonedeli, bohuzial, kazde telo je ine..

lenka_b
7. jún 2012

Otehotniet mozes, aj ked kojis... Ja som pouzivala antikoncepciu NORIDAY, predpisali mi ju hned pri kontrole po sestonedeli. Kedze nie je az taka silna, berie sa dennodenne a nesmie sa vynechat... Ale otehotniet mozes aj ked kojis kazdu pol hodinu 🙂)))

sladkasue
7. jún 2012

podstatne je, ze dojcis na poziadanie, ale ako si pisala: obnoveny cyklus...
neviem ako ty ostatne zeny, ale ja mam vzdy najskor oluvaciu a az potom menstruaciu... takze nemusis postrehnut 🙂 a to je to, ked si zena nedava pozor a nesleduje samu seba :(

ja som napr. dostala prvu menstruaciu az minuly tyzden( nas drobec mal 20mesiacov - stale kojeny) ale napriek vsetkemu som si dala predpisat antikoncepciu - druhe babo - len omylom🙂 teraz urcite nie!

petra93
2. júl 2012

ja som kojila 2 roky a skusali sme uz babo a nedarilo sa a ked som prestala kojit a prestalo mlieko tak sup dvojicky 😀
maju 7 tyzdnou 😉

graceful9
2. júl 2012

známa má 6 detí,,,rok po roku,,,,je pravda že sú kresťania a nikdy by sa nechránili, no ona kojila každé dieťa a keďže je taký malý rozdiel medzi nimi tak možno aj 2-3 deti súšasne a to bolo možno aj každé dve hodiny,,,,takže na toto by som sa nespoliehala,,,,veľa žien otehotnelo cez antikoncepciu a nieže cez kojenie,,,,

salma22
2. júl 2012

kojenie nieje antikoncepcia...urcite nie a ked ju aj brat chces existuju aj take co sa mozes brat aj ked kojis opytaj sa na to svojho dokiho a ...ani antikoncepcia nieje 100% ....ked uz tak pansku antikocepciu alebo obaja 😉

elienka
2. júl 2012

Ja som plne kojila, veľmi často - minimálne každé 2 hod a častejšie a prvú menštruáciu po pôrode som dostala, keď mala malá 5,5 mesiaca - teda ovu musela byť keď mala 5 mesiacov - takže všetky 3 podmienky som spĺňala a napriek tomu, ak by som sa nechránila, tak som mohla otehotnieť. Totiž najskôr ide ovu a potom až menštruácia - takže neviem ako by si prišla na to že cyklus ešte nie je obnovený. Mojim 2 kamošká sa stalo, že tú prvú menštruáciu po pôrode ani nedostali, lebo boli znova tehotné

nibiru
2. júl 2012

ja dojčim na požidanie už 24m.menstruaciu som dostala po 8m. po porode netreba zabudat že prva je ovulacia až potom menštruacia čiže len aby si nebola prekvapena ze o 4-5m sa ti v brušku bude hybat dietatko.

heeedka
2. júl 2012

Ja na tvojom mieste by som určite šla cestou bez antikoncepcie. Vlastne ňou aj idem 🙂. Dcérka má 10 a pol mesiaca, už asi 3 mesiace vôbec nie je kojená v noci, len ráno a večer a občas aj počas dňa...a moja menštruácia stále nikde 🙂