Ako pociťujete pálenie záhy?
Ahojte, ako pocitujete palenie zahy? Mna uz niekolko mesiacov kazdy den pobolieva na hrudi ako ked je zapalene hrdlo, ale na tej trubici medzi prsiami. Niekedy ma to pobolieva aj na prsiach. Som na materskej s malou dcerou, ktoru obcas dviham a obcas ma bolieva aj chrbat. Dr ma poslal na gastro, ze je to palenie zahy, ale mne sa zda, ze je palenie zahy iny pocit. Vobec nemam nafuknute brucho, plny zaludok, negrga sa mi, len mam ako keby doskriabanu tu trubicu. Stravujem sa zdravo, nie som tucna (170cm a 63kg) Na gastre mi nasli helikobaktera, toho som preliecila, teraz este mam ist na kontrlny odber, ci je vylieceny.
Ja mám histaminovú intoleranciu a pálenie záhy a páli aj hrdle a aj jazyk, ďasná, mám nadúvanie, zastavené vetry, či mám zápchu alebo hnačky, kŕče v bruchu tam kde sú čreva, pocit plného nadbruška, grganie, občas závrate, svrbenie kože, oči, uši, hučanie v hlave, únava, zmena krvného tlaku....
Keď jem tak pálenie záhy je veľmi slabučká. Jem v malých porciách diétnu šetrnú stravu. Žiadné mliečne výrobky.
Mliečne výrobky mi spôsobovali neustále nadúvanie a hnačky. Najlepšie som sa cítila pri nízkotučnom tvarohu. Mlieko ma odrovnalo. Preháňadlo a veľká bolesť brucha. Pálenie záhy bolo extrém.
Obmedzila som sladkosti - to mi spôsobovalo
nechutenstvo, migrény, psychické problémy a zvýraznenie pálenie záhy
Med mi netobil problémy a ani ďatlovy sirup.
Aj jablká sú sladké a neubližujú.
Oleje olivový olej, olej z hroznových jadier, ľanový olej, tekvicový olej a ostatné oleje ktoré sú panensky lisované a povolené.
Podozrenie je v mikrobiotomu. Ja si myslim, že mám SIBO.
Bola som na gastroskopii a všetko bolo v pohode ale bude biopsia žalúdka a tenkého čreva.
Keď ťa páli záha tak vôbec nemusíš byť nafuknutá a už vôbec sa ti negrgá, vtedy ti je skôr tak ťažko. Kľudne to môže byť záha, mohlo sa ti stať, že si zjedla veľa kyslého a vystúpalo ti to tak vysoko, že ti normálne spálilo tú trubicu, ktorá ťa bolí, mne sa to už tiež viackrát stalo
@ericka_l dobry den a co vam pomohlo

@ladyaki dr povedala ze gastroduodenicky reflux, ale nepovedala z coho, resp zeto mohlo byt dlhodobo opuchnute tie zvierace z helikobaktera a ked sa vyliecil, tak odpuchlo a chvilu trva kym sa to da do poriadku. Lieky mam brat ol roka a potom postupne vysadit a vyskusat ci to bude uz dobre.