icon

Ako pomôcť sesternici s autistickými črtami?

Včera o 17:46

Ahojte skusim radu tu
Mám sesternicu vyrastali sme spolu, boli sme si ako sestry. Keď prišla na základnú školu zistilo sa že má diagnózu ľahkú MRI a autisticke črty ide o to že ja už mám rodinu a ona sa veľmi trápi a asi mi aj závidí ona býva ešte s rodičmi a asi aj navždy bude, chcela by sa vydať mať rodinu ako ja, no nevie sa postarať o domácnosť nevie variť a ona to nevie pochopiť, aj to že dnešné svokry sú dosť náročné aj muži ..čo s ňou ? Na jednu stranu vyzerá ako úplne normálna žena, chodi cvičiť stará sa o seba ide sa zabaviť s kamarátkami no na druhú stranu nieje použiteľná pre praktický život ....

minenkaa
Včera o 17:55

@anonym_autor nech si nájde chlapa čo je chlap s mamou čo bude normálna svokra

anonym_55a163
Včera o 18:00

@anonym_autor co je to lahka MRI? Ako sa to prejavuje?

lenka.25
Včera o 18:02

Prepac … ale dnešné svokry sú náročné 🤣. A ? Nech sú . Čo mna do toho . Ty mi pripadá viac nepoužiteľná do života ako ona s takýmito názormi . A nie každý muž chce mat doma puťku , ktorá len stojí za sporákom a s handrou v ruke .

miskajerry
Včera o 18:20

skús ju naučiť variť pár jedál

januska12323
Včera o 18:24

Rodičia ju majú pripraviť na život, to naozaj nie je tvoja starosť.

marca12
Včera o 18:26

@anonym_autor Je 21.storocie zena uz nepatri len do kuchyne. Preco by nemohla mat muza len preto,ze nie je gazdina? No tak to bude robit muz alebo sa nauci. Svokra s nou nebude zit.

autor
Včera o 18:28
@anonym_55a163

@anonym_55a163 je to ľahká mentálna retardácia ....nevie sa naučiť niektoré veci a zvláda len základné úkony a len to čo ju rodičia naučili ..

autor
Včera o 18:29
@anonym_55a163

@anonym_55a163 zároveň však vie ísť cvičiť a stará sa o seba

autor
Včera o 18:32
@marca12

@anonym_autor Je 21.storocie zena uz nepatri len do kuchyne. Preco by nemohla mat muza len preto,ze nie je gazdina? No tak to bude robit muz alebo sa nauci. Svokra s nou nebude zit.

@marca12 veď práve nevie sa naučiť variť ma svoje nálady musí byt prevažne po jej keď nie je ma záchvat plače

anonym_c26620
Včera o 19:03

@anonym_autor akože nemám dobrý pohľad na svokry ( česť a zlato výnimkám) ale čo má do čerta s týmto príbehom hocaka svokra ?????

biba_18
Včera o 19:05

@anonym_c26620 že bude ťažké nájsť takú svokru aby mala pochopenie, tak to autorka myslela ..

biba_18
Včera o 19:07

@anonym_autor nemyslím si že máš reálne dosah na to či si niekoho nájde a ako to dopadne ... čisto teoreticky by som si vedela predstaviť, že by ste boli v užšom kontakte s tým, že by si spoznala aj jej nápadníkov - ale to neviem či mne osobne by sa chcelo ...

anonym_f59b72
Včera o 19:17

potrebuje k sebe tiež niekoho jednoduchšieho. Poznám také páry. Synova spolužiačka aj prepadla kdesi v druhej tr. zš, vyučila sa horko - ťažko, našla si mladého muža z Oravy a išli bývať k jeho mame - teda išla za nevestu.
Pýtala som sa jej mamy ako sa má, vraj je veľmi spokojná, veľmi im pomáhajú svokrovci. Všetci spokojní.
Všetko je o povahách ľudí.

anonym_f59b72
Včera o 19:18
@biba_18

@anonym_c26620 že bude ťažké nájsť takú svokru aby mala pochopenie, tak to autorka myslela ..

@biba_18 svokra tiež nebude žiť večne.

anonym_58a211
Včera o 19:18

@anonym_autor jej “problem” je predsa niekde úplne inde ako vo varení. Aj keby hneď zajtra vyhrala masterchef-a a následne aj fitness preteky, píšeš, že ma ľahkú mentálnu retardaciu & zachváty, atd. To sa asi partner na zakladanie rodiny hľadá ťažko, svokry s tým ozaj nic nemajú. Ruku na srdce, ak by ti syn doviedol domov potenciálnu nevestu (=mentálne retardovanu, ktorá chytí amok ak nie je po jej), to, či vie spraviť segedín, by ta vyrusovalo asi najmenej…
Fakt nechcem aby to teraz vyznelo hnusne - no v jej prípade je asi len dobre, že nemá deti, ktoré by jej trpezlivosť testovali každý deň.
Neviem, koľko ma rokov, ni sústredila by som sa na jej mieste na hľadanie partnera s možno už odrastenými vlastnými deťmi, s ktorym bude zdieľať aj tu rodinu, aj spoločne koníčky.

anonym_cd7419
Včera o 19:41
@anonym_autor

@anonym_55a163 je to ľahká mentálna retardácia ....nevie sa naučiť niektoré veci a zvláda len základné úkony a len to čo ju rodičia naučili ..

@anonym_autor Lahka mentalna retardacia,..ale coho,,reci ,pohybu,prace ? ,tych retardacii je vela..

anonym_9fa790
Včera o 19:47

@anonym_autor Možno si raz nájde..poznám veľa ľudí aj mentálne zaostalejší,chorí a sú vo vzťahoch Možno je to o šťastí. A poznám zdravých ľudí a nevedia robiť nič.

anonym_f59b72
Včera o 20:00
@anonym_cd7419

@anonym_autor Lahka mentalna retardacia,..ale coho,,reci ,pohybu,prace ? ,tych retardacii je vela..

@anonym_cd7419 to je celkové zhodnotenie. ľahká, stredná a ťažká. - stupne ment. retardácie.
aj keď v špec . školách tvrdia že ľahká ment. retardácia je v pohode. Tie deti sa aj vyučia .
Dokonca navrhujú tieto deti presunúť zo špec. skôl do bežnej zš. Myslím že od roku 2027?

anonym_ad03a9
Včera o 20:15
@biba_18

@biba_18 dvadsať rokov som z vysoka kašlala na to či má pre mňa pochopenie či nie, nechápem

biba_18
Včera o 20:17

@anonym_ad03a9 máš aj ty nejakú mozgovú disfunkciu alebo iba nevieš čítať s porozumením?

marca12
Včera o 21:07
@anonym_autor

@marca12 veď práve nevie sa naučiť variť ma svoje nálady musí byt prevažne po jej keď nie je ma záchvat plače

@anonym_autor Tvoj opis sedi na kazdu druhu zenu. Ale chapem,co myslis. Autisti maju specificku povahu. Ale nic nie je stratene. Ma sancu si niekoho najst.