Mám pozvať sesternicu na svadbu?

8. okt 2023

Ahojte.
Planujeme so snubencom svadbu. Povodne sme chceli malicku, nakoniec sa to ale zvrtlo a bude to vacsia svadba. Z mojej strany rodiny planujem pozvat svoje tety, ujov, bratrancov, sesternice, teda az na jednu sesternicu. Jej mamina (moja teta) zomrela pred par rokmi, so sesternicou nemam dobry, resp. ziadny vztah. Ak sa u nas niekedy ukazala aj s rodinou, tak sme prehodili max jednu vetu, nikdy som si s nou nemala co povedat. Vzdy prisli len ked nieco potrebovali. Dokonca robila veci kvoli ktorym boli hadky v rodine, na jednej rodinnej oslave sa zacali hadat na celu salu s jej priatelom, no proste des, neviem si predstavit, ze by takto pokazili naladu na mojej svadbe.. kedze sa zvyknu hadat, nebolo to ojedinele u nich. Tie jej deti su tiez kapitola sama o sebe, nevychovane… Pre toto ju pozvat nechcem. Na druhej strane premyslam, ci to nebude cudne, ze tam bude cela rodina a oni nie (aj ked skrz tie nijake az zle vztahy s nou ju ani ako rodinu uz roky neberiem)… Co by ste robili vy?

mirkava
8. okt 2023

Ak pozývam sesternice, pozvala by som všetky aj keď nie sú najlepšie vzťahy.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinque
8. okt 2023

Nepozvala by som ju, tvoja svadba, tvoj vyber hosti, ktorych tam chces mat.

mamina7070
8. okt 2023

nepozvala by som nu , pozyvat nie je povinnost mala by si tam mat lidi co tam chces a neriskovala y som ze mi bude vyvolavat tam hadky a jej nevychovane deti sposobia pohromu

stellarstar
8. okt 2023

Keď nemám dobrý vzťah tak nepozvem

kvadrinkaaa
8. okt 2023

Nepozvala. Žiadny výčitky. Je to tvoja vec…

minenkak
8. okt 2023

Zavolaj na svoju svadbu len toho koho ty chceš

rebrambora
8. okt 2023

Tie casy, ze musim pozvat sesternicu z druheho kolena, kt nikdy nestretavam, pretoze oni pred 20 rokmi pozvali aj mna su uz snad prec.
Na svadbu som pozyvala len ludi, s kt som v kontakte a kt som tam chcela mat. Je to predsa drahe a moja svadba, kt ma byt podla mojich predstav.
Dostala som uz aj pozvanku na svadbu dokonca aj bez deti. Cize kazdy ako chce.

tosomja
8. okt 2023

Nepoznala by som.

syslik81
8. okt 2023

tvoja svadba tvoji hostia.. aky ma vyznam mat na svadbe ludi co nemas rada a za rdinu nepovazujes? nepozvala by som ju ..

peter0123
8. okt 2023

Pôjdem na to z iného konca. Pozvala ťa ona na svoju svadbu?

autor
8. okt 2023

@peter0123 Ona svadbu nemala. Ma roky snubenca a s nim deti… vyzera to, ze svadbu ani mat nebudu.

cimage
8. okt 2023

Nepozvala, nemusis nikoho pozvat, hlavne nie sesternicu, ktoru poriadne ani nepoznas a uz teraz sa bojis aby nebol pruser. To predsa nepotrebujes na vlastnej svadbe.

peter0123
8. okt 2023

Pýtala som sa preto, lebo ja som tiež nechcela pozvať jednu moju sesternicu. Moji rodičia na tom trvali aby bola aj s partnerom pozvaná, vzhľadom na môj vek a skutočnosť, že rodičia platili väčšinu výdavkov na svadbu som ich tlaku podľahla. Oľutovala som to. Prišla bez svadobného daru, bez partnera, ten chlap sedel celí čas dole v aute, a ona mu nosila dole celé menu, kávu, zákusky tortu. Proste des. Je tomu cez dvadsať rokov, no keď si nostalgicky pozrieme svadobné video, vidno že netancuje, nezabáva sa, iba ide X krát von so sály nejakým tým tanierom.

vkatush
8. okt 2023

Ja som mala všetkých bratrancov sesternice, okrem jedného bratranca. Roky nie sme v kontakte (po rozvode môjho uja, jeho otca, s ktorým tiež nie je v kontakte).
Bratrancovi a jeho mame som len poslala oznámenie, že bude svadba a aj koláče/výslužku, čo sme roznášali deň predtým.
Na tvojom mieste nevolala by som.