icon

Ako prebieha operácia šedého zákalu?

zuzannnnsag
6. nov 2025

Dobry den, rada by som sa popytala ako prebieha operacia sedeho zakalu. Mam obavy. A konkretne sa spytala na par otazok. Dakujem.

anonym_b057fd
6. nov 2025

@zuzannnnsag pozri témy pod sebou

martinmmartin
6. nov 2025

myslim ze to je najcastejsia operacia statisticky. A nechodi nam armada oslepenych po uliciach

nika185
6. nov 2025

moja mamina bola naraz na dve oči, išlo to ako na pase, kolega aj kolegyňa to absolvovali tiež, mamina vyšla do 10 minút možno odtiaľ, ale celkovo s pripravou a trochu si poležala aj po zakroku tam, bolesti neudavala, že len jej prešlo okom svetlo, to vtedy ked sa vyberie šošovka a da nová, necitila nič, kolegyňa zasa povedala, že mierne štipalo, nič hrozné, naozaj to netrva dlho, pred zakrokom nakvapkaju do oči na znecitlevenie, uložia na stôl a zakrok je naozaj krátky a nebolestivý, po zakroku si kvapkala do oči kvapky podla lekara, mala dvoje, nemohla na slnko, nosila slnečné okuliare, par dni pociťovala také svrbenie jemné , kontrolu mala na druhý deň, potom o tyždeň, oči prelepené nemala, ale niektorí vychadzali aj s prelepením oka, oči nie, záleží o čo išlo, mamina má 79 rokov, absolvovala to pred dvoma rokmi, zoberte si pre istotu hned tmavé slnečné okuliare, aj ked nesvieti slnko, jasné svetlo by vam nerobilo dobré, držím palce, dobre to bude uvidite

adri266
6. nov 2025

@zuzannnnsag Aj mama bola teraz a hoci to znie hrozne, vsetko super zvladla. Hned po operacii videla skvelo na to oko, vravela, ze sa jej az chcelo plakat.
Este take info, pytali sa jej, ci chce sosovku za 5 E alebo 15. Vzala tu drahsiu. O mesiac ide na druhe oko.

anonym_fcbd14
6. nov 2025

mňa toto čaká tiež,predtým však musím podstúpiť laserové ošetrenie sietnice.Popravde,mám obavy,otcovi v TN dodrbali obe oči

anonym_b5e43c
6. nov 2025

@zuzannnnsag Ajmoja bola obidve oči, ale postupne.

janinah
6. nov 2025

Pytaj sa.
Ziadne slnečne okuliare netreba.

zuzannnnsag
autor
7. nov 2025
@janinah

Pytaj sa.

@janinah prosim vas a nemozem samovolne pohnut okom ? Viete ja ked som v strese mika mi okom 🙂 z toho mam najvacsi strach .

zuzannnnsag
autor
7. nov 2025
@nika185

moja mamina bola naraz na dve oči, išlo to ako na pase, kolega aj kolegyňa to absolvovali tiež, mamina vyšla do 10 minút možno odtiaľ, ale celkovo s pripravou a trochu si poležala aj po zakroku tam, bolesti neudavala, že len jej prešlo okom svetlo, to vtedy ked sa vyberie šošovka a da nová, necitila nič, kolegyňa zasa povedala, že mierne štipalo, nič hrozné, naozaj to netrva dlho, pred zakrokom nakvapkaju do oči na znecitlevenie, uložia na stôl a zakrok je naozaj krátky a nebolestivý, po zakroku si kvapkala do oči kvapky podla lekara, mala dvoje, nemohla na slnko, nosila slnečné okuliare, par dni pociťovala také svrbenie jemné , kontrolu mala na druhý deň, potom o tyždeň, oči prelepené nemala, ale niektorí vychadzali aj s prelepením oka, oči nie, záleží o čo išlo, mamina má 79 rokov, absolvovala to pred dvoma rokmi, zoberte si pre istotu hned tmavé slnečné okuliare, aj ked nesvieti slnko, jasné svetlo by vam nerobilo dobré, držím palce, dobre to bude uvidite

@nika185 dakujem. Ja mam velky strach z toho ze pohnem okom. Alebo ze zle zareagujem. Bohuzial stres urobi vela. Preto idem teraz skusit vybavit ci by ma radsej neuspali lebo ako hovorim strach je 9brovsky

janinah
7. nov 2025
@zuzannnnsag

@janinah prosim vas a nemozem samovolne pohnut okom ? Viete ja ked som v strese mika mi okom 🙂 z toho mam najvacsi strach .

@zuzannnnsag nik nepohne okom,lebo my si to poistíme,dame tzv.rozvierač,taky jemny drôtik,ktory drži oko stale otvorene,ulohou pacienta je len pozerat do svetla a nehybať sa...netreba ist do celkovej ,tych 10-15 minut zvladneš a predtym sa dava premedikacia na ukludnenie

nika185
7. nov 2025
@janinah

Pytaj sa.

@janinah no moja mama bola v CMO, kolega tiež a povedali im slnečne okuliare, kolega bol dokonca tak citlivy na oči, že ich nosil aj v práci, obom robili zakrok v lete, možno ako kde, u vás netreba, u nás trebalo, oči mama prelepené nemala, podla prispevku ste z cechu, ale ako hovorím nemám dôvod si vymyšlať, všetko sa napokon dozvie až na predvyšetrení kam pôjde

zuzannnnsag
autor
8. nov 2025
@janinah

@zuzannnnsag nik nepohne okom,lebo my si to poistíme,dame tzv.rozvierač,taky jemny drôtik,ktory drži oko stale otvorene,ulohou pacienta je len pozerat do svetla a nehybať sa...netreba ist do celkovej ,tych 10-15 minut zvladneš a predtym sa dava premedikacia na ukludnenie

@janinah dakujem vam velmi pekne

zuzannnnsag
autor
8. nov 2025
@janinah

@janinah prosim vas a co sa dava na ukludnebie ?

alexatami
13. nov 2025
@zuzannnnsag

@janinah prosim vas a co sa dava na ukludnebie ?

@zuzannnnsag mne teraz pri zákroku dali lexaurin

mandarinka555
15. dec 2025
@alexatami

@zuzannnnsag mne teraz pri zákroku dali lexaurin

@alexatami A koľko sa platí?

maryetta
15. dec 2025

Moja mamina bola. Jedno ok hned citila ze lepsie. Na tom druhom jej nieco vadilo. Teraz bola po roku na kontrolu tak ma tam neviem ci zrasty alebo chrasty resp tak nejako. Tak musi ist znova.

alexatami
15. dec 2025
@mandarinka555

@alexatami A koľko sa platí?

@mandarinka555 za operáciu som neplatila iba za šošovky 1600€