Ako prekonať panický strach z merania tlaku u lekára?
Dobry den, mam paniku z merania tlaku. Odkedy mi namerali vyssi tlak a beriem lieky na tlak mam panicky strach z merania tlaku. Doma mam tlak ukazkovy, aj ked som mala holter. Ale ako nahle idem k lekarovi tlak mi vyskoci aj na 170/90 . Caka ma operacia a ja uz teraz mam paniku, z predoperacnych vysetreni a z prestavy ako mi budu v nemocnici merat tlak. Bojim sa, ze tam bude tlak z tej paniky vyssi a budu robit problem a ani ma nezoperuju, alebo ma nebudu chciet po operacii pustit domov. Neviem ten strach a tu paniku ovladat. Ako nahle mi lekar zacne merat tlak a manzeta pumpovat citim paniku a tlak ide hore. Ako to riesit? Mali ste to niekto? Ako to ovladat? Uz sama som z toho strasne nestastna.
Mám to isté.Nemam paniku ani strach,len sa u mňa takto prejavuje syndróm bieleho plášťa.
aj ja to mam
tak si zober vysledok holtera a vysvetli im to. holter je najpresnejsi, ved tam ti zaznamenava dlhsiu dobu.
Mne doktorka poradila zhlboka dychat, dala mi cas na ukludnenie a tlak isiel po 10 minutach dole. Uz mi nevyskakuje, nejak som sa vycvicila
Otec toto hovoril roky a bola to CHYBA... v stresovych situaciach mal vysoky tlak a mal v 59 rokoch porazku...
Syndróm bieleho plášťa. Ak to nie je vždy v stresových situáciách ale len pri meraní tlaku u lekára, treba mu to povedať. Ale väčšina ľudí má u lekára vyšší tlak.
Dobre to robia tí lekári, čo sa najprv s pacientom rozprávajú, spisujú anamnézu a až potom odmerajú tlak. Málokde pacienta nechajú 10-15 minút v kľude sedieť a to je chyba.
Nebojte nič, treba to Sestričkám a Lekárom povedať, v prípade potreby Vám Anesteziológ podá liek na zníženie tlaku. Má to tak mnoho ľudí. Robím na operačnej sále, tak to poznám 😊
Inak vedeli ste, ze kto toto ma u lekara, ze je dokazane ze v buducnosti ten tlak vysoky aj naozaj bude mat? Tak som si povedala, ze s tym nieco musim robit, cvicim a este zdravsie jem a este menej solim 😁
@lupajole ved si meraj doma pred vysetrenim zapisuj napr tyzden a ukaz lekarovi
Podstatne su domace merania
Merame v nemocnici opakovane kym nieco "pouzitelne" nenamerame 😅😁
@lupajole Mne keď merajú tlak u lekára, tak mám vždy 190 / 110. Sestrička má paniku, či mi nič nie je...ale ja som o.k. Neviem, prečo mi tak vyskočí...ale to zakaždým a nemám žiadne panické ataky. Doma mám stále rovnako 110 / 70.

@lupajole mám niečo podobne..vždy u lekára vysoký tlak..u mna asi nie priamo z merania ale celkovo syndróm bielych plastov..ja to otvorene komunikujem lekárom, niekedy ma potom nechajú si tam posedkat trochu sa skludnit a hneď je ten tlak nizsi..tak asi len skúsiť na to upozorniť a povedať že sledovaná si, holter výsledky v norme a aj tlak doma