icon

Ako prekonať stav, keď na vás príde tetánia?

rokkisu
13. nov 2012

Ahojte. Chcem poprosiť o radu. Asi pred pol rokom mi zistili tetanický syndróm - chronický. Ruky a nohy mi zatiaľ chvalabohu nevykrúcalo, ale keď to príde, sú to strašné stavy. Neviem čo robiť. Sú to stavy, kedy neviem či odpadnem, či ma preženie, či budem vracať, či mám kričať, pulz aspoň 130, hviezdičky nad hlavou a tlkot srdca až v ušiach a mravci po celej tvári. Je to fakt nepríjemné.Prichádza to raz za týždeň, hlavne večer. Jediné čo mi ako tak pomôže je vaňa s teplou vodou. Neviem prečo, ale teplá voda mi pomáhala aj v čase tehotenstva, keď mi bývalo zle. Vo vani presedím aj hodinu. Ako to prekonať? Občas to trvá i 2 hodiny. Magnézium i kalcium si dávam preventívne. Dýchanie do sáčku mi vôbec nejde, mám z toho závraty. Poradíte mi, ako prekonať tento stav čo najlepšie a najrýchlejšie? ďakujem.

22petruska
18. nov 2015

@tetanka mne pomáhajú bankové masáže aspoň na trpnutie rúk 🙂

tetanka
20. nov 2015

dobrý deň dievčatá 🙂. Skúšali ste akupunktúru? Mne pomohla. To bol vlastne začiatok môjho zlepšenia. A navštívila som jedného "liečiteľa", ktorý ma odblokoval. Faktom je, že mi je lepšie. Beriem samozrejme nadalej minerály, magnezium. Ale je aj pravda to, že xanax postupne vypúšťam. Držím palce

zuzike123
20. nov 2015

@tetanka Mozem sa ta spytat na ten xanax? Ja mam lexaurin aj neurol, ale vsetci ma strasia zavislostou, tak sa to snazim nebrat pravidlene. Ale casto mam pocit, ze na totalne ukludnenie by som to potrebovala brat aspon 2 tyzdne v kuse. Myslis, ze sa da za 2-3 tyzdne dopracovat k zavislosti? Neviem si potom predstavit tu odvykacku.

22petruska
20. nov 2015

@tetanka ja chodím k tej masérke a ona sa zaoberá aj takým liečiteľstvom a tiež ma odblokovala, sama mi povedala,že vie čo prežívam že si tým prešla a tiež chodila k liečiteľke a pomaly ju odblokovala tak že jej všetky ťažkosti časom zmizli a teraz sa sama tým zaoberá už 14 rokov a aj inakší zdravotný štýl tak skúšam aj ja a zatiaľ super 🙂

tetanka
23. nov 2015

@22petruska to je super 🙂 . Milá "Petruška" 😀 a nie ste z Košíc? Išla by som aj k nej.

22petruska
23. nov 2015

@tetanka nie ja som z Oravy 🙂

katkabg
23. nov 2015

Ajojky mozem sa opytat?Vcera a aj obcas inokedy sa mi sa mi to stalo.Konkretne vcera....ko som si uz chcela lahnut,zrazu som mala pocit ze sa neviem nadychnut ci co....ako som zaspala tak som s som s hned zobudila ze akoby som sa nevedela nadychnut...potom mi bolo horko,prevetrala som potom ma triaslo,srdce som citila ako by mi preskakovalo,taka panika ma chtila ze ci sa zobudim rano vobec....tak som sa len tulila k malej co spinka pri mne,to ma vzdy ukludni.dal som si taky doplnok obsahuje valeriana a metu.To ma v celku ukludnila.Len neviem co je toto za stav....hadam akoby som sl zgegnut 😀 ja viem neni to smiesne lale asi tak raz za mesiac ma chyti takyto stav...niekedy cez den a niekedy tkto vecer.Ja mavam aj dost casto nizky tlk.No neviem co je toto.Ci ta zmena pocasia.Zijem v Bulharsku a vcera a predosle dni bolo 23st.a dnes zrazu dobre ze nesnezi.preto sa pytam ci to nemoze byt ta tetnia ci co to

katkabg
23. nov 2015

Este podotykam ze taketo stavy mi zacali od kedy som pred 6 rokmi skoro zomrela po cisarskom po tazkych komplikaciach....ledva som sa ztoho dostala soslova aj do pismena..bola som aj reanimacii.neviem ci to moze mat suvis...doplnali mi aj krv cize mam v sebe niekoho krv.

mihalova30
23. nov 2015

@lentuska
Ja by som poprosila o kontakt na biorezonancne vysetrenie v ramci Ba

katkabg
24. nov 2015

Babyyy poradte moze to byt ta tetania?Alebo to su normalne taketo stavy?

zuzike123
24. nov 2015

@katkabg Tetania to moze byt aj nemusi, to ti potvrdi az doktor, ked ti vsetky vysledky vyjdu ok, tak to zvalia na psychiku a tetaniu ☹ Ten tlak na hrudi a pocit, ze nemozem dychat mavam aj ja pri strese, staci mi na nieco mysliet a uz to ide. A to busenie/preskakovanie byva u mna casto spustac takehoto stresu a tym sa to este zhorsi a preskakuje este viac.

katkabg
24. nov 2015

@zuzike123 no je to dost hnjsny pocit mam pocit ze umrem...taky divny pocit fakt akoby som sa rana nemaladozit.....niekto si pomyali ze mi sibe

zuzike123
24. nov 2015

@katkabg Presne aj ja sa niekedy bojim zaspat.

tetanka
24. nov 2015

@katkabg určite to súvis má. Vtedy ste museli prežívať hrozné stresy - strach a to bolo podľa všetkého spúšťačom tetánie ☹

majkuska
24. nov 2015

@katkabg môj názor panická porucha alebo tetánia. Máva tieto stavy, zo srdcom ešte horšie. Papaj veľa magnezka a vitamínov. Ak ti to nebude prechádzať, tak AD, ja som sa dostala do takého štádia, že už bez AD to nešlo

tetanka
24. nov 2015

@zuzike123 ja som brala xanax ( určite je účinnejší ) od januára. Tiež som sa začala báť závislosti, ale teraz môžem povedať, že úplne ľahko sa to dá zvládnuť ( keby to tak ľahko šlo aj s cigaretami 🙂 ). Asi druhý mesiac čo som z troch xanaxov prešla najprv na jeden ,potom na pol a teraz už mesiac neberiem nič. Stále ho mám ale pri sebe. Ukľudňuje ma to. Ja si myslím, že dva týždne je veľmi málo a už vôbec sa nedá rozprávať o závislosti za tak krátky čas.

majorosovalucia
24. nov 2015

Moja svagrina ma tetaniu,jej zabera magnerot.Ine neberie zatial.

katkabg
24. nov 2015

@majkuska
@tetanka
@zuzike123 dakujem vaaam....fakt toto nechapem co to moze byt...priste zrazu taky pocit ze iete umret alebo ani neviem to opisat...som mala halusky ze zaspim a vo sne prestanem dychat a sa nezobudim a a som original srdce citula hadam v krku.Mavam aj caste bolenie hlavy.Ale to je nic oproti tomu stavu ktory namna pride hocikedy a najhorsie ked tajto vecer.Jak som zaspavala tak som sa normalne sustredila na to ze nech dycham.Mne hrozne pomahaju take zelene tabletky obsahuju mätu,valerianu a este nieco,po bulharaky sa to vola Glog.Tieto tri veci obsahuje ta tabletka a je na nervove a srdcove prihody.idem posprtat uja googla ze co je v preklade ten glog.A teda ja som nikdy nepocula o tejto tetanii

katkabg
24. nov 2015

GLOG JE TOTO : Crataegus monogyna

karpina
24. nov 2015

@katkabg podla tvojho opisu by sa mohlo jednat o panicku poruchu, ako si to spravne pomenovala. Skus si prečítat tento članok, možno sa tam najdeš. Inak da sa toho najst na nete velmi vela, toto len na porovnanie, tvojich priznakov.

cloviecka
25. nov 2015

@majkuska, prosim ta po akej dobe si sa potom s tymi AD dostala do pohody? tie vraj zaberaju velmi pomalinky a dlho...

majkuska
26. nov 2015

Asi tak ze 90% snad o rok, myslim ze 100% to nikdy nebude, lebo strach he aj pud sebazachovy, ale zlepsenie bolo viditelne ovela skor asi po mesiaci. Urcite to mi to zlepsilo kvalitu zivota

cloviecka
26. nov 2015

@majkuska , dakujem ti za odpoved. velmi si mi pomohla. asi to chce vela casu...

bubliinka123
13. dec 2015

@lentuska Ahojko, môžem poprosiť kontakt? Vopred ďakujem.

kajabb
15. jan 2016

Ahojte, dlhšie som na stránke nebola, teda rok, skoro presne 😅
Tieto otázky mi prišli do schránky, tak ich sem postupne zavesím. Ak si niekto v nich nájde niečo, mu pomôže, budem rada.

latia, 2015-04-07 14:38:10, píše:
----------------------------------------------------------------------------------
Ahoj kajabb,

neviem, ci sem este chodis. Kedze mi diagnostikovali tetaniu (na EMG), prva reakcia bola, ze som zacala surfovat na nete, ze co s touto diagnozou. Pravdupovediac mam z tych negativnych reakcii dost zmiesany pocit, kedze vacsina ludi pise, ze sa s tym nic neda robit. Preto som vdacna za tvoje povzbudive slova, lebo si jedna z mala, ktora napisala nieco pozitivne a ze zmenou zivotneho stylu (vyziva, detoxikacia a mozno aj zmena zmyslania) sa s tym da normalne zit.
Tych veci, co si radila je velmi vela a neviem, kde zacat. U mna sa tetania zatial prejavuje migrenami a nevolnostami, teda krce v bruchu a taka guca v krku. Okrem toho mam aj akne (z ktoreho sa uz roky neviem dostat a to som uz davno po puberte - najviac ma stve, ze som vyskusala vsetku moznu dermatologicku liecbu a bez trvaleho efektu, proste ziadna kozna sa nezaoberala pricinami a aj gynekolog skonstatoval, ze je to jednoducho tak, nieco ako, ze mam tu smolu, ze moje mazove zliazky su citlivejsie na pohlavne hormony. Inak tema akne ma dost dlho stvala, dost dlho som hladala a skusala kadeco a pominala kopec penazi, az som sa s tym zmierila, ze asi to bude mojou stalou "ozdobou"). Dalej mam aj vela amalgamovych plomb, v puberte sa mi zacali kazit zuby a moj zubar mi tam veselo zacal nakladat amalgam (mam ich asi 10), inak na toto sa tiez nikdy ziaden lekar nepytal a ani to neriesil, mam pocit, ze sa to podcenuje. Moze teda aj "obycajny" amalgam stat za tymto vsetkym? No a teraz k tomu ta tetania (teda, ona tu uz asi bola, len teraz ju uz mam oficialne potvrdenu).
Ako a s cim konkretne z toho mnozstva produktov by som teda mala zacat? Viem, ze lekar mi na to neodpovie, poradi jedine, ze magnezium, pripadne psychofarmaka. No mam pocit, ze ziaden lekar sa na cloveka nepozera ako na celok a neporadi ani to, ako s tetaniou zit, co vsetko mozno robit, ako k tomu pristupovat a ako sa najma nebat, co to vobec tato diagnoza znamena.

Dakujem velmi pekne za odpoved a aj za radu, ak mas cas, chut a este sem chodis 🙂

Ahoj latia,

prepáč, skutočne som tu dlho nebola. Dúfam, že ty sa sem ešte vrátiš a môj príspevok sa k tebe aj dostane.

Dnes môžem konštatovať, že som už 2,5 roka nemala tetanický záchvat. A bez AD, chvalabohu. Takže moja doterajšia snaha bola správnym smerom, mám výsledky. Nebolo to ľahké, popravde som veľmi šťastná a hrdá 😵 😵 😝

Môžem ti napísať o tom, ako som postupovala ja. Medzičasom som naštudovala ďalšie veci, tak zaradím aj to.

V prvom rade, maj sa rada, ver si, že to dáš a stále sa snaž vnútorne vcítiť do stavu, keď už budeš zdravá, harmonická a vyrovnaná. Tie myšlienky sú veľmi, veľmi dôležité. Viac, ako si človek uvedomuje. Lebo presne tam sa chceme dostať. Aj sa dostaneme 😉

Tak ako ja pred tromi rokmi, píšeš, že sama tušíš, že si vnútorne silne zanesená. Tieto usadeniny + dnešný spôsob života (strava, nedostatok spánku, chémia, ťažké kovy, stres...) organizmus prekysľuje do tej miery, že zlyhávajú niektoré funkcie - u nás tetanikov sa nervy stávajú dráždivé, teda nedokážu reagovať tak, ako by mali. A to z fyziologickej príčiny. V kyslom prostredí ani nemôžu, logicky. No v chlieviku vianočku nenapečieš, hm.

Teda ďalšia vec, ktorú chceme dosiahnuť je zníženie zakyslenia. (Úplne odstrániť sa nemôže - aj to treba. Keď už budeš zdravá, uvidíš, že telo sa veľmi ľahko vie vysporiadať s krátkodobým zakyslením. Len to treba vyvážiť: ak mám jeden deň zakysľujúci, druhý si dám odľahčený, odkysľujúci.) Teraz pár mesiacov by som sa snažila žiť s prevahou mierneho odyslenia, až kým sa telo nedá do poriadku. Zrejme netušíš, čo si pod tým predstaviť. Tu pomôže len otvoriť knihy, net a študovať. Je to komplex pomerne jednoduchých vecí, ale je ich mnoho, takže jednoduchšie je zaviesť si ich do života pomaly krok za krokom. A nepopustiť, chce to pevnú vôľu, lebo každá zmena bolí. Psychicky, myslím. Čo už,... 😒
Ja som o tom písala v predchádzajúcich príspevkoch. Áno, máš pravdu, sú dlhé 😖, ale snažila som sa o zrozumiteľnosť 😕

Základ všetkého je kvalitný spánok. Min.8 hod. každú noc. Pomôže ti k nemu pohyb, najlepšie na čerstvom vzduchu. Čo najviac, musíš sa pri ňom zahriať, tak príjemne.
Potom pitný režim. Ja pijem prevarenú obyčajnú vodičku, nechám odstáť 30 min. pred prevarením, aby vyprchal chlór aspoň z časti. Každý deň min.2 litre.
Strava. Tam je toho veľmi veľa. Suroviny - najlepšie domáce nepostrekované, prirodzene hnojené. Ale ak nie sú, tak človek musí brať to čo je, hmm. Ťažisko je na zelenine - surovná, varená, pečená. Mäso nemusí byť často, stačí 2-3× do týždňa, ja som už len na domácej hovädzine a kurati. Plus rybu 3-4×, na olivovom oleji. Inak oleje používam často a hojne, rôzne rastlinné, ale v surovom stave. Varím na kokosovom , rybu na olivovom. Snažím sa ich veľmi neprepekať. Ešte bielkoviny, musím každý deň, inak by mi chýbali - ak nie je mäsko, dám si syr alebo vajíčko, jogurt, zakysanku. Jem aj dosť ovocia, ale postupne budem uberať. Vynechala som cukor a ocot, okrem medu, ovocia a vínneho/jablčného octu. Ľúbim orechy.
Toto je len príklad, ako sa to snažím riešiť ja. Ale samozrejme, že sú dni, keď jem čo by som nemala. Nevyčítam si to (nekarhám sa, mám sa rada 😉 ). Snažím sa to vyvážiť na nasledujúci deň. Telo mi samo hovorí, čo je správne.
Je mnoho vecí, ktoré sú vyslovene odkysľujúce. Napr. pohyb/cvičenie alebo cigória(čakanka), tú mám rada. Alebo aj citrón, tiež hojne používam.
Ak máš v sebe zápalové procesy, treba najskôr poriešiť. Ja používam prírodné ATB + som si naštudovala akupresúru. Veľmi účinné. Choroby majú ľahký priebeh, rýchlo odznejú. Inak, na choroby samotné treba všeobecne zmeniť názor. Telo ich potrebuje, sú nevyhnutné na adaptáciu. Nie sú ´chyba v programe´ tela, naopak, oni sú súčasťou procesov. Cez choroby sa telo nastavuje tak, aby sa dokonale prispôsobilo okolitému prostrediu. (Koho zaujíma viac, ide o Novú germánsku medicínu, študujte 😉) Keď prídu, nie je to náhoda, ale telo si ich vyžiada, lebo ich potrebuje. Na odbúranie má viacero procesov. Človek v bežnej kondičke chorobu hravo zvládne a vyzdravie posilnený (telo si vytvorí protilátky, posilní potrebné orgány atď.) Teda niečo ako prirodzená vakcinácia. Horšie je, ak si človek nesprávnou životosprávou niektoré procesy znefunkční. Z toho vznikajú tie ťažké civilizačné choroby, zase to nie je náhoda, len prirodzená reakcia tela na náš predchádzajúci prístup. Teda ten istý proces, len s ťažším priebehom. Latia, prepáč, nejdem písať príklady, lebo by som znova zapísala celú stranu. Podstatné je, že sa treba snažiť - vo všetkom o rovnováhu a používať zdravý sedliacky rozum. Tzn. napr. nepreháňať s chemickými medikamentami, radšej použiť prírodné prostriedky ak sú. Ale ak je organizmus oslabený a nevládze bojovať s patogénmi, zbytočne sa nevysilovať, ale použiť klasickú liečbu. Následne hneď prejsť na detox, ľahkú stravu, spánok atď., kým neodstránim aspoň časť negatívnych dôsledkov. Klasika.

O amalgáme som už popísala dosť v predchádzajúcich príspevkoch. Ja som jednoznačne odporcom amalgámu. Dala som si vymeniť plomby za biele. Pozor! Až po 6 mesačnej čistiacej kúre Dr.Klingharta chlorellou. Latia, pri 10 amalgámoch by som by som ju robila 12 mesiacov. Spôsob si nájdi v predchádzajúcich príspevkoch (začneš pomaly 1×3 kapsule, postupne pridávaj až na 3-4× 5 kapsúl, vždy 30 min.pred jedlom - načasovanie je dôležité, dodržuj). Vymieňaj ich postupne, 1-2 za mesiac. Pretože ich odstránenie spustí masívne uvoľnenie ortuti naviazanej v tkanivách, takže radšej pomaly.

Už som spomínala Novú germánsku medicínu. (Mám v pláne zaoberať sa ňou hlbšie.) Popisuje choroby ako súčasť procesu adaptácie organizmu na životné podmienky. Spúšťačom takýchto procesov je stres, nepohoda, napätie, zlosť, negatívne pocity. V tomto štádiu ešte nepociťujeme príznaky chorôb. Akonáhle opadne napätie a my sa uvoľníme, vtedy sa začnú prejavovať akútne prejavy. Určite to poznáš, ľudia dlhodobo žijú v problémoch, potom sa im podarí poriešiť ich a keď by už mohli mať pokoj, bum, príde choroba. Poznám mnoho takýchto ľudí. Lenže to nie je žiadna náhoda. Organizmus si počkal, kedy sa budeme cítiť v pohode a takto začal fixovať nastavenie jednotlivých potrebných orgánov. Čím budeme v lepšej kondícii, tým menej budeme pociťovať symptómy a priebeh ochorenia bude ľahší. Úžasné: Meradlom tela je pocit vlastnej spokojnosti a pohody. Narodili sme sa, aby sme boli šťastní... 😵 😵 😵 😵

Latia, prajem ti veľa zdravia a hlavne buď šťastná 😵

lara6
15. jan 2016

@katkabg panicka porucha ako vysita

katkabg
16. jan 2016

@lara6 no asi bude nieco zatym...ked dojde namna takyto stav snazim sa byt kludna,dam si tabketku a ako si to prejde ale je to nooo....zvlastne

lara6
16. jan 2016

@katkabg urcite by bolo fajn zajst za odbornikom 🙂

katkabg
16. jan 2016

@lara6 zatial od vtedy co som sem prvy krat o tom pisala zatial ma to nechytilo od vtedy

starja
23. feb 2016

Čaute tetanici...bojujem s tetániuo asi 5 rokov....všelijako....ale konečne mám niečo,čo mi pomáha..bola som u psychologičky a tá mi poradila VITAFLORIN ,je to čisto na prírodnej báze,bez chémie,užívam ho síce krátko,asi len mesiac,a zatiaľ som mala len 1 atak....takže v porovnaní s každodennými atakmi pokrok🙂)))tento prípravok som tiež našla na nejakom fóre o tetánii a tak som skúsila...stojí síce 17€,ale radšej obetujem peniaze ako nervy z atakov.....zatiaľ som spokojná,len nezabudnite užíva sa tak týžden,potom prestávka a znova týždeň....snáď som pomohla,mne určite pomáha ......držte sa všetci a nedajte sa odbiť lekármi že ste blázni a potrebujete AD,ide to aj bez nich,len treba niečo pre to urobiť.....držím sebe aj Vám palce v boji s blbou tetániu..🙂)