Ako riešiť partnerov problém so zápachom z úst?
Partner ked dlhsie nepije, alebo neje, tak hodinu cca, tak mu velmi pachne z ust... uz to riesime asi rok... zuby, jazyk , usta atd , to ma v poriadku... ja si myslim , ze ci to nema suvis nejak so zaludkom abo co... uz som z toho na nervy lebo vidi, , ze sa niekedy odtahujem... jemu je to trapne u vseobecnej dr len tak zaklopat a povedat jej , ze mu smrdi z ust.. ako to riesit? 🥲
Na dentálnu hygienu chodí?
Mandľové kamene?
Tak nemusí povedať, dobry deň, smrdí mi z úst.. nech skúsi povedať dobrý deň, mám nepríjemný problem so zápachom z úst 🙂 mne by bolo skôr trápne, že sa niekto s kym sa rozprávam odťahuje, či manžel alebo cudzí. Naozaj, smer všeobecný, može to byť úplba banalita a problem vyriešený. Mala som takúto kamošku, a bolo to naozaj nepríjemné, najhoršie, že oni to necítia. Už si ale nepamätám, ako to vyriešila.. nech sa nebojí, isto chodia ľudia s väčšími “trápnosťami” 🙂
Ma pravidelne piť a jesť a zápach prestane
Dospely chlap sa hanbi ist za vseobecnou zo zapachom z ust? Viac by som sa hanbila to neriesit.. moze to byt problem so zaludkom, so zubnym kamenom, mandlvymi kamenmi..
Nech povie, že má halitózu, to znie noblesnejšie.
Problem casto moze byt kludne aj travenie a nie priamo v ustnej dutine..ako to ma s travenim ?
Nemá zväčšené derave mandle? tam sa zvykne usadzat jedlo a smrdi to, ked to hnije
Ja so. Mala s tym tie problem, potom mi zistili celuakiu a prestalo to. Odporucam ist na gastro.
ORL a gastro za mna, napr skryty reflux, helikobakter, mandle to vsetko moze robit tento bordel.
Mandľové kamene?
@nin12345 to je co prosím ta? 🫣To akože na mandliach sú kamene?to počujem 1.x
@bielasovicka áno žiaľ aj ja mám kamene plus reflux a tiež mám takýto problém a neviem ako ho riešiť mandle vybrať nechcem ORL na to nevidela dôvod tak neviem uz
@bielasovicka áno žiaľ aj ja mám kamene plus reflux a tiež mám takýto problém a neviem ako ho riešiť mandle vybrať nechcem ORL na to nevidela dôvod tak neviem uz
@veronika2316 no ja som ešte ani nepočula o tomto, preto sa pýtam. Hm, a to už som dosť stará 😄
@bielasovicka áno tam sa tvoria vnútri v mandliach také bielo žlté kamene a veľmi to pachne keď sa to vyberie
@veronika2316 no ja som ešte ani nepočula o tomto, preto sa pýtam. Hm, a to už som dosť stará 😄
@bielasovicka skús si pohľadať video tonsil stones removal ak máš na to žalúdok
Môj manžel má reflux, ak niečo podrazdi zaludok tak aj po umytí zubov cítiť zápach. Určite gastro riešiť.
Zapach moze byt sposobeny aj tym, ze clovek konzumuje prilis vela cerveneho masa.
@veronika2316 ja mám ten istý problem, mám kamene ,aj celiakiu, hostamin a na ORL mi povedali ,že nevidia dôvod na výber mandlí
Pýtam sa ,čo mam robiť s tými kameňmi.ze len si to vyšparovať.
Fakt super
Ja som za mladi pil dost mlieka. U mna to sposobovalo mlieko. Presne tak, ze s odstupom po dojedeni ci piti niecoho
Súvis je jednoduchy, nezdravé stravovanie, vela cukru v strave, pripadne alergie na potraviny a je z toho zle travenie zapach z úst pripadne čapy (kamene) na mandliach. Nech skúsi menej uhlohydratov, viac zdravych bielkovin a ziadny cukor. Zmnenu uvidís aj bez navstevy lekara.
Napríklad odstránenie osmičiek, aj ak sú v poriadku.
No asi sa začať správať ako dospelý a začať to riešiť s lekárom.
@bielasovicka zrejme tomu hovoria ľudovo kamene ale asi to budú čapy .chronicky hmisavy zápal krčných pre ktoré sa doporučuje tonzilektomia..odstranenie
To nemusí ísť k obvodnej lekárke,ale skôr smer zubár, nech si dá do poriadku zuby,určite má zrejme nejaké kazy,a keď mu robia kazy,tak dentálnu hygienu,to má podľa mňa z toho

Jasné, všeobecný lekár a ten ho pošle na gastro.