Ako sa chrániť pred Covidom-19 v rodine?
Ahojte ake su vase skusenosti, ked mal clen rodiny covid, dostala ho vzdy cela rodina? Nosim doma rusko a umyvam 100x ruky aj manzel, len mame babo.
Ono asi záleží od kmeňa vírusu a od imunity. Sestra si doniesla z porodnice a nenakazila nikoho, ani bábo. Kolegyňa chytila v práci a ľahla komplet rodina - mňa nenakazila. A k tomu očkovaniu, nikdy nehovorili, že sa nikto nenakazí, ale znižuje to šancu sa nakazit a aj priebeh choroby. Ja a sused sme sa nakazili v jednom čase - obaja sme športovci, ja som o týždeň behala vonku svojich 8km denne a on o sebe 2 týždne nevedel a pol roka musel pichať fraxiparin a šport nebol u neho možný rok. Hádajte, či bol očkovaný.
ziadne vacsie opatrenia snazila som sa izolovat, co s malym az tak neslo, respirator som sa snazila mat v spolocnych priestoroch, resp. ked som bola s malym
Pre pana to kto sa ešte testuje..
Ahoj, no 100 x denne si umývať ruky (načo vlastne, keď si doma?) je podľa mňa málo, treba aspoň 120 x...a respirátor nestačí, treba aj skafander pre istotu (a aj v ňom spať, samozrejme) 🙄 Dosť bolo irónie, nehnevaj sa, ale dosť to preháňaš, dnešný covid je považovaný za bežné respiračné ochorenie (aspoň tak mi povedala dr), dieťa ak ochorie, vylieči sa. U nás ho 3 deti mali, nič vážne, pol dňa ich bolela hlava, muž mal tiež (ako bežná chrípka) - ja ako onkopacient by som už podľa toho bola dávno mŕtva- ani náznak covidu, dedko 65-ročný bol u nás každý deň- nechytil nič, babka to isté, bábätko vtedy pármesačné tiež nič, teraz máme v škôlke (cca 3-ročné deti), nikto nerobí žiadnu paniku. To by si s bábom nemohla chodiť vôbec ani von, hocičo môže chytiť aj na ihrisku, v obchode, u lekárky...
My keď sme mali tak som ho dostala ja odo mňa staršia dcéra muž ani mladšia nedostali a to sme boli spolu stále

@pininka1 tak super som sa bala, ze je to pravidlom 🙈