Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@esselte presne ako píšeš esselte, najskôr treba prijať svoju chorobu, svoje vlastné ja ... neísť proti nemu ... uvedomiť si vlastnú hodnotu ... a že už len náš život je vlastne dar a je na nás ako ho prežijeme ... i keď niekedy sa to ľahko hovorí, ale ťažšie je to aj emocionálne prežiť a presvedčiť vlastné ja, že je to tak ... je to boj, dlhý boj ... ale o to si viacej budeme vážiť naše šťastie 🙂 ...
Ahojte. Mate tu niekto skusenost s vysadenim Rivotrilu??? Alebo inych benzakov?
@lenieta25 ja som vysadila prvýkrát Rivotril po cca 7-mich rokov a tento rok som vysadila Lexauriny po polroku užívania, tak sa kľudne pýtaj, mám s tým bohaté skúsenosti 🙂
@janka_banka a ako si vysadzovala? Bolo ti nieco pocas vysadzovania
@lenieta25 vysadzovala som postupne, Rivotrili som mala najslabší večer len 1/4, tak ten som šupla preč naraz a necítila som nič, ale potom som brala Lexauriny, Diazepany a to už bola makačka, poviem to na rovinu ... brrr ... triaslo ma, že som nevedela ani poriadne držať lyžičku, no proste ako keď prestane alkoholik piť alkohol a volá sa to absťák, telo si proste pýta dávku ... a hlavne sa mi rapídne zvýšili úzkosti, ale tak, že som nevedela prejsť do obchodu, úplne sa mi vypol akoby mozog, volá sa to derealizácia a potom som mala aj depersonalizáciu, že som sa pýtala sama seba v zrkadle, že kto vlastne som... ale každým dňom to bolo lepšie a lepšie, trvalo to približne 4-6 týždňom, neviem TI to presne napísať, počas tohoto obdobia som bola doma na PN, určite by som nezvládla chodiť do práce ... a Diazepanu som brala z 2mg, ráno 1/4 a večer 1/4, ciže ja som mala úplné mini-pidi dávky ... teraz som relatívne v pohode, všetko však oveľa viac prežívam, stresy, ale na druhej strane sa mi zdá všetko reálnejšie, nie som utlmená a cítim oveľa viac lásku svojich detičiek 🙂 ... prosím ber to tak, že toto je moja osobná skúsenosť s liekmi tohoto typu, každý reaguje inak a k úplnému odbúraniu týchto liekov z krvi treba aj niekoľko mesiacov ... každý reagujeme inak a niektoré dievčatá tu s tým nemali také problémy ... držím Ti palce 🙂❤❤❤
@janka_banka manzel uziva rivotril od jula. Najskor mal 3 krat denne, potom mu znizila na mensie davky. Cca 3 posledne mesiace uzival len polku rano a polku na vecer. A od minuleho tyzdna mu ubrala a ponechala len pol tabletky na vecer. Ako fyzicke priznaky nema zatial ziadne len v hlave citi take napätie taky nepokoj. Ale bojuje s tym tak uvidime. A povedala mu ze do noveho roka cca do polky januara ma vysadit aj tu polku na vecer....
@janka_banka a teraz benzaky uz nemas ziadne....uzivala si aj nejake vitaminy pocas vysadzovania
Cize rivotril si ako dlho uzivala? A ten si vysadila zo dna na den...
@lenieta25 ja som mala rivotril cca 7 rokov a vysadila som ho hneď ... a tie tlaky môže mať aj nemusí mať z toho, ja to takto neviem posúdiť, skôr lekárka by mu vedela povedať, idú predsa len Vianoce a vtedy sa citlivým ľudom zhoršuje psychika ... takže nervozita nepokojom môžu byť z vysadzvania ale nemusia ... ale dá sa to zvládnuť, len sa človek nesmie zľaknúť a byť takpovediac tvrdohlavý 🙂 ... silno silno držím manželovi palce ❤ ... a inak chcem Ti napísať, že má úžasnú manželku, že sa takto o neho zaujímaš ... je to krásny prejav lásky ... nie každý má pochopenie a súcit s človek, ktorý má pošramotenú psychiku ... cmuk❤😍
@lenieta25 ja som vysadila brala som ho v minulosti pred siedmimi rokmi asi tri mesiace vysadila som ho zo dňa na deň v pohode...no a teraz som ho mala asi 6 týždňov a vysadila som postupne znižovaním dávky, najskôr som mala 0,5 potom som znížila na 0,25 a potom vysadila..🙂 nemala som abstinenčné príznaky...ja som užívala neurol.
@janka_banka no ja ho v tomto velmi podporujem. Oporou sme mu cela rodina...skoro kazdy vecer rerelaxacia a 😉tak

@janka_banka myslis ze to napatie moze byt aj z toho ze nieje este celkom dolieceny...
@lenieta25 no môj názor je ten, že môže absencia liekov vyvolávať tieto stavy, predsa len tieto lieky navodzujú pocit pohody, človek je taký trošku odolnejší voči vonkajším vplyvom ako stres a pod. ... a treba si hlavne uvedomiť, že už bude len a len dobre a nepadnúť do stavov predtým ...
Ahoj, ani nevies ako moc ti rozumiem. Osobne som brala tabletky, volne na predaj, nuz zabudla som, ako sa volali :/ pilulka.sk, tam si pohladaj (http://www.zlavovy-kod.sk/pilulka-sk/)
, alebo nejake caje na uvolnenie a stresy...mozno, ak ti toto pomahat nebude, jedine psychiater :/
Dievcata poviem vam ze skutocne nechapem ... Rozumiem tomu, ze sa na liek navykne a potom prestame ucinkovat ale vysadit nieco a nedat za to nahradu? Ved to sa vam ta choroba potom vrati, mamka berie alventu a bolo jej povedane, ze pokial trpi depresiami a slabostou ci chronickymi bolestami,musi brat lieky cely zivot tu alventu uz berie sakra dlhoale ked sa par krat ju pokusila sama vysadit lebo uz sa citila dobre tak sa jej rychlo depresia a slabost vratili a abstaky nemala,ziadne ...
@googlinqa v tom maš uplnu pravdu,ja tiež beriem Alventu dost dlho a viem že to sa ani nesmie uplne vysadit,maximalne ti može lekarka trošku znižit davku ,ale je to dlhodobý proces..aj ked si myslime že je nam fajn,llieky by nam mala vysadzovat postupne!!!!,iba lekarka,lebo to može byt potom ešte horšie.....
Baby a je tu vôbec niekto kto užíval dlhodobo ad, vysadil a sa to návratilo? 🙂

@mm103 veru áno,mladá žena,proste vtedy si človek uvedomí hodnotu života,porozmýšľa nad tým,čo všetko život dáva a aké je dôležité zdravie,naše problémy sú len kvapkou v mori oproti iným,vážnejším,ja si po mesiacoch marodky,keď som si dávala dokopy svoj stav paniky,uvedomila,čo všetko som zanedbávala,o čo som si nerobila problémy,doslova som prehodnotila život od základov a veľa som zmenila,netrápi ma,že užívam ad,užíva ichv dnešnej dobe kopec ľudí,hlavne,že mám rodinu,mám kde bývať,prácu,peňazí tak akurát,zdravie,ostatné príde