icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

fivulinka
30. dec 2016

Zienky, hlavu hore, nalejte si pohar dobreho vinka, vylozte nohy a relaxujte ☺ viem, ze sa lahko hovori a horsie kona...ale je to len na nas, vsetky prezivame tazke chvile, ale my to dame a bude nam zase super 😉👍 "jinudy proste cesta nevede" 🍂

slavkasobanska
30. dec 2016

@fivulinka momentalne neviem dat hlavu hore,..a pit nemožem,..čo už☹

mm103
30. dec 2016

@slavkasobanska budeš určite moja len treba skúsiť inú liečbu... hovorím skús to zalúzie človek je tam šesť týždňov... nech ťa lekár odporučí... berieš veľké množstvo liekov možno by ti ich vedeli lepšie nastaviť... naozaj.... majú tam aj terapie všetko... majú veľmi dobré recenzie...

slavkasobanska
30. dec 2016

@mm103 je to všetko o financiach,..z časti,..citim sa ako priživnička

fivulinka
30. dec 2016

@slavkasobanska tak ide to aj bez pitia 😉 mne tiez nie je bohvieako skvele, ale tesim sa na to az mi bude zasa fajn a zasa sa stretnem s mojim starym "ja" a to ma posuva vpred a dava silu bojovat s touto skur..nou chorobou 👊

mm103
30. dec 2016

@slavkasobanska ale čoby si bola... vôbec nie... myslíš že aj tá liečba sa platí?

slavkasobanska
30. dec 2016

@mm103 nie,,viem že je to zdarma,.poradim sa s lekarkou a uvidim čo mi povie

janefonda
30. dec 2016

@fivulinka dni bezia a zivot sa neustale meni...verme ze k lepsiemu. Bude nam dobre ja som o tom presvedcena. A ak k tomu bude treba lieky uz nastalo tak mi to tiez nevadi. Ja momentalne mavam obcas tazsie chvile, ale ako pridu tak aj odidu. Nastastie 🙂 treba sa motivovat, ze bude lepsie a lepsie pretoze naozaj bude 🙂

mm103
30. dec 2016

@slavkasobanska no tak vírus máš možnosť to skúsiť naozaj vyskúšaj každý sa chceme cítiť tak ako predtým... treba vyskúšať všetko veď to za to stojí..

fivulinka
30. dec 2016

@janefonda och joj, a ja uz som sa tesila, ze uz ti bude len dobre, ze uz sa ti to tak ustali...no co uz, ako pises, tazsie chvile pridu a zasa odidu a postupne ich bude menej a menej az spozname zase same seba 😉 a aj vies, preco je ti zasa horsie? Nejaky podnet zvonku ci len "hladinky hormonov" kolisu?

simka1454
30. dec 2016

bude dobre,lepšie len sama neviem kedy,dlho to trvá a tá bezmocnosť keď sa neviem posunúť dopredu a stále ma trápia úzkosti,strachy a tak sa chcem posunúť dopredu a nejde mi to, ako aj keď by mi dobre padlo keď by som mala pochopenie okolia,len o tom čo mi je vie iba dcéra a muž ani syn o tom nevie a o rodine ani nehovorím lebo by mi rovno povedali že som blázon a tak sa trápim sama

janefonda
30. dec 2016

@fivulinka vies co podnet nepoznam, ale aj ked obcas mam vtierave myslienky viem to uz značne ovplyvňovať. A zdaleka to uz nie je take zle ako pred dvoma mesiacmi. Je to zvladnutelne, ja som ani raz nemala benzace, cize to zvladam so sertralinom.
Vela mi pomahaju zmeny, čo som urobila v živote. Venujem sa sama sebe, som sebeckejsia a dovolim si aj nohy na stol vyložiť, keď sa mi žiada pauza.😉
A co ty, zvladas to zatiaľ? Ake mate prazdniny? Ja by som tie svoje krpane občas pretrhla, ale potom zasa urobia niečo krásne a na všetko zlé zabudnem.

janefonda
30. dec 2016

@slavkasobanska tak tak pomahat si treba.
Inak zvieratko je na jednej strane fajn, ale pozor možno na to u teba ešte nie je vhodný čas. Nepotrebuješ sa extra vyčerpávať. Aspoň si si to teraz skúsila.

janefonda
30. dec 2016

@fivulinka inak dnes som si dala varene vinko a tak dobre mi to padlo 😉 takže tvoja rada sa mi páči 😀

slnecnica333
30. dec 2016

@mm103 ty ako dlho beries lieky?asi uz zabrali nie?citis sa fajn?

daniela123321
30. dec 2016

Ahojte kočky.Chcem sa Vás opýtať..beriem mesiac Paretín 20mg a jednu tabl.neurolu 0,25..môžem na to trochu alkoholu?Keď už je zajtra Silvester a o týždeň ideme na oslavu 50tky.Inak konečne sa mám lepšie 🙂 vďakabohu

fivulinka
30. dec 2016

@janefonda aj ja uz sa snazim toe moje vtierave myslienky trosku usmernovat, tak snad ich bude cim dalej tym menej az zmiznu uplne...benzace neuzivam ani ja, fungujem len s adckami, tak dufam, ze casom zaberu...aj ked som v tomto hrozne netrpezliva a chcela by som to hned- ale tak kto nie 😉
A prazdniny v pohodicke, som mala aj synovca teraz doma 2 dni na prazdninach, je o dva a pol tyzdna mladsi od mojho syna, cize dvaja dva a pol rocni naspeedovani certi mi tu behali plus este aj ten rocny nezbednik...takze bolo "veselo", co ti poviem, ved to poznas...ale co uz, ked ich milujes, nie je co riesit 😉
A varene vinko je super, tiez som teraz cez sviatky pocuckavala sem tam, aj sampicko 😂

fivulinka
30. dec 2016

@janefonda *oprava - dvaja 4 a pol rocni certi 😃 som im omylom ubrala 😄

fivulinka
30. dec 2016

@daniela123321 no na ten paretin myslim ze trochu alkoholu mozes...ale neviem ako je to s tym neurolom

mm103
30. dec 2016

@daniela123321 ja beriem tiež paretin a dala som si deci vínka...

lentilka1234567890
31. dec 2016

Dievčatá.. beriem tianeptin mylan 6.tyzden. je mi lepšie tak na 80% atak som našťastie už dávno nemala, ale teraz cca 2 dní mám blbé myšlienky😞😞😞 je to normálne? Som z toho nešťastná😞😞😞 som pred menštruáciou

slavkasobanska
31. dec 2016

@janefonda ahoj v tom maš pravdu,..je to zataž,..no počkam kým mu nenajdu rodinu,..v utulku by zamrzol a je mi ho luto,a vieš ked je unavený tak si lahne stale ku mne a tak sa citim byt potrebna že ma potrebuje niekto a taka dobra energia ide z neho..🙂

sahenka
31. dec 2016

Čaute baby, mali ste aj vy počas užívania Ad také živé sny, ze ste mali problém rozlíšiť, či to je realita alebo sa vám to snívalo? Mala som to na začiatku užívania, potom to ustalo a teraz zasa... Mám nové balenie Ad, prvý krát také 60 tabletove a v lekárni povedala zmenili balenie, ale na nete sú stále tie staré balenia, lebo ako som ich začala brať tak mam pocit ako na zaciatku užívania. Už aj rozmýšľam, či to niesu nejaké iné zloženie alebo co...

mm103
31. dec 2016

@lentilka1234567890 to bude tou menštruáciou určite...aj ja to tak mávam

mm103
31. dec 2016

@slnecnica333 ahojky mám sa lepšie ďakujem sa opytanie...No stále to ešte nie je ono dnes má zase napríklad prepadli blbé myšlienky... užívam štvrtý mesiac adcka... beriem paretin ráno benzac už takmer vôbec...ten som brala len zo začiatku asi šesť týždňov... keď mi je veľmi zle tak si dám... hlavne večer pred spaním a stáva sa mi to tak pred menzesom že mávam zlé dni...A ty sa máš ako?😉

lentilka1234567890
31. dec 2016

@mm103 nezbláznila som sa?

fivulinka
31. dec 2016

@lentilka1234567890 myslím, že keby si sa zbláznila, tak tu len tak nepíšeš...to už by si bola v trošku vyššom leveli 😉 😂

lentilka1234567890
31. dec 2016

@fivulinka no tak dobre 🙂 Je to normálne ze mam taketo stavy este?

eliska13
31. dec 2016

@slavkasobanska psík je super terapia.Ty žiješ sama so synom?Prečo sa trápis pre peniaze si teraz na PN či bez práce úplne?Nebudem Ti klamat, že peniaze nie sú dôležité hlavná je láska a zdravie áno aj....Ale neboj sa každá choroba raz pominie nastúpis do práce a bude lepšie.
Niekto sa pýtal na alkohol pri AD sa môže samozrejme, že nie sa stať do nemoty🙂)ale pohár dva neublíži na ukludnovaky nepite

slavkasobanska
31. dec 2016

@eliska13 ahoj ja mam 2 deti,dcera žije z zahraniči a syn je doma,len ked ma volno tak cca týždnovky ale ma vela aktivit tak som vačšinou sama.Som na pol.inv. dochodku a požiadala som o prehodnotenie,,lekarka mi to odporučila aj psychologička,..tak som skusila.Pracovala som v chranenej dielni ale z 12 ludi prepustila 10 a ostali sme 2,nedalo sa to zvladat,bolo toho strašne vela,bola som na marodke 3 týždne a tak ma prepustila ,robi tam už len jedna...ale tak by nemala vyzerat chranena dielna,..je to chvilami horšiue ako v normalnom zamestnani,..robi sa vela a za min. mzdu...ale psychicky sa to neda zvladnut,...hadam sa mi poštatsti niečo si najst,čo by som zvladala...