Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Ja mávam niekedy tlak na hrudi ale ja mám tetániu.
@mm103 Neboj sa všetko bude ok 🙂 aj počasie robí svoje a najviac to že na to myslíš práve že prečo
@lentilka1234567890 ahoj aj ja mavam sem tam tlaky na hrudi vacsinou po zlych spravach alebo ked zacnem velmi premyslat nad hovadinami urobim si scenare a bum..a viem sama ze to tak nesmiem ale viac menej to mam pod kontrolou... musis sa to naučit ovladat predychat..
@umabell ale ja to už mám 1,5 týždňa je to strašne nepríjemné😞 bojím sa či náhodou nemám niečo vážnejšie😞
@umabell aj menzes mi mešká 5.ty deň😞
@lentilka1234567890 tak to mas hormony,,,, to pred menzesom byva aj mne horsie... mne meskali kramy ked som zacala sulpirid uzivat musela som ist na vyvolanie menstruacie a vtedy som myslela ze sa mi to vratilo,,,, pred kramami je vzdy horsie teda aspon mne je ale co sledujem aj tu baby tak aj im...co to vlastne uzivas vsetko? a aj predtym ti takto meskavali?
@lentilka1234567890
akurat citam a beries ad len 1,5 mesiaca to je prilis kratko, ja viem ze by si chcela aby to rychlejsie zaberalo ale fakt musis este vydržat.. a beries aj benzace? mozno si mi na to aj odpovedala uz predtym len sa mi nechce lsitovat do zadu😉
@umabell mam rivotril ale neberiem bojím sa ho takže radšej nie. A Ad mám Tianeptin mylan. Predtým mi nikdy nemeskal ani minulý mesiac. Niekedy mám pocit že by som mala radšej zmeniť lieky..
Dievcata moze uzkost prejavovat aj tlakom v hlave take zmravcenie divne pocity
@figa777 kľudne môžeš mať takéto príznaky, sú to tzv. psychosomatické prejavy, ja som mala mravčenie, pálenie v čele a išlo mi to až do čela a tŕpnutie prednej strany hlavy ... a dokonca ma bolela šuška 🙂 ... 😝 ... bola som aj na gynde a nič nič mi nenašli .... všetko to bolo zo psychiky ... takže hlavu hore ...
@janka_banka dakujem za povzbudenie lebo je to neprijemne chrbtica ma neboli myslela ze s nej tak takto sa to vsetko prejavuje.volala som dr.kazala este zvysit alventu na obed 75mg a tiez povedala ze to sa uzkost tak prejavuje ten tlak v hlave oci vecer opuchnute
@figa777 áno áno, takto sa prejavuje úzkosť, presne ako píšeš, ale neboj po čase to odíde samé, len to treba pretrpieť ... ale chápem Ťa úplne a aj Tvoje obavy, prípadne skús zavolať Tvojej lekárke 😉 ... všetko bude dobré ... ja si teraz ani nespomeniem, že som také niečo mala...
@janka_banka lebo ja to prvy krat zazivam tak som z toho taka nestastna co sa deje ale mam skvelu lekarku vzdy je na telefone ak by som sa chcela opytat tak som jej volala a uistila ma ze to prejde len si to neviem predstavit a obcas ma zatlaci v hlave a uz chcem nech sa mi vyjasni az ma nieco potesi
@lentilka1234567890 mohla si uzivat ten rivotril ja by som bez neho bola ko... beru sa aspon zo ztaciatku pokial ad uplne nezaberu.. preto ti ho dali.. a lieky ti este nevymenia beries to kratko a vazne byt tebou pouvazujem nad tym rivotrilom uvidis ako sa ti ulavi a odpadnu aj tie fyzicke priznaky... ja som brala aj tri krat denne na zaciatok potom dva krat denee a potom len polku rano... a rivotril patri medzi benzace nad ktorymi zevraj nevznika taka zavislost ako u inych a neskodi tak na pecen, preco trpis ked mas doma zachranu?😉
@janka_banka mam aj obcas zlepsenie citim fajn potom zas nie tak povedala ze uz toto su pokroky lebo ja som vycerpala cely organizmus tak sa musi nastartovat
@figa777 ahoj vies co ja si myslím ze to aj sama pocitis inac ja ho beriem doteraz ale iba tu polku a zacala som kazdy druhy den a postupne chcem vysadit.. ja neviem tak to citim ze mi je uz fajn s ad... uvidim... akoby strach odisiel neviem ti to vysvetlit.. keby sa ma niekto opytal este prednedavnom ci ho chcem vysadit povedala by som nie.. teraz citim ze ho uz nepotrebujem.. ja ked som o tom aj citala ze staci aspon tie tri mesiace uzivat benzak neviem ja skoro rok... bala som sa jednoducho ze mi bude zle.. ale uz sa nebojim😉
@janka_banka Janka a mala si aj strach to casom vymizne?
zienky pri kazdych novych ad ste si davali benzak kym ad nezabrali?A je normalne ze ziadne ad mi nezabrali na 100% alebo aspon tak akoby mali,a po case sa vsetko zas zmenilo k horsiemu a prisli na rad dalsie ad?
@lentilka1234567890. Moj manzel uziva od jula rano citalec a na noc triticco. Plus. 5 mesiacov uzival Rivotril.Najskor rano aj vecer jednu celu potom rani aj vecer len polku az nakoniec cca pred troma tyzdnami uplne vysadil. Teraz uziva len AD a je uplne v pohode. Tak cca 5 dni po vysadeni Rivotrilu mal akokeby napatie taky nepokoj ale preslo to. Inak okrem toho ziadne neziaduce ucinky nemal. Dost dobre ho znasal.
@figa777 všetky sme mali strach aspoň myslím🙂
Ten strach postupne ako lieky AD zaberu odíde.Ja som mala nasadený Lexaurin , ale brala som ho len pred tými 10 r keď sa mi to stalo prvý x.Teraz už nie som taká vystrašená a viem, čo ma čaká a,že to pominie.
@umabell ja som tak nosila v kabelke ešte 2 roky Lexaurin, keby dačo....Ale bála som sa ho dat🙂)jja som z neho az moc kľudna a unavená mne to nie je prirodzene k mojej povahe.
Mne povedala psychologička, že u mňa je prioritná choroba úzkosť, strach obavy o blízkych, obavy z budúcnosti a Toma tak vždy vykoľaji, až prejdem do depresie, keďže vždy postupne znizim dávky AD
ahojte dievcata,chcem sa opytat,pred vianocami mi lekarka nasadila Paretin,citim sa nanic,moze to byt aj tym,ze som s prace vycerpana,vcera som tahala dvanastku,zvladla som ju,bola som na seba hrda,ale dnes to bolo strasne,kazdy den rozmyslam ako to budem zvladat ....
@evak12 Ahoj.Ešte ich berieš krátko.Ja beriem paretin dnes presne mesiac a už mi je o mnoho lepšie + 1x tabketku neurolu ale iba 0,25
Ovplyvnuju AD nejako hormony,co sa tyka menzesu?...uz 5 dni mi meskaju,to sa mi nikdy nestalo,minuly mesiac som uz brala tieto lieky a dostala som v pohode...a tento mesiac zatial nic a uz mi to pride aj dlho.. ďakujem

@mm103 mne sa to stáva aj teraz po 7 mesiacoch liečby,aj minulý týždeň po návšteve mi bolo hrozne zle,triasli sa mi ruky, tlaky na hrudi,hrozná bolesť hlavy a stále len by som plakala,nevedela som čo mám robiť či sa nezbláznim