Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@lentilka1234567890 nie to skôr stres, alebo je to náhoda,alebo nehoda🙂)
Aj v čase najväčších depresii som dostávala presne, ale každé telo je iné
dievčatá kolko beriete adčiek? ja mám troje,je to normálne ? a teraz večer som si prečítala o všetkých liekoch aj o citaloprame a je tam písané že sa pri jeho užívaní nemá brať diklofenac a ja mám tieto lieky predpísané od bolesti krížov od neurologičky a dokonca som mala aj injekcie tramal čo je vlastne tramadol a ten sa tiež nemá brať. A už velmi dlho ma trápi nádcha k čomu sa pridala aj bolesť ucha a to je zas nežiadúci účinok lieku. Asi ho postupne vysadím a začnem brať iba tianeptin ktorý mi predpísal dnes.
@fivulinka ako sa ti dari?
Ja sa mam dobre, povedala by som ze tak na 90 %. Obcas mam akoby strach, ze to zasa cele vypukne. No nastastie zvladam to nejako potlačiť. Teraz je to vlastne tretí mesiac čo ad beriem. Môžem povedať že cítim taký zlom. Už mi je neporovnateľne lepšie,som pozitívne naladená, užívam si čas s deťmi. Uvidíme ako zvládnem cestu domov...to je u mňa vždy zaberak na psychiku.
Ak bude treba poriesim to kinedrilom. 😉
@lentilka1234567890 Podla mna to ovplivnuje aj stres.Ja som mala minulý cyklus tiež OK a teraz mi to prišlo až o týždeň skôr.
@daniela123321 a ty si este u rodicov ci uz sama?ty mas chlapceka ci dievcatko?
@janefonda no ja som na tom stale tak striedavo, chvilu dobre, chvilu zle...rano a vecer to vcelku ujde a pocas dna to je este take na figu, ale stale si hovorim, ze casom bude lepsie, musim proste vydrzat ☺...teraz zacinam druhy mesiac s tymito ad, tak to je este skoro, aby to nejako extra zabralo...len mna obcas prepadne taky strach, ze co ak mi to neprejde, ze ako takto budem fungovat, ze to sa neda, ale snazim sa mysliet pozitivne a verim, ze mi bude zasa dobre a budem sa tesit zo zivota ☺
@slnecnica333 Ahoj.Ešte som u rodičoch ale po víkende ideme domov(som tu aj s priatelom a malým).No som zvedavá ako to bude a ako to dám.
@slnecnica333 je mi oporou,práca je super a dona len premýšľam ,mam len jedneho 14 ročného syna,on je už samostatný,tak sa niekedy nudim a preto potom pride kriza,lieky beriem uz 6 rokov,najprv som brala venlafaxin,potom cymbaltu a teraz paretin,predtým som nebrala benzaky,ale stale sa mi to vracalo,tak teraz beriem aj rivotril a helex,ale len najmensie davky,mozno mi ich už ani netreba,ale je to všetko v hlave,ak vezmem,citim sa istejšie,lekárka povedala,ze su to len maličké davky,tak to nevadi
@esselte je naozaj fajn mne zabral veľmi rýchlo len teraz mám ťažky už takmer druhý týždeň... samozrejme aj svoje dni urobili veľa a rozhodili mi hormóny ale včera som mala po dlhej dobe atak tak som siahla po neurole....nerada by som menila lieky lebo som sa cítila uz naozaj fajn...
Ahojte dnes sa mi rano dobre vstsvalo aj som porobila ale citim v hlave tlak sumenie kedy to prejde beriem alventu 8tyzden
@janka_banka ahoj Janka dnes sa mi dobre vstavalo aj porobila doma obcas ten tlak tak divno v hlave akoby mi teraz vychadzali uzkosti na povrch lebo predtym som to tak necitila hovori sa ze posledne idu uzskosti dufam ze uz bude len lepsie
Baby chcem sa opytať AD Triticco to je liek na spanie ci nie. Ked sa ma uživať až na noc
@fivulinka moja je tiez chora, ale sneh je vzacnost a vzduch jej ublížiť nemôže. Obliekla som ich a blaznili sme sa v snehu. To bolo radosti. O hodinku pokračujeme, teraz mame tvorive dielnicky doma, strihame rolky z toaletaku a robime z nich hviezdičky.a je tu vzacny okamih ticha😀
Rychlo sa uzdravte!
My si teraz popijame upečený čaj čo sme v lete so segrou robili. A ako dobre v tejto zime padne😉
@figa777 úzkosti sa naozaj prejavujú rôzne, ale dôležité je, aby si ich už necítila v sebe (strach, obavy,čierna budúcnosť a pod.) ... ja som sa snažila všetko si racionálne vysvetliť a nepodliehať tomu, hovorila som si, že to len moja hlava zle vyhodnotí situáciu 😉 ... a naozaj to zabralo, lebo pri našich chorobách vidíme realitu naozaj skreslene ... a uvidíš, že po čase si budeš hovoriť, že ako som mohla takto premýšlať??? 😝 ... a nedaj sa zdeprimovať tými fyzickými pocitmi ...úzkosť ide von ... a to je dôležité, že mozog začína správne pracovať ...
A ja som sa tiež dnes zobudila celkom dobre, u nás sneží, len som unavená a v práci len tak tak prežívam, driemem si tu ... 😀 ... a pozerám modrého koňa 👏

@evak12 ano, unavou sa nase stavy zhorsuju.mne stačí jednu noc ísť neskoro spať ,že spím 6 hodín a druhý deň som rozcitlivena