icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

daniela123321
7. jan 2017

@benila2023 Ahoj.Ja mám s cestovaním ten istý problém..mimo domova.A to chcem ísť v Júli do Chorvátska 😀

janefonda
7. jan 2017

@fivulinka ahoj, ja sa citim o dosť lepšie a to dnes cestujeme. Museli sme to posunut, sestra mala zdravotne problemy, musela ist do nemocky. Dobre som to ustala, aj ked som sa o nu bala.
@figa777 u mňa je to momentálne vsetko ok. Akurat ma bolia všetky kĺby, asi z počasia. Určite ti bude tiež časom lepšie. Treba na sebe pracovať.

benila2023
7. jan 2017

@daniela123321 hej my do grécka a ked si spomeniem na tu cestu tak my neni dobre

figa777
7. jan 2017

@janefonda rozmyslam mozem k ad zensen az naberiem silu

lentilka1234567890
7. jan 2017

Baby pomoooc co mam robit s tym tlakom na hrudi? Uz to trva od 24.decembra ked som zvysila davku, suvisi s tym?V pondelok idem konecne k lekarovi. Nepomahaju ani benzace. Najhorsie je vzdy vecer😭😭😭😭

janefonda
7. jan 2017

@figa777 zensen ti nemá ako uškodiť si myslím.
Ja som mala prve dva mesiace brania ad tiež take rána akoby som ani nespala. Teraz je už dobre. Hadam sa ti to tiež dá do poriadku.

figa777
7. jan 2017

@janefonda dakujem za povzbudenie

fivulinka
7. jan 2017

@janefonda tesim sa, ze sa citis fajn a zelam stastnu cestu ☺

janefonda
7. jan 2017

@fivulinka vieš čo, auto nestartuje, čiže chlapci išli kúpiť novú batériu... tá zima je už aj na auto moc😂
Hadam ho spojazdnia aby sme mohli dnes odist.Chcela som aspon den na aklimatizovanie sa doma, v pondelok uz praca, škola,skolka...
Je super citit sa tak dobre. Aspoň sa naučíme brať vzácnejšie,, normálne" dni.😉

figa777
7. jan 2017

@janefonda tak aj ty si sa takto dlho trapila mala si rana take slaba unavena a ake ad beries

janefonda
7. jan 2017

@figa777 trvalo to skoro dva mesiace, vela som sa budila, extremne snive noci som mala z liekov , ale uz je fajn.
Každý deň som si musela ľahnúť aj na obed ak sa dalo, ale potom mi bolo akoby ešte horšie.uz som sa nevedela rozbehnut v ten deň.
Teraz už spat cez den nemusim, ale ak sa mi to žiada lahnem a spim a kludne potom nabehnem do normálu. Chce to len čas, telo si žiada oddych.
Beriem sertralin 100mg rano a večer som brala mirtabene 15 mg. Tie som ale vysadila, z nich som mala divoke sny a nakoniec so spankom problém už nemám.

figa777
7. jan 2017

@janefonda presne ako ja aj zive sny mavam a mala si aj take divne pocity v hlave tlaky sumenie smitky pred ocami

figa777
7. jan 2017

@janefonda som rada ze sa citis dobre uz aby aj u mna nastala zmena

janefonda
7. jan 2017

@figa777 smietky pred ocami sice mam, ale to uz roky a je to vlastne sklovcovy zakal. Ja ho mam od autonehody.
A sem tam mam akoby trpnutie hlavy pod vlasovou časťou. Ale snažím sa si to nevšímať.
Zmena bude, len to je na dlhšie.

fivulinka
7. jan 2017

@janefonda aj nam dnes zlyhalo jedno z dvoch aut 😂 -15°C je uz vcelku slusna kosa 😄
Aj ja si dnes uzivam taky normalny den s rodinkou, citim sa vcelku fajn momentalne, tak sa z toho tesim ☺
Akurat si citam diarik...

figa777
7. jan 2017

@janefonda dakujem nerada by som zvysovala ked citim obcas ze mi fajn

esselte
7. jan 2017

@daniela123321 keď som išla prvýkrát po liečení ad do Chorvátska najhorší bol prvý deň,potom som sa stabilizoval,keď sme došli na miesto pobytu,šli sme k moru a potom sa ubytovať a vtedy prišiel atak,úzkosť,panika,zlé dýchanie,ale prešlo to,začala somvybalovat,myslieť na more a tú krásu okolo seba a potoom už bolo dokonca ok

esselte
7. jan 2017

Poviete si,že som asi divna,ja sa uz teším v pondelok do práce,mám toho volna akurat dosť,len stale jeme,navstevy,upratovanie,a už sa aj nudim,akurat najvyšší čas ísť do práce,už mi je niekedy divne,to všetko je z toho,že som doma,budete sa čudovať,ale mne je lepšie v práci s kolegami a deťmi,ucim druhacikov,su zlati,uz sa na nich teším,doma len furt nieco robim,aby son sa nenudila,lebo potom mi je zle

lentilka1234567890
7. jan 2017

Nikto mi nevie nič poradiť?😞😞

janefonda
7. jan 2017

@lentilka1234567890 tlak na hrudi akoby ti tam ležala tehla? Aj búšenie srdca, ci to nie?
Mala som take tlaky, ale to este pred rokom ked som mala ad prvy krat. Akoby mi niečo tlačilo na hrudník. Všetko to casom preslo.... Určite to povedz dr, ale mne môj vtedy povedal len treba vydržať. A mal pravdu, ako prišlo tak odišlo.
Skus si pustit nejake dychove cvičenia, nech sa ti telo upokoji a skus to robiť pravidelne rano aj večer.

janefonda
7. jan 2017

@fivulinka uz cestujeme, zachvilku sme za hranicami. My mame doma 4 auta u našich, ale potrebovali sme to väcsie a akurat to si povedalo ze konci. Zima brutalna, ale aspon pomrzne haved vselijaka a bude dobra uroda.
Uzi si krasny deň!

lentilka1234567890
7. jan 2017

@janefonda ďakujem. A koľko ti trvalo? U mňa je to už 2,5 týždeň. Neviem či mám znížiť dávku alebo nie. Búšenie srdca našťastie nemám. Neviem to opísať čo cítim ale aj hrudník aj chrbát mi bolí a cítim hrču v hrdle.

janefonda
7. jan 2017

@lentilka1234567890 viem ze to nie je lahke ale skus vydržať!!! Hlavu hore, bude dobre!

lentilka1234567890
7. jan 2017

@janefonda myslíš si že to prejde?

figa777
7. jan 2017

@janka_banka ahoj janka vsimla som si ze ked uzijem alventu vtedy mi zacnu tie pocity v hlave take stahovanie a tlacenie uz aby to preslo

fivulinka
7. jan 2017

@janefonda dufam, ze ste stastlivo dorazili domov ☺
My sme sa dnes boli s deckami sankovat, bola s nami aj moja segra a mamka s manzelom a boli sme na kopci jedini dospeli, co sa sankovali, bobovali a lopatovali s deckami 😂 ale no a cooo, hlavne, ze sme sa zabavili 😉

daniela123321
7. jan 2017

@esselte Len pre mna je najhoršia tá cesta..čím ďalej idem autom..tým mám väčšiu úzkosť :-/ ach jooo..a to som nikdy také problémy nemala..začalo to behom tehotenstva.

daniela123321
7. jan 2017

Baby,paretin beriem 5 týždnov+1xneurol 0,25..a už mi bolo konečne lepšie a už tretí deň bum a úzkosť :-/ a druhý deň mám takú vnútornú nervozitu ako na začiatku užívania AD..ach joo..stále dokola niečo..prejde to vôbec niekedy?🙄

eliska13
8. jan 2017

@esselte aj ja to cítim rovnako🙂ja sa už nudím zima je, že vonku sa dá byť iba chvíľku, 2 dni sme len pozerali TV, hrali karty, ja mám pocit, že stále varím a periem a uoratujem
Sranda človek si vysníva aké to bude super toľko dní doma čo všetko budeme robiť oddýchneme si a zbehlo to a nič výnimočné.To som cela ja samé očakávania😃Este mi aj psychologička volala, že má chrípku a tak sedenie sa posúva bola som 6.12. mne to príde strašne za dlho raz za mesiac
To musí byť milé tie detské tváričky máš pekné povolanie ťažké, niekedy nevdacne, ale pekne
Zajtra budú ako mechom udreti.Moje dieťa teraz ešte spiii musím ho cez deň dobre zničiť nech večer zaspí
To cestovanie je normálne sme ľudia čo nemajú radi zmeny a dlhšie nám trvá, pokým sa prispôsobíme novej situácii
Minule som čítala, že depresia je zlosť obrátená proti sebe a,že keď človek neventiluje svoje pocity, sklamania v niečom napr šport hobby niekde to vygraduje čo si myslíte?

eliska13
8. jan 2017

http://m.12krokovyprogram-ea.webnode.sk/emocie-...

Toto som si čítala je tam o všetkých emóciách strach, úzkosť celkom fajn napísané možno sa tam najdete