icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

esselte
12. jan 2017

Ahojte,

esselte
12. jan 2017

Ahojte,takže trocha som si to naštudovala,z ad sa pribera,hoci lekári tvrdia,ze to nie je z ad,ale zo stravy,pribera sa,no velmi ma to nepotešilo,ha nechcem byť tucna,a uz aj som ,bojim sa,ze priberiem este viac,vy tiez priberate?mne lekarka tvrdila,ze to nie z liekov,ale ja sa neprezieram,je pravda,ze sa normalne najem,dam si aj sladké,ona povedala,ze som sa ukludnila,nemam

esselte
12. jan 2017

Nemam

esselte
12. jan 2017

Ja neviem co ten mobil robi somariny,nemôžem dopísať,píšem na trikrát,to je hrozné,proste mam strach,ze priberiem este viac,uz teraz je to

mm103
12. jan 2017

@esselte ja som tiež čítala články, väčšina psychiatrov tvrdí opak že sa nepriberá, ale sú samozrejme druhy z ktorých sa priberá...ja som tiež nabrala teraz kilečká, ale nezdá sa mi, že z AD ale skôr z toho že som jednoducho stále jedla :D sladkosti to bolo moje...teraz som upravila stravu a cvičím...a ide to pomaličky dole...uvidíme však či to pôjde tak rýchlo ako by som chcela...ono ak je ten nárast ozaj tri štyri kilá za mesiac tak je to pravdepodobne z AD..vtedy by som to možno riešila...

lentilka1234567890
12. jan 2017

Ja nastastie nepriberam. Ale som strasneee netrpezliva niekedy aj so syncekom a potom to ma velmi trapi 😞😞😞
Ja nastastie nepriberam. Ale som strasneee netrpezliva niekedy aj so syncekom a potom to ma velmi trapi 😞Vecer som nevedela zaspat kvoli buseniu srdca..ach kedy bude dobre😞😭r som nevedela zaspat kvoli buseniu srdca..ach kedy bude dobre😞r som nevedela zaspat kvoli buseniu srdca..ach kedy bude dobrer som nevedela zaspat kvoli buseniu srdca..r som nevedela zaspat kvoli buseniu r som nevedela zaspat kvoli buseniur som nevedela zaspat kvobuseniu srdca..ach kedy bude dobre 😞😭m nevedela er som neveela ma velmi trapi 😞Vecer erercerecerVecereVecereVVecereVeVecereVecVecereVeceVecer

lentilka1234567890
12. jan 2017

Preboha co je s tym MK uz druhy den toto robi neviem poriadne pisat 😠

umabell
12. jan 2017

@esselte ahoj ja som z alventy púribrala 14kg sice mi tiez tvrdila lekarka z ez ad sa nepribera ale pri niektorých ano.. ale to akoby som bola vodou vtedy naplnena nohy rit chude a hore som bola ako zapasník a jedla som normalne ako vzdy teraz mam prothiaden a schudla som 17kg teraz pocas sviatkov som asi 4 kg nabrala ale vyzwera to krajsie lebo som bola ako africke deti.... neviem ked sa clovek ukludni a papa tak asi aj priberie alebo co,,,, a vela ludom pri ad chuti jest sladke....

lentilka1234567890
12. jan 2017

@daniela123321 ako to zvladas? Ja niekedy som taka netrpezliva 😞 nic sa mi nechce mozno to citi aj maly lebo v poslednej dobe je velmi náročný...

daniela123321
12. jan 2017

@lentilka1234567890 tak zvládam ako zvládam..tiež sa mi nič nechce 🙂 AD beriem cez 5 týždnov a denne 1 neurol 0,25..to počasie ma úplne deprimuje.A ty bývaš s malým teraz sama?

lentilka1234567890
12. jan 2017

@daniela123321 nie, momentálne som u mojich rodičov takže nie som sama ale ale cez deň sú v robote a ja s malym doma.
Ty? Ja tiež cakam kedy uz bude konečne jar 😉

daniela123321
12. jan 2017

@lentilka1234567890 ja som na tom rovnako ako ty 🙂 tiež u rodičov zatial kým mi nebude "lepšie"

timea179
12. jan 2017

Zienky ja som v poslednom case nenormalne unavena,nechce sa mi nic ani nic nerobim,ledva urobim zakladne veci co treba.Za chvilku idem na nakup ale ta nechut je strasna,toto niesom ja ☹ ja vzdy plna energie chut robit cokolvek,teraz len sedim alebo spim.Nove ad mam zhruba druhy mesiac,mam vela dni este zlych ale to som mala aj ked som brala rok ad.Po roku alebo aj skor to neslo k lepsiemu ale vzdy zhorsenie.Neviem cim to je

timea179
12. jan 2017

Prave som sa objednala do ineho mesta k psychologicke.Vygooglila som si ju 🙂Tesim sa ako bude sedenie prebiehat.U nas v meste na sedeni mi to nedalo nic,predsa len to mesto je vacsie a myslim aj tie sluzby su ine.Sedenia si budem platit kedze moju poistovnu nema zazmluvnenu. Uz musim so sebou nieco robit lebo prezivat zivot ma nebavi

esselte
12. jan 2017

Neviem,co sa zas deje,ale zas ak kliknem na odpovedz,tak mi to neda,pisem pretovseobecne,nepriberam 3-4 kila za mesiac,ale pribrala som,keď som nasadila ad,preftym som ale prudko schudla,lebo mi nechutilo,moze to byt aj jojo efekt,lebo keď zabralu lueky,tak som pribrala,je pravda aj to,ze jem sladké,mam na to strašnú chuťusim sa začať obmedzovat,a mm načo je ten prothiaden?

mm103
12. jan 2017

@esselte moja prothiaden je Adčko jedno z tých starších...myslím, že ho užíva umka /umabell/ a má s ním dobré skúsenosti 🙂

simka1454
12. jan 2017

@timea179 aj ja už dlho beriem lieky a stále žiadne úlava,vždy iba na chvílu sa polepší,aj včera a dnes doobeda mi biolo troška lepšie a teraz poobede úplne opačne zas mi je zle,spala by som a do plaču mi je,ja už toto nechcem už som z toho unevená chcem žiť normálne a nie iba prežívať

timea179
12. jan 2017

@simka1454 ja nemam ani jeden tyzden taky aby som bola ulne fit.Vzdy nieco a to uz moju diagnozu beriem uplne normalne,neomahlo mi ani zamestnanie,aj tam mi bolo na figu,este ze mam uz vacsie deti,neviem si predstavit mat malinke do roka ako by som sa postarala.Mne sa chce vzdy spat a to nemusim ani benzak zobrat,jednoducho pride utlm a neurobim s nim nic.Chodis aj na terapie niekde?

eliska13
12. jan 2017

Neviem čo to podrobili s MK nejde mi odpovedať konkrétne.Ja som pribrala po pôrode zo stresu z nárazového jedenia z nevyspatia sa mi žiadalo sladké čo som nikdy nemala rada.Tiez som všade čítala, že sa priberá tak som sa nahnevala a začala pravidelne behať úplne zmenila stravu žiadne sacharidové prílohy len mäso a zeleninu, nie sladké nápoje prvý x v živote som si dávala pozor.A hlavne som jedla každé 3,4 hodiny maličkosť a nie ako predtým nárazovo
Schudla som za rok 13 kg a odvtedy nedovolím, aby som pribrala, lebo ma to stálo veľa úsilia🙂
Vekom a malom pohybu sa to len zhoršuje každý prehrešok hneď cítiť.Na Vianoce som sa spustila koláče, kačka a mám o 2 kg

simka1454
12. jan 2017

@timea179ja to mám presne rovnako nikdy nie viac ako jeden deň dobre vždy len na chvílu,tiež už mám velké deti. Áno chodím k psychologičke ale zatial niecítim žiadne zlepšenie

timea179
12. jan 2017

@simka1454 ja este risknem tuto psychologicku aj ked si priplatim,aspon uvidim cim to vsetkym je tieto stavy,ked mam fajn zivot,neviem preco toto prezivam

bambulka05
12. jan 2017

Eliska - pisem takto lebo to nefunguje. A to si schudla aj ked si uzivala AD?

savanas
12. jan 2017

Myslím, že čo sa týka psychoterapeuta, tak je dobré asi skúšať a vybrať si toho, kto nám sekne. Ja som si vybral zázrakom skoro na prvú šupu. Po nej som si vyskúšal ešte jednu psychoterapeutku. Moju navštevujem rok a pol, a som jej veľmi vďačný.
Dnešná doba je tak iná a myslím, že budeme omnoho viac vyhľadávať vnútorný pokoj cez všetko, čo sa len dá. A psychoterapeut je myslím dobrá voľba.
Mojej psychoterapeutke som sprvoti nedôveroval úplne. Ale získala si má a okrem toho, že vždy tam plačem ako malý chlapec, pričom počas manželstva som bol pre moju exmanželku mramorovou stenou bez kvapky slzy.
Dnešný psychológovia sú pre mňa prijateľnejší, pretože ako dieťa keď som k ním chodil, tak boli pre mňa robotmi. A taktiež sa mi páči, že začali používať aj iné techniky a nielen tabuľky a schémy. Aj keď si ju musím zaplatiť, tak som jej veľmi vďačný. Rozhovor s ňou mi pomáha najmä liečiť minulosť. A taktiež rozumiem lepšie môjmu vnútru.

simka1454
12. jan 2017

@timea179 treba skúsiť všetko čo nám pomôže,ja neviem teraz čo si mám o tej mojej psychologičke teraz myslieť keď som ju potrebovala a pomoci od nej sa mi nedostalo a to mi povedala že keď budem potrebovať aj skôr ako som objednaná že sa môžem ohlásiť a bolo to prvý raz a nič z toho.

timea179
12. jan 2017

Ak

timea179
12. jan 2017

Sa neda pisat kurnik 😅

esselte
13. jan 2017

Čo zas robia s tým pisanim,neda sa odpovedať

esselte
13. jan 2017

Takže

esselte
13. jan 2017

Takže dnes som volala lekarke,musím vysadiť helex a potom postupne rivotril,lebo to beriem už dlho,najprv helex a potom rivotril,no,som zvedavá

eliska13
13. jan 2017

@bambulka05 áno, brala plnú dávku 20 mg Seroxatu.Citala som článok o nejakých GABA receptoroch, priberani, AD a som si povedala toto nedovolím, ale moja strava nebola moc dobrá nejedla som učné jedlá salámy párky, ale teda na to minimum pohybu čo som mala to bolo asi veľa a hlavne som jedla nárazovo ráno raňajky potom obed a večer všetko možné🙂do toho nejaká Kofola no zle a po 35 r sa mi zdá, že ten metabolizmus už tam nepracuje.A to ja vôbec nie som