Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@savanas to je fajn, že aj chlapi chodia na terapie, lebo casto v sebe dusia pocity a to nie je dobre.Zacal si chodiť po rozvode?Podľa mňa by každý mal mať svojho terapeuta a rodiny s deťmi obzvlášť😂Ja by som chcela byť na terapii každý týždeň nech sa mi uľaví a zistím z čoho som vlastne nešťastná.Niekedy sa hnevám sama na seba ,že nemám žiadny problém mám dobrého muža, netrieme biedu mám ešte oboch rodičov dieťa je dobré, dobre sa učí tak prečo veľa vecí tak citlivo
Eliske (stale mi to nefunguje) tak si ma potesila ze sa to da a si moja motivacia. Moja chyba je ze jem asi narazovo nakolko nestiham pravidelne. No a ked som unavena alebo v strese tak sladke musim mat po ruke. V utorok idem do fitka dat si nastavit nejaky rezim a hlavne cvicenie s trenerkou. Tak uvidim. O hodinku idem na kontrolu k psychiatrovi. Porozpravam mu o tom zhorseni tak som zvedava co povie.
dievčatá nedá sa odpísať konkrétne komu chcete neviem čo s tým spravili ale keď chcete odpovedať niekomu priamo na jeho meno tak napíšte @a meno komu chcete odpísať. Dúfam že som nikoho neurazila mojou radou.
ahojte takže konečne idem aj na kontrolu po niekoľkých rokoch, len som si vyberala recepty a lieky, lebo som bola stabilizovaná, ale lekárka dnes povedala,že už dlho užívam benzákz, tak to musíme zmeniť, takže idem na budúci piatok k nej, trocha saq zmeny bojím, pretože mi je teraz fajn, čo ak sa to zhorší? Už od dnes mi kázala vysadiť večerný helex a rivotril brať tak, ako predtým a v piatok sa dohodneme, čo ďalej, no myslím, že to vysadenie nebude jednoduché, ja som to už raz sama skúšala, teraz je ešte aj zlé počasie, radšej by som vysadzala až v jari a v lete, no uvidíme
@simka1454 strašne mi to ide na nervy veď teraz sa nedá napísať poriadne príspevok pre viacerých ľudí si nezapamatam tie nicky na koho chcem reagovať snáď to opravia
@esselte ničoho sa neboj dopredu😉
Bude ako bude, ak náhodou sa Ti pohorší zase nasadíte niečo iné.Tym, že už niečo ocakavas, že to bude zle, tak bude....Je nás tu strašne veľa a ja nemám prehľad kto je kto🙂)to ty si učiteľka?
Tak hlasim ze ja od dnes dieta😉 do leta musim nieco zhodit aj ked to na mne nieje vidiet ale citim podla veci ze su mi tesne.Ked som mala tolko kil isla som na porod.No teraz som pribrala dost co aj citim.Skusim ist naspat na svoju vahu 😀
Ahojte, pripájam sa k vam 🙂 mam 21 rokov, depresie uz 4 mesiace.. Myslela som si ze to zvladnem sama, chodila som len ku psychologicke ako obvykle, uz 3 roky, no tento utorok som prvy krat zašla za odbornikom, mam zatial lexaurin, kvoli nadmerne vysokému tlaku.. O dva tyzdne idem na dalsie vysetrenia aby mi dali antidepresiva. Drzim vam vsetkym palce, verim ze sa z toho vsetci dostaneme !!
@bambulka05
Mne povedali vo fitku, že som si ukážkovo spomalila metabolizmus tým nárazovým jedením a preto som potom pribrala už zo všetkého.Som fungovala tak, že raňajky nejaký rožok chlieb šunka paradajky, obed mäso na šťave s ryžou, zemiakmi to sa mi hneď chcelo driemat ako som sa najedla😁a večer to bol jogurt, cornflexy s mliekom aj sladkosť no všetko naraz
Musela som sa naučiť mať na olovrant aspoň kúsok rožka s niečím vraj preto, aby ma večer nechytil vlčí hlad a potom som večer si dala len šalát, alebo omeletu bez rožka , keď mi povedal tréner čo mám jesť som povedala , že tak to priberiem ešte viac.Na šťastie som schudla, ale už by som sa tak nespustila veľa som jedla sladkosti.A to som cvičila 2x týždenne a malo čakala som, že to bude väčší zaberal.Tak Ti držím palce a pošlem Ti do IP večer rady na jedálniček čo som dostala
@hanicka31 čítala som tvoj príspevok niekde vedľa strašne som mala chuť tej jednej kocke vynadať, ale zdržala som sa.Nemám rada, keď niekto píše múdre rady a nevie aký je rozdiel medzi AD a benzod..A napíše, že branie liekov je cesta do pekla niekedy sa to nedá bez.....Tvoj vysoký tlak bol fakt rekord a som rada, že to ideš riešiť🙂
@eliska13 drzim ti prsteky nech ti nasadia dobru liecbu, nech je z teba stastny clovek. Ja som mala posledne roky vzdy na jesen akoby depresivne prejavy. No vzdy to trvalo par dni a pekne to odislo. Az do predminuleho roku kedy sa to prejavilo naplno...vtedy som hned vyhladala pomoc a nelutujem.
U mna velmi pomahaju relaxacne cvicenia, je to moj cas pokoja, oddychu. Skus to! Mozno ti to pomôže.
Vela síl!
@eliska tak naozaj ma to tesi ze pocujem ze sa to niekomu podarilo s cvicenim a upravou stravy. Dakujem.
Tak baby dnes som bola na kontrole. Psychiater ma fakt povzbudil. Povedal ze tie moje stavy nemusia byt dokazom ze sa mi to vratilo ale ze to je niekde v mozgu podmienene ze sa to zacalo v tomto obdobi. Ja som na to myslela a tak tie priznaky sa vratili. Ale ze po psychickej stranke vidi ze som v pohode. Tak sme sa dohodli ze jeden den si mam dat polku tabletky ako doteraz a kazdy druhy celu. A o mesiac mam prist ze co a ako. Ale este dodal ze si mysli ze to same odznie. Ze teraz je vela priznakov u ludi spat lebo je take obdobie. Tak ma aj potesil a hlavne ukludnil.
@esselte aj ja som ucitelka🙂
@bambulka05 a ty koho ucis?tiez male deticky?
@daniela123321 nepisala si, ze pojdes po vikende uz domov?ci si sa rozhodla ze predsa este len pobudnes doma?
@slnecnica333 bol to preklep u rodicov 😘🌞
@daniela123321 bol to preklep u rodicov ❤
@slnecnica333 Ahoj.Áno pisala 😝 môj drahý má teraz poobedky a nechcela som byt celý týžden sama..ale v utorok alebo v stredu už fakt chcem isť😂
@bambulka05 to je super,nevedela som,akých žiakov učis?ja mám teraz druhacikov
@daniela123321 a ty nevies kolko mesiacov ma lentilky1234567890 syncek?tiez pisala ze ma maleho synceka.chcela som sa priamo jej spytat ale nejde mi ju oznacit.tak ti drzim prsty aby si to v pohode zvladla bez strachu a uzkosti verim ze ano len si aj sama ver 😘 a tebe sa to spustilo po porode?nemas poporodnu depresiu?hormony robia svoje a zvlast ak kojis a bola si sama tak aj vycerpanos👶t a unava
@slnecnica333 syn ma 13 mesiacov😉 nemam popôrodnú depresiu ale sa rozvadzame s manželom takže mám dosť stresové obdobie..Neni to ľahké😞
@lentilka1234567890 nechcelo mi ta oznacit neviem preco.o tu poporodnu depresiu som sa pytala daniely lebo jej sa to spustilo kratko po porode.a ja mi to velmi luto ze sa rozvadzate k syn je este maly.mas to teraz velmi narocne a ani ta podpora nie je od manzela .verim ze sa z toho cimskor dostanes a budes stastna.drz sa ty aj tvoj syncek.aby tento rok ktory nezacal velmi dobre tak mal stastny koniec aby si nasla svoje stastie. vela sil.ak si veriaca tak to vsetko odovzdaj Tomu hore a spolahni sa na Neho 🙏
@slnecnica333 Vies co začalo to z ničoho nič asi v Máji že som mala sem tam úzkosť čo som v živote nemala.To som bola v asi v 5 mesiaci...potom to šlo častejšie ale dalo sa..myslela som si že su to hormony v tehotenstve a že mi to po pôrode prejde.Bála som sa aj pôrodu lebo mám hyperv.tetániu že ako to dám.Pôrod bol hrozny..no a samozrejme po pôrode potom vyčerpanosť,nevyspanosť...už mi bolo horšie a nechcela som byť s malým sama nech náhodou neodpadnem alebo čo😒Najviac čo ma trapi je to že sa bojim ist dalej autom..vtedy mam uzkost a to chceme ist cez leto k moru..a pri tom sme chodili vzdy autom.
@slnecnica333 ďakujem veľmi pekne, no dúfam že konečne budem aj ja šťastná lebo sa trápim už veeelmi dlho..verím že sú ešte normálni muži v SR 😂
Ty dlho berieš Ad?
@lentilka1234567890 drz sa, mas to teraz ťažké, ale osud to tak chcel a ty mas aspon možnosť nájsť si niekoho lepšieho pre život. A ak nie na sk, tak za hranicami je ich tiež dosť 😆to je môj prípad.
Hlava hore, život ide ďalej a bude lepší a krajší!
Baby som zufala 9tyzdnou alventa vecer tlak v hlave oci opuchnute ked som si lahla pocitovala som zavrat velmi neprijemne a to tlacenie v hlave idem v pondelok na kontrolu uvidim co povie najradsej by som to vysadila

Typ na diety obmedzovanie stravy ja ľúbim jesť.Nikdy som nebola stihla tehotenstvo som začínala ako 65 kg😁stravu som len upravila a hlavne často jedla aj, keď som nebola hladna aspoň kaleráb syr s paradajkou.Iste pravda môže byť, že človek sa ukľudní viac mu chutí a priberie, alebo liek zvýši chuť na jedlo, ale už len na mne záleží čo si vložím do pusy😀