icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

figa777
14. jan 2017

Este dodam ked sa okupem mam flaky cervene take mapy a ked pridem z vonku tvar mi hori niekedy iba nos cerveny alebo ked uzijem zacne ma svrbiet noc a zacnem kychat mali ste to pri alvente?

esselte
14. jan 2017

@lentilka1234567890 ja som mala tiež tesne pred rozvodom,manžel pil a potom vystrajal,isla som k našim bývať,ale on sa tak zmenil,že e to až neuveriteľne,mozno pomohla viera,ja som sa modlila,aj jeden znamy farar mal za mňa omšu,manžel z ničoho nič zašiel za nasim fararom,co predtým uz ani nechodil do kostola,prestal uplne piť,je z neho nový človek,stará sa a ak mu nahodou nieco vyleti,tak sa hneď ospravedlňuje,asi sa velmi zlakol,ja som totiž jeho prvá,postavii sme si novy dom,mame 14 ročného syna,je to už všetko ok,rozvod som najprv iba zastavila,da sa to na rok a teraz som ho zrusila,ten rozvod mal byt pred necelym rokom,drzal ma dost aj dom,syn,na dome je hypoteka,keby sa nebol tak zmenil,neviem,ako by som dopadla,preto sa bojim aj toho vysadenua liekov,co chce lekarka,mňa veľmi držali nad vodou,mala som aj odvahu,nebala som sa konať,ak bymi bolo zas zle,lieky si dam naspäť,tak ako som brala,drzim ti veľmi prsty,kto neprezil,nevie

janefonda
14. jan 2017

@figa777 tieto problémy si mala od začiatku užívania? Či až teraz to prepuklo... Možno treba lieky zmeniť.

figa777
14. jan 2017

@janefonda od zaciatku potom na tyzden to ustupilo a zas to zacalo

figa777
14. jan 2017

@janefonda co mi uz da ked citalec nesadol potom alventa ze velmi dobra je mi do zufania co musim vydrzat a vtedy rozmysla ci mi da escilopram alebo alventu a dala alventu

esselte
14. jan 2017

Ahoj,uzivate niekto okrem ad rivotril?a ako dlho?bojim sa toho vysadenia a to som ešte ani nezačala,už nad tým premýšľam to je hrozné,teraz mi je fajn,beriem len 0,25 mg rivo rano a večer,nie je to veľa a citim sa fajn,lekárka to ale chce vysadiť a ja už stresujem,mne je fajn tak,ako to beriem,no dufam,ze pri tomnebude velke zhoršenie,beriem najnizsie davky,ale lekarka mi včera povedala,že aj tak som už trocha zavisla,tak budeme mat čo robit,no super

sovidzka
14. jan 2017

@umabel @junova @mm103 ahojte zienky.. skoncila som s terapiou v pondelok a stale to v hlave premielam, ci to boli spravne.. ale uz som mala niekedy pocit, ze mi to skodi. terapeut ma velakrat nasieral, co je ok ale tuto poslednu terapiu to uz prekrocilo hranicu. vypytala som si pohar s vodou, ako asi kazdu druhu terapiu.. normalne som ho na zaciatku poprosila.. no a on ze som dospela zena ci sa neviem pred terapiou obsluzit sama a napit. akoze v cakarni ma umyvadlo.. na toalete.. ze podme si rozobrat, co tym sledujem ked si od neho skoro vzdy pytam vodu.. ja mu na to, ze a to mi ju vazne nedate? postavila som sa a isla som si vedla od druhej osychologicky vypytat pohar a isla som si ju nacapovat do tej cakarne... dosla som, bachka pohar na stolik a povedala mu, ze tak toto je moc. on ze no rozoberme si to. ja ze ok, vy si myslite, ze ja mam potrebu vas komandovat, ze doneste mi vodu. ale to je blbost, podla mna to je uplne normalne, ze si nebudem nosit vlastnu vodu preboha.. a on ze bingo, je to o manipulacii ci co. ja ze vy ste neni normalny. a proste toto uz bolo moc. platim 60 eur na 45 minut. sedenie. a mam si nosit vodu aby sa panko necitil byt manipulovany? to je podla mna uz choroba s povolania, cista stihomania... volala som dvom kamoskam co chodia na terapiu, a ze ved samozrejme ze vzdy ked pridu, tak ich ponuknu vodou, cajom, kavou(platia30 a35 na hodinu).. a vlastne to je jedno kto kolko plati, voda je to najmenej.. ked za mnou pridu klienti-som architektka, je mi ctou spravit im kavu. takze mi moj mily p. terapeut ukazal, ako ma asi vnima, ako si ma ako klientku vazi a moj zaver bol, ze toto uz ozaj nemam za potreby riesit.... je mi to luto, vela veci mi dal, ale toto jeho komandovanie.. to uz bolo vela...

bambulka05
14. jan 2017

@esselte
@slnecnica333 ja ucim druhy stupen to uz su vacsie deticky😀 triedna som siedmakom

bambulka05
14. jan 2017

Baby chcem sa vas opytat. Ak teraz opat navysujem davku tak tiez musim cakat na ucinok ako ked som zacinala tych 6 az 8 tyzdnov ci to pojde rychlejsie? Dakujem.

janefonda
14. jan 2017

@sovidzka ku komu chodis prosim ta?
Moja psych. mi ponukne caj, ma ho vzdy navareny v konvici.
Ja som kozmeticka a prva vec co sa spytam, ci si prosia, vodu,caj,kavu...to je hadam slušnosť...aby sa u mna dobre citili.

janefonda
14. jan 2017

@bambulka05 tiez si musis pockat.Zrejme nie tak dlho, ale aj navýšenie chce svoj čas.

janefonda
14. jan 2017

@figa777
Liekov je veľmi veľa druhov,neboj ešte má z čoho vyberať.

junova
14. jan 2017

@bambulka05 A prečo navysujes dávku? Nemala si už vysádzat?

slnecnica333
14. jan 2017

@lentilka1234567890 ja neberiem AD ale tuto diskusiu rada navstevujem lebo ked mam take zle pocity a myslienky tak tu vedia zeny poradit pochopit podporit lebo to prezili.nasla som ju niekedy v jeseni a odvtedy tu citam.v lete som mala velmi zle pocity ktore som nikdy predtym nemala a nevedela som co sa to vlastne deje.uz som tiez zvazovala navstevu odbornika.ale tak ja som po porode velmi dlho nemala cyklus tak hormony robili svoje aj unava nedostatok vitaminov...po nabehnuti cyklu sa to ako tak upravilo ale stale ked manzel odchadza do prace tak mam vacsi strach asi citim zodpovednost za synceka som rada ze mozem byvat s rodicmi lebo mi pomahaju.neviem akoby som to zvladala keby som mala byt s nim sama.je taky aktivny stale treba nieco vymyslat lebo zatial ho nezaujimaju ani hracky a ani rozpravky.niekedy uz sme vsetci unaveni ale on stale plny energie 😀 tvoj aj danielin prispevok ma hned zaujali lebo ste pisali ze mate male deti a bojite sa byt s nimi same a to mam aj ja.velmi ma povzbudzuje prispevky od ivky ale samozrejme aj od inych.uz niektore si tak viem zaradit ze ta ma taky problem ta ma uz velke deti a tak.😉

lentilka1234567890
14. jan 2017

@janefonda no áno máš pravdu, ale zatiaľ nechcem ísť do zahraničia, bohužiaľ neovládam žiadny iný jazyk 😞 a keď máš deti je to ešte ťažšia, nie každý chce "mamičku"...

junova
14. jan 2017

@sovidzka Mne psychologicka vždy varí čaj, ešte sa ma pýta akú príchuť si dám. Platím 20 eur na hodinu. Keď som tam bola so synom, dala mu sladkosti. Tiež by ma tvoj terapeut naštval.

bambulka05
14. jan 2017

@junova ahoj. Ja som uz od oktobra vysadzala bola som na polke tabletky denne. Ale kedze sa mi priznaky ako tuhnutie palenie a mravcenie vratili. Tak mi povedal ze si kazdy druhy den mam dat celu tabletku. Ze uvidime co to spravi. A 17. 2. mam prist na kontrolu a uvidime.

lentilka1234567890
14. jan 2017

@slnecnica333 viem o čom hovoríš. S bábätkom je to oveľa horšie. Môj syn je tiež veľmi aktívny stále niečo musíme robiť, od rána do večera je v pohybe nezastaví sa ani na sekundu, je strašne náročný. Keď mám "lepší" deň tak mi to vôbec nevadí ale keď mi je zle tak som nervózna beznaladova radšej by som bola sama vtedy. Ja som väčšinou sama s nim, s manželom nebyvame spolu momentálne som u našich ale sú cez deň v práci..
U mňa to začalo v lete vtedy malý mal 6 mesiacov vtedy som sa rozhodla že podám žiadosť o rozvod veľa sme sa hádali s manželom a bum stále som mala úzkosť atď..ja beriem cca 7 týždeň ad je to trochu lepšie už ale ešte stále mám horšie dní ale fyzické príznaky ešte nezmizli.
Ináč cez deň sa nebojím s nim ale večer by som nedokázala zaspať. Ale dúfam že to prejde časom

slnecnica333
14. jan 2017

@daniela123321 tak urcite k tomu dopomohol aj porod a unava a potom to uz islo.ale tak vyliecis sa.a prajem ti aby si do leta aj tu uzkost v aute zvladla a dovolenku si naplno uzila 🙂❤🌞

slnecnica333
14. jan 2017

@lentilka1234567890 aj ja to mam horsie vecer.aj ja verim ze to casom prejf a nebudem sa bat s nim byt aj sama.verim ze ked buf vacsi tak sa upokoji a zahra sa aj sam.a ak sa mozem spytat kolko ste boli manzelia?je mi to velmi luto ale verim ze ten pravy este len caka a bude lepsi a budete stastni

junova
14. jan 2017

@bambulka05 Aha, tak veľa šťastia🙂

sardinka336
14. jan 2017

@sovidzka
aj s terapeutom si treba ,,sadnut,, myslím tak ludsky...ja tiez platim ,,nehorazne prachy,, ale kludne mi tam otvoria a novu mineralku ...Išla by som k inemu.

lentilka1234567890
14. jan 2017

@slnecnica333 no žili sme spolu iba rok ale predtým sme chodili spolu 8 rokov..

lentilka1234567890
14. jan 2017

@slnecnica333 koľko má tvoj syn?

slnecnica333
14. jan 2017

@lentilka1234567890 moj ma 11mesiacov

janefonda
14. jan 2017

@lentilka1234567890 aj na sk je vela chlapov a ver mi, ze pre väčšinu dieťa problem nie je.
Ja by som si na tvojom mieste dala isty cas pokoj s muzmi.

lentilka1234567890
14. jan 2017

@janefonda no ja teraz určite nechcem žiadneho muža 😉

simka1454
14. jan 2017

dievčatá chcem sa vás opýtať či máte niektorá invalidný dôchodok kvôli depresii. Mne obvodná ešte v novembri niečo zaznačila že možno by sme mohly skúsiť podať,len od vtedy som sa k nej nedostala sestriška ma za ňou nepustila.

esselte
14. jan 2017

@sovidzka no,tak ja by som k takému terapeutovi už nikdy nešla,ja mam terapeutku zadarmo,som tam 60 minút,listok mi dala moja lekarka a sedenia su tak zadarmo,ona sa ma ešte aj opýta,či si nedam kavu,čaj a voda je stále prístupná,nechod tam už,človek ktorý nevie,o com je terapia,nech to nerobí,a vôbec by somuza taký prístup nezaplatila

juliet86
14. jan 2017

@sovidzka to ci je za terapeuta? Mne moja vzdy urobi donesie cajik aj vodicku. Ved to je uplne normalna bezna vec predsa. Najdi si ineho. Platim 30 eur