Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@janefonda my sme v piatok s kamoskami zvladli 4 flase vina a 2 flasky sampusu, bolo nas 5 😂 tolko ako v piatok som toho nevypila naraz asi posledneho 2,5 roka 😆😄 ale bolo nam super, uzili sme si paradny vecer plny zabavy a smiechu 👌 sice rano trosku hlavicka pobolievala, ale to bolo hlavne tym nedostatkom spanku, jedna kamoska spala u nas a decka od rana buntosili a nenechali nas drichmat, potvorky jedny 😈😄
@fivulinka no tak dobre ti bolo. Aj toto občas treba, život je aj o zábave. Viem si predstaviť, že deti nespolupracovali ráno. To je ako naschvál tie moje keď je vikend tak sú hore od šiestej a v týždni majú problém o pol siedmej vstať. Ale ani ja som nebola iná 😄
Ja som uz sushi profi, robim len s lososom a s avokádom. To sa mi osvedčilo. Moja včerajšia príprava bola pre nas a ešte aj pre kamoša. Jemu musím tiež vždy robiť.
Baby,zle ste ma pochopili,ha nikoho neobvinujem,ze ci di da vinko alebonie,ale mne lekarka povedala,ze nemam,tak sa toho drzim,možno by som aj mohla,ale nedam si,vy si kludnr dajte,ved jasné,ze zivot je len jeden,ale môj manzel pil,pomaly sme sa pred rokom rozviedli,boli sme so synom 3 mesiace u našich,uz som aj dala žiadosť o rozvod,ale velmi sa zmenil,odvtedy nevypil abi kvapku,tak som konanie zastavila,mozno preto moj odpor k alkoholu,ale vy si kľudne dajte,ak vam potom nie je zle,tak kludne,ved som aj pisala,ze aj ja som si dala hriatu a sampus,nehnevajte sa,ak som niekoho urazila,ale verim,ze teraz ste ma pochopili
Baby,bolo to ozaj ťažké obdobie môjho života môj manžel už strašne pil,ale doma,do krčmy nechodil,rano normalka do práce,ak nemal vypité,bol ok,ale z alkoholu sa z neho staval psychicky narušený človek,pálil mu veci v kozube,nadával mi,povyhadzoval kozmetiku,hrôza,keď bol triezvy ,tak sa ospravedlnoval,vyvrcholilo to hadkou pre synove vysvedčenie,ze za vsetko mozem ja,ze som učiteľka a nezvladam ho,ja som mu oponovala,tak som dostala dve hlavičky,mala som este mesiac zelene okolo očí,jeho otec zavolal policajtov,ak by som bola dala trestne oznamenie,sedi v base,odisla som k našim,najprv sa neozyval,potom zacal prosit,plakal,ale ja som uz podala ziadost o rozvod,po 3 mesiacoch prosenia,chodenia za kňazom,on začať chodit na spoveď a do kostola,som sa vratila ale žiadosť som len pozastavila,zatiaľ sa drží,ale vo mne to stale je syn ho ma rád,jeteraz v puberte,bolo toaj prenho ťažké,neviem,ale staci iskricka hádky a mne sa všetko vráti,teraz robim chyby ja ,všetko mu vyhadzujem na oci,staci jehojedno zle slovo a ja sa uz s nim nebavim,jeto ťažké,este ze ma drzia lieky preto sa ani nechcem liekov vzdať
@layla1 predáva ich tu jedna kočka olivia 77, od nej som brala zo začiatku, teraz ich mám od jednej pani, od nás z okresu. Ja ich beriem 7 mesiacov a myslím, že pomáhajú. Pred rokom som mala fakt katastrofálne stavy, myslela som si, že zomriem, že som vážne chorá. Raz ma bolela hlava, raz kĺby, potom svaly, točila sa mi hlava, nedalo mi dýchať, strašné tlaky na hrudi, tŕpnutie hlavy a krčnej chrbtice, depersonalizácia. Proste horor. Fakt som bola presvedčená, že je so mnou amen. Tak som bola u neurologičky a potom následne na všetkých možných vyšetreniach, ktoré samozrejme ukázali, že som ok, len moja hlávka nie je v poriadku.🙂😉 Tak som začal študovať rôzne materiály o tejto našej pliage, teda mne bola diagnostikovaná panická porucha s úzkostnými stavmi. No a niekde som natrafila aj na bachove kvapky, tak som sa rozhodla, že to vyskúšam. Neviem či pomohli oni alebo nie, ale je mi podstatne lepšie. Nehovorím, že nemám dni, keď sa cítim horšie, ale tých je našťastie menej ako tých lepších. A pokiaľ tu čítam kočky, tak aj tie čo berú AD majú takisto aj horšie dni, takže tým sa nejako ukľudním, keď mám deň "hrôza". Okrem bachoviek beriem len vitamíny - B,D,koenzým Q10 a spirulinu. Jasné, že ich striedam. Sem tam si šľahnem magnézium. Snažím sa aspoň 2 - 3x do týždňa cvičiť a veľa relaxujem, napr. veľa čítam, autogénne tréningy, pozriem si dobrý film, chodím na masáže a hlavne sa snažím premôcť. Aj keď mám horší deň, tak sa snažím ísť medzi ľudí, do kina, na nejakú akciu s manželom. Proste snažím sa premôcť samú seba a moju myseľ. ADčka mám predpísané a mám ich doma v škatuľke pre prípad núdze, ale zatiaľ som po nich nesiahla, aj keď som sem tam mala na mále. Občas som užila lexaurin na ukľudnenie, ale aj ten som už nemala skoro dva mesiace. Poklopem!!!!
Takže v skratke tak. Je to naozaj beh na dlhé trate s touto našou psychikou, ale dá sa potvorka zvládnuť, aj keď bojuje. Bez liekov to asi trvá dlhšie, ale podľa mňa sa to oplatí a dá sa to zvládnuť. Ja som sa síce trápila rok, ale dočkala som sa a konečne sa dostávam do normálu. Znova klopem!!! Či sa rozhodneš tak alebo tak, veľmi ti držím palce. Aj ostatným kočkám. A ďakujem za túto stránku a za toto fórum, lebo pre mňa bolo a je povzbudením, rada dievčatá čítam a veľa si z ich príspevkov beriem. Aj to pomáha.
Prajem vám kočky krásny pondelkový deň a samozrejme celý zvyšok týždňa aj života.
@esselte ach jaj nie nadarmo sa vraví, že alkohol je metla ľudstva. Skoro každý má v rodine niekoho kto mu podľahol. Aj môj dedo bol silný alkoholik, nastastie ja to poznam len z rozprávania. A preto niekde hlboko mám aj ja zakorenené že veľa alkoholu neznesiem. Moja kamarátka sa minulý rok rozviedla...trpela to desať rokov. Bolo to peklo.
Vďaka za to že sa tvoj manžel spamätal.
Prosim vas ked chcem ist k psychologovi treba mi nieco od obvodneho ci sa mi staci objednat len? Dakujem
mne najviac pomohlo , aj ked to lekar odmieta, citanie o depresiach a panickej poruche na rozlicnych forach. Viac sa tam dozvies o pocitoch ludi ,stavoch a pristupu lekara. Psychiater ta vybavi tabletami a to je najhorsie co moze pre teba urobit, dostat ta do zavislosti so spustou vedlajsich ucinkov. Ja som precitala stovky for aj v inych jazykoch a ziskala som presvedcenie, teda nazor ktory mi z toho celeho vyplynul....pomoz si sama a hlavne ver si ze je to len a len dopletena chemia procesov v hlave. Pozitivne myslenie a prostredie je zaklad vyliecenia. pripustam ze su pripady ked bez liekov to nejde, ale aj z toho sa da postupne dostat. len treba chciet a mat oporu v zivote vo vereni si samej seba.
@eliska13 ja mam o dva mesiace 40 keby som nebrala lieky mala by som urcite dalsie dieta. Len teraz mam v sebe strach ako by som vsetko zvladla. Stastie ze sa mi tieto stavy neprejavili skor a mohla som si uzit ich prichod. Ved je to samozrejme. Len nasa diagnoza ale stav mysle primiesol obavy ale podla mna niet coho sa obavat. Keby sa mi podarilo vysadit xanax kludne by som mala dalsie.
xanax sa neda vysadit zo dna na den, je jedno aj ked zdlhave riesenie...znizovat davku zoskrabavanim tabetky ale v takych mimimalnych rozsahoch ze sa z jednej tabletky zbavujes postupne aj 3 mesiace.
Baby,ja nechápem,môj syn má suchý kašeľ,zahlieneny nos,ma teplotu a lekar ho dnes ani nepočúval ako dýcha,len mu pozrel do hrdla a dal antibiotiká,dnešní lekári už vedia liečiť tak,že len pozrú na pacienta,stary lekár,co bol predtym,by mu urcite zobral este aj vyter,teraz ho len dopujem calciovym sirupom,kupila som robitussin,pleumolysin a skúšame,čo zaberie,super,ak si lekara musíš urobiť sama,lebo lekar ti da antibiotiká a je to,to viem aj ja,pozrieť na internete a predpisat antibiotiká,a čo kašeľ?už sa mu to opakuje,aj pred vianocami presne tak kašlal,musim asi použiť aj bylinky,ale neviem,čo presne

@fivulinka my sme včera s kamoskami vypili dve fľaše. A boli sme len tri. Pekne sme celý večer kecali, popijali a papali sushi. To je moja specialita, to musim vždy robiť keď maju prísť ku mne.