icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

layla1
13. mar 2017

@eliska13 tak mne lekárka povedala,že to mam brať na noc, že po tom lieku ľahko zaspím ale písala som že mam sa teraz dobre len mam menšie problémy so spánkom že neviem zaspať.Tak asi dačo na tom bude že sa ma brať asi ráno.Budem volať lekárke že či ho nemozem brať rano.

layla1
13. mar 2017

@mm103 ja som tiež rada, že už mi je lepšie 😉 viem,že ty si ma podporovala v tom, že mam vydržať zato ti pekne ďakujem.❤ nech si šťastná a zdravá stále ❤ No ale ešte k tomu lieku mam problémy so spánkom tak asi dačo na tom bude, že sa ma brať rano.

layla1
13. mar 2017

@mm103 ešte raz jedno veľké ďakujem za podporu a rady, ktoré si mi dávala ❤❤❤

mm103
13. mar 2017

@layla1 za máličko rada 😉 neboj už bude len dobre...Si šikulka že si to nevzdala a vydržala....😉😉

mm103
13. mar 2017

@layla1 a Ďakujem krásne za milé slova 😘😘😘

layla1
13. mar 2017

@mm103 ja už len čakám kedy tie lieky vysadím 😀 nechcela by som ich dlho brať 😒 pár mesiacov poberiem a musím ich vysadiť. Ty ako dlho berieš lieky? Nemohla som to vzdať, veď my ženy sme bojovníčky 🙂

layla1
13. mar 2017

@mm103 nemáš začo ďakovať, veď je to pravda si človek s veľkým ❤ a to sa cení 🙂

mm103
13. mar 2017

@layla1 ja beriem siedmy mesiac tiež Chcem vysadiť ak sa bude dať ale idem k novej psychiatricke lebo moja nerobí veľmi dlho. ..Nie je sa s kým poradiť..

mm103
13. mar 2017

@layla1 😘💕💕

layla1
13. mar 2017

mm103 no ja ich poberiem tiež tak 7-8 mesiacov a skúsim vysadiť, uvidím či sa mi to podarí. Dúfam, že už nebudem mať také stavy hlavne tie vysoké tepy tie mi najviac vadili.

layla1
13. mar 2017
sticker
mm103
13. mar 2017

@layla1 jasné odporuča sa tak do roka a Potom skúsiť vysadiť ...😊

layla1
13. mar 2017

@mm103 ty ich pomaly môžeš aj vysadiť 🙂 ja ešte ich musím dlho brať ešte tak 6 mesiacov

mm103
13. mar 2017

@layla1 vysadis máš na to super predpoklady 😉😉😉 hlavne vôlu a veriť to je najdôležitejšie..

eliska13
Autor odpoveď zmazal
layla1
13. mar 2017

@mm103 ďakujem, dúfam, že bude dobre ked to vysadím a verím že aj tebe 😘

layla1
13. mar 2017

@eliska13 Presne ako píšeš taký mam teraz spánok prerušovaný v noci sa aj viackrát budím. Zavolám lekárke a opýtam sa jej či ich nemôžem brať ráno🙂

tslobik
14. mar 2017

Ahojte babule. Beriete niektora Brintelix? Vedlajsie,resp. Pozitivne ucinky? Som v nemocnici.....

slavkasobanska
14. mar 2017

@tslobik Ahoj ja beriem od novembra.v nemocnici mi ho dali namiesto Alventy,..,na začiatku som zakopavala nohou,..a bolo mi tak všelijak ale už je mi oki a som spokojna..

janka_banka
14. mar 2017

@tslobik Ahojki, ja som brala Brintellix cca 4 týždne ale musela mi ho lekárka zmeniť, bola som od neho naspídovaná ako veverička, dobre mi bolo asi 2 dni a potom prišli také úzkosti ... ale ja mám primárnu chorobu hraničnú poruchu osobnosti a tam je aj liečba trošku náročnejšia na lieky ... vrátili mi späť Alventu ... ide to síce pomalšie, ale určite lepšie a nemusím brať benzáky ... proste som prišla nato, že niektoré veci treba "vyplakať, uvedomiť si" a čas všetko porieši ... ide o uvedomenie si .... ja som vždy pri najmenšom probléme spadla do depky, čiernej diery a tam je vlastne charakteristická moja HPO ... ide o uvedomenie si, že jeden problém nerúca celý svet ...
Ale Tebe môžu lieky zabrať, takže držím palce, každý sme iný 🙂 ....

cicamica1980
14. mar 2017
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

Kocky, ako prosim prebieha prva navsyeva u psychiatra /diagnoza bide asi depresia/. Berie krv? Ci iba rozhovor? Podla stavu rovno predpise lieky? Napisete mi skusenosti? Za aku dobu zvyknu lieky zabrat? Dakujem za skúsenosti

timea179
14. mar 2017

@matag ako ti je?Mne uplne nanic az ma to prestava bavit.Dufam ze aspon tebe je lepsie

matag
14. mar 2017

@timea179 no mam dovolenku do stredy, cez vikend brutalne navaly do hlavy len som lezala, vcera sa zdalo dobre akurat som mala uzkost rano, no a dnes nic moc, robim veci mechanicky ale ako by som bola uplne mimo, navaly do hlavy, slabost. Ako keby som to ani ja nebola, mala si aj ty nieco taketo?☹ a vo stvrtok mam ist uz do praaace, dnes je to 7 den co beriem dulseviu. Kolko esteee toto potrvaaaa

timea179
14. mar 2017

@matag ja som si pospala pred chvilkou,vstala som,zle na odpadnutie,celkovo sa citim zle,mimo domu idem len ked mam v sebe benzak,inac sa z domu ani nehnem,nemam chut nic robit,nikde ist,vsetko robim nutene ak vobec nieco robim.Tak zle mi nebolo este ani z jednych ad.Nechcem uz tieto ad,trapim sa uz dlhe roky s tym vsetkym

matag
14. mar 2017

@timea179 ty uz si zacala treti tyzden brat ze? To uz by mohlo byt lepsie. Ja uz len vstavam s tym co zase mi bude☹

matag
14. mar 2017

@timea179 a z kazdych AD ti bolo zle? Ja som z Alventy na zaciatku mala horsie zaciatky, vtedy som sa ani z postele nepostavila. Zajtra idem na kontrolu tak uvidim ☹

timea179
14. mar 2017

@matag brala som uz rozne ad ale tie pocitujem najviac ze mi nesedia a casto mi byva zle.Ja kontrola koncom mesiaca.Kym pojdem na kontrolu tak to bude 5 tyzdnov.

slavkasobanska
14. mar 2017

@cicamica1980 ahoj krv sa neberie, rozhovor ako ti je,všetko povedz ako sa cítiš a podľa toho ti pravdepodobne predpíše lieky.No a na začiatku je to ťažké,uvidíš ...Každému inak zaberu ,ale držím palce neboj ...Potom napíš..

eliska13
Autor odpoveď zmazal
esselte
15. mar 2017

@tslobik tak predsa si v nemocnici?a je to lepšie,ja som taky liek nebrala,asi niečo nové,ale musíš urcite chvíľu vydržať,ak si v dobrých rukach,tak ta nastavia na lieky a bude dobre,máš okrem liekov aj ine terapie?