icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

timea179
11. mar 2017

@mia002 treti tyzden

matag
12. mar 2017

@mia002 mam uzkostnu poruchu, benzaky ako Neurol a pod. sa predpisuju na zaciatku liecby na zmiernenie priznakov. A ty na aky problem beries lieky?

mia002
12. mar 2017

@matag ja mám zavraty.čo ti povedal lekár? je to normálne mať takéto pocity ?

eliska13
Autor odpoveď zmazal
matag
12. mar 2017

@mia002 no povedal ze dva tyzdne bude horsie. Potom by sa to malo postupne zlepsovat. Myslela som ze zajtra uz pojdem do prace, zobrala som si minuly tyzden volno ale aj dnes mam take tlaky v hlave ze nie som schopna tam zajtra ist ☹

matag
12. mar 2017

@timea179 Prosim ta Timea, ked si zacala brat Dulseviu tak po tych prvych dnoch to bolo horsie a aspon sa to trocha zlepsovalo. Ja mam dnes 5 den ale hrozne tlaky do hlavy ☹ a slabost. A to som chcela ist uz zajtra do prace ☹

timea179
12. mar 2017

@matag aj mne tak bolo prve dni.A teraz to akosi stagnuje,vkuse som nadopovana benzakom ked je zle co je pri tychto ad dost casto.Uz musim ist k obvodnej po benzak lebo moja psych.mi predpisala len krabicku a uz mam iba na zajtra.Skusim vydrzat do kontroly a potom este mesiac kym si telo zvykne,mozno mi aj zvysi,lebo zas keby mi zmenila,no neviem lebo dost menim ad a ona chudinka uz nevie co mi ma predpisat.Ja som zo ziadnych ad nemala take divne pocity ako z dulsevii.Ak sa ti da vydrzat tak skus aspon mesiac.Jedno je celkom fajn ze nemusim do prace,neviem si to totiz ani predstavit

matag
12. mar 2017

@timea179 a beries stale 30 mg? Ja som si zobrala este 3 dni dovolenku, to by som nedala. V praci ale nikto netusi len jedna dobra kolegyna.

mia002
12. mar 2017

@matag ja sa bojím že mi už nič nepomôže.myslíš že to potrebuje viac času?občas mám taký nejaký zmätok v hlave.

timea179
12. mar 2017

@matag stale len 30.Konecne ad ktore beriem len rano

matag
12. mar 2017

@mia002 mam tie iste pocity ☹ a aj pracujes? Uz som takto dva krat zacinala s AD par tokov dozadu a vzdy cas pomohol. Tak dufam ze aj teraz...

mia002
12. mar 2017

@matag pracujem ale je mi ťažko.myslíš že tri týždne je málo? aby začali účinkovať?

mm103
12. mar 2017

@mia002 tri týždne je naozaj veľmi málo ja užívam siedmy mesiac a ešte stále mávam výkyvy....Stav sa mi výrazne zlepšil po troch štyroch mesiacoch 😉 neboj výdrž

matag
12. mar 2017

@mia002 ked som brala predtym AD tak uz po 3 tyzdnoch mi postupne tie pocity v hlave ustupovali a postupne to bolo lepsie a lepsie. Plny ucinok este isto nie ale aspon nejake naznaky zlepsenia uz by mohli zacinat.

mia002
12. mar 2017

@matag ako dlho sa musia brat ad?

matag
12. mar 2017

@mia002 no to je individualne niekto berie rok a uz nikdy viac, niekto musi uz stale. Ja som uz dva krat vysadila cca po dvoch rokoch a opat sa mi teraz vratili uzkosti, takze uz to je do tretice ☹

ivett311
12. mar 2017

Baby podľa vás je to normálne že cca týždeň mám búšenie srdca? Nie stále ale hlavne večer pred spaním. Mám ísť k lekárovi alebo to je normálne? Ďakujem, pekný večer

sandra2308
13. mar 2017

@ivett311 ahoj, ja uz mam pocit, ze vsetko je normalne😁, ked tak pozeram, co vsetko moze byt zo psychiky. Ja som napr. priseroxate mala busenie mozno aj pol roka, prestala somsi to vsimat a potom to preslo.

mm103
13. mar 2017

@sandra2308 sandrus tebe sa pri dávke 20 mg kedy všetko ustálilo?Ja sa cítim akože dobre len aj teraz mám zase posledné dni také všelijaké... Beriem paretin siedmy mesiac a stále výkyv sem výkyv tam... Občas si dám rivotril hlavne keď mi je na figu...Je pravda že je aj častá zmena počasia..O mesiac idem k novej psychiatricke tak som zvedavá...Moja je dlhodobo pn bohvie dokedy a nemám možnosť s nikým konzultovať...

sandra2308
13. mar 2017

@mm103 ahoj, no ked si tak spominam, ked som ich brala prvy krat, tych 20 mg, tak asi po siestich mesiacoch som sa uz citila uplne lepsie. Brala som ich len 10 mesiacov, potom som otehotnela a musela som vysadit. Ale to obdobie pred vysadenim tych par/4/mesiacov mi bolo super, ale viem, ze boli aj na prd dni, no tych bolo velmi
malo a nebolo to nic strasne, ako napr.teraz😕
A tebe ked je horsie, je ti az tak, ze musis brat benzak, ci da sa to aj bez neho? Lebo podla mna vsetky co berieme AD, tak obcas mame na prd dni, ale ked je to len par dni, tak by som si to ani nevsimala☺

mm103
13. mar 2017

@sandra2308 dávam si aj benzak pre taký pocit istoty... Potom zase neberiem a tak dookola...Ty sa cítiš ako? Stále berieš seroxat?

ivett311
13. mar 2017

@sandra2308 ja to mám cca 1,5, týždňa..a ešte v decembri som mala pár dní..hneď sa zlaknem čo mi je..

layla1
13. mar 2017

Dievčatá ja beriem Paroxetin iba 1 mesiac ale môžem povedať, že už mi je super. Mám ešte také menšie problémy so spánkom nemôžem zaspať ale úzkosť a depresia prešla.

mm103
13. mar 2017

@layla1 a benzak už nepoužívas? Paretin je fajn akú dávku berieš?

layla1
13. mar 2017

@mm103 nie nič už neberiem vôbec, žiaden benzak. Ale ja beriem paroxetin nie paretin. A beriem 1 tabletku na noc 20 mg.

mm103
13. mar 2017

@layla1 ja beriem tiež 20 mg ale ráno...Tak to sa teším že​ sa tak dobre cítis...😉

cicamica1980
13. mar 2017
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

Ahojte, prosim viete poradiť psychiatra/psychiatricku + psychoterapeutku v BA, ktorá zvazi aj pokračovanie dojcenia? Viem ze niektori psychiatri jednoznačne kazu ukoncit dojčenie, ale niektorí na tom netrvaju a vedia najst liek, ktory sa moze aj popri dojceni

eliska13
Autor odpoveď zmazal
layla1
13. mar 2017

@mm103 no už mi je dobre ale teraz pozerám že skoro každá tu píše že tie lieky berú ráno, hm, no mne lekárka povedala, že to mam brať na noc.

mm103
13. mar 2017

@layla1 ber ako ti povedala ak ti to vyhovuje nie je o čom.