icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

sandra2308
19. júl 2017

@layla1
@ivka185 dievcata, ja to stale hadzem na pocasie a je mi hned lepsie, som spokojna, ze je to "iba" pocasie😆

lusinda28
19. júl 2017

Dievčatá čítam Vás pravidelne, som jedna z Vás ktorá trpí úzkosťou, panickou poruchou uz cca 3 roky, 1,5 roka bez liekov..U mňa je najväčší problém panicky strach z rakoviny, z ktorého sa neviem zbaviť.. posledné týždne je to horsie a bojím sa aby som opat neprepadla veľkým uzkostiam ako pred 3 rokmi.. Mám zvláštny pocit v hlave celý deň ako opitosť ( hlava sa ale netoci, len také tlaky) a veľmi som unavená, nič nevlazdem..môže to byť aj príznak úzkosti? Dá sa taký strach prekonať aj bez liekov? Zažili ste to niektorá? Dakjem za každú radu, podporu, snad tie blbé dni uz odídu..🙏

simona_simi
19. júl 2017

@layla1
@ivka185 Ja robím to isté kočky ... Alebo to zvalujem na krámy vždy lebo mne býva pri konci a ešte pár dní potom blboo 🙂

simona_simi
19. júl 2017

@sandra2308 Pripájam sa aj k tebe 🙂 tak isto ako ty veľakrát

simona_simi
19. júl 2017

@lusinda28 Ahojky. Ja tým trpím už cca 6 rokov, 7 ... 🙂 Naučila som sa s tým žiť ... No chyba bola vysadenie a už to nikdy neurobím ... Po vysadení som bola OK asi 2 týždne a pol roka som sa doslova skladala :/ Taká hlúpa otázka máš tú zákernú chorobu, ktorej sa bojíš ? Alebo len sa toho bojíš ? Môže to byť znak úzkosti mne príde horšie, keď sa za niečo trápim preto som trápenie vylúčila zo života 🙂 Ak to nie je nič vážne ofšem ... Ja osobne som to bez liekov nezvládla dlho a to som sa prekonávala. Bojovala som no padla som na dno i tak. U každého je to inak a samozrejme veľmi ti držím palce aby ti bolo lepšie ! 🙂

layla1
19. júl 2017

@lusinda28 jediné čo ti môžem nato povedať, musíš sa zbaviť tých pocitov, lebo ťa to zničí.

lusinda28
19. júl 2017

@layla1
@simona_simi Dakujem dievčatá, no už som si uvedomila, že vysadenie liekov bola blbosť..hrozné ma to ničí..nie nezistili mi tu chorobu, ani nikomu z rodiny, nechapem 😭 ale hrozne ma to ničí..snažím sa fungovať kvôli manželovi ( deti zatiaľ nemáme).. ten strach je hrozny, neviem či riešiť ete vyšetrenia, alebo riešiť psychiku.. uz rok chodím na terapeutické sedenia k psychilogicke, ale asi to nepomáha..v rodine podpora žiadna, skôr negativna😞 musím to nejako zmenit, ale ako?? Ja už fakt neviem, rozmýšľam nad liekmi ale bojím sa, nebolo mi z nich OK

simona_simi
19. júl 2017

@lusinda28 Moja už len z tvojho komentáru cítim aká si vystresovaná a vynervovaná ... Hlavičku hore !! Koľko máš rokov ak sa smiem spýtať. No ja som sa tiež poučila z vlastnej chyby a už nevysadím nikdy ! Nemysli na také vážne choroby veď ju nemáš a nemá ju ani nikto tvoj blízku kluuud spomal trošku :* žiadne vyšetrenia ak vieš, že to je psychika. Mne psychologička nepomohla vôbec. Je široká škála liekov a jedni sadnúť musia moja ! 🙂 Musíš nasádzať veľmi pomaly a po troške nie naraz plné dávky. Už v tom mám prax. Ja mám zase opak ... Mám super rodinu a priateľa a sú mi neskutočnou oporou ! 🙂 Máš sa s kým rozprávať ? Len tak vykecať. Skadiaľ si ??

timea179
21. júl 2017

Ako sa mate?Ja to dnes vidim na lenosenie 🙂😀

sandra2308
21. júl 2017

Dievcata mavate vramci PMS bolesti chrbtice? Mne to robi uz par mesiacov. Aj tyzden pred ma vkuse boli cely chrbat a prvy den sa ani nevystriem. Moze to vobec byt pms?

esselte
21. júl 2017

Ahoj,tak my dnes konečne odchádzame na dovolenku,Chorvátsko čaká,verím,že všetko dobre dopadne🙂

simona_simi
21. júl 2017

@timea179 Pripájam sa k tebe s tým leňošením ... 🙂 sem tam odbehnem niečo porobiť ale to teplo ma veľmi odrádza :D

@esselte Krásnu dovolenku 🙂 My ideme v Auguste do Tatier 🙂

evak12
21. júl 2017

@esselte peknu dovolenku prajem

layla1
22. júl 2017

@lusinda28 ale to len z ničoho nič máš tie pocity alebo kvôli čomu to riešiš ? myslím ten strach z rakoviny? Si vezmi že ja mám už 7 rokov zväčšené lymfatické uzliny a lekári nevedia že z čoho to je. Ked si zadám do googlu všade mi vyhadzuje rakovina atd. Vzali mi iba krv na infekčné choroby a nič nezistili takže to môže byť fakt niečo horšie. Ale tak neriešim to nejak.Si vezmi že človek je zdravý príde minuta a koniec ! Takže netreba zbytočne riešiš veci typu čo bude atd ži pre prítomnosť. Ak to bude budeš to riešiť ak to nieje tak nemáš čo riešiť. Alebo ešte jedná rada, zbytočne sa netráp nad vecami ktoré ty nevieš ovplyvniť.

sandra2308
27. júl 2017

Ahojte, chcem sa opytat, ci mava niektora z vas bolesti zaludka alebo brucha zo psychiky????

bulica
27. júl 2017

@sandra2308 sandri asi každá z nás 🙂

adzy
27. júl 2017

@sandra2308 ahoj ano hlavne ak mam ist do mesta

adzy
27. júl 2017

Ahojte neviem ci to

adzy
27. júl 2017

Ahojte ked zacnem pisat neviem preco my to skor odosle ked nemam este dopisane sa ospravedlnujem dako my hafruje mobil prosim vas neviem ci to len ja ale ako uzivam ad mam tak strasne leskle oci ze my nevidno ani zrenicku akokeby splyvala duhovkou taky leskly povlak mate to aj vy?mne to strasne vadi lebo kazdeho koho stretnem sa ma opyta ci som mala dlhu noc☹

ivka185
27. júl 2017

Mna boli vsetko len ked si pomyslim ze mi treba niekde ist. A k tym ociam nevsimla som si zeby som mala ine .

sandra2308
27. júl 2017

@bulica
@ivka185
@adzy myslela som tak dlhodobejsie. Mna praveze zaludok nikdy nebolel, no teraz odkedy mam zhorsenie, tak aj kazdy den, spolu s chrbticou, noa uz si namyslam, ze urcite mi nieco je😕

ivka185
27. júl 2017

Neviem ale ja uz beriem AD velmi dlho a bola som celkovo fit a teraz mozno od marca pocitujem zhorsenie zvysil mi davku ale aj tak to nieje OK. a preto som uz z toho zufala. A tie oci som nemala od zaciatku zmenene ani leskle tak neviem v com to je.

simona_simi
27. júl 2017

Ahojte !!

@adzy S tými očami by som šla k očnej neviem, či to môže byť liekmi. Ja beriem lieky cca 6,7 rokov a nikdy sa mi takéto nestalo ... Možno je to niečo iné, možno zápal dovie. Skús určite očnú 🙂 Bude dobre neboj. Ja mám často rozšírené zrenice ale nejak to neriešim a nepociťujem. Pri svetle mi to zmizne hneď len ak je tma trošku viac tak to také mám 🙂

Ja zase milujem spoločnosť ale nie vždy sa cítim nato ísť do nej 🙂 Doma je predsa doma ale ak treba zase dokážem sa prekonať. Samozrejme nie sama ale vždy idem s niekým ... Zvykám si na tieto stavy pomaly a aj mi to v celku ide.

adzy
29. júl 2017

@simona_simi zdravim no unas sa dostat k ocnej je problem ty kks taka som bola nasrata lebo som jej volala ze mam ist k obvodnej nech sa my nane pozrie ze ked tak ma ma ona odporucit a ze ma ajtak volny termin na november neva skocim si do lekarne a ktym ociam no priznam sa zo dna na den som prestala brat ad a hned my to takto udrelo do oci leskle ich mam odvtedy viem spravila som velku chybu ktoru lutujem dodnes nikto ma neupozornil ze sa nemaju hned vysadit prvy krat ich berem nasadila som ich odznova berem ich uz 3 mesiac a oci sa my nezlepsili akokeby citim ze tie lieky uz nemaju namna ucinok ale trochu len teraz tento tyzden sa my polepsilo je mozne ze to druhy krat potrva dlhsie?kym zaberu?

ivka185
29. júl 2017

zdravim ja neviem a tiez by som bola rada keby sa niekto ozval ci mu druhy krat zaberali ad dlhsie lebo ja uz beriem asi tri mesiace silnejsie a tiez mam pocit ze je to stale rovnako a niekedy mam pocit ze mi uz nezaberaju neviem ci neni potreba ich zmenit. Neviem ci moze byt ze po tolkych rokoch prestanu ucinkovat alebo uz je telo na nich zvyknute.

adzy
29. júl 2017

@ivka185 a vy teda asi beriete uz dlho ad?ked pisete ze po tolkych rokoch moja svagrina berie 15 rokov ad a veru za tu dobu vymenila uz asi vsetky mozne co existuju vravela my ze vzdy jej bolo dobre len tak 3 mesiace nasadili jej az 3 lieky a skoncila na lieceni minuly tyzden dufam ze jej tam pomozu 😕

ivka185
29. júl 2017

Ja beriem uz 13 rokov a vsetko bolo dobre az eraz v marci som mala pocit ako keby sa mi pohorsilo ale viete mam aj iny problem nemam uz pravidelnu menstruaciu a asi prichadzam do menopauzy nemam to este potvrdene a vtedy sa vraj zhorsi aj psychika aspon tak mi povedal lekar. Tak uvidime co sa z toho vyvinie.

ivka185
29. júl 2017

A este som zabudla ja beriem cele tie roky len jedne a to alventu 75 mg. az teraz tri mesiace co mi zvysil na 150mg.

adzy
29. júl 2017

@ivka185 no urcite hormony spravia svoje dajte vediet ako ste ste dopadli 🙂

jessi03
29. júl 2017

Ahojte mali ste niektora z alventy vedlajsi ucinok bolest a tlak v ociach?uzivam ju 2 tyzden a pred 5 timy dnami ma zacali bolie5 oci...uzivam najmensiu davku na uzkost.