icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

rennn
21. sep 2017

@domi1313 a ty to zvladas bez liekov ?z toho co pises musis mať strašne uzkosti...ja dom kvôli tej vnútornej nervozite nevedela spat proste sa mi nevedelo telouklidnit.

domi1313
21. sep 2017

@matulik12321 jasne a hlavne menenie Ad je asi tiež dosť silná záťaž ..uvidis,keď zvýšiš chvíľočku pockas a bude dobre😊

sandra2308
21. sep 2017

Ahojte, ja dnes úzkosti, točenie hlavy, bolesť hlavy a brucha.....no hruza, ma to neskutočne vytáča, že beriem také vysoké dávky a aj tak mi je zle. Baby ja mám tiež stavy, že mne uz nič nepomôže a takto budem prežívať do konca života 😐

mirks32
21. sep 2017

Zhorsenie stavu pocas zmien pocasia je ...

matulik12321
21. sep 2017

jaj dievcata, sla som s muzom na obed a tak mi vyhrkli slzy, ze mi je takto hrozne, ledva som zjedla trochu polievky, a pritom ja tak lubim jest ... dnes mam ist cvicit na trening do fitka, ani neviem ako sa donutim ... strasne mi je luto byt v takomto stave, nemoct poriadne pracovat, jest, starat sa o deti, tesit sa ... 😢

kk77
21. sep 2017

@matulik12321 pamatam si, ze na zaciatku mi bolo tak hrozne, ze som nevladala dovarit polievku, doslova ju len postrazit kym zovrie a pockat kym sa dovari... To ma strasne zlomilo, lebo som mala pocit, ze je so mnou amen. Ale pozri, ziadny amen nie je, znova som spat a aj ty budes. Daj tomu cas, prijmi pomoc rodiny a mysli hlavne na seba. Snaz sa robit to, co mas velmi rada. Doslova sa odmenuj a hyckaj. Deti, muz aj domacnost pockaju ver mi! Toto si stale opakuj! Liec sa, pracuj na sebe, chod dopredu.

domi1313
21. sep 2017

@matulik12321 neboj,bude dobre,bude len a len lepšie.prekonas toto zle obdobie a bude dobre.tak mi prišlo ľúto keď som čítala tvoje vety,až by som tá normálne objala🙏🏻Ja mám striedavo tiež zle obdobie s dobrým neboj prejde to,vždy vijde slniečko.chod cvičiť,zo začiatku si budeš neistá,báť sa ale pomaličky to bude opadať a budeš spokojná že si bola ver mi.pohybom si vytvoria serotonínu.chod pomôže ti to.drzim palce

bulica
21. sep 2017

Baby aj vas bolieva hlava? Mna boli uz treti den, ale tak, ze si musim dat aj lieky proti bolesti. Uz som z toho nervozna. ☹

domi1313
21. sep 2017

@rennn ahoj,nie nie neberiem žiadne Ad,po troch pokusoch som sa rozhodla nebrať lieky.iba frontin podľa potreby.'no mávam zle aj dobre dni Sle ako čítam tak i zienky čo lieky berú..tak sa snazimbojovst bez Ad

eliska13
21. sep 2017

@matulik12321 a okrem toho si nemala iný stres?seroxat je super liek veď to vieš chce to čas tiež ho beriem roky ináč lekárka Tá moc nepovzbudila, že iní vysadzaju už a ty chces navýšiť.Niekedy žasnem nad tými odpoveďami.Trocha má metie to, že sa Ti netočí hlava stále iba v sede a nemôžeš mať niečo zablokované?
Pri navýšení sa Ti tiež pohorší tak sa nezľaknite.drzim palce je to nepríjemné, ale bude dobre ver tomu

mirks32
21. sep 2017
mirks32
21. sep 2017

@bulica aj mna boli uz druhy den. Ale nedala som si ziadny liek spanok 2-3 hodky a v pohode

domi1313
21. sep 2017

@bulica Ajoj hlavy asi teraz snáď bolia všetkých aj tých čo nemajú žiadne problémy ako my,počasie s nami ma a 🙄😊

simka1454
21. sep 2017

dievčatá chcem sa opýtať ako zvládate prácu, ja som už dlhšie pn a bojím sa hladať prácu že to nezvládnem

domi1313
21. sep 2017

@simka1454 neboj,práca ti prospeje.zo začiatku to bude tazke ale nebudestolko nád sebou rozmýšľať

mirks32
22. sep 2017

Ahojte. No i ja som teraz pn, ale nechcem dlho ..ide o to ako sa budem na to citit nieje to jednoduche ak nezaberaju lieky tak ako by mali ..a zas je aj rozdiel o aku pracu ide.manualna tazka sediaca 😊 ja pracujem ako predavacka masa trosku namahava praca 😊 a teraz som vycerpana dost dalo by sa povedat zo vsetkeho ..

rennn
22. sep 2017

@domi1313 ahoj. No ja sa budem tiež snažiť bojovať bez liekov dufam že to zvladnem a bude dobre....a ty si z tých druhých ad mala také iste stavy ako od trittica?

domi1313
22. sep 2017

@rennn s tých druhých,zo spitominu sim asi po dvoch týždňoch racaka byt strašne nervózna ale neznesiteľne.vydzrala som to ešte nejakých čas ale bolo to strašne.a malasom dulseviu a po nasadení prvej tabletky priateľ volal na tohotovost lebo mi v celom tele asi po hodine pichalo akoby mi pichali nože do celého tela naraz,vracala som a to som ani nesmela ďalšiu tabletku zobrat.na druhý denisom šla k doktorovi a povedala som mu že to nedám s takými liekmi.nasadil mi iba frontin na týždeň nech sa dám do kľudu a že mi nasadí serlift a za ten týždeň pri frontin 1 krát 0,5 mgdenne som sa rozhodla že to chcem skúsiť bez AD a zatiaľ to držím asi 3 mesiace odvtedy bez liekov.nic iné si neželám len aby som bola v pohode🙏🏻

rennn
23. sep 2017

@domi1313 fuuuha, ja sa tiež bojim iné brat po skúsenosti s tými jednými ...nemam chuť robiť na sebe pokusy...dufam že bude dobre a zvladnem to bez liekov, na tuto chorobu je najlepšia praca a nemať čas premýšľať s len tak sa z toho da dostať....a mala si aj problémy so spankom že ti dal trittico?

domi1313
23. sep 2017

@rennn ahoj.praveze absolútne nie.ked som ho práveže vysadila mala som problémy asi mesiac so spánkom previdelne o 6 ráno sombola hore a nemohla spat a každé ráno uzkosti.velmi ti drzimpáce,anopraca,šport stále niečo robiť a hlavne všetko negatívne bokom.ja si dávam to magnezium a medovkovy čaj nič viac sa snazim

domi1313
24. sep 2017

baby ako sa mate?nikto nic nepise😏

sandra2308
24. sep 2017

Ja som sa chcela opýtať, ako prežívate ovulaciu, lebo mne je asi tak dva dni hrozne psychicky aj fyzicky. A čo som si všimla, že ma vtedy pichá v celom bruchu a zároveň má aj veľmi bolí chrbát a začínam si už kadečo namyslat. Máte to niektorá?

domi1313
24. sep 2017

@sandra2308 ahoj sandri.no je to pravdepodobne,hormony robia svoje a proste si na to citlivejsia.ja to mam vlastne podobne len rozdiel je v tom ze mam polycisticke vajecniky a neovulujem pravidelne.menzes som nemala teraz dva mesiace,v utorok som bola na vyvolavacke a nic zatial.a kazdy vecer a rano ma brutalne boli brucho a kryze,chrbat ani nehovorim.a psychika,tiez katastrofa.moze to byt tymsandri kludne

sandra2308
24. sep 2017

@domi1313 ou tak to ma mrzí Domi. To sa ti hormóny búria a menzes nikde 😯 Určite to je veľmi nepríjemné. Mne je divné, že ma počas ovulácie bolí od vaječníkov až po žalúdok, akoby sa mi trávenie zastavilo a nafúknuté brucho. A my citlivky to asi prežívame ešte viac 😐

domi1313
24. sep 2017

@sandra2308 to iste mam aj ja sandri a ktomu sa citim ako spuchnuty valec😫

mirks32
24. sep 2017

Ahojte kocky.... peknu neddelu mne je dnes tiez ufuf zavrate mam

janefonda
24. sep 2017

@sandra2308 ovulaciu znasam aj ja horšie. Aj začiatok menštruácie je taky všelijaký. Inak výkyvy nejak ani nemam. No pri ovulke ma začne bolieť hlava, k tomu sa pridá vnútorná nervozita a už sa to valí. Minulý týždeň som bola na kontrole a dr povedal, že pokiaľ mám aj keď minimálne výkyvy tak lieky vysádzať nebudem. Celkovo ale čakám, pretože ja mam štyri roky teliesko hormonalne, a možno mi to celé spôsobuje práve ono. Čiže si ho idem dat vybrať a uvidím ci bude nejaká zmena. Dr si myslí, že je možná súvislosť.... Sama som zvedavá.

sandra2308
24. sep 2017

@janefonda aké lieky berieš?

janefonda
24. sep 2017

@sandra2308 sertralin 100 mg, to je všetko.

sandra2308
24. sep 2017

@janefonda to sú tvoje prvé a jediné AD či si brala aj iné?